X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kto jeszcze zna plec i nie chce sie przyznac?;p
    Smile jestes pierwsza na liscie, ktora nie zna jeszcze plci potem lece ja :p makabra hehehe z konca listy tyle Dziewczyn juz wie a ja..;D

Edit.
    Na gorze listy tyle dziewczynek,ze ja musze tam u siebie wyroznic na niebiesko..chlopca :D nie ma innego wyjscia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:00

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Używałam elektrycznego, już nawet nie pamiętam jakiej firmy.
    Teraz zamówiłam na aliexpress, zobaczymy, ma rewelacyjne recenzje na facebooku wśród polskich dziewczyn. I - nie jest drogi.

można wiedzieć jaki zamówiłaś??

.
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 8 października 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 90% będzie chłopczyk, pewnie potwierdzi się na połówkowych 23 października.

Ja miałam ręczny laktator z Medeli, odciągalam tylko okazjonalnie i był wystarczający. Jednak gdyby mi przyszło robić to codziennie wówczas zdecydowanie elektryczny.

Bonda, iNso87, Katia89 lubią tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy Młodej laktator w ogóle się nie sprawdził (ręczny avent). Cokolwiek nie robiłam, mleko nie leciało. Nawet czasami trzymałam Młodą, żeby chociaż oksytocyna się wydzieliła-ale nic. Więcej, jak 10 ml nie byłam w stanie ściągnąć. Ktoś by pomyślał, że nie miałam w ogóle mleka. Ale jak kiedyś pisałam-zawsze 97 centyl we wzroście i wadze ;-) Ma cycku tyła na potęgę :-D
    Czytałam, że niektóre kobiety tak mają i za Chiny Ludowe nie ściągną pokarmu ;-) To ja ;-)
    Więc w laktator nie inwestuję :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratuluję dobrych wizyt :)
    Odniosę się do bieżącego tematu. Ja miałam problem z laktacja i mnie akurat ratował tylko ręczny. Elektryczny z canpola easy start używałam 3 tygodnie, ileż ja się nasiedzialam z tym odciąganiem, dopiero pozniej używałam ręcznego i o wiele lepiej, tez z canpola, dla mnie rewelacja ;) to też jest indywidualna sprawa, jednej podpasuje, drugiej nie. Miałam jeszcze jeden elektryczny ale nie pamiętam firmy (edit: lovi) i też się nie sprawdził niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ja mam wizytę jutro na 15.15 ;)

PS bardzo ładny masz brzuszek, ja mam chyba podobny i to od 12tygodnia cały czas taki sam. Przytyłam 2 kg, ale mam zamiar się za siebie wziąć i rzucić słodycze, bo jem na potęgę... :/

iNso87 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nieźle się sprawdzał Canpol Easy Start, ale ja nie miałam żadnych problemów z laktacją, więc używałam tylko okazjonalnie do odciągnięcia mleka gdy chciałam wyjść do fryzjera lub na pogaduchy z koleżanką.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego ciężko komuś coś doradzić bo niewiadomo kto w jakiej sytuacji będzie ;)

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja medela mini elejtronic. Moim zdaniem najlepszy jesli ktos chce sciagac intensywnie. Ja sciagalam na pocAtku kilka tygodni co 3 h przez pol godziny i dawal rade. Recznym nic nie sciagnelam.

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf75a741cd38.jpg
    Coś takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:04

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też sciagalam podobnie jak Ty Elcia, co 3 godziny po 30/40 minut i jednak ręczny.
    Jej mam nadzieję, że teraz będzie chociaz troszkę lepiej z tą laktacja, bo na samą myśl czuje się zmęczona. 3 miechy takiego odciagania mnie dobilo. Ale czego się nie robi dla swojej pociechy :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi przyszła poduszka dzisiaj, miała być jutro - w co też ogromnie watpilam. A tu niespodzianka. I już sobie wygodnie leżymy,Ja i moja Sophijka ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fb7a2eb8af6.jpg

Ksiazka1, iNso87, Katia89, Makowe Szczęście, msmarmify, Sana, Marza89, bbeczka91, asias, Reniferra, Ulv15 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Mam pytanie do Was, zastanawiam się nad wpisaniem do listy zakupów laktatora. Jeśli planuje karmić piersią to nie mam pojęcia czy może się przydać? Czy poczekać z zakupem aż maluszek się urodzi?
    Moim zdaniem warto mieć. Ja odciągam na wyjścia, do zamrażarki i czasami żeby tata nakarmil :)

Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt. Mam nadzieję że mi za tydzień potwierdzi się płeć :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :) Jak tu pięknie...szczególnie na pierwszej stronie :)
    Długo szukałam wątku o marcowych mamusiach 2019 i znalazłam :)

Makowe Szczęście, msmarmify, bbeczka91, Butterfly 83, asias, lkc, iNso87 lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png

Wysłany: 8 października 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też Gratuluję wizyt :)

Popatrzę na te laktatory. Dziś zrobiłam duże zakupy takich rzeczy do przewijania i spania :) i higienicznych rzeczy dla mnie i Małej :)

Cieszę się i czuję się od razu dużo spokojniejsza jak mam listę wyprawki i wiem co i jak. Jakoś ilość tych rzeczy mnie przerażała jak je posegregowałam kategoriami i pooglądałam rzeczy czuję się że to jest temat, który można ogarnąć :) uff :)

msmarmify lubi tę wiadomość

.

Wysłany: 8 października 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witajcie dziewczyny! :) Jak tu pięknie...szczególnie na pierwszej stronie :)
    Długo szukałam wątku o marcowych mamusiach 2019 i znalazłam :)

Hej :) a Ty wiesz czy nosisz pod serduszkiem córeczkę czy synka? Dołączysz do nas? :)

.
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylismy dzisiaj w lidlu, co prawda bez wiekszych szalenstw, ale od razu usmiech szerszy jak urzeczywistniam to nasze male marzenie :)
    zakochalam sie w sweterku ze sloniem <3

O jejku juz tematy laktatorow :D co prawda tez juz patrzylam ale nie czytalam jeszcze opini, rzucil mi sie w oczy elektryczny z aventa ale jak tyle mówicie o medeli to cos w tym jest :D ja po pierwsze mam nadzieje, ze nie wybiegam ani nie zapeszam i bede miala mlelo zeby wgl karmic, ale i tak chcialabym odciagac regularnie zeby moj mogl nakarmic z butli i dziadkow zostawić z malym czy nawet na spacery przeciez itp. jakos piers publicznie mimo wszystko do mnie nie przemawia zwlaszcza ze jest inne wyjscie :p
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f2d21375d29.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:30

Makowe Szczęście, Marza89, Izziee, iNso87, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem starszym byłam mamą KPI. W ciąży nie kupiłam laktatora, celowo żeby się nie nastawiać, że mogę mieć jakieś problemy. I zaliczyłam niezły zonk, bo mleka nie było prawie wcale, w szpitalu było bardzo ciężko mimo świetnych doradczyń laktacyjnych. Wysłałam męża po laktator i owszem, kupił świetny ale przepłacił tyle, że aż bolało- kupił go w szpitalnej aptece. Miałam Medela Swing. Był bardzo ok bo kiedy w kryzysie pożyczyłam Avent od koleżanki (myślałam, że to może wina laktatora) to nic nie byłam w stanie odciągnąć. Karmiłam kpi przez 6 miesięcy, także u mnie się sprawdził.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam karmienie w miejscach publicznych nie przeszkadza. Albo siadam gdzieś w ustronym miejscu, albo się zasłaniam. Jak to teraz mówią jako "maDka" nie wywalam cyca na widok publiczny ;-)
    Zresztą, karmiąc na żądanie nie mogłabym wychodzić z domu-Młodą czasami karmiłam co godzinę ;-)
    Tym bardziej, że pierwsze mleko, które leci jest najbardziej wodniste, więc w upalne lato dziecku częściej chce się pić. W butelce mleko ściągnięte jest "W całości", czyli rownie z te, które ma wartości odżywcze. Nie służy do napojenia ;-)

A jak mnie ktoś nazwie madką-trudno ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ