X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wspominki mnie wzięło, chce juz drugieto malucha miec przy sobie, tu pierwsze zdjecie mojej corki ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/724db7ced226.jpg

patuniek86, enka90, Ksiazka1, klamka, Izziee, Ankakaranka87, iNso87, Katia89, Butterfly 83, bbeczka91, Makowe Szczęście, Marza89, Ulv15, Kleopatra, Zimowaa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc - <3 <3 <3

Ale taka kluseczka Ci się wtedy urodziła ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 12:12

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Ikc - <3 <3 <3

Ale taka kluseczka Ci się wtedy urodziła ;-)
    No taka trochę byla;) 3920 wazyla ;)

patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc piękne zdjęcie:) Aż mi się przypomniały nasze pierwsze chwile z krasnalem:)

Ja w sprawie octeniseptu muszę jeszcze poczytać, bo coś było że jest szkodliwy (?), ale działał u nas dobrze. W ogóle Neli pępek odpadł już w szpitalu, więc w domu mieliśmy mega komfort, że nic się już nie babrało. moja siostra stwierdziła, że pępek jak u 3 miesięcznego dziecka:)

Butterfly, super że sobie popatrzyłaś na Sophie, teraz możesz być spokojniejsza:)

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pępek u mojej trzymał się prawie 4 tygodnie. Już nawet miałam umówioną wizytę u lekarza, bo norma jest do 4 tygodni.
    Najwyraźniej mojemu dziecku ciężko jest odciąć pępowinę ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i jest szkodliwy, ale na szczescie pepek odpadl w 5 dobie i byl spokoj.

https://dziecisawazne.pl/czym-odkazac-rany-wady-i-zalety-9-najpopularniejszych-preparatow-antyseptycznych/

[/ url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 14:02

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc śliczne maleństwo! <3 już nie mogę się doczekać aż przytulę swojego szkraba :)

Wczoraj przyszła do mnie znajoma ze swoim nieco ponad rocznym dzieckiem.. Powiem Wam... Istne tornado! Dzieciak strasznie niegrzeczny, rozwydrzony, interesuje go tylko telefon a mama niestety udaje że wszystko jest ok i smieje się gdy ten robi coś nie tak! O zgrozo! Mój mąż siedział przez resztę wieczoru milcząc.... Był w szoku. Gdy doszedł do siebie stwierdził że tak byc nie może :D pogadaliśmy o wychowaniu malucha, wiadomo że rozmowa swoje a życie swoje ale na pewno nie chce żeby nasze życie z dzieckiem tak wyglądało... Dlatego już dzisiaj zamówiłam kilka książek o niemowlakach, wychowaniu i o tym jak mowic do dziecka żeby nas słuchalo :D będę miała zajęcie na kolejne miesiące :D

patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 polecam te ksiazke jak mowic do dziecka, przynjamniej mi sie podobala. Ciężko czasem dzialac wg scisle okreslonych zasad, bo wiadomo nerwy itd. Ale pozwala zrozumieć dziecko. Ja niektore 'triki' stosuje :)

Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Książka- wiadomo że nie będzie dokładnie tak jak w książce ale tak jak piszesz, można zrozumieć dziecko i stosować się do niektórych rzeczy :) po tym co zobaczyłam i przezylam wczoraj będę czytala wszystko :D nie chciałabym dopuścić do takiego rozwoju spraw....

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6574754b9cbb.jpg

Tak to jem każdego dnia, zielsko pod każdą postacią.

A na obiad mężuś mięcho, a ja placuszki z cukinii.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 14:45

Ksiazka1, Katia89, Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly niedlugo talerzyk bedzie stal na brzuchu :p
    ale ladne te Twoje "zielsko" ;) Mi tez mieso slabo wchodzi niestety.

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiedziałam, że Ziaja ma taką maść z lanoliną. Warto spróbować bo niestety Medela jest ze dwa razy droższa a tego idzie dość dużo ;/ Chociaż może najtaniej to wyszłaby czysta lanolina. Jak fajnie, że już takie tematy w wątku :)

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku mam nadzieję, że mi nie odwali po porodzie :P chcę być normalną Mamą, a nie przegiętą w jedną lub w drugą stronę. Pamiętam jak kiedyś moja Koleżanka z Mężem i dzieckiem przyszli do nas na obiad i w progu powiedzieli,żebyśmy natychmiast wyłączyli tv (mieliśmy włączony na muzykę, bez wizji) mój Mąż wciąż tego przeżyć nie może :P ja rozumiem nie oglądać tv, ale nie zwracać się tak do kogoś kto Cię zaprosił.

A zmieniając temat pijecie herbatę?

.
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że powstaje u nas na wątku jakaś lista wyprawkowa. To super, bo ja również zielona jestem w temacie! ;)

Moja wizyta w piątek 05.10, już doczekać się nie mogę, aby sprawdzić czy wszystko ok. Ruchów nie czuje, brzucha raczej nadal nie widać. Na wizytę czekam z niecierpliwością! :)

lkc lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak-tv nie mam od 13 lat i córka jest wychowana bez telewizora. Czasami puszczalam jej bajki na laptopie. Komórkę ma, ale bez internetu. Czyta mnóstwo książek i czas wolny spędza w bibliotece.

Ale nigdy nie zabroniłam jej oglądać telewizji u innych. Siedzi opatrzona, jak sroka w gnat ;-) Taka przyjemność dla niej ;-) Ale wróci do domu i usiądzie do książki ;-)

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa masz racje, nie mozna przesadzic ani w jedna ani w druga strone. Pamietam mojego kolegę ktory byl wychowywany bez tv i bez słodyczy to u mnie w domu chcial siedziec tylko przed tv albo prosił moja mame o cos słodkiego, bo w domu nie ma. Wszystko z umiarem.
    I tak samo co do herbaty, czarna pije od czasu do czasu a tak to owocowe albo roibos.

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście, pije rumianek i miete, czasami zwykła z cytryna i imbirem, czasami również malinowa... :) chociaż na temat malinowej herbaty są różne opinie ale jeden kubek raz na jakiś czas nie zaszkodzi :)

age.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio pije dość sporo herbaty. Oczywiście nie tak jak wcześniej bo potrafiłam wypijać hektolitry zielonej :D Teraz ograniczam się tylko do czarnej, robię zdecydowanie słabszą i raczej staram się nie pić więcej niż 2 kubki dziennie chociaż różnie to bywa :) Na początku ciąży bardzo mocno się ograniczałam ale przyszła jesień i coraz bardziej chce się czegoś ciepłego :) Na zioła patrzeć nie mogę, jak tylko poczuję zapach rumianku czy melisy od razu robi mi się niedobrze brrr

iNso87 rewelacyjny pomysł z wyprawką do szpitala :)

LwieSerce przesłałam Ci maila na priv, od razu dziękuję :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 15:58

iNso87, Szi lubią tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Butterfly niedlugo talerzyk bedzie stal na brzuchu :p
    ale ladne te Twoje "zielsko" ;) Mi tez mieso slabo wchodzi niestety.

Książka nic nie mów, brzuch jak bęben afrykański :-D A to jeszcze nie połowa.
    No z mięsem ja mam bardzo duży problem, bo zupełnie go nie jem. Śmierdzi i smakuje mi wszystko zepsutym mięsem, bądź nie za świeżą wędlina. Za to kefiry, jogurty, warzywa i owoce, czy sok np ananasowy wchodzą gładko. Ale boję się złych wyników przez to. Jutro zresztą mam morfo i mocz do zrobienia. Więc zobaczymy jak to wygląda.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj na śniadanie kaszka manna. Nie jadłam jej od przedszkola ;-)
    Ugotowana na mleku. O matko, jakie to było pyszne <3

Prawdopodobnie jednak zjedzenie godzinę później 4 kiszonych (pysznych, kwaśnych, twardych) nie było najlepszym pomysłem ;-)

lkc, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ