X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakropka. wrote:
    Bbeczka a jak same warsztaty z Zawitkowskim, warto?
    Jak dla mnie to gosc-petarda :) Przed urodzeniem córki czytałam jego książki i oglądałam filmiki na YouTube, ćwiczyliśmy z mężem obsługę noworodka. Ale zobaczyć to na żywo, móc porozmawiać przez chwilę-fajna sprawa :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek o rzeczywiście wstawiałam emotki z telefonu. Dzięki za nakierowanie!
    W ostatnich dniach się pojawiła zgaga gigant, wcześnie jakoś. Już zapomniałam jakie to upierdliwe uczucie...

n59y9vvj81dh7gev.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :)
    Ja dzisiaj dokonałam pierwszego poważnego zakupy, kupiliśmy wózek :) Antoś rozwalił zapięcie pasów w swoim i ostatnio musiał jeździć bez zapięcia, co było bardzo niebezpieczne, bo gdy się nudził, to się wykręcał i wstawał, więc musiałam go brać na ręce i pchać wózek. Niestety samego zapięcia nie mogliśmy kupić i trzebaby całkiem nowe pasy wszywać więc kupiliśmy nowy wózek już dla 2 dzieciaczków. Można wypiąć jedno siedzisko i jest jak zwykła spacerówka. Niby wóżek dla 2 dzieciaków, a zajmuje mniej miejsca w samochodzie niż nasz poprzedni i do tego jest lżejszy :) Noi wydaje mi się, że cena była okazyjna, więc jestem zadowolona z dzisiejszego dnia.

A co do chrzcin na 100 osób, moja koleżanka ma babcie, która ma ponad 80 wnuków i prawnuków więc tam to pewnie też bardzo liczne imprezy. Jak zaprosić ich wszystkich,
    większosć już pewnie z rodzinami.. do tego jeszcze rodzina z drugiej strony ... Parapetówkę w domu raczej się dla wszystkich nie zrobi :)

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z oddziału. Wczoraj wracając z Wisły wjechał w nas bus tzn w dupke ale bardziej po mojej stronie. Ponieważ było to pod Częstochowa i autko do kasacji mąż ogarnął szybko zastępcze i do Łodzi. Raczej nic się nie dzieje jestem po usg ginekologicznym dziś ma być zwykle i cal krew znowu. Dopiero w czwartek robiłam wrrrr. Brak objawów ale wole mieć pewność na 100%. Pisze z telefonu wiec tak półsłówkami. Poza ta sytuacja weekend cudowny!

Ale mam czas was czytać. Brzuchy piękne- nie mogę się napatrzeć. Mi wczoraj pani na izbie chciała ktg robić bo myślała ze to +25tc. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/706eab8d73b5.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 08:01

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa ale się przestraszyłam! Mam nadzieję, że czujesz się dobrze? A kark? Nie boli? Niech zbadaja Cię dobrze. Postaraj się nie stresować. Daj znać jak wyjdziesz!

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa, o raju :-(
    Trzymaj się w kupie i całości. Zdecydowanie kark! Uraz "trzaśnięcia bicza" przy uderzeniu jest bardzo częsty :-(

Ale się stresu najedliście, masakra :-(
    Oby to była kulminacja i od teraz spokój...

Witam się z pełnymi 16 tygodniami :-)

Wczoraj się przespałam po zupie i trzeba się było wziąć do roboty ;-)

2kg maślaków... Umyć, obrać... Sos zrobiony, dzisiaj mąż ma obiad ;-)
    Bo zapomniałam powiedzieć, że uwielbiam zbierać grzyby - ale ich nie jem :-D Sam sos uwielbiam, tzn. sos, ale przybywa dla mnie bleeee ;-)
    Z szarlotki z soboty zostały mi też białka. To co? Bezy :-D Robot jest cudny i nic się nie zmęczyłam, jak to zawsze miało miejsce ;-) Sam mi ubił białka :-)

No i "przy okazji" upiekłam bułki na śniadanie :-D 6 bułeczek, dobre :-D

Najbardziej zadowolony jest mąż ;-)

Efekt taki, że w kuchni siedziałam do 22... od 16.

Dzisiaj potwornie bolą mnie biodra i chyba coś mnie bierze. Głowa boli, nos co chwila się zatyka... Pora na czosnek ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Zimowa, współczuję kochana, dobrze że nic Wam się nie stało! Obserwacja nie zaszkodzi, dzidziuś pod kontrolą. Podpowiem Ci (może wiesz), żebyście się starali o pieniądze z ubezpieczenia. Sam pobyt w szpitalu powinien być gwarancją, a jakbyś poszła na kontrolę ortopedyczną - np. ze względu na ból karku po uderzeniu, to ładne pieniądze możecie dostać z tytułu uszczerbku na zdrowiu. Mąż to samo. Tylko musicie się zgłosić do lekarza, żeby mieć papiery na to.

Mimoza, no to poważny zakup za Wami, gratuluję:) Teraz tylko czekać na te podwójne spacery:)

U nas lipa. bo córka od wczoraj gorączkuje. Żadnych innych objawów, więc stawiam, że ta bostonka się rozkręca. Okazuje się, że szła z tą chorą dziewczynkę w parze, do tego ta mała pokazywała pani swoje "uczulenie na proszek na stópkach" - musiały być już pęcherzyki chorobowe. No nic, poczytałam, że w II trymestrze bardzo małe dla dziecka zagrożenia, jeśli jednak się zarazę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 09:01

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce ma rację!

Plus zadośćuczynienie za straty psychiczne ;-) Stres, bo ciąża itp... Takie rzeczy się ceni...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce, tak czytam o tej bostonce (współczuję, nota bene bardzo)
    Wysypka pojawia się 2-3 dni po wystąpieniu gorączki. Czyli ta dziewczynka przychodziła z gorączką?

Trzymaj się ciepło i uważaj na siebie mocno. Polecam maseczki na twarz dla siebie, dopóki się jeszcze nie zaraziłaś- ja tak kilka razy uchroniłam młodą przed swoją anginą. Tylko wtedy też używałam mydła antybakteryjnego (bo angina bakteryjna) i rękawiczek jednorazowych.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ledwo wstałam dziś po imprezie. Wstałam przed 8:| i zaraz po mnie dzieci i Malz. Starsza dziś na 9 to jakoś szybko się ogarnęła. Wlasnie Malz Ja zawiozl do szkoly, bo ma wolne.

U mnie od wczoraj już 4 zmywarka:p a jeszcze jedno "pranie" czeka. Pralka też odpalona od rana..

Zimowa jeju! :/ mam nadzieję, że nic poważnego się nie stało. Aż ciarki mnie przeszły.

Potem Was nadrobię, bo narazie muszę ogarnąć chatę.

patuniek86 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i witam się w rozpoczętym 19tygodniu <3

patuniek86, lkc, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Kleopatra lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek no ja właśnie nie wiem o co chodzi z postępem choroby u tej dziewczynki. Nela mówi, że była bardzo ciepła jak ją trzymała za rączkę. Jak ja swoją odbierałam to tamta była mocno rozebrana, więc musiało jej być gorąco. Tego samego dnia wieczorem jej mama napisała nam wiadomość, że byli na pogotowiu i bostonka. Maseczka teraz nam już nie pomoże, jak miałam się zarazić, to już. Obyśmy tylko całą rodziną się nie pochorowali.W 2 trymestrze nic nie powinno się stać, najgorzej pierwszy i tuż przed porodem.

Jeszcze opcja jest, że to ZUM - jutro zbadamy mocz, albo ucho - ale nie narzeka. Na środę umówiłam ją do lekarza - o ile jutro nie pojawi się wysypka.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 1 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziękuje za słowa otuchy. Ja dziś usg mam mieć kolejne dla pewności. I kontrole u neurologa. Z odszkodowaniem napewno nie odpuszczę tyle stresu co się najadłam. Dziewczyny nuda tu taka straszna . Ile można leżeć .... mąż przyjedzie dopiero popołudniu.

Od:dwa zastrzyki w dupke i odechciewa się wszystkiego ;o a gdzie do porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 09:51

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa, zastrzyki to co innego - W przypadku porodu masz cel ;-) I znasz efekt ;-)
    A zastrzyki są tylko po to, żeby męczyć ludzi :-D

Szkoda tylko, że są Ci potrzebne :-(

Ja się przespałam trochę, bo w nocy było jakoś ciężko, a i rano się rozbudziłam. Głowa już prawie nie boli, uświadomiłam też sobie, że ten katar, to w sumie nie katar - tylko zatkany nos i ciężko się oddycha.
    Czyli taki typowo ciążowy objaw :-(

Dzisiaj chyba kupuję wkładki laktacyjne, bo bluzka od piżamy lekko wilgotna :-(

Jeśli chodzi o ilość gości-nawet na moim obiedzispo ślubie było 25 osób, w tym 3 przyjaciół ;-) Reszta rodzina i my ;-)
    Na szczęście chrzcin nie będziemy robić, więc ten problem nas omija ;-) Chociaż rodzina o tym nie wie, ale wyłącznie ślub cywilny powinien ich raczej zmusić do myślenia ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja mam bujaczek po córce - Tiny Love. Jest super, bo rozkłada się całkiem na płasko i może służyć jako "łóżeczko". Świetnie się nam sprawdził jak np jechaliśmy w gości. Później korzystaliśmy z niego jako krzesełka do karmienia :) na pewno będziemy z niego korzystać.

WNK gratuluję Lenki! :)

Zimowaa o masz! :( całe szczęście że z Wami wszystko dobrze!

patuniek86 to się narobiłaś dziewczyno! Ale wszystko brzmi mega smacznie, więc nie dziwię się zadowoleniu męża :D

LwieSerce ojej :( zdrówka dla córki!

iNso87 wow, prawie połowa ciąży za Tobą :)

iNso87 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj naszła mnie ochota na gołąbki...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa, szczęście w nieszczęściu! Dobrze ze to się tylko tak skończyło...

Jak wy kusicie tymi daniami, takie pyszności robicie że aż ślinka cieknie :) ja chyba zrobię gulasz z kasza gryczana, mniam :p

patuniek86 lubi tę wiadomość

age.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej.. narobilam od 274 strony, piszecie jak szalone. Trochę bylam zajęta, bo od środy mialam meza, zaliczylismy wypad z piatku na sobotę do kolezanki, przy okazji odebralismy nasz wozek dla Malucha. Dzisiaj z kolei ja zaliczylam juz poranna wizyte u weterynarza z meza kotka- ma zapalenie pecherza moczowego.. Ciągle cos z tym kotem :/

Syf mam w chałupie, a za chwile ide po szkodnika.
    A to moj szkodnik w swoim starym wózku :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/90f5fb2d3b17.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d112e2817b57.jpg

Cos mialam jeszcze pisać, ale zapomniałam! Aaa maz byl w domu i już pierwsze skutki tego sa - plus 1 kg :) od 19.09 tyle mi przybyło i od początku ciąży ;)

patuniek86, Sana, Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, ten szkodnik tak "letko" już Ci wyrósł ;-)

lkc lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ikc, ten szkodnik tak "letko" już Ci wyrósł ;-)
    Racja! Nabijalismy sie, ze weźmiemy ja w gondoli na spacer, miny emerytek zagladajacych do wozka bezcenne:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ