MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tekst zeby pogrubic jakis napis trzeba przed nim napisać b w kwadratowym nawiasie i po tez /b
W sumie to tak tylko bez spacji w nawiasach [ b] cos tam [ /b]
cos tamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 01:39
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Makowe Szczęście wrote:Hej,Dziewczyny gratuluję udanych wizyt! super zdjęcia!
Mamakropka dziękuję za linka do listy
mka87 cześć, Miło, że dołączyłaś
enka90 zgadzam się z tobą, wcześniej nie umiałam tego ubrać w słowa ale dosłownie cytując Ciebie „Nie chcę zbytnio zwlekać z wyprawką bo czuję, że stoję w miejscu. Czuję się nieprzygotowana i nieoswojona z tematem. Dla swojego spokoju co miesiąc będę coś dokupywać tak by na początku roku mieć już większość rzeczy. “
ale boję się kupować rzeczy
iNso87 Łożysko nisko schodzące to samo co przodujące?
Marysia90 my znaliśmy już w 12 tc, Lekarz na usg powiedział, że na 90% będzie dziewczynka, później robiliśmy badanie genetyczne i się potwierdziło
patuniek86 jak się czujesz?
Mam pytanie dot wózków miałyście może doświadczenie z MAXI COSI NOVA 4?
Mam jeszcze pytanie wiecie jak wytłuścić nick w komentarzu?
Pogrubic to musisz wstawijac na poczatku [ b] tu wpisac nick [/ b] tylko bez spacji -
Hej Dziewczyny
W nocy wszystko było dobrze, zupełnie nic się nie działo. Jednak wstałam teraz do toalety i się znowu położyłam. Natychmiast załapały mnie znowu skurcze
Udało mi się złapać wizytę u dobrej lekarki w medicover o 10.15 (tej, co pomogła mi w sierpniu). Bo leżę i czuję, że brzuch mam znowu twardyPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Cześć dziewczyny! Biorę się za zadrabianie, ale póki pamiętam - dla nowych mamuś, bo "stare" pewnie znają stronę - warto zapisać - http://mlekoipieluszki.pl/ - aktualne promocje na mleko i pieluchy ;]
patkaaxx90, patuniek86, Makowe Szczęście, Katia89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
LwieSerce wrote:Cześć dziewczyny! Biorę się za zadrabianie, ale póki pamiętam - dla nowych mamuś, bo "stare" pewnie znają stronę - warto zapisać - http://mlekoipieluszki.pl/ - aktualne promocje na mleko i pieluchy ;]
Rewelacyjna strona! DziękiPola Róża
-
patuniek86, dobrze że idziesz. Niech lekarka sprawdzi szyjkę - jaką ma długość i łożysko (jakby na to nie wpadła, to przypilnuj). Mam nadzieję, że to taka przypadłość tylko bez żadnych konsekwencji. Daj znać kochana.
Ayleen, zobacz jak to lekarzy trzeba pilnować. No nie mogę, tamten zbagatelizował, a ta lekarka od razu wdrożyła konkretne kroki. Mam nadzieję, że bezpiecznie donosisz do tego 37 i będzie wszystko dobrze:)
Ja przyznam, że moje żywienie też "zdrowe" nie jest. Jakoś w ciąży mnie do warzyw nie ciągnie. Póki mam wyniki w normie to korzystam, ale to nie znaczy że same bezwartościowe rzeczy zjadam:) Ale np jutro zrobię kopytka i kapustę zasmażana, bo tak bardzo mam na to ochotę Ale Klamka - brawo za takie piękne manu:)
patuniek86 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
LwieSerce tez bede miala prosbe o liste wyprawkowa.
Kochane na co zwracac uwage przy wozkach, może w weekend zaczne sie rozgladac za naszym typem.
Jestem ze wszystkiego zielona... jakie otwlik, łóżeczko, co wyprawka.
Ile tego jest, zaczynam panikowac
Nawet.nie wiem czy przygotowywac pokoj dla dziecka, bo na poczatku i tak będzie z nami w sypialni. A jesli tak to ktory pokij lepiej dla malucha przeznaczyc mniejszy czy wiekszy???
Dziewczyny pomóżcie -
India dla mnie najważniejsze było żeby wózek sprawdzał się w każdym terenie - żwir, piasek, kostka brukowa, śnieg itd. Żeby się łatwo prowadził, żebym sama bez problemu mogła wpiąć w ramę i fotelik, i gondolę. Żeby łatwo się składał, po złożeniu nie zajmował dużo miejsca w bagażniku no i najważniejsze - żeby nie ważył dużo, żebym nie miała problemu z wnoszeniem po schodach. Zwracałam też uwagę na kosz pod wózkiem, żeby sporo mieścił, bo to jednak wygodniejsze niż reklamówki+wózek
My pokoik córki mieliśmy przygotowany pd początku, a przez pierwsze 3-4 miesiące spała z nami w sypialni w kołysce. Za to w w ciągu dnia zawsze w swoim pokoju, w swoim łóżeczku
Co do tego który pokój wybrać to ciężko powiedzieć. Zależy na co macie plan przeznaczyć drugi pokój?
A fotelik najlepiej dopasować do samochodu. Nie każdy fotelik sprawdzi się w każdym samochodzie. Ale to już w sklepie Wam doradząindia lubi tę wiadomość
Julia 07.2015 -
Dziewczyny w smyku - 20%. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63ce912bc2ac.png
niestety często takie okazje anulują bo towar szybko znika, ale czasami się udajeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 08:45
-
iNso87 wrote:Makowe to nie moze byc to samo. Przynajmniej tak wyczytalam. Narazie mniej sie stresuje,bo nie plamie i nie krwawie. A jesli bedzie lozysko nisko do konca ciazy to ja i tak cc bede miala. Czytalam,ze przy sn moze zaslaniac wyjscie dla dziecka.
Pogrubic to musisz wstawijac na poczatku [ b] tu wpisac nick [/ b] tylko bez spacji
Na razie ja mam przodujące, i plamię ale Lekarz powiedział, że dopóki nie ma krwawienia to jest ok. Jak mam plamienia, mam odpoczywać na maksa, a jak krwawienia to natychmiast do szpitala. Moje łożysko zasłania kanał rodny
CC się nie boję, nie ze względu na ból, wiadomo. Tylko boję się tych krwawień, bo jak by się zaczęły to w niektórych przypadkach muszą robić cc bardzo wcześnie, bo dziecku będzie lepiej w inkubatorze. Wiem, wiem te internety
. -
Makowe_Szczęście - a dalej zdarzają Ci się plamienia? Ja też mam przodujące, wizytę mam za tydzień w sobotę i się okaże czy ruszyło. Po cc możliwe że nie ruszy;/Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Heej, jejku ile napisalyscie... dwa dni czytałam ale nie dam rady sie do wszystkiego odnieść musialabym notatki robic po drodze haha
najwazniejsze to ten wypadek!! Kurcze jaka dobrze, ze nic powazniejszego sie nie stalo!!
Slicznie bejbiki kochane super, ze u wszystkich dobre wiadomosci!! Ja zrobilam sobie male wakacje bo juz wariowalam powoli bez wiesci co u mojego malucha, wiec sie odstresowalam a na wizycie okazalo sie, ze jednak wszystko dobrze
Mamy chłopca, 250g juz- wielkolud wiekszy o 5 dni wiec jak tak dalej pojdzie to nie wiem czy nie zmieni mi terminu no i bedzie Michał
Klamka mi tsh tez skoczylo z 1,5 przy 25 euthyroxu na 2,7 i zwiekszyla mi dawke o połowę
Zbiera mnie tez jakies przeziebienie chyba, zaczynam czuc gardlo i zatoki wiec postaram sie nie wychylac z domu nie potrzebnie, herbatka z cytryna i kocyk
Takie skurcze patuniek tez sie u mnie pojawialy, brzuch bardzo mocno twardnial, ale minelo i nawet zapomnialam lekarce powiedziec teraz, wiec mam nadzieje, ze u Ciebie tez obejdzie sie bez interwencji i przejdzie samoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 09:09
Kleopatra, klamka, iNso87, patuniek86, Reniferra lubią tę wiadomość
-
Jejku już wieczorem miałam ból głowy, przez całą noc go czułam. Rano masakra. Sprawdzam ciśnienie 80/49 szybciutko kawa, Mąż zrobił mi śniadanie z soczkiem pomarańczowym. Teraz już 112/69 ale nadal ją lekko czuję. Nie wiem chyba wypiję jeszcze jedną kawę..
-
Dziewczyny, pojechałam na ip. W majtkach mokro, skurcze są bez przerwy. No spa nie pomaga. Ledwo doszłam od samochodu do szpitala.
I czekam pod gabinetem. Na szczęście tylko jedna kobieta w gabinecie i ja. Nie wzięłam ładowarki, mam 30%, Więc wyłączam Internet.Pola Róża
-
LwieSerce wrote:Makowe_Szczęście - a dalej zdarzają Ci się plamienia? Ja też mam przodujące, wizytę mam za tydzień w sobotę i się okaże czy ruszyło. Po cc możliwe że nie ruszy;/
Tak, ciągle mam plamienia. Nie zawsze. Co jakiś czas, zauważyłam że jak tylko mam zatwardzenie to kończy się to plamieniem lub jak przesadzę ze spacerami. Normalnie dziennie chodzę około 10-8 km teraz ograniczyłam do 4 km.
Tak, tak. Mówię tylko, że nie boję się tego cc, tylko tego że będę krwawienia. -
patuniek86 wrote:Dziewczyny, pojechałam na ip. W majtkach mokro, skurcze są bez przerwy. No spa nie pomaga. Ledwo doszłam od samochodu do szpitala.
I czekam pod gabinetem. Na szczęście tylko jedna kobieta w gabinecie i ja. Nie wzięłam ładowarki, mam 30%, Więc wyłączam Internet.
Jejku! Proszę daj znać! Martwimy siępatuniek86 lubi tę wiadomość
.