X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszcie przez weekend kto ma jeszcze wizyte w tym tygodniu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 16:44

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny piszcie przez weekend kto ma jeszcze wizyte w tym tygodniu :)
    Inso ja mam 10.10 o 15.40

iNso87 lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29.10 godz.8:10 wizyta połówkowa.

iNso87 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dugo nie pisalam. Bylam na urlopie w Polsce, w ogole nie odpoczelam, sporo spraw bylo do zalatwienia. Potem mama przyjechala do mnie, wiec tez mialam zajecie. Nauczyla mnie szydelkowac i wkrecilam sie w to troche, robie kocyk dla dzidziusia. Jak skoncze to sie pochwale.Meczy mnie chodzenie do pracy, daleko dojezdzam (powrot 2 godz). A po urlopie takie zaleglosci w pracy mialam.W koncu weekend, mam chwile zeby napisac. W sumie juz przed urlopem dostalam wyniki badan genetycznych, wyszedl mi niski wynik papa 0,3, a norma to powyzej 0,4. Na poczatku bylam zdolowana ale jakos sobie przetlumaczylam, w Polsce dodatkowo poszlam na USG, pani doktor mi wytlumaczyla o co chodzi i mnie uspokoila, bo tu wyniki dostalam poczta i tylko tyle ze bede miala dodatkowe USG w 31 tyg. Niskie papa wiaze sie z ryzykiem przedwczesnego porodu i zatrzymaniem wzrostu plodu. Ale to dopiero mam kontrolowac pozniej. Przy okazji dowiedzialam sie ze czekamy na dziewczynke, wszyscy mi to mowili bo mam straszne problemy z cera i ze mi odbiera urode. Najprawdopodobniej bedzie Laura:)
    Dzisiaj zaczynam 5ty miesiac, jak to leci. Dopiero zaczynam sie lepiej czuc i mdlosci powoli przechodza tylko zgaga teraz meczy. W Polsce ogladalismy wozki, spodobal nam sie Cybex Balios S, ze wzgledu na to ze jest maly i ma fajna spacerowke ktora czesto jest kupowana oddzielnie i cena tez ok, czy moze ktoras z Was miala do czynienia? Mam polowkowe w szpitalu 25.10, a wczesniej chyba jeszcze pojde prywatnie ale jeszcze nie mam wizyty.
    Sorki za dlugi post, czytam regularnie forum ale zadko siadam do komputera a z komorki to ciezko pisać.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/80092cb3c56e.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72dc4090086b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 17:33

Makowe Szczęście, iNso87, Butterfly 83, Salsefia, kehlana_miyu, msmarmify, patuniek86, Izziee, Kleopatra, Reniferra, Ankakaranka87, Ankakaranka87, Sana, Malutka_27 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Aaaaaaaaaaaaaaaaaa Dziewczyny zapomniałam o najważniejszym! Dziś zaczynam 5 miesiąc! Jeeeeeeeeee :) ale to brzmi :D

Jesteśmy bliziutko siebie Makowe , bo ja weszłam w 5msc wczoraj, a Ty dziś. :-)

Brałam nospe I było niby ok, teraz znowu to samo :-/

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja mam wizytę 12 października :)

iNso87 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ustalilam ze swoim Malzem plan dzialania. Tzn ja ustalilam On przytaknal :D
    Listopad-robimy pokoj dla Malucha, malowanie, moze tapeta na jedna sciane? Napewno szafa suwana i komoda. No i stoliczek z ikei z dwoma krzeselkami bo Lena mi zyc nie daje.. :D
    Grudzien - wozek. Styczen-lozeczko. Ewentualnie odwrotnie. Poczekam bo zastanawiam sie czy wejdzie "nowy" greentom i wtedy moze jakas wyprzedaz? Luty-fotelik. Reszta rzeczy w miedzyczasie oczywiscie. To takie "grubsze" sprawy takze trzeba to rozlozyc w czasie :) Lezaczek juz po urodzeniu kupie,bo chce "zwykly" z fisher pricea pewnie a on i tak od ok. Miesiac/dwoch po urodzeniu bedzie potrzebny.

enka90, Macy, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie leżaczków. Chyba faktycznie zainteresuję się mocniej łóżeczkiem turystycznym. Znalazłam nawet takie mniejsze, szare całkiem zgrabne. Takie łóżeczko będzie praktyczniejsze niż kosz czy kołyska :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

iNso87, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    :)
    Katii to Ty??;D w sensie to Ty Ty?? Hehehe :D w ciazy??:d gratuluje!

Kattii lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    enka90 wrote:
    Dzięki dziewczyny za opinie odnośnie leżaczków. Chyba faktycznie zainteresuję się mocniej łóżeczkiem turystycznym. Znalazłam nawet takie mniejsze, szare całkiem zgrabne. Takie łóżeczko będzie praktyczniejsze niż kosz czy kołyska :)
    Ja mialam turystyczne lozeczko jako dodatek po skonczonym roku Laury. Korzystalam dosc intensywnie,bo co weekend wyjezdzalam na wies z Laura i bralam to lozko dla Niej. Super sie sprawdzilo. Potem zima sprzedalam drewniane i rozstawilam to turystyczne :)) Nie wiem jak to lozeczko tylko z opcja dla niemowlaka tj. Od urodzenia z tym podwieszanym materacykiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 19:38

enka90 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Katii to Ty??;D w sensie to Ty Ty?? Hehehe :D w ciazy??:d gratuluje!
    Haha .. tak ja... nick nieustannie bez zmian z dodatkiem liter ;)
    A no jakos tak poszło ;p

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Haha .. tak ja... nick nieustannie bez zmian z dodatkiem liter ;)
    A no jakos tak poszło ;p
    No wlasnie widze,ze cos mi sie tu w nicku nie zgadza :D
    Ciaza z zaskoczenia?;) czy jednak zdecydowaliscie sie wczesniej zaczac niz po Nowym Roku?:D

Kattii lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    No wlasnie widze,ze cos mi sie tu w nicku nie zgadza :D
    Ciaza z zaskoczenia?;) czy jednak zdecydowaliscie sie wczesniej zaczac niz po Nowym Roku?:D
    Planowana.. miesiac przerwy po zabiegu i jazda :D zaskoczyło od razu.
    Póki co wszystko dobrze, byłam prywatnie w polskiej klinice na usg w 8 tyg i serduszko biło... obecnie kontroluje w domu dedektorem i bije ładnie a znajduje bez problemu także daje mi to jakiś spokój. W szpitalu pierwsze usg mam 17stego to wypadnie mi 12 tydz +1d...
    Ja cały czas na ovu siedze ale na innym watku gdzie laski nie sa spięte i nie histeryzują tak jak na tym ktorym siedziałysmy na różowej :D Na fiolet weszłam tak sobie zerknąc i patrze że kogos tu znam :D

iNso87, kehlana_miyu, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Planowana.. miesiac przerwy po zabiegu i jazda :D zaskoczyło od razu.
    Póki co wszystko dobrze, byłam prywatnie w polskiej klinice na usg w 8 tyg i serduszko biło... obecnie kontroluje w domu dedektorem i bije ładnie a znajduje bez problemu także daje mi to jakiś spokój. W szpitalu pierwsze usg mam 17stego to wypadnie mi 12 tydz +1d...
    Ja cały czas na ovu siedze ale na innym watku gdzie laski nie sa spięte i nie histeryzują tak jak na tym ktorym siedziałysmy na różowej :D Na fiolet weszłam tak sobie zerknąc i patrze że kogos tu znam :D
    No widzisz, czyli dobrze Dziewczyny po poronieniach mowia,ze raz,dwa potem zachodzi sie w ciaze w wiekszosci przypadkach. Takie szczescie w nieszczesciu. Napewno doczekasz szczesliwego finalu. :D ja juz na polmetku zaraz :)

Juz zajrzalam przy okazji na jakim watku jestes :) Wyslalam zaproszenie zeby tu Dziewczynom nie zasmiecac;) takze melduj koniecznie co i jak po wizytach!:D

Kattii lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dziewczyny a ja w koncu poczulam malego!!!!! <3 popukal do mnie:D

patuniek86, Butterfly 83, Makowe Szczęście, lkc, Izziee, kehlana_miyu, Ulv15, asias, iNso87, Reniferra, enka90, Ankakaranka87, Sana lubią tę wiadomość

• Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku a ja nadal nie wiem czy to Cornelka czy nie :) czasem jak mój Mąż się przytula do brzucha głową a ja leżę mam wrażenie jakby coś mnie tak piórkiem smyrało od środka. Nie wiem czy to moja wyobraźnia czy to Ona :)

Dziś dzień 3ci migreny, jak mnie złapią to takie 3-4 dni z głowy.

.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msmarmify super <3

Makowe_Szczęście, ja też nie jestem pewna czy to mój maluszek czy nie, wczoraj chyba poczułam kopniaki, ale nie mam 100% pewności.

Współczuję migreny :( ja dziś wróciłam z zakupów i padłam, już mnie zaczęła boleć głowa, ale zjadłam, położyłam się i odeszło.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, przepraszam za zamieszanie, ale pomyliłam terminy wizyt. Najbliższą mam w środę 10.10, a dopiero polowkowe 12.11. Dobrze, że sprawdziłam :D

iNso87 lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie lepiej :-) Być może to psychika (to zdecydowanie), być może luteina- nie łapią mnie te skurcze, a wieczorami było najgorzej. Rany, jaką ulga...

Makowe, jeśli znasz swój organizm, wiesz, jak pracują Twoje jelita- to łatwo odróżnić TO smyranie od bąbli w jelitach ;-) :-D Ale już niedługo będziesz pewna, bo z każdym dniem i tygodniem te ruchy będą coraz mocniejsze :-)

Msmarmify-cudowne uczucie, prawda? :-) Gratuluję :-)

Macy-jaki śliczny maluszek <3

Ja jakieś 40 minut temu skończyłam jeść michę kaszki manny (pycha) :-) I też czuję delikatne smyrnięcia :-D I wiem, że to nie jelita ;-)
    Mąż śmieje się, że maluch poszedł w niego :-D Nigdy nie znosiłam zup mlecznych, kaszek itp ;-) A tu mogę pić mleko nawet ciepłe, a kaszka manna to jest to ;-)
    A do tego dzisiaj na usg dzieciaczek był obrócony głowa dół-więc mój (trenujący jogę) stwierdził, że młode już lubi pozycje odwrócone-te przynoszą spokój ;-)

Do tego na dzisiejszym usg było widać (moim zdaniem) brak pewnego narządu ;-) I mówię mojemu, że chyba się domyślam, jaką będzie płeć ;-)
    Pyta mnie bez przerwy :-D Co widziałam lub czego nie widziałam :-D
    Nie powiedziałam mu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2018, 22:25

lkc, iNso87, enka90, Makowe Szczęście, msmarmify lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ