MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj posiedziałam przy komputerze i popatrzyłam da dużo rzeczy. Zrobiłam sobie listę wyprawki.
Dziś przyszła wyprawka od Mamy Ginekolog, ale jedną paczkę wysłałam do Polski, niestety nie zauważyłam z telefonu, że mogę do siebie. Po 4 minutach po zakupie pisałam maile, że chciałabym dopłacić i zmienić adres przesyłki pisali ze mną kilka maili a i tak nie przesłali do mnie... przykre. Kupiłam zestaw na przebranie do mnie. Mama dziś otworzyła z moją Siostrą przesyłkę (obie ryczały) mówiły, że pudełka niesamowite, i opakowane. I powiedziały, że ubranka są delikatne jak puszek mam nadzieję, że do mnie przyjdą około środy nie mogę się doczekać.patuniek86 lubi tę wiadomość
. -
Spod Warszawy Ja myślę, że to kwestia dogadania się Nie wiem jak to będzie w przypadku bardziej sieciowych sklepów chociaż ten mój ma też filię w Warszawie z tego co widzę. To było dla sprzedawcy takie naturalne i wręcz oczywiste, zapytał się tylko na kiedy byłby potrzebny wózek Myślę, że trzeba pytać bo w końcu to im zależy na sprzedaniu, a że przywiozą troszkę później z hurtowni nie powinno im robić różnicy
patuniek86 lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
enka90 wrote:Spod Warszawy Ja myślę, że to kwestia dogadania się Nie wiem jak to będzie w przypadku bardziej sieciowych sklepów chociaż ten mój ma też filię w Warszawie z tego co widzę. To było dla sprzedawcy takie naturalne i wręcz oczywiste, zapytał się tylko na kiedy byłby potrzebny wózek Myślę, że trzeba pytać bo w końcu to im zależy na sprzedaniu, a że przywiozą troszkę później z hurtowni nie powinno im robić różnicy
Enka, to podasz nazwę sklepu? Jak nie chcesz robić reklamy, to nawet na priv, bo ja jestem z Warszawy I nazwa bardzo by mi pomogła Z góry dziękuję
PS. Chociaż wydaje mi się, że w sumie żadna reklama - tylko podanie innym nazwy dobrej firmyPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Makowe Szczęście wrote:Wczoraj posiedziałam przy komputerze i popatrzyłam da dużo rzeczy. Zrobiłam sobie listę wyprawki.
Dziś przyszła wyprawka od Mamy Ginekolog, ale jedną paczkę wysłałam do Polski, niestety nie zauważyłam z telefonu, że mogę do siebie. Po 4 minutach po zakupie pisałam maile, że chciałabym dopłacić i zmienić adres przesyłki pisali ze mną kilka maili a i tak nie przesłali do mnie... przykre. Kupiłam zestaw na przebranie do mnie. Mama dziś otworzyła z moją Siostrą przesyłkę (obie ryczały) mówiły, że pudełka niesamowite, i opakowane. I powiedziały, że ubranka są delikatne jak puszek mam nadzieję, że do mnie przyjdą około środy nie mogę się doczekać.
Lubię i nie lubię Ciężko zdecydować Ale to "delikatne ja puszek" wygrało
Wrzuć zdjęcia, jak już dostanieszPola Róża
-
Dziewczyny, a może jakby się Wam chciało to wrzuciłybyście swoje listy zakupowe dla maluszka? Jestem cichociemna w tym temacie więc chętnie bym coś tam podpatrzyła od bardziej zorientowanych mamusiek Ja narazie próbowałam ogarnąć ilość ubranek na początek Właśnie, powiedzcie jak to z tym rozmiarem 56 bywa? Wiem, że każde dziecko jest inne i jedno będzie pływać w 56 a inne nawet w nie nie wejdzie. Spotkałam się z opiniami, że jednak lepiej inwestować od razu w rozmiar 62, najwyżej z początku będzie trochę za duży. Kupujecie jakieś awaryjne komplety w rozm. 56? (pomijając oczywiście mamusie, które wiedzą, że dziecko raczej nie będzie duże). Przyznam szczerze, że troszkę szkoda kupować mi ubranko, które być może nigdy nie zostanie założone ale może warto mieć chociaż jeden komplet w tym rozmiarze.
Hashimoto, Letrox -
Z jednej strony się cieszę, bo tu Teściowie widzą,że brzuszek rośnie i tak się przygotowują tym na wnuczkę a moja rodzina z daleka to dla nich taka abstrakcja. I to było takie miłe, że to rozpakowywały I mogły poczuć, że już nie długo będzie taka malutka istotka Moja Siostra z resztą druga też dzieci, stare konie 25 i 19 lat.
-
Enka, dziękuję :-*
Ja tam kilka kompletów 56 zamierzam mieć. Najwyżej się nie przydadzą, a pamiętam, jak takie maleństwo topi się w za dużych ubrankach Poza tym nóżki ma ciągle podkulone, więc też te ubranka nie są za duże. Ale i tak więcej zainwestuję w 62. W razie potrzeby wyskoczę na szybkie zakupy
Jeśli chodzi i listę rzeczy - jeszcze o tym nie myślałam
Ubranka czasami schodzą 2 komplety, a czasami i 7, jak dziecku się ulewa, czy kupa przejdzie przez pieluchęPola Róża
-
Lwie Serce, ja też nie mam jeszcze tej Lini negra, zagladam, wypatruje, ale nic tam nie widzę
Patuniek mój brzuch również dostał bujnego owłosienia na szczescie włoski są jasne ale dosyć długie :p śmiesznie to wyglądapatuniek86 lubi tę wiadomość
-
Właśnie ,dziewczyny te co bardziej zorientowane, dajcie info co zabiera się teraz do szpitala. I jak przygotowujecie się z tymi ubrankami. Ja na dobrą sprawę donoszoną ciążę miałam 16 lat temu, a jak dzieciątko się urodzi to rocznikowo będzie 17 lat temu. Więc czuje się wręcz jak nowa mamusia
Lecę dziewczyny zajrzeć do niuni. Może trochę uspokoję nerwy.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Butterfly 83 wrote:Właśnie ,dziewczyny te co bardziej zorientowane, dajcie info co zabiera się teraz do szpitala. I jak przygotowujecie się z tymi ubrankami. Ja na dobrą sprawę donoszoną ciążę miałam 16 lat temu, a jak dzieciątko się urodzi to rocznikowo będzie 17 lat temu. Więc czuje się wręcz jak nowa mamusia
Lecę dziewczyny zajrzeć do niuni. Może trochę uspokoję nerwy.
Butterfly, sprawdź na stronie szpitala, co ze sobą zabrać. Niektóre szpitale zapewniają dzieciom ubranka, pieluchy i kosmetyki, inne nic poza łóżeczkiemButterfly 83 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
U mnie ubranka w rozmiarze 56 się przydały, synek nosił je przez miesiąc. Miał 3170 i 55 cm jak się urodził. Ja bym więc kupiła kilka kompletów, ale nie za dużo, jak się okaże, że potrzeba więcej zawsze przecież można dokupić po porodzie
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Hej dziewczyny, ależ się rozpisałyście
Zimowaa całe szczęście, że Wam nic poważnego się nie stało. Odpoczywaj teraz.
Jeśli chodzi o linię na brzuchu, to ja do pępka mam bardzo wyraźną i to już od 2 miesięcy.
Ciuszki w rozmiarze 56 kupię, 62 na pewno więcej, ale że ja jestem niska a mąż wysoki to ciężko mi przewidzieć teraz jaki będzie maluszek
Ja dzisiaj też dostałam zestaw od Mamyginekolog, te malutkie ubranka są przesłodkiepatuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Laura
-
Mamakropka kupiliśmy Baby Jogger City Select. U Ciebie widzę 2 miesiące więcej różnicy
Patuniek, ja w tej ciąży się zaopatrzę w więcej ciuszków 56. Przy synku miałam tylo 2 zestawy, które już pierwszego dnia obsikał i dosłownie topił się w 62. Jak Ci to nie przeszkadza, to możesz nawet na szmatkach kupić coś za kilka zł i jak nie ubierze, nie będzie szkoda. Ja ostatnio ślicznego pajacyka jak nowego z H&M za 3 zł kupiłam właśnie 56.
Ja jeszcze lini nie mam, ale poprzednio była, najpierw z włosów, a później już skóra ciemniejsza. -
nick nieaktualnyJa linii na brzuchu jeszcze nie mam. Z synkiem mialam dość późno.
Co do ciuszkow to jak Mimoza piszesz, za pare zloty w lumpie mozna kupic nowe, firmowe ubranka ja mialam duzo pajacykow na początek, najwygodniejsze, bardzo szybko przeszlam na 62, syn mial tez dlugie nogi i wygladal jakby nie mogl sie wyprostować w niektorych 56. Niestety te dlugie nogi to po moim mezu a nie po mnie
Ja spiworka nie kupuje, sprawdzily sie rozki na samym początku a pozniej kolderka.
A do szpitala wzięłam wszystko co kazali na szkole rodzenia ale i tak mase rzeczy dowozil mi maz. Najlepiej dowiedziec sie w danym szpitalu co trzeba wziac. -
Ja dalej nie mam tej krechy na brzuchu, w poprzedniej ciazy wydaje mi sie, ze mialam ja szybciej, ale jakoś szczególnie nie zalezy mi na niej.
Ja nastawiam sie na rozmiar 62, glownie pajacyki, ale takie ktore maja obie nóżki
rozpinane. Plus body na krotki rekaw dp tego. Śpiworek sobie daruję, tzn jeden czy dwa mam takie do spania,ale typowo dziewczęce, ale u nas sie nie sprawdziły, jedynie rożki i kocyki. Rozek byl niezbędny bo kp corke na lezaco, lezala na rozłożonym rozku, a potem przenosilam ja razem z tym rozkiem do łóżeczka, bo bez niego budzila sie w momencie wkladania do lozeczka kocyki planuje dwa: bawełniany i bambusowy. I jeszcze pieluszki bambusowe takie duuuuze! Beda idealne na lato, do wozka i do spania.
Z zakupow to jeszcze mysle nad nowym inhalatorem, wozek mam,spacerowke tez, łóżeczko juz tez mam kompletne, bo dokupilam mechanizm do opuszczania boku, bo moj maz tak skladal lozeczko, ze mechanozm gdzies zaginal w akcji;) brakuje tylko materaca ale to kupimy w styczniu/ lutym . Planuje jeszcze zakup komody na ciuchy malenstwa i wlasnie nie wiem czy brać taka z przwijakiem, czy normalna, bo przewijak niby mam taki do powieszenia na ścianie, ale nie mam za bardzo na niego miejsca z komoda podoba mi sie ten:
https://m2.ikea.com/pl/pl/p/stuva-foelja-stol-do-przewijania-4-szuflady-bialy-s39180830/
Dobrze, ze tyle czasu jeszcze jest do porodu.
Bujaczka nie kupuje, nie sprawdzil sie u nas zaden, mata edukacyjna tez nie, corka nie byla zainteresowana. Mielismy gruba mate i lezala z bolami na podłodze.
Uspilam ksiezniczke i mialam czas napisać vo mi sie przypomnialo milego wieczoru, teraz mam czas na relaks!
enka90 lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019