X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek biedna ta Twoja Corka:/ Moja Starsza z gipsem chodzila w przedszkolu:/ a potem 2 klasie..ah zycie i te nasze dzieci;) Z reszta sama 3 razy nosilam gips w czasach dziecinstwa:p

Ja jutro tez wizyta ale nie nastawiam sie oczywiscie na nic. Mam nadzieje,ze w koncu da mi skierowanie na badania krew,mocz bo raz mialam tylko

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak te kaftaniki to o kant d..sa. Bodziaki jak najbardziej. Plecki zawsze zasloniete,nic sie nie podwija. U nas szybko Mala wyrosla z tych bodziakow,bo przed rokiem juz byla z waga i wzrostem poza siatka centylowa i w sumie nic sie nie zmienilo do tej pory;) Takze potem juz na jesien czy zime pod bluzeczki musialam kupowac koszulki na grubych ramiaczkach.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zawsze w okolicach 97 centyla ;-) Te siatki są podobno mocno przestarzałe i nieaktualne. Naprawdę dużo dzieci jest teraz nieco większych i powinni zaktualizować dane ;-)
    Nawet teraz córka jest najwyższa w klasie ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie też te nazwy ubranek nie są do końca jasne ale wszystko przede mną ;-) z tego co piszecie to faktycznie body są praktyczniejszw i wygodniejsze niż kaftaniki ;-)

LwieSerce wysłałam Ci zaproszenie bo też chciałabym listę z wyprawką na @ niestety dla mnie to coś nowego i zupełnie nie wiem jak się przygotować ;-( Również odkładam zakupy na styczeń ;-) u nas teraz remont w Nowym mieszkaniu i ciężko byłoby wszystko naraz ogarnąć i gdzieś przechować ;-)

Jutro o 17 15 wizyta ! Idziemy razem z mężem i mam nadzieję że będziemy wiedzieć czy w brzuszku mieszka Nadia czy Oliwierek ;-)

patuniek86, Makowe Szczęście, Sana, lkc, Kleopatra lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • india Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kwestii wyprawki jestem zielona. Ale jak was troszke poczytam to może bede wiedziała co kupić ;) u nas drugi lekarz zasugerował dziewczynkę a wiec juz zaczynam sie nastawiac. I wyglada na to, ze intuicja mnie nie zawiodła ;)

Reniferra, Kleopatra, Butterfly 83, iNso87, patuniek86 lubią tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawka poczekam do stycznia. Będzie przecież tyle czasu. Ja nieiwen co to za płeć ale niektóre rzeczy są unisex i tak mam kupę rzeczy po dzieciach wiec raczej symbolicznie cos kupię dla malucha.

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja juz na nogach. Ide sie ogarne i na wizyte :)

Milego dnia!

lkc, Sana, Parsleyek, patuniek86, Kleopatra, Butterfly 83, Makowe Szczęście, Marza89 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! O to ja tez mydle o styczniu jesli chodzi o wyprawke. Bo w pierwszej ciazy wszystko kupilam do 7 miesiaca! I potem sie nudzilam i nie mialam co robic:p
    Bylam wczoraj na zumbie. Tak sie zmeczylam ze reszte dnia czulam sie jak niezywa a teraz czuje ze mnie cos bierze jakies przeziebienie. Maz byl caly tydzien chory, a ja wczoraj zjadlam bagietke z czosnkiem i czuje obdarte gardlo od tego czosnku i juz mam katar wiec wydaje mi sie ze chyba cos sie rozwinie. Oby nie!
    Milego dnia rowniez zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 07:58

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja z wyprawką szaleć nie muszę, bo mamy mnóstwo ubranek po córce. No ale ona urodziła się w mega upały, a tu gwiazdeczka będzie marcowa/kwietniowa, więc trochę długich rękawów trzeba dokupić :) pierwsze mam zamiar kupić 8.10 w Lidlu bo są super <3 a resztę jakoś na zimowych wyprzedażach :D

Musimy pomyśleć nad wózkiem, fotelikiem. Trzeba też kupić łóżeczko.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie wczoraj wizyta całkiem ok, z małym wszystko dobrze ale nawet nie robił żadnych pomiarów a ja jakoś nie miałam głowy, żeby pytać. Stopy i dłonie swędzą coraz mocniej, wyniki kwasów żółciowych wyszły podwyższone a mój lekarz to olał. Miałam cholestazę w pierwszej ciąży, wiem jakie to groźne dla dziecka. Teraz jest dopiero 18 tydzień więc trochę panikuję a on mi powiedział, że jak chce to mogę sobie coś łykać osłonowo na wątrobę i za miesiąc powtórzyć badanie kwasów... siedzę właśnie w poczekalni do innego lekarza, przyjechałam do Warszawy specjalnie żeby skonsultować się z kimś mądrzejszym. Zobaczymy.

Kleopatra, Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

U nas z kąpaniem córki było tak, że od początku robiliśmy to wspólnie. Teraz jeszcze córka będzie asystować:-)

Co do wyprawki, to ja w tej liście co Wam wysyłałam dopisywałam sobie gdzie to mogę kupić - np szukałam na allegro, żeby od jednego sprzedawcy za jedną przeysłką wszystko. Dość dużo zamówiłam też w aptece Gemini. Takie rzeczy - smoczki, butelki, czyli coś, co ma stałe ceny kupię chyba dopiero w styczniu. Ubranka zacznę wcześniej, bo uwielbiam promocje i jak widzę okazję to nie potrafię sobie odmówić. A w listopadzie black friday, cyber monday.

Malutka kciuki za wizytę:)

Ayleen daj znać co powiedział lekarz. DObrze, że konsultujesz, nie znam się na cholestazie, ale skoro miałaś to wiesz najlepiej co robić. Trzymam kciuki;-)

Malutka_27, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, ciuszki dobre gatunkowo ma też f&f z tesco, i czasami można kupić bodziaki, pajace w kilkupakach w bardzo korzystnych cenach w promocji. O, wlaśnie, chyba już przy każdej wizycie w tesco będę zaglądać na dział z ciuszkiami, bo jak im zostaje jakiś ostatni rozmiar to potrafią przecenić nawet 70%.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Smile Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki:) ja też chyba kupie pierwsze bodziaki w lidlu jak teraz będą a z resztą poczekam na wyprzedaże :) u nas na samym początku bardzo sie sprawdziły body kopertowe, one sa zazwyczaj droższe ale przy pierwszym dziecku nie mieliśmy wprawy:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 trzymam kciuki za wizytę ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Smile Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 ja byłam wczoraj pierwszy dzień na jodze a dzisiaj czuje chyba każdy mięsień... najbardziej boli mnie chyba tyłek:)

Też dzisiaj o 17 45 wizytuję:)a za tydzień mam połówkowe.

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 4 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) ale przyjemne tematy nam się zaczynają :D co do listy wyprawkowej, ja przy synku korzystałam z tej znalezionej w sieci https://www.mamalekarz.pl/wp-content/uploads/2017/02/Wyprawka-MamaLekarz.pdf
    I podobnie jak dziewczyny, dla noworodka polecam na początek body kopertowe, pajace i spodenki, zwłaszcza takie z zabudowanymi stópkami, chyba półśpiochy to się nazywało ;) mnie wkurzały zsuwające się skarpetki :P potem jak już dziecko podrosło to zwykłe body wkładane przez głowę. No i na pewno zaopatrzę się w jakiś ciepły pajac na wyjścia, w marcu może być jeszcze zima ;) a kurteczki i bluzy przy takim leżącym maluchu też mi się nie sprawdzały...a zacznę na spokojnie pewnie listopad/grudzień, przed świętami bywały promocje no i black friday, ale powoli, tak żeby w lutym już wszystko mieć gotowe. Termin niby mam na koniec marca, ale synek urodził się 3 tyg wcześniej, więc teraz też muszę być wcześniej gotowa :) W sumie to już mnie kusi żeby coś kupić, ale nie znamy jeszcze płci ;)
    Ayleen wcześnie ta cholestaza, kojarzyło mi się to raczej z bardziej zaawansowaną ciążą :/ faktycznie lepiej to jeszcze z kimś skonsultuj!
    Kciuki za dzisiejsze wizyty!

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny :-)

W sprawie wyprawki - jeśli ktoś coś ma jeszcze po pierwszym dziecku z reguły się nie spieszy ;-) Jak to pierwsze dziecko, lub (jak u mnie) już nic nie ma, to coś się kupuje wcześniej ;-)
    Ja też rodziłam 2 tygodnie wcześniej, dlatego nastawiam się raczej na początek marca :-)

A teraz zbieram się do szkoły córki. Wyobraźcie sobie, że z wf rodzic może zwolnić do 7 dni, na dłużej tylko lekarz. No ok, to dla.mnie w sumie logiczne.
    Sms-aJeśli zwolnienie trwa dłużej niż miesiąc, MUSZĘ złożyć podanie do dyrekcji o zwolnienie dziecka z wf! Z uzasadnieniem! Jakby zaświadczenie lekarskie nie wystarczało...
    A jak dyrekcja nie wyrazi zgody, mogę się odwoływać do kuratorium :-D I to dla mnie kuriozum :-D

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo wizyt dziś, czekam na relacje :)
    Ale idziemy łeb w łeb z płcią :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii smoczków. Kupiłam 2, ale mój ssak od początku w ogóle nie chciał ssać nic innego, niż pierś. A miała naprawdę mocną potrzebę ssania. Po trzech miesiącach, kiedy już stałam na rzęsach ze zmęczenia, bo ssać mogła co pół godziny, kupiłam smoczek innej firmy. I natychmiast załapała, o co chodzi.
    Okazało się, że pierwsze 2, które kupiłam, jej nie pasowały ;-) Nie każdy smoczek przypasuje każdemu dziecku, czasami potrzeba spróbować 3-4 firmy...
    A odstawiłam od smoka dosyć łatwo i przypadkiem w tym samym momencie, co od piersi ;-)
    11,5 miesiąca wyjeżdżałam na 4 dni (w tym okresie karmiłam wyłącznie w nocy na żądanie). Mąż pierwszy raz miał zostać córką sam. A młoda dostała kataru i nawet smoczka nie mogła ssać :-D
    Tym sposobem i smoczek, i pierś poszły w odstawkę ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 4 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka zaakceptowała tylko smoczki Lovi. Była bardzo smokowa, ale na szczęście odstawienie poszło bez problemu :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ