MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejo, ja mam wizytkę jutro ok. 14.
Mam dziś zły dzień. Popłakałam trochę. Mąż upiera się, żeby nie kupować dla dziecka komody do sypialni tylko zrobić miejsce w szafie naszej (jest w przedpokoju), bo "zagracimy" pokój. I to mnie doprowadziło do wku*wicy. Cholernik. -
No tak, w końcu będziesz w razie potrzeby latać z dzieckiem do przedpokoju? Bo "czemu nie"?
Kto zostaje z dzieckiem przez większość czasu? Dla kogo rozwiązania mają być wygodne?
Mój też już miał "plan". Nie chciało mu się przestawić szaf i wywiercić 5 nowych dziur na półkę i zegar (bo szafy będą tam przestawione).
Więc wg niego miałabym biegać po pokoju do komody dziecka, gdzie byłyby też kosmetyki i pieluchy- bo czemu nie?
Jak mu łopatologicznie wyjaśniłam, że to ja muszę mieć wygodnie, bo to ja będę się zajmować dzieckiem 20 godzin dziennie - uznał moje racje
Może też to wyjaśnij swojemu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 21:16
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Reniferra wrote:Próbowałam, ale jest na etapie, że musi postawić na swoim BO TAK. Będę mu truć o tą komodę do upadłego. W końcu ulegnie... tylko po co psuć tyle nerwów
No to już przesada, aż mi się cieplej zrobiło z lekkich nerwów.
Musi postawić na swoim. Reniferra, choćbym miała przyjechać i sama mu tłumaczyć, musisz mieć komodę tam, gdzie tego potrzebujesz! I basta!
U mojego typ była kwestia "niechcemisie", ale jakby się upierał, ja bym się upierała bardziejReniferra lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Faceci tacy są, mój też powiedział, że mamy dużo miejsca w szafie
Jak mówi Patuniek86 to my będziemy z dzieciaczkami non stop i musi być wygodnie. Z resztą jak wpakuję pampersy do szafy? Później jak zostanie z Małą to się w życiu nie ogarnie gdzie co jest, więc to też jest przysługa dla niego. Ty zorganizujesz wszystko w komodzie - przemyślisz, poukładasz i jak zostanie z Dzieckiem będzie miał wszystko w jednym miejscu Myślę, że ten argument trafia najlepiej to ich męskiej logikipatuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość
. -
I będziesz latać z ulanym dzieckiem do przedpokoju, czy zostawisz je w łóżeczku? O przecież, nie na przewijaku, gotowego do przebrania...
A jak już weźmiesz z szafy, co potrzeba, dziecko niby-przebrane- ale o czymś zapomniałaś? Znowu lecisz do szafy?
Ja się uparłam-przewijak będzie na łóżku zdejmowany, nie mam miejsca na osobny mebel. Komoda musi być pojemna i stać obok łóżeczka- bo w niej i na niej będzie wszystko dla dziecka!
Ksiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
nick nieaktualnyOjej naprawde musicie walczyc o to z facetami? Bardzo dziwne, bo przeciez to dla Was wszystkich. Reniferra kupuj i sama postaw, nie pros sie to bardzo ulatwia zycie jak masz wszystko blisko dziecka, nie widze innej opcji, jezeli ktos ma taka możliwość, miejsce i kase na komode czy tam szafe to powinna byc.
patuniek86, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Jezeli o zwiazkach mowa to ile nas tyle historii. Zawsze podziwiam ludzi, ktorzy krotko po poznaniu podejmuja takie powazne decyzje. Moze dlatego, ze u nas zawsze wszystko dluuuugo i powoli. Jestesmy ze soba 19 lat, syn ma 9 lat i jestesmy mlodym malzenstwem z dwuletnim stazem
-
nick nieaktualny
-
Melduje sie z rana, dziecko w przedszkolu, jem śniadanie, koncze czytać książkę, o 3 sie obudzilam i czytałam do 5 zostala mi koncowka, potem mam pranie do poskladania - taki plan na dzisiaj poki co.
Milego dnia
Na dworze wieje tak,ze malo lba nie urwie. Rozpalilam w kominku
Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Hej!
No to moj nie ma ze mna latwo w kwestii przemeblowania,ba! Remontow! mieszkamy dopiero w tym mieszkaniu ok.3,5 roku a ja juz zdazylam zrobic 100tys remontow i przemeblowan:D w jak sie wprowadzalismy to mieszkanie bylo w stanie deweloperskim wiec sila rzeczy wszystko bylo nowe:D Ostatni remont wymyslilam jakis w marcu. Zamiana pokoi, dla nas maly a dziewczyny razem i oczywiscie cegla na sciane u dziewczyn to sila rzeczy przemalowac na inny kolor reszte. Nowe lozke i regaly dla Leny na zabawki itp. W sypialni tylko przemalowalismy roz Laury bo nie wiedzialam wtedy co tu bedzie. Byla mysl o 3 dziecku ale i tez jakas super sypialnia dla mnie i Malza. No i w listopadzie bedziemy pewnie robic pokoj dla dziecka. hahaha Przy okazji na przedpokoju jakos w maju odmalowalam sciany, na jednej zrobilam farbami pasy:D takze ja moge miec remont co miesiac:D -
Hej!
Reniferra czekamy na wieści z wizyty:)
Wysłałam @ na te co mi napisałyście. Zaznaczam że robiłam to 3,5 roku temu, więc pewnie potrzebna jakaś aktualizacja:)
Cieszę się, że coraz więcej z nas czuje maluszki:)
Mam nadzieję, że dziś będzie lepszy dzień - przynajmniej się wyspałam. I sny miałam fajne ;] Ja zaraz ogarnę mieszkanie, a później jakieś zabawy z córka pewnie. U nas akurat mały remont u niej w pokoju - mąż poprawia ściany i pojawi się na nich wymarzony róż. Ale przełamię to szarością, bo pokój malutki i byłoby za słodko. I panele wyminiemy, ale to jeszcze nie kupione. Przed porodem jeszcze duży remont kuchni robimy. Aż się boję, z Nelą w ciąży remontowaliśmy łazienkę i wc. To był koszmar, jeszcze nam fachowiec zwiał.
A no i do lekarza z małą jadę. Już nie wiem co z nią - forma okej, powiększone węzły i coś w buzi się dzieje, ciekawa jestem diagnozy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 08:17
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dzień dobry!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03866047f0e9.jpg
Przedstawiam naszą drugą córeczkęSalsefia, patkaaxx90, patuniek86, lkc, Ksiazka1, Malutka_27, mamakropka., Katia89, enka90, Parsleyek, bbeczka91, Kleopatra, Makowe Szczęście, Ankakaranka87, iNso87, kehlana_miyu, Reniferra, Butterfly 83, mimoza, Alisssa, Izziee, Marza89 lubią tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Ja, jak pisałam wcześniej-w styczniu wolę mieć wszystko przygotowane, w końcu to 7 miesiąc. Wolę, żeby zostały ubranka do prania i prasowania, pieluchy tetrowe itp. Czyli już naprawdę ostatnie rzeczy do dokończenia. Nie chciałabym dopiero wtedy ogarniać przemeblowania, zakupów itp. Byłabym zbyt niespokojna
Wizyta u gina za 2 tygodnie, połówkowe za 4... Ale czas się niemiłosiernie dłuży
Dzisiaj idę ze starszą do ortopedy. W piątek uderzyła się w dłoń. Boli. Opuchlizny i siniaka brak, małym palcem ledwo rusza - ale rusza. Czyli stłuczenie.
Sobota-jak piątek.
Niedziela-dłoń spuchła, boli, nadal można ruszać palcami.
Poniedziałek-opuchlizny brak, boli nadal.
Wtorek-zwolniona z wf na wszelki wypadek, jednak siedziała na ławce i oberwała piłką do siatki-oczywiście idealnie w bolącą dłoń. Trochę spuchła, siniaka brak, palcami nadal rusza (małym też, ale z bólem).
Zbyt wiele przeżyłam identycznych historii, żeby nie wiedzieć, że to stłuczenie. I nic więcej.
Ale kiedy miałam 16 lat źle stanęłam. Kostka mi spuchła i zrobiła się fioletowo-zielona. Mama kazała mi przykładać sodę, bo to najwyżej skręcenie.
6 tygodni kulałam, kostka miała różne kolory-ale to tylko skręcenie.
Sama poszłam na sor. Noga była w kostce złamana, wprawdzie już się zrosła, ale chodząc ciągle ją dodatkowo urażałam. I dostałam gips na 3 tygodnie i zastrzyki.
Dlatego kiedy moje dziecko kolejny dzień mówi, że boli ja ręka, idę do lekarza. Chociaż wystarczy dać czas, stłuczenia bolą (np. guz na głowie to stłuczenie-może boleć 3-4 tygodnie)...Pola Róża
-
Oj też lubię remontować Dekorować Mój Mąż bardzo lubi jak zmieniam dekorację w domu można dodatkami zmienić klimat wnętrza
Nie mam tyle nerwów, żeby na styczeń wszystko zostawiać Jeszcze jak te moje łożysko się nie przesunie. Jeśli Mała by musiała się urodzić w lutym? co ja bym w miesiąc zrobiła?
Komodę kupimy myślę, że po połówkowym. Wtedy zacznę już kupować rzeczy, które znalazłam. I dobierać resztę
Łóżeczko, wózek i takie duże rzeczy to nie wiem serio, bo zajmują sporo miejsca. Łóżeczko pewnie kupimy i będzie stało w kartonie? Chociaż wolałabym żeby przeszło naszym domowym zapachem. Nie wiem czy to ma znaczenie? A wózek,wanienkę, i resztę zostawimy w piwnicy
A poza tym wybieranie, szukanie inspiracji to sama przyjemność u nas to tylko kącik ale chcę żeby miała jak najpiękniej chcę być spokojna poszukać ubranek i potrzebnych rzeczy bez pośpiechu, lub kupować pierwsze lepsze w pośpiechu.
. -
No i złamanie. Kość śródręcza.
Dzisiaj zero opuchlizny, nadal bez siniaka, palce zgina normalnie-choć z bólem.
5 tygodni w szynie.
Masakra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 16:06
Pola Róża