MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kto jeszcze zna plec i nie chce sie przyznac?;p
Smile jestes pierwsza na liscie, ktora nie zna jeszcze plci potem lece ja :p makabra hehehe z konca listy tyle Dziewczyn juz wie a ja..
Edit.
Na gorze listy tyle dziewczynek,ze ja musze tam u siebie wyroznic na niebiesko..chlopca nie ma innego wyjscia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 20:00
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
U mnie na 90% będzie chłopczyk, pewnie potwierdzi się na połówkowych 23 października.
Ja miałam ręczny laktator z Medeli, odciągalam tylko okazjonalnie i był wystarczający. Jednak gdyby mi przyszło robić to codziennie wówczas zdecydowanie elektryczny.Bonda, iNso87, Katia89 lubią tę wiadomość
-
U mnie przy Młodej laktator w ogóle się nie sprawdził (ręczny avent). Cokolwiek nie robiłam, mleko nie leciało. Nawet czasami trzymałam Młodą, żeby chociaż oksytocyna się wydzieliła-ale nic. Więcej, jak 10 ml nie byłam w stanie ściągnąć. Ktoś by pomyślał, że nie miałam w ogóle mleka. Ale jak kiedyś pisałam-zawsze 97 centyl we wzroście i wadze Ma cycku tyła na potęgę
Czytałam, że niektóre kobiety tak mają i za Chiny Ludowe nie ściągną pokarmu To ja
Więc w laktator nie inwestujęPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnyHej, gratuluję dobrych wizyt
Odniosę się do bieżącego tematu. Ja miałam problem z laktacja i mnie akurat ratował tylko ręczny. Elektryczny z canpola easy start używałam 3 tygodnie, ileż ja się nasiedzialam z tym odciąganiem, dopiero pozniej używałam ręcznego i o wiele lepiej, tez z canpola, dla mnie rewelacja to też jest indywidualna sprawa, jednej podpasuje, drugiej nie. Miałam jeszcze jeden elektryczny ale nie pamiętam firmy (edit: lovi) i też się nie sprawdził niestety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 21:11
-
nick nieaktualny
-
U mnie nieźle się sprawdzał Canpol Easy Start, ale ja nie miałam żadnych problemów z laktacją, więc używałam tylko okazjonalnie do odciągnięcia mleka gdy chciałam wyjść do fryzjera lub na pogaduchy z koleżanką.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa właśnie też sciagalam podobnie jak Ty Elcia, co 3 godziny po 30/40 minut i jednak ręczny.
Jej mam nadzieję, że teraz będzie chociaz troszkę lepiej z tą laktacja, bo na samą myśl czuje się zmęczona. 3 miechy takiego odciagania mnie dobilo. Ale czego się nie robi dla swojej pociechyMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
A mi przyszła poduszka dzisiaj, miała być jutro - w co też ogromnie watpilam. A tu niespodzianka. I już sobie wygodnie leżymy,Ja i moja Sophijka
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4fb7a2eb8af6.jpgKsiazka1, iNso87, Katia89, Makowe Szczęście, msmarmify, Sana, Marza89, bbeczka91, asias, Reniferra, Ulv15 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Katia89 wrote:Mam pytanie do Was, zastanawiam się nad wpisaniem do listy zakupów laktatora. Jeśli planuje karmić piersią to nie mam pojęcia czy może się przydać? Czy poczekać z zakupem aż maluszek się urodzi?
Katia89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Też Gratuluję wizyt
Popatrzę na te laktatory. Dziś zrobiłam duże zakupy takich rzeczy do przewijania i spania i higienicznych rzeczy dla mnie i Małej
Cieszę się i czuję się od razu dużo spokojniejsza jak mam listę wyprawki i wiem co i jak. Jakoś ilość tych rzeczy mnie przerażała jak je posegregowałam kategoriami i pooglądałam rzeczy czuję się że to jest temat, który można ogarnąć uffmsmarmify lubi tę wiadomość
. -
Tez bylismy dzisiaj w lidlu, co prawda bez wiekszych szalenstw, ale od razu usmiech szerszy jak urzeczywistniam to nasze male marzenie
zakochalam sie w sweterku ze sloniem
O jejku juz tematy laktatorow co prawda tez juz patrzylam ale nie czytalam jeszcze opini, rzucil mi sie w oczy elektryczny z aventa ale jak tyle mówicie o medeli to cos w tym jest ja po pierwsze mam nadzieje, ze nie wybiegam ani nie zapeszam i bede miala mlelo zeby wgl karmic, ale i tak chcialabym odciagac regularnie zeby moj mogl nakarmic z butli i dziadkow zostawić z malym czy nawet na spacery przeciez itp. jakos piers publicznie mimo wszystko do mnie nie przemawia zwlaszcza ze jest inne wyjscie :p
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f2d21375d29.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 22:30
Makowe Szczęście, Marza89, Izziee, iNso87, Ksiazka1 lubią tę wiadomość
-
Ja z synkiem starszym byłam mamą KPI. W ciąży nie kupiłam laktatora, celowo żeby się nie nastawiać, że mogę mieć jakieś problemy. I zaliczyłam niezły zonk, bo mleka nie było prawie wcale, w szpitalu było bardzo ciężko mimo świetnych doradczyń laktacyjnych. Wysłałam męża po laktator i owszem, kupił świetny ale przepłacił tyle, że aż bolało- kupił go w szpitalnej aptece. Miałam Medela Swing. Był bardzo ok bo kiedy w kryzysie pożyczyłam Avent od koleżanki (myślałam, że to może wina laktatora) to nic nie byłam w stanie odciągnąć. Karmiłam kpi przez 6 miesięcy, także u mnie się sprawdził.
-
Mi tam karmienie w miejscach publicznych nie przeszkadza. Albo siadam gdzieś w ustronym miejscu, albo się zasłaniam. Jak to teraz mówią jako "maDka" nie wywalam cyca na widok publiczny
Zresztą, karmiąc na żądanie nie mogłabym wychodzić z domu-Młodą czasami karmiłam co godzinę
Tym bardziej, że pierwsze mleko, które leci jest najbardziej wodniste, więc w upalne lato dziecku częściej chce się pić. W butelce mleko ściągnięte jest "W całości", czyli rownie z te, które ma wartości odżywcze. Nie służy do napojenia
A jak mnie ktoś nazwie madką-trudnoPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm