MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Enka90, ja też zamówiłam ten 3pak niedrapkow z tej strony i czekam na przesyłkę. A na zdjęciu widzę że to są dwa różne rozmiary tych niedrapek, jedna większą druga mniejsza .... Inne ciuszki też zamówiłam, zobaczymy jak moje będą wyglądały ale rozczarowalam się tym co zobaczyłam
-
Cześć dziewczyny! Dawno nic nie pisałam ale cały czas was odczytuje. Patuniek będzie wszystko dobrze napewno, trzymam kciuki.
Mojego porodu nie wspominam niestety miło, najpierw sn przez 3 dni a na końcu cesarska. Nie będę się wdawać w szczegóły żeby nie nakręcić tych co będą pierwszy raz rodzić. Tym razem będę mieć planowane cc, wiadomo też mam stracha już i w ogóle Ale muszę myśleć że będzie wszystko dobrze.
Dziewczyny które planujecie kupić jeszcze jakieś dodatkowe łóżeczko polecam łóżeczko turystyczne, u nas się super sprawdziło w pokoju dziennym na co dzień i dodatkowo na wyjazdy z maleństwem jak znalazł
Ja już też pomału czuje delikatne ruchy młodego, szczególnie wieczorem jak leżę już w łóżku. Wczoraj mój synek pocałował mnie w brzuch, cieszy się bardzo że będzie mieć rodzeństwo.Ciekawa tylko jestem jak to będzie jak już maleństwo pojawi się na świecie czy starszy nie będzie zwyczajnie zazdrosny i zaborczy.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Enka masakra rzeczywiscie hit. Jak promocja to pelna geba poprostu kurde wstydziliby sie wogole wysylac cos takiego.
Makowe u mnie 3 dziecko i mam wrazenie,ze najgorzej mi ze wszystkim sie zdecydowac. Greentom przemawia do mnie tylko dlatego,ze jest maly(ja mam 160), lekki, znoszenie go pod pacha po schodach w klatce to pewnie bajka z 3 letnia potem jeszcze corka obok. No i nie spaceruje 100km dziennie. Jestem typowo "miejska". Jak juz ide na spacer to chodnikiem,zadnych lasow itp. Wyskoczyc autem na zakupy i wsadzic taka gondole to bajka,albo sam stelaz i przyczepic nosidelko. Taka gondolka akurat na wiosne/lato. No aleMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, u mnie dzis leniwa sobota poki co, pogoda okropna, ciemno, pada...
Dzis idziemy na urodzinki do kolezanki
Strasznie duzo piszecie, nie nadazam z czytaniem a co dopiero z pisaniem, ja jeszcze nic nie mam dla dziecka, jakos jeszcze sie boje... ale czytam i rejestruje co moze mi sie przydac.
iNso87 wrote:Alissa jak u Ciebie wizyta? bo chyba nie pisalas?
iNsi87 dziekuje ze pytasz, ja mialam taka organizacyjna wizyte w szpitalu z lekarzem. Sprawdzili mi mocz i cisnienie i przeprowadzili wywiad. Zaplanowali mi 4 dodatkowe usg. Tutaj w UK normalnie sa tylko dwa, w 12 i 20 tyg. Ja bede miala w 28, 31, 34 i 37 tyg, gdzie beda sprawdzac wage dziecka i cisnienie i mocz.
Ja jestem zadowolona z tego, bo w poprzedniej ciazy polozne zbagatelizowaly moje objawy i wszystko sie pokomplikowalo.
iNso87, Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
No cholera no, jednym przyciskiem skasowałam taki długi post.
Witam się sobotnio jeszcze raz U mnie dziś słoneczko i nawet ciepło, zmusiło mnie to do prasowania, prania i całej reszty sobotnich porządków. Chyba przeorganizuję swoją szafę (poprzekładam w inne miejsce ubrania, w które jeszcze dłuuuugo nie wejdę) i przejrzę ciuszki dla małej (muszę się przyznać, że od jakiegoś czasu przy tzw. okazji kupowałam na chybił-trafił dziewczyńskie, nie znając jeszcze płci), posegregować i zobaczyć co mogę dokupić w Lidlu w poniedziałek.
Co do wózka, kompletnie już się zagubiłam. Nie wiem, jaki. Myślałam początkowo, że jakiś 3w1, ale okazuje się, że lepiej spacerówkę chyba dokupić później,inną. U mnie nie musi być lekki (mieszkam w domu), ale musi mieć całkiem niezłe koła (dookoła dużo pól do spacerów, przydałaby się dziecięca terenówka ) Może coś podpowiecie?
-
Mi wpadł w oko CBX by Cybex Leotie Lux Leather 2 in 1, Smoky Anthracite nie wiem skąd te różnice w cenach. Niektóre wózki kosztują jakby były wykonane ze złota a niektóre są w przystępnych cenach. I jak widzę jakiś tańszy to się martwię czy z nim wszystko ok.
-
Dziewczyny, już jestem
Jeszcze raz dziękuję za kciuki (i wpisanie mojej wizyty na pierwszą stronę :-* )
Lekarka może i mało delikatna, ale chociaż mocno konkretna
Tym razem poczułam się przebadana
Szyjka twarda, zamknięta i 4 cm
Dziecko zdrowe, piękne i w ogóle O płeć nie pytałam, nie po to w sumie tam poszłam
Kręgosłup i żebra cudownie widoczne Dzisiaj leżało główką w dół
No spa i magnez mam brać dalej, dostałam też dopochwowo luteinę 2x1000 - podobno działa rozkurczowo
I mam być leniwaKatia89, Madziakk, Butterfly 83, iNso87, Reniferra, Salsefia, Makowe Szczęście, enka90, Ankakaranka87, msmarmify, kehlana_miyu, Parsleyek, Kleopatra lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Cieszę się Patuniek;) jestes przebadana od a do z, wiec teraz relaks i odpoczynek. Dbaj o Was:*
Ja dzis leniuchuję, też mam jakies skurcze. Glownie w pozycji stojącej. Twardy brzuch sie robi caly. Ale to chyba te b-h.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Patuniek - dobrze, ze wszystko ok!
Ja tez melduje sie po wizycie. Wszystko ok, 287g mlodego czlowieka. Juz z pewnoscia wiadomo, ze bedzie chlopakpatuniek86, Izziee, Butterfly 83, iNso87, Reniferra, bbeczka91, Makowe Szczęście, enka90, Ankakaranka87, msmarmify, kehlana_miyu, Parsleyek, Kleopatra, Sana lubią tę wiadomość
-
Mka graruluję synka:)
Patuniek a luteina chyba 100?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
LwieSerce wrote:Cieszę się Patuniek;) jestes przebadana od a do z, wiec teraz relaks i odpoczynek. Dbaj o Was:*
Ja dzis leniuchuję, też mam jakies skurcze. Glownie w pozycji stojącej. Twardy brzuch sie robi caly. Ale to chyba te b-h.
No właśnie u mnie najpierw było twardnienie (wyłącznie podbrzusza, czułam tylko macicę), ale potem czułam to coraz mocniej i boleśniej.
I głównie przy staniu i chodzeniu.
Więc Lwie, uważaj na siebie, bardzo Cię proszę! Bądź leniwa :-*Pola Róża
-
Ja w poprzednirj cuazy mislam twardnienia chyba co kilka minut i tak dzien i noc od 30 tygodnia. Non stop twardnienia bralam nospe i magnez a potem nie moglam urodzic bo akcja zaczela sie dopiero w 41vtygodniu i to po wypiciu oleju rycynowego. W tej ciazy w ogole nie bede die przejmowac twardnieniami tylko wiadomo ze trzebz sprawdzic szyjke czy sie juz nie skrocila zbytnio ale jesli nie i ogolnie ciaza zdrowa to nie ma czym sie przejmowac.
-
Elcia89 wrote:Ja w poprzednirj cuazy mislam twardnienia chyba co kilka minut i tak dzien i noc od 30 tygodnia. Non stop twardnienia bralam nospe i magnez a potem nie moglam urodzic bo akcja zaczela sie dopiero w 41vtygodniu i to po wypiciu oleju rycynowego. W tej ciazy w ogole nie bede die przejmowac twardnieniami tylko wiadomo ze trzebz sprawdzic szyjke czy sie juz nie skrocila zbytnio ale jesli nie i ogolnie ciaza zdrowa to nie ma czym sie przejmowac.
Elcia, skurcze w 30 tygodniu są normą. Nawet po 20 tygodniu pojawiają się bh. Ale skurcze w 16 tc są niepokojące.
Ale jakikolwiek wiek ciąży by nie był-powinno się sprawdzić, czy wszystko ok.
Nareszcie wiem, że szyjka jest długa. A nikt mi tego nie badał, pomimo 2 zabiegów, kiedy szyjka była rozwierana-usunięcie zaśniadu w listopadzie i histeroskopia w marcu zeszłego roku.
W pierwszej ciąży też miałam skurcze, ale tak jak Ty-znacznie później.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Hej!
Super wieści Patuniek!
Inso ja się rownież przypominam z wizytą w poniedziałek. To już połówkowe więc nie mogę się doczekać!
Ja ostatnio poczułam to twardnienie brzucha, ale trwało to bardzo krótko.patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość
Laura
-
Patuniek, te moje twardnirnie takie dziwne. Bo dzidziola czuję ponizej pępka, a twardnienie i slurcz glownie powyzej o to na całej wysokosci brzucha. No nic, leniuchuję
Dzis ja mam dzien spiny z mężem. Ppodeslalam mu ostatnio artykuł, który tłumaczy wiele moich zachowan, ale oczywoscie nie przeczytal. Nie cierpię jego focha, a nasz największy problem w zwiazku jest taki, z4 on zawsze potrzebuje czasu zanim sie porozumiemy, a mi zawsze tego czasu szkoda i chcę by bylo dobrze zaraz po zwarciu. Ech.Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc