MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sana, wybór imienia u mnie jest bardzo trudny. Szukamy raczej dla dziewczynki ale bierzemy też pod uwagę chłopięce imiona bo do końca nie wiadomo jak mi się coś podoba to mężowi nie do końca i na odwrót. Dobrze ktoś kiedyś powiedział że przy wyborze imienia dla dziecka zdamy sobie sprawę ile osób tak na prawdę nie lubimy :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 16:51
lkc lubi tę wiadomość
-
Klamka, nie ma kryterium za niskiego cukru przy rozpoznaniu cukrzycy ciążowej. Spokojnie. Jedz po prostu regularnie by nie dopuszczać do spadków. Co do TSH to nie jest duży wzrost. Z tego co pamiętam norma w II trymestrze jest 2,5, ale słusznie jest pogadać z lekarzem prowadzącym .
klamka lubi tę wiadomość
-
Ja miałam cukier poniżej 60 ale dlatego, że wręcz umierałam rano z głodu Absolutnie się tym nie przejmuj. Gorzej jakbyś miała zbyt wysoki a tak po prostu zbyt dawno jadłaś ostatni posiłek. Tak jak napisała Reniffera TSH musi być poniżej 2,5. Ja ostatnio miałam 2,7 i od razu poleciałam zwiększyć dawkę (biorę 75 a co drugi dzień 100). Ja bym Ci radziła skontrolować TSH za jakieś 2 tyg. i ewentualnie wtedy interweniować. Na tym etapie dziecko ma już własną tarczycę więc jak nam coś skacze to jest to już troszkę mniej groźne.
klamka lubi tę wiadomość
Hashimoto, Letrox -
Klamka 68 to nie jest zly wynik. Mozesz tylko czuc sie slabo jesli taki masz. Moim zdanirm na cczczo najlrpiej miec okolo 70-75. Taki czesto maja sportowcy albo osoby ktore wlasnie wczesnie jedza kolacje i ogolnie produkty o niskim indeksie glikemicznym. Moj lekarz jak mialam 74 to mowil ze bardzo ladny wynik. A powyzej 92 na czczo to juz cukrzyca ciazowa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 17:26
klamka lubi tę wiadomość
-
klamka wrote:Jutro zadzwonie do lekarki. Chyba tez kurcze kupie aparat i bede mierzyla. Czytalam, ze niektore dziewczyny z cukrzyca ciazowa maja wlasnie niski wynik rano... U mnie przed ciaza badalam bylo 84, potem jak zaszlam 78 no i teraz 68. Oki, moze racja, bede jadla tez pozniej, bo ja koncze posilki tak przed 19.00. Zazwyczaj tak robilam przed ciaza. Dlugo walczylam, zeby mi z cukru na czczo w rejonach 94-98 zeszlo do ladnego poziomu 80 w ktorym to poziomie mi sie cukier caly czas utrzymywal. Ale nigdy sie nie spodziewalam, ze kurcze moze mi tak spasc...
Ja mam cukrzycę ciążowa ale dlatego że na czczo miałam ponad 90. Norma na czczo jest 70-90 więc myślę że nie masz co panikować a faktycznie jeść jeszcze coś później niż 19.klamka lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Dziewczyny, cykam się, czy jechać na IP...
skurcze nie mijają Wzięłam no spa, leżę i d.pa Lekarza w medicover już nie złapię o tej porze. Skurcze braxtona powinny minąć po zmianie pozycji lub lekach...
Nie wiemPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Salsefia parka:) świetnie:D
NatiS gratuluję dziewczynki:)
Elcia, zdrowiej szybko
klamka, euthyrox na pewno większa dawka. Z cukrem się nie znam, ale on się mieści w normie, czy za niski? Cukrzyca chyba jest jak jest cukier zbyt wysoki.
Kleopatra super że wszystko dobrze:)
Kleopatra, klamka, NatiS lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Patuniek jedź na IP i daj nam szybko znać. Trzymam kciuki:*Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Patuniek86 nie ma na co czekać! Daj znać jak będziesz już coś wiedziała
My już po wizycie i czekamy na synka Oliwierek ❤ https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a41bc2d4b528.jpgKleopatra, Katia89, klamka, kehlana_miyu, patuniek86, iNso87, Reniferra, Parsleyek, Makowe Szczęście, bbeczka91, lkc, Butterfly 83, Sana, Ankakaranka87, enka90, Marza89 lubią tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Kleopatra my liczyliśmy bardzo na córkę ale ostatnio kilka razy sama mówiąc o dziecku w brzuchu powiedziałam on więc chyba intuicja zaczęła działać i już się przyzwyczailiśmy;-) mąż byl zapatrzony w monitor od usg;-)
Jestem przeszczesliwaMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Dziewczyny, postanowiłam jeszcze bardziej odpocząć Córka nie może sama odrobić lekcji, ma zgodę nauczycieli, żebym to ja zapisywała to, co ona mi dyktuje. Więc też muszę odrobić lekcje I ją niedługo umyć.
Jeśli do jutra mi nie minie, pójdę do lekarza. Łyknęłam drugą No spe i magnez-mam nadzieję, że pomoże
Ja od początku czuję, że będzie chłopak, chociaż mam ogromną nadzieję na dziewczynkę Z tą płcią wiem, jak się zachowywaćPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Parsleyek wrote:Ja mam cukrzycę ciążowa ale dlatego że na czczo miałam ponad 90. Norma na czczo jest 70-90 więc myślę że nie masz co panikować a faktycznie jeść jeszcze coś później niż 19.
-
Przy wyniku 92 nie można od razu rozpoznać cukrzycy ciążowej. Wtedy idzie się na OGTT i jeśli wyjdzie złe, to dopiero rozpoznanie. W ogóle niektórzy ginekolodzy uważają, że jak jest poniżej 100 to tak naprawdę nie ma się czym martwić i czasem machają na to ręką. Choć no w teorii powinno się taki cukier sprawdzić właśnie obciążeniem.
Patuniek, ja mniej więcej w tym tygodniu, w którym jesteś teraz przez kilka dni miałam skurcze trochę jak na okres. Nie było to bolesne bardzo, ale no też mnie zaniepokoiło. Poodpoczywałam więcej i wszystko przeszło. Potem tak spojrzałam, że przez ten czas brzuszek się bardziej zaokrąglił, więc może akurat Twoja macica przeżywa teraz intensywniejszy wzrost i tak to odczuwasz. Jednak warto pójść do lekarza, ale na izbę bym osobiście nie szła, jeśli nie są bolesne i bez krwawień.