X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My poprzednio właśnie na 1 prenatalnych dowiedzieliśmy się, że będzie chłopiec i jak widać doktor się nie pomylił. Teraz też po cichu mam nadzieję poznać płeć...
    Co do imion to dla chłopaka będzie ciężko, już przy synku trudno było się zdecydować...dla dziewczynki też podoba nam się Nela, ale na poważnie będziemy myśleć jak dowiemy się kto mieszka tym razem w brzuszku :)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka Helenka chlopiec Witold

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Hetmanka Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie już jakieś przeczucia co do płci Dzidziusia? :)

oar83e3krueg9a4a.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hetmanka wrote:
    Dziewczyny, a macie już jakieś przeczucia co do płci Dzidziusia? :)

Na samym początku czułam, że to dziewczynka. Nie wiem czemu. Potem wszyscy zaczęli mi mówić, że na pewno będzie chłopiec (chyba mają dość dziewczynek- siostra ma 3 córki) i tak jakoś siłą perswazji w to zaczęłam wierzyć. Teraz już sama nie wiem. Chciałabym już po prostu wiedzieć :P.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, ja też Nela i Leon. Myślałam, że oryginalnie ale się chyba moda zaczyna ;) Leon po dziadku właśnie <3 a Nela pasuje do Leona :)

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja też, tzn. Leon chyba już od jakiegoś czasu nie należy do rzadkich imion, ale myślałam że Nela tak ;) u nas z kolei to imię po babci Anieli, ale wszyscy mówili do niej Nela, stąd pomysł :)
    Ja poprzednio od początku miałam przeczucie na chłopca i się sprawdziło, teraz boję się myśleć i głośno o tym mówić, bo nie ukrywam że trochę liczę na dziewczynkę, a nie chcę się rozczarować :P

teverde lubi tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leon jest od kilku lat bardzo popularny. Wszyscy moi synowie maja Leonow w swoich klasach. Mój Wiktor ma na drugie Leon po dziadku.
    Ja nie mam przeczucia i w żadnej ciąży nie miałam :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje dziewczynke od poczatku :p i tez caly czas mam ochote na pomidorową haha
    Leon byl tez jednym z moich imion ale niestety M zanegowal, tak samo jak mojego wymarzonego Marcela! :( :p u mnie prenatalne wypadaja na 12t5d.. oby bylo widac zżera mnie ciekawosc :D

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Lena miała być Marcelem :d hehe A teraz już mi to imię się znudziło? Jakoś już mi nie pasuje Marcel jakby był chłopiec poprostu i zrezygnowalam. Leon tylko dlatego, że jest na literę L, bo żadne inne mi nie pasuje z męskich na tą literę. No i przy okazji, że po Dziadku moim. A i Lena miała być też Jowita ale ostatecznie wyszła Lenka.

A no i mam przeczucie na chłopca ale się nie nastawiam za mocno, bo już poprzednio za bardzo chciałam i była dziewczynka;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 05:59

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja wczoraj byłam u mojej lekarki w gabinecie na bdaniach. Nie powiem, fajnie tak dwa dni później też popatrzeć na dziecko:) Panai doktor obstawia chłopca (gdzie miałam przeczucie na dziewczynkę). Pokazała mi po czym tak twierdzi, ale nie widziała wyraźnie jajeczek, więc na następnej wizycie potwierdzi się albo nie:) Maluch waży 79 gram. Mam póki co łożysko częściowo przodujące (zakaz stosunków), ale podobno ma się podnosić do góry.

bbeczka91, Kleopatra, Marza89, Alisssa lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki, do mam dość dużo po córce, właściwie tylko ciuszki i higieniczne sprawy. Pewnie będę korzystać z promocji i systematycznie kupować. A imiona? Naprawdę dla chłopca ogromny problem - nie podoba mi się tak na 100% żadne imię. Gdyby jednak dziewczyna, to będzie łatwiej:)

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Ankakaranka87 Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też jeszcze nie zdecydowaliśmy jakie imię wybrać, podoba nam się Franek i Łucja. Ale zobaczymy po połówkowych, wtedy pewnie będziemy znali już płeć:)

klz9t5odtafgnspm.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki, ja mam wszystkie ubranka po córce, także z zakupami ciuszkowymi na pewno czekamy do poznania płci :)
    Nie mamy już wanienki, wózka, łóżeczka, także czekają nas spore zakupy :P

Jeśli chodzi o płeć to nie mam żadnych przeczuć. No i z imionami będzie problem, zwłaszcza, gdyby był chłopak :) u córki jsszcze przed ciążą byliśmy pewni, że dziewczynka będzie Julia. Teraz nie mamy żadnych pomysłów.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Wichura Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze, po cichu liczę, że mojemu siusiak odpadnie. Ale lekarz był tak pewien, że tracę nadzieję, a byłam pewna, że dziewczynka. Nawet tak celowalismy przed ovu, o i dupa. Będą dwa zbóje

hchyvfxmyj0gl92x.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichura to my z Malzem celowalismy, zeby chlopiec:p i w dzień owu i dzień po owu a przed i pozniej nie było mowy hehehe.

Lwieserce ja właśnie też wróciłam z wizyty. Miałam usg u swojej gin. Dzidzka spala, tylko nogami się kopala co chwilę, może przez sen? Bo strasznie spokojnie Dziecię lezalo;) Oczywiście usg tak jak podejrzewałem było szybkie i jak to powiedziala Wszystko w porządku i tyle. Zmierzyla to ma 6cm,nb napisała, że jest a fhr tylko + no i o dziwo zmierzyla nt i wyszlo Jej 1,3 chyba. A 2dni temu prywatnie u gina wyszło mu 1,5najpierw A potem 1,8 i tak zostało także ten.. :)
    Kolejna wizyta za 3tygodnie. Zapytałam o zrobienie badań to dala na HBs i coś jeszcze HCV?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 09:45

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja dziś sen że mąż znalazł sobie drugą i był tak podły że mi powiedział gdzie co i jak . Więc jego chciałam utopić w wannie A jej wydarlam kudly z czubka głowy. Także super. Wstałam zlana potem! Jutro mam w planie iść do lekarza na prenatalne, zmierzyć wszystko i to nieszczęsne NT Ale boję się że będzie za wcześnie, w sensie ,że dzidzia za mała.
    Ja od początku mam przeczucia że dziewczynka . W poprzedniej też tak miałam i była dziewczynka.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień po zobaczeniu dwóch kresek w głowie pojawiło mi się imię: Daniel. Imię, o którym nigdy bym normalnie nie pomyślała i nawet nikogo nie znam z takim.
    W sumie kompletnie nie zależy mi na tym czy ma być dziewczynka, czy chłopiec, ale tak przyszło, więc myślę, że będzie chłopaczysko :)

Z malutką, którą straciliśmy było podobnie. Byłam już po zabiegu, ale jeszcze przed poznaniem płci, gdy pojawiło się w głowie imię. U mnie Marta, u męża Martyna. Została Marta.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest synek Mikołaj i nie wyobrażam sobie innego imienia dla niego:) natomiast dla drugiej dzidzi mam problem z imieniem męskim a żeńskich podoba mi się dużo:)Lekarz obstawiał dziewczynkę więc zobaczymy, ostatnio zaczęło mi po głowie chodzić imię Łucja:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki to myślę ,że spokojnie można zaczynać jakoś w listopadzie. Ja mam wszystko po synku więc tragedii nie ma, jakby była dziewczynka to jakieś body czy śpioszki się kupi:) Co do listy to ja nakupowałam sporo rzeczy które w ogóle mi się nie przydały (bo ktoś mi powiedział lub gdzieś wyczytałam)i jeszcze leżą gdzieś na dnie szuflad.Niektóre rzeczy po prostu dałam koleżankom które rodziły później. Także ostrożnie dziewczyny, zawsze można dokupić jak dziecko już się urodzi,a każda kobieta jest inna i połóg też przechodzimy róznie.

klamka lubi tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️

LwieSerce ja wczoraj dopiero robiłam badania na toksoplazmoze i czekam na wyniki, żeby od razu we wtorek pokazać je Teler ;)
    Super, że wszystko dobrze ❤️ ja już nie mogę się doczekać wizyty ❤️

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ