X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto jeszcze zna plec i nie chce sie przyznac?;p
    Smile jestes pierwsza na liscie, ktora nie zna jeszcze plci potem lece ja :p makabra hehehe z konca listy tyle Dziewczyn juz wie a ja..;D

Edit.
    Na gorze listy tyle dziewczynek,ze ja musze tam u siebie wyroznic na niebiesko..chlopca :D nie ma innego wyjscia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:00

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Używałam elektrycznego, już nawet nie pamiętam jakiej firmy.
    Teraz zamówiłam na aliexpress, zobaczymy, ma rewelacyjne recenzje na facebooku wśród polskich dziewczyn. I - nie jest drogi.

można wiedzieć jaki zamówiłaś??

.
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 90% będzie chłopczyk, pewnie potwierdzi się na połówkowych 23 października.

Ja miałam ręczny laktator z Medeli, odciągalam tylko okazjonalnie i był wystarczający. Jednak gdyby mi przyszło robić to codziennie wówczas zdecydowanie elektryczny.

Bonda, iNso87, Katia89 lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy Młodej laktator w ogóle się nie sprawdził (ręczny avent). Cokolwiek nie robiłam, mleko nie leciało. Nawet czasami trzymałam Młodą, żeby chociaż oksytocyna się wydzieliła-ale nic. Więcej, jak 10 ml nie byłam w stanie ściągnąć. Ktoś by pomyślał, że nie miałam w ogóle mleka. Ale jak kiedyś pisałam-zawsze 97 centyl we wzroście i wadze ;-) Ma cycku tyła na potęgę :-D
    Czytałam, że niektóre kobiety tak mają i za Chiny Ludowe nie ściągną pokarmu ;-) To ja ;-)
    Więc w laktator nie inwestuję :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluję dobrych wizyt :)
    Odniosę się do bieżącego tematu. Ja miałam problem z laktacja i mnie akurat ratował tylko ręczny. Elektryczny z canpola easy start używałam 3 tygodnie, ileż ja się nasiedzialam z tym odciąganiem, dopiero pozniej używałam ręcznego i o wiele lepiej, tez z canpola, dla mnie rewelacja ;) to też jest indywidualna sprawa, jednej podpasuje, drugiej nie. Miałam jeszcze jeden elektryczny ale nie pamiętam firmy (edit: lovi) i też się nie sprawdził niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja mam wizytę jutro na 15.15 ;)

PS bardzo ładny masz brzuszek, ja mam chyba podobny i to od 12tygodnia cały czas taki sam. Przytyłam 2 kg, ale mam zamiar się za siebie wziąć i rzucić słodycze, bo jem na potęgę... :/

iNso87 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nieźle się sprawdzał Canpol Easy Start, ale ja nie miałam żadnych problemów z laktacją, więc używałam tylko okazjonalnie do odciągnięcia mleka gdy chciałam wyjść do fryzjera lub na pogaduchy z koleżanką.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego ciężko komuś coś doradzić bo niewiadomo kto w jakiej sytuacji będzie ;)

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja medela mini elejtronic. Moim zdaniem najlepszy jesli ktos chce sciagac intensywnie. Ja sciagalam na pocAtku kilka tygodni co 3 h przez pol godziny i dawal rade. Recznym nic nie sciagnelam.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf75a741cd38.jpg
    Coś takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:04

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też sciagalam podobnie jak Ty Elcia, co 3 godziny po 30/40 minut i jednak ręczny.
    Jej mam nadzieję, że teraz będzie chociaz troszkę lepiej z tą laktacja, bo na samą myśl czuje się zmęczona. 3 miechy takiego odciagania mnie dobilo. Ale czego się nie robi dla swojej pociechy :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przyszła poduszka dzisiaj, miała być jutro - w co też ogromnie watpilam. A tu niespodzianka. I już sobie wygodnie leżymy,Ja i moja Sophijka ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fb7a2eb8af6.jpg

Ksiazka1, iNso87, Katia89, Makowe Szczęście, msmarmify, Sana, Marza89, bbeczka91, asias, Reniferra, Ulv15 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Mam pytanie do Was, zastanawiam się nad wpisaniem do listy zakupów laktatora. Jeśli planuje karmić piersią to nie mam pojęcia czy może się przydać? Czy poczekać z zakupem aż maluszek się urodzi?
    Moim zdaniem warto mieć. Ja odciągam na wyjścia, do zamrażarki i czasami żeby tata nakarmil :)

Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt. Mam nadzieję że mi za tydzień potwierdzi się płeć :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :) Jak tu pięknie...szczególnie na pierwszej stronie :)
    Długo szukałam wątku o marcowych mamusiach 2019 i znalazłam :)

Makowe Szczęście, msmarmify, bbeczka91, Butterfly 83, asias, lkc, iNso87 lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png

Wysłany: 8 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Gratuluję wizyt :)

Popatrzę na te laktatory. Dziś zrobiłam duże zakupy takich rzeczy do przewijania i spania :) i higienicznych rzeczy dla mnie i Małej :)

Cieszę się i czuję się od razu dużo spokojniejsza jak mam listę wyprawki i wiem co i jak. Jakoś ilość tych rzeczy mnie przerażała jak je posegregowałam kategoriami i pooglądałam rzeczy czuję się że to jest temat, który można ogarnąć :) uff :)

msmarmify lubi tę wiadomość

.

Wysłany: 8 października 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witajcie dziewczyny! :) Jak tu pięknie...szczególnie na pierwszej stronie :)
    Długo szukałam wątku o marcowych mamusiach 2019 i znalazłam :)

Hej :) a Ty wiesz czy nosisz pod serduszkiem córeczkę czy synka? Dołączysz do nas? :)

.
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylismy dzisiaj w lidlu, co prawda bez wiekszych szalenstw, ale od razu usmiech szerszy jak urzeczywistniam to nasze male marzenie :)
    zakochalam sie w sweterku ze sloniem <3

O jejku juz tematy laktatorow :D co prawda tez juz patrzylam ale nie czytalam jeszcze opini, rzucil mi sie w oczy elektryczny z aventa ale jak tyle mówicie o medeli to cos w tym jest :D ja po pierwsze mam nadzieje, ze nie wybiegam ani nie zapeszam i bede miala mlelo zeby wgl karmic, ale i tak chcialabym odciagac regularnie zeby moj mogl nakarmic z butli i dziadkow zostawić z malym czy nawet na spacery przeciez itp. jakos piers publicznie mimo wszystko do mnie nie przemawia zwlaszcza ze jest inne wyjscie :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f2d21375d29.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:30

Makowe Szczęście, Marza89, Izziee, iNso87, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem starszym byłam mamą KPI. W ciąży nie kupiłam laktatora, celowo żeby się nie nastawiać, że mogę mieć jakieś problemy. I zaliczyłam niezły zonk, bo mleka nie było prawie wcale, w szpitalu było bardzo ciężko mimo świetnych doradczyń laktacyjnych. Wysłałam męża po laktator i owszem, kupił świetny ale przepłacił tyle, że aż bolało- kupił go w szpitalnej aptece. Miałam Medela Swing. Był bardzo ok bo kiedy w kryzysie pożyczyłam Avent od koleżanki (myślałam, że to może wina laktatora) to nic nie byłam w stanie odciągnąć. Karmiłam kpi przez 6 miesięcy, także u mnie się sprawdził.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam karmienie w miejscach publicznych nie przeszkadza. Albo siadam gdzieś w ustronym miejscu, albo się zasłaniam. Jak to teraz mówią jako "maDka" nie wywalam cyca na widok publiczny ;-)
    Zresztą, karmiąc na żądanie nie mogłabym wychodzić z domu-Młodą czasami karmiłam co godzinę ;-)
    Tym bardziej, że pierwsze mleko, które leci jest najbardziej wodniste, więc w upalne lato dziecku częściej chce się pić. W butelce mleko ściągnięte jest "W całości", czyli rownie z te, które ma wartości odżywcze. Nie służy do napojenia ;-)

A jak mnie ktoś nazwie madką-trudno ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ