MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet, Twój opis tego co zastalas w domu, to choćbym o swoim mężu czytała niby się już pogodziłam z tą jego niedomyslnością i wysoką tolerancją na bałagan, bo ma dużo innych zalet, ale mam też takie dni, że wpadam w szał z tego powodu(szczególnie teraz jest kumulacja ciąża+remont )
Butterfly 83, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Katia89, wizyta na NFZ? Jakby się działo coś złego, to na pewno by powiedziała, ale jeśli czujesz się - co rozumiem - niezaspokojona informacjami, to pewnie idź na połówkowe do jakiegoś fajnego specjalisty:)
Katia89 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
bbeczka91 a jak u Ciebie z ruchami, czujesz już twinsy?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
LwieSerce wrote:Katia89, wizyta na NFZ? Jakby się działo coś złego, to na pewno by powiedziała, ale jeśli czujesz się - co rozumiem - niezaspokojona informacjami, to pewnie idź na połówkowe do jakiegoś fajnego specjalisty:)
Ta wizyta była na NFZ, jednak chodzę też do niej prywatnie pomiędzy wizytami jeśli czuje potrzebę lub coś mnie niepokoi... Tak jak mówisz, jeśli dzialoby się coś złego to pewnie by powiedziała ale czuję niedosyt. Na pewno każda z nas wie o co chodzi:D Także idę do innego lekarza następnym razem -
Hej dziewczyny! Ale mnie dawno nie było mam codziennie takie urwanie głowy ze brakuje mi na wszystko czasu :p
Cieszę się ze wszystkich dobrych wieści :*
Słuchajcie rozglądam się za wózkiem ostatnio i wpadł mi w oko silver cross surf - macie jakieś doświadczenia?
-
Katia89 wrote:Mam pytanie do Was, zastanawiam się nad wpisaniem do listy zakupów laktatora. Jeśli planuje karmić piersią to nie mam pojęcia czy może się przydać? Czy poczekać z zakupem aż maluszek się urodzi?
Katia89 lubi tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Mam pytanie do Was, zastanawiam się nad wpisaniem do listy zakupów laktatora. Jeśli planuje karmić piersią to nie mam pojęcia czy może się przydać? Czy poczekać z zakupem aż maluszek się urodzi?
dobry laktator to kilkaset złotych. Ja bym się wstrzymała. Być może będziesz miała bezproblemowe karmienie piersią. Ja musiałam kupić laktator w pierwszych ttygodniach życia córki, bo miałyśmy mega problem z karmieniem i nie miałam wyjścia - musiałam odciągać i dawać z butelki. A do okazjonalnego ociągnięcia - by zostawić mleko do butelki by ktoś nakarmił, to przy braku problemów z laktacją poradzi sobie ręczny - dużo tańszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 19:21
Bonda, Katia89, lkc lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
LwieSerce wrote:bbeczka91 a jak u Ciebie z ruchami, czujesz już twinsy?
-
Laktator polecam z Canpola elektyczny, chyba easy start. Pomógł mi przy nawale w 3 dobie, później też był pomocny przy wyjściach, choćby do fryzjera. Cena w miarę przyzwoita, teraz tez od niego zacznę, choć marzy mi się Medela (ta podwójna) ale cena.... kosmos...
Katia89, Makowe Szczęście, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
-
Butterfly cieszę się, że wszystko u Was dobrze.
Ja jestem po połówkowych i potwierdziło się, że będzie dziewczynka! Mała została dokładnie zmierzona i wszystko jest w porządku Jest już tylko 2 dni młodsza od wieku z om. Waży prawie 300g Z tej radości od razu pojechaliśmy z mężem na zakupy ubrankowe, wymieniliśmy przy okazji te niebieskie body które kupił mąż, na różowepatuniek86, iNso87, lkc, Bonda, Makowe Szczęście, Parsleyek, kehlana_miyu, enka90, bbeczka91, Ksiazka1, Butterfly 83, msmarmify, Reniferra, Kleopatra, Ankakaranka87, Sana, Marza89, asias, Salsefia lubią tę wiadomość
Laura
-
Izziee gratuluję córeczki
Izziee, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
bbeczka91 wrote:Laktator polecam z Canpola elektyczny, chyba easy start. Pomógł mi przy nawale w 3 dobie, później też był pomocny przy wyjściach, choćby do fryzjera. Cena w miarę przyzwoita, teraz tez od niego zacznę, choć marzy mi się Medela (ta podwójna) ale cena.... kosmos...
o ja też marzę o podwójnym miałam pojedynczą, ale gdybym wiedziała, że będę musiała do 8 miesiąca odciągać, to bym dołożyla parę stówek.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Ja mam Medele swing, mimo bezproblemowego karmienia używałam go dużo właśnie po to żeby móc gdzieś wyjść i zostawić mleczko przydawał się też do odciągnięcia nadmiaru pokarmu, a przy okazji zrobienia zapasów butelki najpierw uzywalismy te oryginalne medeli, potem aventuKatia89 lubi tę wiadomość
-
Katia89 wrote:Bonda - jakiego laktatora używałas w takim przypadku? Ręcznego czy elektrycznego?
Lwie Serce, masz w sumie rację. Laktator mozna w każdej chwili pójść kupić do apteki i będzie wiadomo jaki jest potrzebny...
Teraz zamówiłam na aliexpress, zobaczymy, ma rewelacyjne recenzje na facebooku wśród polskich dziewczyn. I - nie jest drogi.Katia89 lubi tę wiadomość
-
Izziee wrote:Butterfly cieszę się, że wszystko u Was dobrze.
Ja jestem po połówkowych i potwierdziło się, że będzie dziewczynka! Mała została dokładnie zmierzona i wszystko jest w porządku Jest już tylko 2 dni młodsza od wieku z om. Waży prawie 300g Z tej radości od razu pojechaliśmy z mężem na zakupy ubrankowe, wymieniliśmy przy okazji te niebieskie body które kupił mąż, na różoweIzziee lubi tę wiadomość