X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dziś kiepski dzień, miałam mieć wizytę Ale lekarz do którego Zawsze chodzę nie przyjeżdża dziś do kliniki, bo jak się okazało się nie dogadaliśmy, i był w poprzedni poniedziałek A nie dzisiaj , więc chyba pójdę do kogoś innego ten jeden raz, bo troszkę już się denerwuje. Sama nie wiem czemu :-/
    Myślę ciągle o tych sączących się wodach, nikt mi nic nie zasugerował, ale ciągle mam wilgotne majtki i się nakręcam. Wczoraj "lubiana "sąsiadka zorała mi łeb i jak Ty się nie boisz po poprzedniej ciąży itp itd. Nie bałam się dopóki mi nie napier....w głowę!
    Poza tym mąż ma dziś mięso na obiad A ja co będę jadła? Chyba powietrze!
    A na dokładkę zepsuła mi się pralka. Myślałam, że to programator Ale chyba jednak pompa, bo niby łapie program, ale nie pobiera wody na żadnym, za to nadal działa program wirowania. Później mąż sprawdzi wszystkie zawory wody, jak będzie ok, to będzie dzwonił po kogoś żeby sprawdził i wycenil naprawę. Czy warto ja wgl będzie naprawiać.
    Nie chciałabym kupić teraz nowej, bo bedziemy się przeprowadzać i wtedy bym kupiła nową. No ale się okaże.
    To się rozpisalam... :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, olej sąsiadkę i omijaj ją szerokim łukiem! Masakra, nie wyobrażam sobie jak można tak ciężarną straszyć :/

Zimowa, jeżeli nic się w Matce Polce nie zmieniło, to w kawiarni na I piętrze jest całkiem niezła kawa. Może osłodzi Ci pobyt.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, dzisiaj na kiepskim sprzęcie, ale widziałam jak maluch się ruszał i jak mu serce biło <3 Na 90% będzie drugi synek, ale czekam na USG na lepszym sprzęcie, żeby potwierdzić :)

Butterfly 83, Ksiazka1, patuniek86, Sana, lkc, bbeczka91, Reniferra, Kleopatra, Makowe Szczęście, iNso87, Anet85 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Butterfly, olej sąsiadkę i omijaj ją szerokim łukiem! Masakra, nie wyobrażam sobie jak można tak ciężarną straszyć :/

Zimowa, jeżeli nic się w Matce Polce nie zmieniło, to w kawiarni na I piętrze jest całkiem niezła kawa. Może osłodzi Ci pobyt.

Byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej, dzisiaj na kiepskim sprzęcie, ale widziałam jak maluch się ruszał i jak mu serce biło <3 Na 90% będzie drugi synek, ale czekam na USG na lepszym sprzęcie, żeby potwierdzić :)

To prawda,kawa dobra była na pięterku w Matce Polce, ciacha zresztą też!

Kehlana gratulacje synusia! <3
    Ja staram się nie martwić, ale ta gadka,nie zrobiła nic dobrego, obudziła moje strachy... :-(

Zimowaa, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja tez dzisiaj rozpoczynam 19tydzien. I juz ruchy malej sa mocniejsze. Wczesniej ciężko bylo wylapac a teraz od razu czuje i duzo czesciej :)
    Butterfly ja tez nie rozumiem jak tak mozna. Kobiet w ciąży sie nie straszy i nie denerwuje, nie mysl juz tym, tylko ciesz sie swoim stanem :)
    Zimowa wspolczuje, na pewno sie mocno przestraszyliscie, trzymaj sie :)
    Elcia, Makowa piekne brzuszki :)

Butterfly 83, Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość

• mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa o ja, współczuję, dobrze że nic poważnego się nie stało...
    Kehlana gratulacje synka! :)
    Mimoza a co to za wózek kupiłaś? Ciągle się zastanawiam czy też będziemy taki potrzebować ;)

Zimowaa, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly olej tą sąsiadkę! Co za podłe babsko :/ wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji!

Kehlana gratulacje synka :)

Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly unikaj sąsiadki, akurat Tobie jest teraz potrzebny spokój i nadzieja. Jak chcesz to idź na wizytę do innego lekarza, to podpatrzysz swoje szczęście i będzie Ci lepiej:)

kehlana gratuluje syna:)

Ja jutro zaczynam 20 tydzień, a z tymi ruchami dalej różnie. Jedno dnia mocno synek świruje i go czuję, innego wcale i wtedy ja świruję.

Kto ma już linię negra? Z córką na tym etapie już miałam, a teraz jeszcze nie widzę.

Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly-od ameb umysłowych się izoluj ;-)
    Wszystko będzie dobrze, jak pisze LwieSerce-podejrzysz maluszka i poczujesz się lepiej :-)

Ja nie mam jeszcze żadnej linii na brzuchu, mam za to mnóstwo włosów ;-)
    Pamiętam, jak o nich pisałyście jakoś na początku, wtedy nic nie miałam ;-)
    Ale ostatnio mam coraz więcej czarnych włosów na brzuchu. Niedługo będę musiała zacząć je czesać ;-) Mąż oczywiście albo nic nie widzi, albo mówi, że to hormony, bo w końcu noszę w sobie nasze dziecko ;-) Więc chyba trafił mi się ideał wielbiący rozstępy, owłosienie i tłuszczyk :-D
    A, brodawka lewa zrobiła się brązowa, prawa jeszcze różowo-brązowa ;-) Z czasem jeszcze ściemnieją ;-)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży z pierwszym synkiem nie miałam linea negra, ciekawe czy w tej się pojawi.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wszystkie słowa otuchy! Ja staram się jej tak czy inaczej unikać jak ognia, ale wczoraj przylazła pożyczyć śmietanę bo w sklepie na ulicy nie dostała. Dałam dla tej piz...śmietanę A ta swoją spiewke. Już nie raz mi krwi napsula Ale to dłuższa historia.

Ale jak mówicie podejrze Sophie ,to może będzie mi lepiej. Zapytam też tego lekarza jak na chwilę obecną wygląda ilość wód plodowych, jeśli Bedzie jakiś ogarnięty oczywiście.
    Co u Was na obiady dziewczyny? Najlepiej bezmiesnego, bo mi nie idzie ono wcale. Mąż mówi ta córka to nie jest jak ja, bo on mięsożerca! Mógłby jeść mięcho każdego dnia.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    W ciąży z pierwszym synkiem nie miałam linea negra, ciekawe czy w tej się pojawi.

Ja już mam. Pod i nad pępkiem. Nie jest jeszcze bardzo mocno ciemna, ale zdecydowanie widoczna.

Katia89 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa, ale mnie nastraszyłaś jak zobaczyłam to zdjęcie. Całe szczęście, że nic Wam się nie stało.
    Marza, WNK gratuluję córeczek- witam w klubie :).
    Kehlana- gratuluję synka. Kawalerów dla naszych córek nigdy za mało ;).
    Patuniek, my się z mężem śmiejemy, że najwyżej zaczniemy mi pleść warkoczyki na brzuchu.
    Byłam dziś u kardiologa. Wszystko wygląda ok raczej. Jutro jeszcze echo będę miała. Powiedział ogólnie, że to właśnie teraz w połowie ciąży, nasze serca są najbardziej obciążone, a nie jakby się wydawało na sam koniec. Stąd właśnie te zadyszki i osłabienie.

patuniek86 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra, no właśnie może irokeza zaraz zacznę robić ;-) Na brzuchu ;-)

I pocieszyłaś mnie opinia kardiologa :-) Dlatego co kilka kroków muszę przystanąć ;-)
    Odebrałam naprawiony wózek (ten, co to oddam koleżance. Naprawa kosztowała 25 zł). I 10 minut walczyłam z jego złożeniem :-( Brzuchem trzeba nacisnąć ma rączkę, żeby wózek się złożył! No tragedia. Poprosilam o pomoc, to i tak zajęło trochę czasu... Zdecydowanie nie chce tego wózka :-(

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie podsłuchałam mojego człowieczka i chyba przeszkadzałam, bo detektor został "skopany" :-D
    Cudowny dźwięk <3

Kleopatra, patuniek86, iNso87, Reniferra, patkaaxx90, bbeczka91 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso skończyła chyba sprzątać, pranie już zrobione, bo zaczyna "lubić" posty ;-)
    Cześć Inso :-D

Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa szczęście w nieszczęściu, że tak to się skończyło! Jakie to wszystko jest kruche ...

Butterfly na pewno wszystko jest i będzie w porządku. Nie słuchaj głupiego babsztyla, takie zawsze są najmądrzejsze.

Ja pojechałam w sobotę oglądać wózki, a raczej zobaczyć konkretny model i oczywiście facet (notabene mega ogarnięty w temacie) tak mi nawkładał do głowy, że już dałam 100 zł zaliczki, dzięki czemu mam gwarancję najniższej ceny. Poza tym drobnym szczegółem, że miałam polować na używany wózek to jestem całkiem zadowolona. Potwierdził to co sama czytałam. Myślę, że był całkiem szczery bo mówiąc o innych modelach wcale nie krył się z ich wadami. A, nie wiem ile w tym prawdy ale powiedział, że właśnie teraz jest najlepszy czas na zakup/rezerwowanie wózków. Myślę, że może wiąże się to z tym, że pomału będą wchodzić nowe modele.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:39

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Inso skończyła chyba sprzątać, pranie już zrobione, bo zaczyna "lubić" posty ;-)
    Cześć Inso :-D
    Hahaha tak. Wróciłam do domu wlasnie z Mala ale spoko zaraz znowu musze odlozyc telefon,bo Malz wraca ze Starsza ze szkoły i..lekcje,obiad..ah życie codzienne ;D

Nadrabiam pomalu. Chciałam tyle napisać ale chyba samo lubię!wystarczy bo juz nie wiem co miała napisać hahaha

Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka, dzięki za cynk :-)

Ja w sumie tego mojego już prawie przekonałam do nowego wózka ;-) I do poznania płci (cyka się jeszcze), ale to inny temat ;-)

Więc chyba trzeba go zabrać na zakupy :-D

I co to znaczy zaliczka ze względu na gwarancję? To nie zamawiasz konkretnego wózka w konrektnej cenie, tylko musisz go zaliczkować, żeby Ci nie podnieśli ceny "bo tak"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 15:56

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena faktycznie okazyjna i musiałam wpłacić zaliczkę, żeby jak przyjdę za kilka miesięcy mieć gwarancję, że tyle samo zapłacę. Myślę, że to chwyt marketingowy bo wręcz powiedział, że jak przyjdę np. za kilka dni to nie może mi zagwarantować, że cena będzie taka sama. Na szczęście byłam na tyle zorientowana, że wiedziałam, że ta cena naprawdę jest fajna 1700, w sklepie jest wystawiony za ponad 2000, w internecie ceny rzędu 1900-2000 a wiadomo, że różnie może być z tą wysyłką. Nawet jak się rozmyślimy to można za tą zaliczkę kupić coś innego :)

Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, a to można wpłacić zaliczkę i odebrać wózek za kilka miesięcy?! Da się tak??? O raju, to by było dla mnie zbawienie-bo w sumie to teraz nie bardzo mam gdzie trzymać wózek...

Myślicie, że wszystkie sklepy tak robią? Albo inaczej - Enka, skąd jesteś? ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ