MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykehlana_miyu wrote:Ja też spakowałam siebie i dziecko w oddzielne torby, obie były w samochodzie i mąż dopiero po porodzie doniósł mi torbę dziecka. U nas to się sprawdziło, bo byłam w szpitalu dwa dni przed porodem i cieszyłam się, że nie mam więcej rzeczy do ogarnięcia jak przenosiłam się najpierw z OCP na porodowke, a potem z porodowki na poporodowy.
Wczoraj nie mogłam się powstrzymać i przejrzałam ciuszki 56 i 62 po synku. Jakie to wszystko śliczne i malusie! Tylko wyszło, że nie mam praktycznie nic do kupienia, bo wszystko już mam A te zakupy są takie przyjemne!
Dokładnie, przejścia pomiędzy salami moga być ciężkie jak się jest samemu. Dlatego jak jest opcja to najlepiej jedna torbę na początek.
Ja byłam w sklepie i chciałem kupić pierwsze dziewczęce body to się przestraszylam jakie to 56 małe, Hehe, wzięłam 62 :p muszę się zabrać za rzeczy po synku -
Pamiętam (już ich nie mam) czerwone ogrodniczki Córka je nosiła w okolicy Bożego Narodzenia
Jest nawet zdjęcie, jak raczkując trzyma łańcuch choinkowy i go odciąga od choinki A smoczek trzyma nie centralnie w buzi, tylko w kąciku ust-jak Clint Eastwood papierosa
Są wspomnienia bezpośrednio związane z ubrankamiPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dziewczyny, a znacie już płeć waszych maleństw? Jesli tak, to w którym tygodniu się dowiedziałyście?
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
Dzięki za powitanie Dziewczyny!
@Marysia90 - u mnie na pierwszych prenatalnych (14 tydzień) doktor stwierdziła, że raczej będzie chłopak. Teraz czekam na potwierdzenie, ale od początku ciąży wydawało mi się, że właśnie będzie chłopak.
Co do zakupów to z Małżem nie mamy jeszcze zupełnie nic. Na listopad planujemy odświeżenie mieszkania i urządzanie pokoju dziecięcego (najpierw musimy uporać się z rzeczami zalegającymi w tym pokoju ). Zbieranie wyprawki zostawiamy sobie na styczeń. Szczerze to już kilka razy miałam jakieś ciuszki w rękach, ale jakoś póki co nie mogę się przełamać i czegoś kupić. Może po połówkowych 15 pazdziernika - w sumie to już przecież tylko tydzień z hakiem;)Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
U mnie prawdopodobnie synek, ale czekam na USG na lepszym sprzęcie żeby potwierdzić. Generalnie organy płciowe są wykształcone i widoczne od 14tc, ale wiele zależy od jakości USG, umiejętności lekarza i ułożenia dziecka.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
U mnie w 12 tygodniu na badaniach prenatalnych doktor stwierdziła że 80 % dziewczynka... Czekam na potwierdzenie na najbliższej wizycie w poniedziałek..jednak wątpię że się dowiem bo moja doktor twierdzi że 16 tydzień to za wcześnie ale będę na polowkowych u innego lekarza i dodatkowo zrobię 3d ale to pewnie gdzieś za miesiac. Zobaczymy czy się potwierdzi
Marysia90, a jak jest u Ciebie z płcią?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 14:11
-
nick nieaktualny
-
No właśnie u mnie na pretanalnych też wstępnie miałam okreslone, że raczej chłopak, ale pani dr podkreśliła, że to na taki etapie jest wróżenie. Mam wizyte za tydzień i liczę, że będę już wiedzieć. Chociaż ja od początku jestem przekonana, że chłopczyk
08.2016 poronienie - 6tc
12.2017-02.2018 I, II, III IUI ;(
05.2018 ivf (21.05 punkcja, 26.06. transfer)
Beta: 7dpt -32,35, 9 dpt - 68,74, 11 dpt -183,60, 13 dpt -524,20, 15 dpt -1038
16.03.2019 synek na świecie ❤️
25.04.2023 transfer-beta 0
29.05.2023 transfer
7dpt beta 66,70
9 dpt beta 163
16 dpt beta 2351, widoczny pęcherzyk ciążowy
18 dpt beta 4700
28 dpt jest ❤️ -
nick nieaktualny
-
Nam też wstępnie powiedziała gin przy prenatalnych. Na dzisiejszej wizycie się potwierdziło bedzię chłopak i dziewczynka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1a492bcf7f4b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 15:36
Katia89, iNso87, NatiS, Reniferra, Parsleyek, Kleopatra, Makowe Szczęście, Sana, Izziee, enka90, Butterfly 83, Ulv15, kehlana_miyu, bbeczka91, lkc, Ankakaranka87, Alisssa lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
Ja we wtorek miałam polowkowe. Trochę wcześnie, bo w 18+4t i za 2 tygodnie będę miała powtórzone, ale na chwilę obecną wszystko jest w jak najlepszym porządku
230 gram i szyjka 46mm.
I w końcu lekarz potwierdził, że to dziewczynka!!!
Wszystkie ciuchy mam po córce, a jej kupiłam 2 lata temu wszystko nowe... Więc teraz tylko uzupełnię parę cieplejszych rzeczy.
Co do smoczkow, to podobno te z lovi są jako jedyne akceptowane przez logopedow. Tak mi kilka osób mówiło, chociaż moja córka była totalnie bezsmoczkowa, kupiłam jej 7 różnych i żadnego nie chciala:)Reniferra, iNso87, Parsleyek, patuniek86, Kleopatra, Makowe Szczęście, Izziee, enka90, Butterfly 83, kehlana_miyu, bbeczka91, Ankakaranka87, Marza89 lubią tę wiadomość
-
Ja wlasnie sie wybueram do lidla w poniedzialek ale chce kupic ciuszki nie dla mojego dzidziusia ale dla bratowej coreczki bo rodzi juz niedlugo. A ona mieszka w Belgii wiec raczej nie kupi takich samych w lidlu. No i kupie jej chyba ten zestaw kooertowych body spodenek jeden pajacyk jeden sweterek i rajstopki. I chce jej jeszcze kupic kokon niemowlecy i czapeczke i kombinezon pluszowy ale to juz przez internet.
Kurcze leze w lozku bo sie troche rozchorowalam. Na szczescie synek nadal zdrowy a maz juz wyzdrowial.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 15:44
-
nick nieaktualny
-
Reniferra wrote:Salsefia! Jaka piękna buźka po lewej stronie
To Nasz mały Bruno
kehlana_miyu, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po. Wszystko ok i prawdopodobnie dziewczynka. Zobaczymy za 2 tyg czy się potwierdzi
Katia89, NatiS, Sana, Reniferra, Butterfly 83, Parsleyek, kehlana_miyu, iNso87, Makowe Szczęście, mimoza, bbeczka91, lkc, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
-
Klamka, ja na początku ciąży miałam cukier na czczo 56...bardzo niski. Obecnie zaopatrzylam się w aparat i mierze cukier rano w domu żeby kontrolować czy jest ok. Lekarka kazała jeść częściej małe porcje i faktycznie pomogło, teraz wartości są w granicach 90. Myślę że mogłabyś się martwić jeśli wartości byłyby większe niż 100 bo prawidłowy cukier na czczo to wartości do ok 100. Porozmawiaj najlepiej ze swoim lekarzem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 16:24
-
nick nieaktualny
-
Przekazałam informacje które otrzymałam od mojej ginekolog na początku ciąży musiałam jeść dosłownie co chwilę bo robiło mi się słabo, a jakbym zjadła kolacje o 19 to do rana bym chyba nie dotrwala jem lekka przekąskę jeszcze koło 21, jakaś sałatkę, nabiał, cokolwiek, ogólnie teraz jem szesciej no i uważam na słodkie bo cukier skacze szybko i nagle spada... Ale czasami muszę zjeść bo mnie strasznie ciągnie do słodyczy :p
Jeśli chodzi o aparat to ja w swojej aptece dostałam za darmo, kupić musiałam tylko paski, nakluwacze dostaje od cioci z przychodniWiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 16:41
klamka lubi tę wiadomość