MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Elcia89 przytyłam około 2 kg w tej sukience wydaje się duży i lubię ją zakładać Chociaż wczoraj byliśmy w naszej ulubionej restauracji i Dziewczyny powiedziały, że jak na początek 5 miesiąca to brzuszek bardzo mały, i cały wieczór gadały mojemu Mężowi, żeby mnie dokarmiał
Chociaż myślę, że teraz zacznę przybierać szybciej na wadze, bo dzidzia szybko rośnie.
. -
Moim zdaniem nie jest za maly, jest sredni albo wiekszy niz przecietny na ten tydzien ciazy. Niektorym kobietom jakikolwiek brzuch widac dopiero w 20 tygodniu. Ale wielkosc brzuszka nie ma znaczenia. Kazdy brzuszek jest niezwykly i niepowtarzalny bo kryje w sobie niepowtarzalnego czlowieczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 13:32
Butterfly 83, Reniferra lubią tę wiadomość
-
Większy niż przeciętny hahaha w końcu gdzieś te dwa kg poszły będę tak mówić wszystkim super Jestem bardzo szczęśliwa
Moja Mama z każdym telefonem pyta czy przytyłam i czy widać brzuszek, zawsze miała problemy z chudzinką i niejadkiem i chyba nie może sobie mnie wyobrazić z brzuszkiem
Niech rośnie moja Malutka Kruszynka
. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab46388a3e8e.jpg
U mnie taki z tym ze u mnie dopiero 15 tydzien. Nasteony razem zrobie e jakiejs obcislej sukience. I lekarz mowi ze jesli pierwsze dziecko bylo 5 kilowe to tez moze byc zblizonej wagi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 14:05
patuniek86, bbeczka91, Sana, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jest gazetka Lidla na 8.10
Bodziaki i pajace wyglądają bardzo ok Przede wszystkich zapinane są kopertowo, a je wkładane przez główkę, jak to widziałam, np. w Smyku (!)
https://lidl.gazetki-promocyjne.net.pl/gazetka-promocyjna-lidl/08-10-2018/15660/1/Makowe Szczęście, Sana, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dziewczyny melduję się po piątkowej wizycie, spełniło sie moje marzenie- będzie dziewczynka Lenka ❤ Mamy juz 246 gram
patuniek86, Makowe Szczęście, Parsleyek, Butterfly 83, msmarmify, bbeczka91, mamakropka., Izziee, Malutka_27, patkaaxx90, NatiS, Ankakaranka87, mimoza, Kleopatra, lkc, Sana, kehlana_miyu, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Przy starszej miałam bujak baby bjorn. Oczywiście oddałam I cokolwiek by się nie wydarzyło, teraz też to kupię. 600 zł, mówi się trudno-może załapię się na promocję
I polecam, bo dziecko buja się samo tylko wtedy, kiedy się porusza. W pewnym momencie młoda sama machała nóżkami, żeby się bujać I musiała to robić w odpowiednim tempie, jak na huśtawce
Nie kupuję żadnego automatycznego bujaka, z wibracjami itp
Prosta konstrukcjaPola Róża
-
Makowe Szczęście wrote:Mówisz, że Baby bjorn taki super? Wygląda mega
3 poziomy siedziska-najniższy dla najmłodszych i normalnie siedzący dla starszych. Możesz sama bujać, ale to reaguje na ruch dziecka. Moja dosyć szybko skoordynowała ruchy, żeby się bujać.
Plus-nie buja dzieckiem niepotrzebnie Więc nie przyzwyczai się do silnego trzęsienia czy bujania
Ayleen- nie dodawaj gotowych emotikonek z telefonu. Musisz pisać normalnieMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Ja polecam podłogowanie dzieci, maty piankowe Skip-Hop są do tego idealne. Na macie dziecko ma mnóstwo miejsca, twarde podłoże dające nieskończenie wiele możliwości ruchu.
Bujak też miałam, najprostszy z fisher-price i służył nam doskonale do inhalacji(niestety nasza jesienna córka już w 2 mż załapała katar), później do karmienia przy rozszerzaniu diety(jak miała 6m-cy to jeszcze nie siedziała-jak większość dzieci w jej wieku).
Ja byłam dziś na warsztatach dla kobiet w ciazy, trochę jestem zawiedziona. Tzn liczyłam na to, że skoro były płatne(14 zł) to będzie więcej treści merytorycznych niż reklamowych. Natomiast na 3 godziny spotkania było 50 min. przerw(w których można było oglądać stoiska sponsorów), godzina reklam sponsorów (Bank komórek macierzystych, Chicco i Cybex) i godzina dla której tam pojechałam- z Pawłem Zawitkowskim.
Z okazji dnia chłopca wszystkiego najlepszego dla wszystkich chłopców w brzuszkach -
O ja też polecam i baby bjorn i matę skip hop! Ten bujaczek ma jeszcze taka zaletę, że składa się na płasko i łatwo go zabrać ze sobą w podróż
Bbeczka a jak same warsztaty z Zawitkowskim, warto?
Wnk gratuluję dziewczynki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2018, 19:17
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
LwieSerce wrote:Cześć!
Marza, cudna ta Twoja córeczka:D Gratuluję A powiedz, mówiła Ci coś o badaniach połówkowych? Moja Nela miała takie długie nogi, że w pajacu w szpitalu odcinałam jej stópki bo się nie mieściła
Patuniek, to teraz zasłużony odpoczynek. Dziecko dotlenione, zbiory udane:)
Ja się czuję lepiej, ale dziwne, że ten ból gardła przychodzi mi tylko na wieczór, aż przełykać nie mogę. Postanowiłam, że przez tydzień zostawię córkę w domu - dla bezpieczeństwa przed tą bostonką. Wiem, że w każdej chwili może się zarazić, ale jednak zminimalizujemy ryzyko (o ile jeszcze nie złapała bo okres zarażania do tygodnia), ale zawsze to ciąża starsza i ryzyko powikłań mniejsze.