X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile potrzeba tych podkładów poporodowych i podpasek poporodowych?

.
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż, najsłodszy i najukochańszy, ale też niestety słabo domyślny. Nawet jeśli chodzi o jakieś prezenty urodzinowe czy cokolwiek innego, to zawsze musi zapytać: "Ale co byś chciała?" Faceci to chyba z jednej taśmy w fabryce zeszli :-)
    Ja dziś poszalałam na aliexpress. Jest jeszcze sporo czasu, dlatego stwierdziłam, że tam trochę zaoszczędzę. I takim sposobem zamówiłam nianię (kamera plus audio), laktator, kilka zabawek, ręcznik kąpielowy, polecaną bambusową pieluszkę, śpiworek do wózka Elodie i kilka innych drobnych rzeczy. Poszalałam, a jeszcze mnie czeka Lidl i Biedra (muszę kupić w Lidlu bodziaki, a w Biedrze poduszkę).
    Zbieram się też do kompletowania aptecznych rzeczy.

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż znowu lubi mi robić prezenty. Ostatnio kupił 2 bransoletkę Pandory, a mnie to trochę wkurza bo wolałabym np pojechać gdzieś na weekend ;]

Bonda lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, koniecznie muszę polecieć do biedry. Dziś idziemy z mężem na masaż, bo na urodziny dostałam od przyjaciółek groupon na 2 masaże. To będzie nasz pierwszy raz w życiu :). Głupie, ale trochę mnie to stresuje :P. Potem wskoczymy do biedry, chociażby po te pieluszki tetrowe, które i tak trzeba będzie kupić.
    P.s. Mój M z kolei czasem potrafi mnie zaskoczyć, np w tajemnicy posprząta całą chatę, kiedy ja jestem u rodziców (no 2 razy to zrobił na wyjątkowe okazje, ale też się liczy prawda?) lub kupi coś co mi się spodobało z zaskoczenia, więc narzekać nie mogę pod tym względem.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeleciałam posty, ale nie widzę, butterfly sie nie odzywała???

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Jeszcze nie

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest przewidywalny ;-)
    Ale to on jest ten porządny, ja tam jestem potworna syfiara ;-)
    W sumie dzięki niemu w domu zawsze jest porządek ;-) Więc absolutnie nie narzekam ;-)
    Prezentów niespodzianek nie ma I nigdy nie było ;-) Może że 2 razy kupił mi kwiatka (Ale pojedyńczego, np. tulipan). Na urodziny z reguły dostaję voucher na masaż (w tym roku tak samo, tylko tym razem masaż dla kobiet w ciąży-jeszcze nie zrealizowałam, muszę być w 2 trymestrze i być zdrowa).
    Raz mnie zaskoczył na święta, dostałam maszynę do szycia-moje marzenie :-) Tylko nie umiem się nią posługiwać :-D Ale to szczegół-mam maszynę ;-)

Dobry człowiek, irytujący i kochany :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia - Właśnie dzwonili z Warty zaczęli od 1000 zł zakończyliśmy negocjacje na 3000 i już odpuściłam nie mam siły się teraz z nikim użerać i walczyć :)

patuniek86 Anet85 - Mój dla odmiany jest strasznym leniem i to zazwyczaj ja wszystko ogarniam a do tego jest anty-techniczny. Nigdy nie widziałam u niego w ręku śrubokrętu. Za to jest mistrzem organizowania wypadów weekendowych i planowania atrakcji dla małżonki. Co do prezentów to 9/10 kończy się kolacja w restauracji :) Ale ja już ie oczekuje zbyt wiele ma 3 rzeczy ogarnać - zmywarka, odkurzacz i swoją komode.

Bonda- jak dotrą zakupy z Ali to liczę na zdjęcia bo ciekawa jestem - może zmieni to moje nastawienie do robienia tam zakupów :) Też mam w planach poduchę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 15:45

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa wrote:
    Pikcia - Właśnie dzwonili z Warty zaczęli od 1000 zł zakończyliśmy negocjacje na 3000 i już odpuściłam nie mam siły się teraz z nikim użerać i walczyć :)

patuniek86 Anet85 - Mój dla odmiany jest strasznym leniem i to zazwyczaj ja wszystko ogarniam a do tego jest anty-techniczny. Nigdy nie widziałam u niego w ręku śrubokrętu. Za to jest mistrzem organizowania wypadów weekendowych i planowania atrakcji dla małżonki. Co do prezentów to 9/10 kończy się kolacja w restauracji :)

Bonda- jak dotrą zakupy z Ali to liczę na zdjęcia bo ciekawa jestem - może zmieni to moje nastawienie do robienia tam zakupów :) Też mam w planach poduchę.

Przeczytałam recenzje na stronie alie na fb wszystkiego, co zamówiłam. W ciemno trochę bym się bała jednak.
    Poducha, tetry i flanelki (bo chyba biedronkowe ceny nawet spoko).

Jakie butelki i ile kupujecie?

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:32

patuniek86, Bonda lubią tę wiadomość

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butelkę kupię jedną - najwyżej później dokupię - jak będzie z piersi pił to się nie przydadzą. Z Nelą miałam chyba avent i były okej.
    A laktator mam medela swing.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

Makowe to chyba bardzo indywidualna sprawa. Po cc krwawienie nie jest chyba tak duze jak po sn.
    Ja po sn uzywalam ze dwa tygodnie tych wielkich podpasek z belli
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e44fb9a22ae.jpg
    Nawet nie mam pojecia ile tego poszlo,kolo 10 sztuk dziennie? Do tygodnia, pozniej mniej, na noc byly dobre bo sa dlugie.

Ty chyba tez pisalas o gruszce do nosa, z tego co czytałam to nie jest polecana. Ciężko ja porzadnie wyczyścić w srodku, o wysuszeniu nie wspomnę.
    To podobnie jak z zabawkami do kapieli- nie warto kupowac gumowych kaczuszek itp x z dziurkami, bo tam życie wenwnetrzne sie rozwija takie ze ho ho.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:

Kochane moje, jestem. Do lekarza udało mi się wejść ok 12. To nadal nie mój lekarz, ale grunt, że zrobił usg. Wszystko jest dobrze, wg niego, dziecię moje fikało, serduszko bije, przypływy ok. Mój lekarz będzie prawdopodobnie za tydzień we wtorek, no i wtedy też jeśli rzeczywiście będzie on, to zrobi nam 4D żeby sprawdzić wszystko.
    Na te bóle mam brać nospe, bo to wg lekarza macica, która znowu w tym miesiącu intensywnie rośnie, no i wiadomo. Mnie bolą dziś plecy, ale psychicznie chyba jest lepiej...
    Wiecie... Ja tak sobie myślę, że to chyba wszystko przez to, że mam świadomość, że moja poprzednia ciąża zakończyła się w 19 tyg. Może stąd tyle obaw, że to prawie ten sam czas... nie wiem :-/
    Ale myślę o mojej córci [*] teraz bardzo intensywnie.

Marza89, patuniek86, Makowe Szczęście, Parsleyek, enka90, Izziee, kehlana_miyu, msmarmify, Kleopatra, Anet85 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

To wszystko przyda się przy porodzie siłami natury, mi przy cc się nie przydały, ale kto wiedział, że będzie cc? Myślę, że dwie paczki podpasek bella mama chyba tak się nazywają, i z 6 podkładów powinno wystarczyć. Ja te podkłady wykorzystywałam później przy małej, więc się nie zmarnują. Ale dowiedz się też czy szpital nie zapewnia. U mnie w szpitalu były ogólnodostępne wielkie podpaski.

dqpri09kzip4orgt.png

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso87 piękne zdobycze! ❤️
    My w Lidlu kupiliśmy pierwsze ciuszki dla córci ❤️

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31916d8b182c.jpg

Butterfly 83, Sana, iNso87, asias, Makowe Szczęście, Parsleyek, Izziee, Ksiazka1, msmarmify lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • lkc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator mam aventa ręczny, ale uzywalam kilka razy. Jak planujecie odciagac i karmic butelka to na bank potrzebny jest dobry laktator elektryczny, bo recznym mozna sie zajechać.
    Butelkę kupilam po porodzie - nuk - jedyna kupiona do tej pory jej używam jak robie mufinki i potrzebuje odmierzyc olej/ wode/ mleko :)
    Smoczka tez nie uzywalismy, tzn mieliśmy dwa, ale mojej córce zaden nie pasowal, a mi sie nie chcialo wiecej kupować.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • LwieSerce Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Kochane moje, jestem. Do lekarza udało mi się wejść ok 12. To nadal nie mój lekarz, ale grunt, że zrobił usg. Wszystko jest dobrze, wg niego, dziecię moje fikało, serduszko bije, przypływy ok. Mój lekarz będzie prawdopodobnie za tydzień we wtorek, no i wtedy też jeśli rzeczywiście będzie on, to zrobi nam 4D żeby sprawdzić wszystko.
    Na te bóle mam brać nospe, bo to wg lekarza macica, która znowu w tym miesiącu intensywnie rośnie, no i wiadomo. Mnie bolą dziś plecy, ale psychicznie chyba jest lepiej...
    Wiecie... Ja tak sobie myślę, że to chyba wszystko przez to, że mam świadomość, że moja poprzednia ciąża zakończyła się w 19 tyg. Może stąd tyle obaw, że to prawie ten sam czas... nie wiem :-/
    Ale myślę o mojej córci [*] teraz bardzo intensywnie.

Tak się cieszę, że wszystko dobrze. Nie odzywałaś się od rana, ale rozumiem wszystko. Wiem, że teraz ciężki czas, musisz to przejść i wierzyć, że będzie wszystko dobrze. Ściskam moooocno:*

dqpri09kzip4orgt.png

• Marza89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly najważniejsze, że wszystko jest dobrze! ❤️
    Super :*

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, jak siedziałam tam przed gabinetem, czas mi się dłużył niemiłosiernie. I czułam się tak ,jak prawie ten rok temu...
    Ale już się biorę w garść! Dziękuję, że Was mam. :-*
    Jutro może przyjdzie moja poduszka ciążowa. Może! Bo tu jest wszystko możliwe, może dojść A może nie. Ale jestem dobrej myśli.
    A tak poza tym to mam zgage jak diabli, boli mnienglowa I doszły plecy. Cudowności.
    Jak u Was dziś samopoczucie?

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do noska mieliśmy fridę, a jak podrosła to katarek. Porównajcie ceny z allegro z tymi a aptece internetowej gemini i melissa. Z zakupów aptecznych warto kupić inhalator i termometr elektryczny. Inhalator kupiliśmy przed porodem i dobrze, bo później nie przepłacałam stacjonarnie jak lekarz zalecił inhalacje. A mam wrażenie, że teraz leczdenie infekcji dróg oddechowych to przede wszystkim inhalator w ruch i to od pierwszych miesięcy

Marza89 lubi tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

‹‹ 315 316 317 318 319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ