X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka90, ja też zamówiłam ten 3pak niedrapkow z tej strony i czekam na przesyłkę. A na zdjęciu widzę że to są dwa różne rozmiary tych niedrapek, jedna większą druga mniejsza :/.... Inne ciuszki też zamówiłam, zobaczymy jak moje będą wyglądały ale rozczarowalam się tym co zobaczyłam

age.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dawno nic nie pisałam ale cały czas was odczytuje. Patuniek będzie wszystko dobrze napewno, trzymam kciuki.

Mojego porodu nie wspominam niestety miło, najpierw sn przez 3 dni a na końcu cesarska. Nie będę się wdawać w szczegóły żeby nie nakręcić tych co będą pierwszy raz rodzić. Tym razem będę mieć planowane cc, wiadomo też mam stracha już i w ogóle Ale muszę myśleć że będzie wszystko dobrze.

Dziewczyny które planujecie kupić jeszcze jakieś dodatkowe łóżeczko polecam łóżeczko turystyczne, u nas się super sprawdziło w pokoju dziennym na co dzień i dodatkowo na wyjazdy z maleństwem jak znalazł:)

Ja już też pomału czuje delikatne ruchy młodego, szczególnie wieczorem jak leżę już w łóżku. Wczoraj mój synek pocałował mnie w brzuch, cieszy się bardzo że będzie mieć rodzeństwo.Ciekawa tylko jestem jak to będzie jak już maleństwo pojawi się na świecie czy starszy nie będzie zwyczajnie zazdrosny i zaborczy.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka masakra :/ rzeczywiscie hit. Jak promocja to pelna geba poprostu ;) kurde wstydziliby sie wogole wysylac cos takiego.

Makowe u mnie 3 dziecko i mam wrazenie,ze najgorzej mi ze wszystkim sie zdecydowac. Greentom przemawia do mnie tylko dlatego,ze jest maly(ja mam 160), lekki, znoszenie go pod pacha po schodach w klatce to pewnie bajka z 3 letnia potem jeszcze corka obok. No i nie spaceruje 100km dziennie. Jestem typowo "miejska". Jak juz ide na spacer to chodnikiem,zadnych lasow itp. Wyskoczyc autem na zakupy i wsadzic taka gondole to bajka,albo sam stelaz i przyczepic nosidelko. Taka gondolka akurat na wiosne/lato. No ale ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 6 października 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u mnie dzis leniwa sobota poki co, pogoda okropna, ciemno, pada...
    Dzis idziemy na urodzinki do kolezanki ;)

Strasznie duzo piszecie, nie nadazam z czytaniem a co dopiero z pisaniem, ja jeszcze nic nie mam dla dziecka, jakos jeszcze sie boje... ale czytam i rejestruje co moze mi sie przydac.
    iNso87 wrote:
    Alissa jak u Ciebie wizyta? bo chyba nie pisalas?

iNsi87 dziekuje ze pytasz, ja mialam taka organizacyjna wizyte w szpitalu z lekarzem. Sprawdzili mi mocz i cisnienie i przeprowadzili wywiad. Zaplanowali mi 4 dodatkowe usg. Tutaj w UK normalnie sa tylko dwa, w 12 i 20 tyg. Ja bede miala w 28, 31, 34 i 37 tyg, gdzie beda sprawdzac wage dziecka i cisnienie i mocz.
    Ja jestem zadowolona z tego, bo w poprzedniej ciazy polozne zbagatelizowaly moje objawy i wszystko sie pokomplikowalo.

iNso87, Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość

l22ne6ydwpsordge.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cholera no, jednym przyciskiem skasowałam taki długi post.
    Witam się sobotnio jeszcze raz :-) U mnie dziś słoneczko i nawet ciepło, zmusiło mnie to do prasowania, prania i całej reszty sobotnich porządków. Chyba przeorganizuję swoją szafę (poprzekładam w inne miejsce ubrania, w które jeszcze dłuuuugo nie wejdę) i przejrzę ciuszki dla małej (muszę się przyznać, że od jakiegoś czasu przy tzw. okazji kupowałam na chybił-trafił dziewczyńskie, nie znając jeszcze płci), posegregować i zobaczyć co mogę dokupić w Lidlu w poniedziałek.

Co do wózka, kompletnie już się zagubiłam. Nie wiem, jaki. Myślałam początkowo, że jakiś 3w1, ale okazuje się, że lepiej spacerówkę chyba dokupić później,inną. U mnie nie musi być lekki (mieszkam w domu), ale musi mieć całkiem niezłe koła (dookoła dużo pól do spacerów, przydałaby się dziecięca terenówka :-)) Może coś podpowiecie?

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wpadł w oko CBX by Cybex Leotie Lux Leather 2 in 1, Smoky Anthracite nie wiem skąd te różnice w cenach. Niektóre wózki kosztują jakby były wykonane ze złota a niektóre są w przystępnych cenach. I jak widzę jakiś tańszy to się martwię czy z nim wszystko ok

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, już jestem :-)

Jeszcze raz dziękuję za kciuki (i wpisanie mojej wizyty na pierwszą stronę :-* )

Lekarka może i mało delikatna, ale chociaż mocno konkretna ;-)
    Tym razem poczułam się przebadana :-)

Szyjka twarda, zamknięta i 4 cm :-)

Dziecko zdrowe, piękne i w ogóle :-) O płeć nie pytałam, nie po to w sumie tam poszłam :-)
    Kręgosłup i żebra cudownie widoczne :-) Dzisiaj leżało główką w dół :-D

No spa i magnez mam brać dalej, dostałam też dopochwowo luteinę 2x1000 - podobno działa rozkurczowo :-)
    I mam być leniwa ;-)

Katia89, Madziakk, Butterfly 83, iNso87, Reniferra, Salsefia, Makowe Szczęście, enka90, Ankakaranka87, msmarmify, kehlana_miyu, Parsleyek, Kleopatra lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, świetne wiadomości! :)

Inso, przypominam się o wpisanie mojej wizyty 8.10 :)

iNso87 lubi tę wiadomość

age.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Patuniek;) jestes przebadana od a do z, wiec teraz relaks i odpoczynek. Dbaj o Was:*

Ja dzis leniuchuję, też mam jakies skurcze. Glownie w pozycji stojącej. Twardy brzuch sie robi caly. Ale to chyba te b-h.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• mka87 Debiutantka

Wysłany: 6 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek - dobrze, ze wszystko ok!:)

Ja tez melduje sie po wizycie. Wszystko ok, 287g mlodego czlowieka. Juz z pewnoscia wiadomo, ze bedzie chlopak :)

patuniek86, Izziee, Butterfly 83, iNso87, Reniferra, bbeczka91, Makowe Szczęście, enka90, Ankakaranka87, msmarmify, kehlana_miyu, Parsleyek, Kleopatra, Sana lubią tę wiadomość

3jgxdqk34cst9g94.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mka graruluję synka:)

Patuniek a luteina chyba 100?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Mka graruluję synka:)

Patuniek a luteina chyba 100?

Jasne, że 100, jedno zero za dużo mi się machnęło ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Cieszę się Patuniek;) jestes przebadana od a do z, wiec teraz relaks i odpoczynek. Dbaj o Was:*

Ja dzis leniuchuję, też mam jakies skurcze. Glownie w pozycji stojącej. Twardy brzuch sie robi caly. Ale to chyba te b-h.

No właśnie u mnie najpierw było twardnienie (wyłącznie podbrzusza, czułam tylko macicę), ale potem czułam to coraz mocniej i boleśniej.
    I głównie przy staniu i chodzeniu.

Więc Lwie, uważaj na siebie, bardzo Cię proszę! Bądź leniwa :-*

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mka87 wrote:
    Patuniek - dobrze, ze wszystko ok!:)

Ja tez melduje sie po wizycie. Wszystko ok, 287g mlodego czlowieka. Juz z pewnoscia wiadomo, ze bedzie chlopak :)

<3

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby co-o płeć nie pytałam, ale między nóżkami ja tam nic nie widziałam ;-) A było dokładnie widać ;-)
    Zobaczymy, czy faktycznie "nic nie ma" ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednirj cuazy mislam twardnienia chyba co kilka minut i tak dzien i noc od 30 tygodnia. Non stop twardnienia bralam nospe i magnez a potem nie moglam urodzic bo akcja zaczela sie dopiero w 41vtygodniu i to po wypiciu oleju rycynowego. W tej ciazy w ogole nie bede die przejmowac twardnieniami tylko wiadomo ze trzebz sprawdzic szyjke czy sie juz nie skrocila zbytnio ale jesli nie i ogolnie ciaza zdrowa to nie ma czym sie przejmowac.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ważę 59 kg :-) Więc w ciągu dwóch tygodni przytyłam pół kilo :-)
    W sumie od początku ciąży 2 kg :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Ja w poprzednirj cuazy mislam twardnienia chyba co kilka minut i tak dzien i noc od 30 tygodnia. Non stop twardnienia bralam nospe i magnez a potem nie moglam urodzic bo akcja zaczela sie dopiero w 41vtygodniu i to po wypiciu oleju rycynowego. W tej ciazy w ogole nie bede die przejmowac twardnieniami tylko wiadomo ze trzebz sprawdzic szyjke czy sie juz nie skrocila zbytnio ale jesli nie i ogolnie ciaza zdrowa to nie ma czym sie przejmowac.

Elcia, skurcze w 30 tygodniu są normą. Nawet po 20 tygodniu pojawiają się bh. Ale skurcze w 16 tc są niepokojące.
    Ale jakikolwiek wiek ciąży by nie był-powinno się sprawdzić, czy wszystko ok.
    Nareszcie wiem, że szyjka jest długa. A nikt mi tego nie badał, pomimo 2 zabiegów, kiedy szyjka była rozwierana-usunięcie zaśniadu w listopadzie i histeroskopia w marcu zeszłego roku.

W pierwszej ciąży też miałam skurcze, ale tak jak Ty-znacznie później.

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Super wieści Patuniek!

Inso ja się rownież przypominam z wizytą w poniedziałek. To już połówkowe więc nie mogę się doczekać!

Ja ostatnio poczułam to twardnienie brzucha, ale trwało to bardzo krótko.

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 6 października 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, te moje twardnirnie takie dziwne. Bo dzidziola czuję ponizej pępka, a twardnienie i slurcz glownie powyzej o to na całej wysokosci brzucha. No nic, leniuchuję:)

Dzis ja mam dzien spiny z mężem. Ppodeslalam mu ostatnio artykuł, który tłumaczy wiele moich zachowan, ale oczywoscie nie przeczytal. Nie cierpię jego focha, a nasz największy problem w zwiazku jest taki, z4 on zawsze potrzebuje czasu zanim sie porozumiemy, a mi zawsze tego czasu szkoda i chcę by bylo dobrze zaraz po zwarciu. Ech.

Butterfly 83, patuniek86 lubią tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ