MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
My poprzednio właśnie na 1 prenatalnych dowiedzieliśmy się, że będzie chłopiec i jak widać doktor się nie pomylił. Teraz też po cichu mam nadzieję poznać płeć...
Co do imion to dla chłopaka będzie ciężko, już przy synku trudno było się zdecydować...dla dziewczynki też podoba nam się Nela, ale na poważnie będziemy myśleć jak dowiemy się kto mieszka tym razem w brzuszku
-
Hetmanka wrote:Dziewczyny, a macie już jakieś przeczucia co do płci Dzidziusia?
Na samym początku czułam, że to dziewczynka. Nie wiem czemu. Potem wszyscy zaczęli mi mówić, że na pewno będzie chłopiec (chyba mają dość dziewczynek- siostra ma 3 córki) i tak jakoś siłą perswazji w to zaczęłam wierzyć. Teraz już sama nie wiem. Chciałabym już po prostu wiedzieć . -
Hehe ja też, tzn. Leon chyba już od jakiegoś czasu nie należy do rzadkich imion, ale myślałam że Nela tak u nas z kolei to imię po babci Anieli, ale wszyscy mówili do niej Nela, stąd pomysł
Ja poprzednio od początku miałam przeczucie na chłopca i się sprawdziło, teraz boję się myśleć i głośno o tym mówić, bo nie ukrywam że trochę liczę na dziewczynkę, a nie chcę się rozczarowaćteverde lubi tę wiadomość
-
Ja czuje dziewczynke od poczatku :p i tez caly czas mam ochote na pomidorową haha
Leon byl tez jednym z moich imion ale niestety M zanegowal, tak samo jak mojego wymarzonego Marcela! :p u mnie prenatalne wypadaja na 12t5d.. oby bylo widac zżera mnie ciekawosc -
U nas Lena miała być Marcelem :d hehe A teraz już mi to imię się znudziło? Jakoś już mi nie pasuje Marcel jakby był chłopiec poprostu i zrezygnowalam. Leon tylko dlatego, że jest na literę L, bo żadne inne mi nie pasuje z męskich na tą literę. No i przy okazji, że po Dziadku moim. A i Lena miała być też Jowita ale ostatecznie wyszła Lenka.
A no i mam przeczucie na chłopca ale się nie nastawiam za mocno, bo już poprzednio za bardzo chciałam i była dziewczynka;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 05:59
-
Cześć dziewczyny!
Ja wczoraj byłam u mojej lekarki w gabinecie na bdaniach. Nie powiem, fajnie tak dwa dni później też popatrzeć na dziecko:) Panai doktor obstawia chłopca (gdzie miałam przeczucie na dziewczynkę). Pokazała mi po czym tak twierdzi, ale nie widziała wyraźnie jajeczek, więc na następnej wizycie potwierdzi się albo nie:) Maluch waży 79 gram. Mam póki co łożysko częściowo przodujące (zakaz stosunków), ale podobno ma się podnosić do góry.bbeczka91, Kleopatra, Marza89, Alisssa lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Co do wyprawki, do mam dość dużo po córce, właściwie tylko ciuszki i higieniczne sprawy. Pewnie będę korzystać z promocji i systematycznie kupować. A imiona? Naprawdę dla chłopca ogromny problem - nie podoba mi się tak na 100% żadne imię. Gdyby jednak dziewczyna, to będzie łatwiej:)Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Co do wyprawki, ja mam wszystkie ubranka po córce, także z zakupami ciuszkowymi na pewno czekamy do poznania płci
Nie mamy już wanienki, wózka, łóżeczka, także czekają nas spore zakupy
Jeśli chodzi o płeć to nie mam żadnych przeczuć. No i z imionami będzie problem, zwłaszcza, gdyby był chłopak u córki jsszcze przed ciążą byliśmy pewni, że dziewczynka będzie Julia. Teraz nie mamy żadnych pomysłów.
Julia 07.2015 -
Wichura to my z Malzem celowalismy, zeby chlopiec:p i w dzień owu i dzień po owu a przed i pozniej nie było mowy hehehe.
Lwieserce ja właśnie też wróciłam z wizyty. Miałam usg u swojej gin. Dzidzka spala, tylko nogami się kopala co chwilę, może przez sen? Bo strasznie spokojnie Dziecię lezalo;) Oczywiście usg tak jak podejrzewałem było szybkie i jak to powiedziala Wszystko w porządku i tyle. Zmierzyla to ma 6cm,nb napisała, że jest a fhr tylko + no i o dziwo zmierzyla nt i wyszlo Jej 1,3 chyba. A 2dni temu prywatnie u gina wyszło mu 1,5najpierw A potem 1,8 i tak zostało także ten..
Kolejna wizyta za 3tygodnie. Zapytałam o zrobienie badań to dala na HBs i coś jeszcze HCV?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 09:45
-
Hej,ja dziś sen że mąż znalazł sobie drugą i był tak podły że mi powiedział gdzie co i jak . Więc jego chciałam utopić w wannie A jej wydarlam kudly z czubka głowy. Także super. Wstałam zlana potem! Jutro mam w planie iść do lekarza na prenatalne, zmierzyć wszystko i to nieszczęsne NT Ale boję się że będzie za wcześnie, w sensie ,że dzidzia za mała.
Ja od początku mam przeczucia że dziewczynka . W poprzedniej też tak miałam i była dziewczynka.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Tydzień po zobaczeniu dwóch kresek w głowie pojawiło mi się imię: Daniel. Imię, o którym nigdy bym normalnie nie pomyślała i nawet nikogo nie znam z takim.
W sumie kompletnie nie zależy mi na tym czy ma być dziewczynka, czy chłopiec, ale tak przyszło, więc myślę, że będzie chłopaczysko
Z malutką, którą straciliśmy było podobnie. Byłam już po zabiegu, ale jeszcze przed poznaniem płci, gdy pojawiło się w głowie imię. U mnie Marta, u męża Martyna. Została Marta.Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
U nas jest synek Mikołaj i nie wyobrażam sobie innego imienia dla niego:) natomiast dla drugiej dzidzi mam problem z imieniem męskim a żeńskich podoba mi się dużo:)Lekarz obstawiał dziewczynkę więc zobaczymy, ostatnio zaczęło mi po głowie chodzić imię Łucja:)
-
Co do wyprawki to myślę ,że spokojnie można zaczynać jakoś w listopadzie. Ja mam wszystko po synku więc tragedii nie ma, jakby była dziewczynka to jakieś body czy śpioszki się kupi:) Co do listy to ja nakupowałam sporo rzeczy które w ogóle mi się nie przydały (bo ktoś mi powiedział lub gdzieś wyczytałam)i jeszcze leżą gdzieś na dnie szuflad.Niektóre rzeczy po prostu dałam koleżankom które rodziły później. Także ostrożnie dziewczyny, zawsze można dokupić jak dziecko już się urodzi,a każda kobieta jest inna i połóg też przechodzimy róznie.
klamka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny ❤️
LwieSerce ja wczoraj dopiero robiłam badania na toksoplazmoze i czekam na wyniki, żeby od razu we wtorek pokazać je Teler
Super, że wszystko dobrze ❤️ ja już nie mogę się doczekać wizyty ❤️