X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia-krzesło w kuchni, to mój sekret ;-) Co mogę, to robię na siedząco :-) Mam też schodki, na których mogę postawić, np. garnek czy miskę, więc wtedy nie muszę podnosić rąk :-)
    Jak dłużej stoję też mi się robi słabo, zaczynają boleć plecy i zaczynają się zawroty głowy.
    Dlatego - krzesło :-)

Katia89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    To i ja dzis dolacze do gotujących ;D Od rana w sklepie juz grasowalam z dziecmi. Mazl w pracy od rana do wieczora dzis,takze sama musze mu jedzenie na jutrzejsza impreze przyszykować. Menu na jutro to flaczki,ktore juz wlasnie skonczylam gotowac mhmmm :D Zeberka w coli zamarynowane i Karkowka w kapuście kiszonej tez zamarynowana. Jutro upieke przed przyjściem gości. Zostanie mi szuba, salatka z piersi kurczaka i selera naciowego, na surowke dlugo sie zastanawialam co zrobic ale to tak naprawde bedzie tylko do zeberek z cola (bo karkowka bedzie w kapuście ;)) takze postawiłam dla odmiany na marchew z groszkiem na goraco. Musze jutro jeszcze jajka faszerowane zrobic. Dzis tiramisu i hmm..cos tam pewnie jeszcze :) Wczoraj troche posprzatalam pokoje to dzis reszta mnie czeka. Eh :D Na szczescie dzis jestem pelna sil i werwy hehe ;D

Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah no kurde zapomniałam,ze moja Mama bigos mi zrobila :D nie ma jak to swojskie jedzenie ;P ja tylko kielbaske biala musze ugotować ;P

Patuniek a Twoja Starsza nie chce mowic do Twego Malza Tato? czy tak juz zostalo,ze wujek? Czytalam,ze zmarl Jej Tato,bardzo mi przykro.Bardzo mlody musial byc. Hmm..moze nie zadałam głupiego pytania?
    U mnie Starsza bez problemu od poczatku mowi do mego Starego Tato,w sumie nawet sobie nie wyobrazam,zeby bylo inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 12:43

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ah no kurde zapomniałam,ze moja Mama bigos mi zrobila :D nie ma jak to swojskie jedzenie ;P ja tylko kielbaske biala musze ugotować ;P

Patuniek a Twoja Starsza nie chce mowic do Twego Malza Tato? czy tak juz zostalo,ze wujek? Czytalam,ze zmarl Jej Tato,bardzo mi przykro.Bardzo mlody musial byc. Hmm..moze nie zadałam głupiego pytania?
    U mnie Starsza bez problemu od poczatku mowi do mego Starego Tato,w sumie nawet sobie nie wyobrazam,zeby bylo inaczej.

Kiedy się poznaliśmy młoda miała 6 lat. To było rok po śmierci jej taty. Jakoś tak nie mogłabym kazać jej mówić tato do człowieka, kiedy nie wiadomo, jak to się skończy. A bywało bardzo różnie między nami, nawet przez półtora roku nie byliśmy razem ;-) Tzn. normalnie się spotykaliśmy, jedliśmy obiady itp. Ale parą nie byliśmy.

Dopiero potem się wszystko unormowało.

A wujek został. Zmusić dziecka do mówienia "tato" nie zamierzam. Sama dojrzeje kiedyś do tej decyzji. Być może szybciej, bo przecież, nie będę mówić do młodszego "spytaj taty", a do starszej "spytaj wujka" ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Kiedy się poznaliśmy młoda miała 6 lat. To było rok po śmierci jej taty. Jakoś tak nie mogłabym kazać jej mówić tato do człowieka, kiedy nie wiadomo, jak to się skończy. A bywało bardzo różnie między nami, nawet przez półtora roku nie byliśmy razem ;-) Tzn. normalnie się spotykaliśmy, jedliśmy obiady itp. Ale parą nie byliśmy.

Dopiero potem się wszystko unormowało.

A wujek został. Zmusić dziecka do mówienia "tato" nie zamierzam. Sama dojrzeje kiedyś do tej decyzji. Być może szybciej, bo przecież, nie będę mówić do młodszego "spytaj taty", a do starszej "spytaj wujka" ;-)
    Rozumiem. U mnie Starsza miala 5lat jak zaczelam sie spotykać z Malzem. Mowila poprostu po imieniu do Niego. Po Slubie dopiero Tato zaczela,bo powiedzieliśmy,ze jak chce to moze tak mowic i nie miala z tym problemu. A wlasnie jak Lena doszla,to tez nie wyobrazam sobie,zeby Laura mowila po imieniu a Lena Tato. Teraz nawet jak Lena przedstawia nas to dla Laury przybija nasze nazwisko,mimo,ze Laura ma po ojcu biologicznym. Ale nie poprawia siostry i przytakuje ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej dziewczyny ale sobie zgodziłam i teraz leżę i hoduje brzuch...
    Frytki nugetsy i kapucha kiszoną :)

Ja coraz częściej czuje ruchy i nawet jak położę rękę to czuć przez brzuszek.
    Ciekawe jakie duże już jest Lesio-Nela :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny ! ;-)
    Kleopatra wszystkiego najlepszego dla maluchów ;-)
    INso87 wszystkiego najlepszego dla męża ;-)

Zazdroszczę Wam tej werwy ! Ja to się takim leniem zrobiłam na zwolnieniu że najchętniej przelezalabym cały dzień w łóżku z książką... no masakra ! ;-/

Co do łączenia smaków to wczoraj mój mąż się ze mnie śmiał bo zjadłam wieczorem pączka i dosłownie popilam go sokiem z pomidorów wraz z octem mmm... jesżyczę teraz na sama myśl leci mi ślinka;-);-)

iNso87, Kleopatra lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-)
    Ale narobilyscie mi smaka tymi bigosami,kapusta kiszona mmmm... poezja !
    Ja dziś sama nie wiem co zjem, dla męża zrobię frytki i steki no i sałatę z warzywami z vinegretem na miodzie. To ostatnie wyląduje też na moim talerzu, ale co do tego? Może po prostu ziemniaki i jajo smażone :-/ i jakiś kefir albo jogurt naturalny do tego. Nie mam pomysłu.

Poza tym byłam w lab i wieczorkiem mam mieć wyniki z tsh i t3 t4. Ciekawe jak to wyjdzie :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie, kapusta na topie :-D
    Pierwszy raz w życiu zrobiłam kapuśniak ;-) Wyszedł poezja ;-) Z mężem zjedliśmy po 2 michy :-D

Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, przybijam Ci piątkę...

Lewa pierś i lewy sutek kłuje niemiłosiernie... Mleko...
    Prawa pierś siedzi cicho, najwyraźniej już wie, że ma czekać.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie ma kapusty kiszonej, ale przymierzam się nastawić trochę do kiszenia,ale tak dla siebie samej bo mój mąż nie przepada za specyfikami kuchni polskiej. Ale ja chętnie i na surówkę i na zupkę. Bo i tak jadę na dwa gary! :-/
    Dobrze,że kocham gotować i energia mi wróciła, ale jak przyjdzie jakiś kryzys to kiepsko bo on będzie głodny i ja. Pierwszy trymestr był ciężki, nie miałam siły i weny na nic.
    Staram się codziennie gotować tak,zeby jego dodatki do obiadu były moim głównym. Np jutro zrobię pałki z kurczaka ,a że mam młoda kapustę, to będzie Ala bigos, on zje to w taki sposób, a ja z ziemniaczkami. Bez kury! Ale pomysły się kończą na takie papu. Może ktoś coś? :-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek nic nie mów.. U mnie też lewa najbardziej doskwiera, już mam większą niż prawa:/ jak karmilam Lene to patrząc w lustro płakałam, bo miałam chyba 2 rozmiary większą ta lewa cycke;/ znowu pewnie mnie to czeka. A jeszcze jak ja startuje z małego B, teraz powiedzmy prawa to B normalne w porywach do C a lewa to niezla C:/ A jak zaczne KP to pewnie D znowu się zrobi :/ makabra. I niby karmilam z obu.po 2msc psychicznie nie wytrzymałam, bo poszłam po tabsy do Gina i zaczęła karmić mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 15:47

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 jestem w szoku ile rzeczy zrobiłaś :) też uwielbiam gotować.
    Dziś dużo popracowaliśmy, jestem z nas dumna :) Musieliśmy poprawić zabezpieczenie przy furtce, bo nasza kotka nam zaczęła uciekać, na szczęście nie przeskakuje przez ogrodzenie, a spokojnie by mogła. Tylko znalazła dziurę i wyłaziła. Mąż skosił trawę, pewnie już ostatni raz w sezonie, a ja uporządkowałam wszystko z doniczek i nasz zielnik na przyszły rok, poduchy i ozdoby z zewnątrz pochowaliśmy do piwnicy, pozabezpieczaliśmy, żeby meble ogrodowe nie stały na deszczu. Także jesteśmy gotowi na jesień :) zostawiłam tylko jedną długą donicę i zrobiłam kompozycję jesienną :) mam nadzieję, że jeszcze pocieszy oko :)

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że większość z Nas cieszy się lepsza energią i checiami w tym drugim trymestrze. Super :-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mi jej na pewno przybyło. Chociaż mam dni, że nie mam siły na nic, na szczęście jest ich mniej :) wczoraj sobie uświadomiłam, że za tydzień wchodzimy w 5 miesiąc, nie wiem kiedy to minęło :)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️

My po wizycie! Będziemy mieć córeczkę <3 <3

test papa wyszedł bardzo dobrze, ryzyko minimalne!
    Pani doktor była zachwycona córeczką bo ma długie nogi, ręce i paluszki haha
    Wzięłam już L4 więc teraz będę spokojnie siedzieć w domu ;)

LwieSerce zdrówka życzę! ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8189d6d5faa.jpg

patuniek86, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Sana, Katia89, Parsleyek, Izziee, iNso87, Salsefia, kehlana_miyu, Kleopatra, Anet85, bbeczka91, Ksiazka1, enka90, mimoza, Ankakaranka87, lkc, Hetmanka, Reniferra lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, jakie śliczności <3

Marza89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza gratulacje ! Super, tylko takie wieści potrzebne tutaj!
    :-)

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Sana Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee online jeszcze jej nie widziałam, wzięłam dzisiaj drukowaną w Lidlu :)

iNso ale nabrałam przez Ciebie ochoty na colę i tiramisu! Ooo mniam!
    Najlepszego dla męża :)

Marza89 ale ślicznotka :) gratulacje <3

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marza, super wiadomości! Gratuluję córeczki :)

To było usg 3d czy 4d? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 17:01

age.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ