X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszcie przez weekend kto ma jeszcze wizyte w tym tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 16:44

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny piszcie przez weekend kto ma jeszcze wizyte w tym tygodniu :)
    Inso ja mam 10.10 o 15.40

iNso87 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29.10 godz.8:10 wizyta połówkowa.

iNso87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dugo nie pisalam. Bylam na urlopie w Polsce, w ogole nie odpoczelam, sporo spraw bylo do zalatwienia. Potem mama przyjechala do mnie, wiec tez mialam zajecie. Nauczyla mnie szydelkowac i wkrecilam sie w to troche, robie kocyk dla dzidziusia. Jak skoncze to sie pochwale.Meczy mnie chodzenie do pracy, daleko dojezdzam (powrot 2 godz). A po urlopie takie zaleglosci w pracy mialam.W koncu weekend, mam chwile zeby napisac. W sumie juz przed urlopem dostalam wyniki badan genetycznych, wyszedl mi niski wynik papa 0,3, a norma to powyzej 0,4. Na poczatku bylam zdolowana ale jakos sobie przetlumaczylam, w Polsce dodatkowo poszlam na USG, pani doktor mi wytlumaczyla o co chodzi i mnie uspokoila, bo tu wyniki dostalam poczta i tylko tyle ze bede miala dodatkowe USG w 31 tyg. Niskie papa wiaze sie z ryzykiem przedwczesnego porodu i zatrzymaniem wzrostu plodu. Ale to dopiero mam kontrolowac pozniej. Przy okazji dowiedzialam sie ze czekamy na dziewczynke, wszyscy mi to mowili bo mam straszne problemy z cera i ze mi odbiera urode. Najprawdopodobniej bedzie Laura:)
    Dzisiaj zaczynam 5ty miesiac, jak to leci. Dopiero zaczynam sie lepiej czuc i mdlosci powoli przechodza tylko zgaga teraz meczy. W Polsce ogladalismy wozki, spodobal nam sie Cybex Balios S, ze wzgledu na to ze jest maly i ma fajna spacerowke ktora czesto jest kupowana oddzielnie i cena tez ok, czy moze ktoras z Was miala do czynienia? Mam polowkowe w szpitalu 25.10, a wczesniej chyba jeszcze pojde prywatnie ale jeszcze nie mam wizyty.
    Sorki za dlugi post, czytam regularnie forum ale zadko siadam do komputera a z komorki to ciezko pisać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80092cb3c56e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72dc4090086b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 17:33

Makowe Szczęście, iNso87, Butterfly 83, Salsefia, kehlana_miyu, msmarmify, patuniek86, Izziee, Kleopatra, Reniferra, Ankakaranka87, Ankakaranka87, Sana, Malutka_27 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaa Dziewczyny zapomniałam o najważniejszym! Dziś zaczynam 5 miesiąc! Jeeeeeeeeee :) ale to brzmi :D

Jesteśmy bliziutko siebie Makowe , bo ja weszłam w 5msc wczoraj, a Ty dziś. :-)

Brałam nospe I było niby ok, teraz znowu to samo :-/

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja mam wizytę 12 października :)

iNso87 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ustalilam ze swoim Malzem plan dzialania. Tzn ja ustalilam On przytaknal :D
    Listopad-robimy pokoj dla Malucha, malowanie, moze tapeta na jedna sciane? Napewno szafa suwana i komoda. No i stoliczek z ikei z dwoma krzeselkami bo Lena mi zyc nie daje.. :D
    Grudzien - wozek. Styczen-lozeczko. Ewentualnie odwrotnie. Poczekam bo zastanawiam sie czy wejdzie "nowy" greentom i wtedy moze jakas wyprzedaz? Luty-fotelik. Reszta rzeczy w miedzyczasie oczywiscie. To takie "grubsze" sprawy takze trzeba to rozlozyc w czasie :) Lezaczek juz po urodzeniu kupie,bo chce "zwykly" z fisher pricea pewnie a on i tak od ok. Miesiac/dwoch po urodzeniu bedzie potrzebny.

enka90, Macy, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie leżaczków. Chyba faktycznie zainteresuję się mocniej łóżeczkiem turystycznym. Znalazłam nawet takie mniejsze, szare całkiem zgrabne. Takie łóżeczko będzie praktyczniejsze niż kosz czy kołyska :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    :)
    Katii to Ty??;D w sensie to Ty Ty?? Hehehe :D w ciazy??:d gratuluje!

Kattii lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie leżaczków. Chyba faktycznie zainteresuję się mocniej łóżeczkiem turystycznym. Znalazłam nawet takie mniejsze, szare całkiem zgrabne. Takie łóżeczko będzie praktyczniejsze niż kosz czy kołyska :)
    Ja mialam turystyczne lozeczko jako dodatek po skonczonym roku Laury. Korzystalam dosc intensywnie,bo co weekend wyjezdzalam na wies z Laura i bralam to lozko dla Niej. Super sie sprawdzilo. Potem zima sprzedalam drewniane i rozstawilam to turystyczne :)) Nie wiem jak to lozeczko tylko z opcja dla niemowlaka tj. Od urodzenia z tym podwieszanym materacykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 19:38

enka90 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Katii to Ty??;D w sensie to Ty Ty?? Hehehe :D w ciazy??:d gratuluje!
    Haha .. tak ja... nick nieustannie bez zmian z dodatkiem liter ;)
    A no jakos tak poszło ;p

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Haha .. tak ja... nick nieustannie bez zmian z dodatkiem liter ;)
    A no jakos tak poszło ;p
    No wlasnie widze,ze cos mi sie tu w nicku nie zgadza :D
    Ciaza z zaskoczenia?;) czy jednak zdecydowaliscie sie wczesniej zaczac niz po Nowym Roku?:D

Kattii lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    No wlasnie widze,ze cos mi sie tu w nicku nie zgadza :D
    Ciaza z zaskoczenia?;) czy jednak zdecydowaliscie sie wczesniej zaczac niz po Nowym Roku?:D
    Planowana.. miesiac przerwy po zabiegu i jazda :D zaskoczyło od razu.
    Póki co wszystko dobrze, byłam prywatnie w polskiej klinice na usg w 8 tyg i serduszko biło... obecnie kontroluje w domu dedektorem i bije ładnie a znajduje bez problemu także daje mi to jakiś spokój. W szpitalu pierwsze usg mam 17stego to wypadnie mi 12 tydz +1d...
    Ja cały czas na ovu siedze ale na innym watku gdzie laski nie sa spięte i nie histeryzują tak jak na tym ktorym siedziałysmy na różowej :D Na fiolet weszłam tak sobie zerknąc i patrze że kogos tu znam :D

iNso87, kehlana_miyu, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Planowana.. miesiac przerwy po zabiegu i jazda :D zaskoczyło od razu.
    Póki co wszystko dobrze, byłam prywatnie w polskiej klinice na usg w 8 tyg i serduszko biło... obecnie kontroluje w domu dedektorem i bije ładnie a znajduje bez problemu także daje mi to jakiś spokój. W szpitalu pierwsze usg mam 17stego to wypadnie mi 12 tydz +1d...
    Ja cały czas na ovu siedze ale na innym watku gdzie laski nie sa spięte i nie histeryzują tak jak na tym ktorym siedziałysmy na różowej :D Na fiolet weszłam tak sobie zerknąc i patrze że kogos tu znam :D
    No widzisz, czyli dobrze Dziewczyny po poronieniach mowia,ze raz,dwa potem zachodzi sie w ciaze w wiekszosci przypadkach. Takie szczescie w nieszczesciu. Napewno doczekasz szczesliwego finalu. :D ja juz na polmetku zaraz :)

Juz zajrzalam przy okazji na jakim watku jestes :) Wyslalam zaproszenie zeby tu Dziewczynom nie zasmiecac;) takze melduj koniecznie co i jak po wizytach!:D

Kattii lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny a ja w koncu poczulam malego!!!!! <3 popukal do mnie:D

patuniek86, Butterfly 83, Makowe Szczęście, lkc, Izziee, kehlana_miyu, Ulv15, asias, iNso87, Reniferra, enka90, Ankakaranka87, Sana lubią tę wiadomość

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja nadal nie wiem czy to Cornelka czy nie :) czasem jak mój Mąż się przytula do brzucha głową a ja leżę mam wrażenie jakby coś mnie tak piórkiem smyrało od środka. Nie wiem czy to moja wyobraźnia czy to Ona :)

Dziś dzień 3ci migreny, jak mnie złapią to takie 3-4 dni z głowy.

.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msmarmify super <3

Makowe_Szczęście, ja też nie jestem pewna czy to mój maluszek czy nie, wczoraj chyba poczułam kopniaki, ale nie mam 100% pewności.

Współczuję migreny :( ja dziś wróciłam z zakupów i padłam, już mnie zaczęła boleć głowa, ale zjadłam, położyłam się i odeszło.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, przepraszam za zamieszanie, ale pomyliłam terminy wizyt. Najbliższą mam w środę 10.10, a dopiero polowkowe 12.11. Dobrze, że sprawdziłam :D

iNso87 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie lepiej :-) Być może to psychika (to zdecydowanie), być może luteina- nie łapią mnie te skurcze, a wieczorami było najgorzej. Rany, jaką ulga...

Makowe, jeśli znasz swój organizm, wiesz, jak pracują Twoje jelita- to łatwo odróżnić TO smyranie od bąbli w jelitach ;-) :-D Ale już niedługo będziesz pewna, bo z każdym dniem i tygodniem te ruchy będą coraz mocniejsze :-)

Msmarmify-cudowne uczucie, prawda? :-) Gratuluję :-)

Macy-jaki śliczny maluszek <3

Ja jakieś 40 minut temu skończyłam jeść michę kaszki manny (pycha) :-) I też czuję delikatne smyrnięcia :-D I wiem, że to nie jelita ;-)
    Mąż śmieje się, że maluch poszedł w niego :-D Nigdy nie znosiłam zup mlecznych, kaszek itp ;-) A tu mogę pić mleko nawet ciepłe, a kaszka manna to jest to ;-)
    A do tego dzisiaj na usg dzieciaczek był obrócony głowa dół-więc mój (trenujący jogę) stwierdził, że młode już lubi pozycje odwrócone-te przynoszą spokój ;-)

Do tego na dzisiejszym usg było widać (moim zdaniem) brak pewnego narządu ;-) I mówię mojemu, że chyba się domyślam, jaką będzie płeć ;-)
    Pyta mnie bez przerwy :-D Co widziałam lub czego nie widziałam :-D
    Nie powiedziałam mu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 22:25

lkc, iNso87, enka90, Makowe Szczęście, msmarmify lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ