MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
LwieSerce bardzo dziękuję za listę z wyprawką Bardzo nam się przyda
Ja chciałabym karmić naszego synka piersią ale maksymalnie do pół roku więc też się rozglądam za jakimś laktatorem i nie wiem czy te ż apteki są lepsze niż np te że smyka ? Jakie macie zdanie na ten temat ?
Rzeczy w biedronce są słodkie, sama nie mogłam się powstrzymać i kupiłam wczoraj pieluszki flanelowe oraz body z długim rękawem ale nie było małych rozmiarów...przynajmniej w tej obok nas;-( zaczynały się od rozmiaru 68
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Anet85 wrote:babeczka mój mąż też ma sporo zalet,ale jak zobaczyłam ile mam sprzątania to aż mną zatrzęsło z nerwów. Dobrze że poszłam z córcia na basen - trochę odreagowalam. Mąż kupił kwiaty na przeprosiny - dobrze wiedział że jestem zła.... Nie odniósł się do wszystkich postów - bo właśnie czekam na pobranie krwi- gratuluję udanych wizyt i córeczek. Ja na USG tez nie widziałam siusiaka więc niech się mąż nie upiera. Nie.mige się doczekać USG połówkowego w kolejny pt. - jak będzie dobrze widać chłopaka to wstawię zdjęcie - mamy info z Neo Bona że płeć męska i tego się trzymamy.
Co do laktatora to zostanę przy moim ręcznym - będzie tylko na wypadek nawału pokarmu i konieczności wyjścia z domu- zamrożenia itp. Mam nadzieję że nie będę.miala problemu z pokarmem, bo jak będzie to nawet najcudowniejszy laktator nie pomoże...
No i u mnie jest to samo, niejednokrotnie dostaje szału przez syf w domu. Już nie raz mówiłam mężowi, że jesteśmy we dwoje A jakbyśmy mieli troje dzieci w domu, taki porządek. Jak codziennie ogarniam jest ok, jeden dzień nie sprzatne i mam dość!
A już nawet nie mówię nic o tym, jak polece do Polski i wracam po 2-3 tyg! Założę się że żadna z Was sobie nie umie wyobrazić tego ,co tu mam!
Nie raz I nie dwa mówiłam,że już nawet nie oczekuje żeby sprzątał, ale żeby uszanowal moja robotę. To przez dwa dni się pilnuje A później A piać od nowa!
Także nie jesteście same...Anet85 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Makowe Szczęście wrote:Dzień dobry
Butterfly 83 jak noc z poduszką? moją po pierwszej nocy wyrzuciłam ale za dwa dni się przeprosiłyśmy i teraz już czuję różnicę. Nawet przez sen jej szukam
iNso87 daj znać jak wycieczka się udała
Co do karmienia, to bardzo chciałabym spróbować. Nie wiem jak to będzie, wiem jedno nie chcę się nastawiać na 100% na kpi ani na mm. Będę próbować z kpi ale jak będzie to zbyt ciężko, to nie będę męczyła Małej i siebie.
Wiecie co dziś się obudziłam i tak sobie ciągle myślę o tym, że ten mój Lekarz powiedział, że Malutka jest taka mała. I sobie przypomniałam, że przecież na początku cały czas mówił, że ciąża jest młodsza o tydzień, nawet tu na forum pozmieniałam, a wydaje mi się, że on ją porównuje do dzieci z późniejszego tygodnia. Miałyście takie doświadczenie?
No powiem Ci, że poduszka robi swoją robotę, zupełnie inaczej się śpi. Mąż chciał żebym się przytuliła, ale za jakiś czas wracałam na drugą stronę, żeby nogę zarzucić na poduche.
Ale od wczoraj mam ból głowy, więc i tak dzień zaczął się o tak ooo...Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Hej ja znowu mam jakieś zapalenie... a co dopiero dwa tygodnie temu przestałam globulki brać...no nic widocznie taki urok mój w tej ciąży...jadę zaraz po receptę do gina...a właśnie sama się nad taka poducha zastanawiam... patrzyłam na necie ale jest tyle wersji ze sama nie wiem jaka brać w literę c u 7 no masakra może cos Wy polecicieMiłosz
Honoratka
-
U mnie za to mój mąż jest bardziej porządny ode mnie. Po latach niewolniczego sprzątania w rodzinnym domu, bo mama zmuszała, teraz strasznie odpuściłam. I się sama na siebie czasem wkurzam, że tak się z tym rozleniwiłam.
Długo nie pisałam, z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wieczorną wizytę (iNso możesz mnie wpisać).
Co do porodu, to widzę, że chyba tylko ja jestem taka świrnięta, że chcę mieć poród domowy Mój mąż chce być ze mną.
Ogólnie teraz bardziej się zaangażował. W pierwszej ciąży w ogóle nie chciał jeździć na wizyty, bo po co, a potem miał straszne wyrzuty sumienia, że nie przyjechał do domu z pracy, gdy mu napisałam żeby wrócił (oczywiście w tych całych nerwach nie napisałam mu wprost, że straciliśmy dziecko, a on się nie domyślił).
Teraz chce się bardziej zaangażować. Po ostatniej wizycie powiedział mi, że mam je tak planować żeby mógł być i chce ze mną wchodzić do gabinetu
Co do kp, to ja chciałabym spróbować jak najdłużej, ale laktator też mam w planach kupić. Mam na oku laktator elektroniczy z lovi, bo są do niego dedykowane szklane butelki, a ja nie chcę karmić z plastiku (jeżeli już bym musiała butelką).
W ogóle jak tak sobie pomyślę, to mam wrażenie, że moje ambitne plany (poród domowy, chustowanie, pieluszki wielorazowe, KP/szklane butelki itp.) są momentami zbyt ambitne i w praktyce wszystko szlak trafi. Pierwsze dziecko, a ja się porywam na takie rzeczy ;piNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Ja oczywiscie nie mam nic do karmienia piersia wszędzie, moze wgl zmieni mi sie podejscie jak urodze- fajnie sie teraz teoretyzuje haha ale osobiscie jakos wolalabym jednak poza domem butla, co z tego wyjdzie to zobaczymy
Zajrze dzisiaj do biedronki z mama zobacze co tam ciekawego, ona to ma bzika juz konkretnego na punkcie kupowania haha po pierwsze od poczatku tylko ja mowilam ze dziewczynka a cala reszta ze chlopak i mam sie nie upierac, to teraz jak juz raczej pewne, to szaleje na całego- w koncu pierwsze wnuczatko
Butterfly jak tam dzisiaj? Nocka ok?
Edit- juz widze
Inso ja Ci powiem z doświadczenia co do aut- nie wazne za ile wazne w jakim stanie... po pierwsze nie pakuj sie w nic bitego mimo ze czasem sa ok to sporadyczne sytuacje, lepiej dluzej poszukac.. popatrz sobie co ma tansze czesci w naprawie bo chcąc nie chcac cos na pewno kiedys bedzie trzeba zrobic :p auta powyzej 150 przejechanych powinny miec rozrzad zrobiony bo jest szansa ze szybko Ci padnie a to duzy wydatek potem i czytaj o silnikach bo niektore w danym modelu sa bardziej awaryjne, my niestety kiedys kupilismy na szybko i tragicznue sie to skonczylo dla naszego portfela bo nie dosc ze wcale nie za 5 tys to ponad drugie tyle ceny poszlo w niego przez 2 lata na same naprawy:/ koszmarWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 10:15
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Kwestia auta - msmarmify dobrze radzi A rozrząd musi mieć naprawdę udokumentowaną wymianę, w przeciwnym razie jest to pierwsza rzecz do zrobienia, razem z olejem i filtrami
Dzisiaj jadę do biedry, mam nadzieję, że coś upolujęPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
W moim kalendarzu ciąży dzisiaj mam 50% szok jak ten czas szybko ucieka. A ja mam jeszcze dokończyć haftowanie kotka dla corci i nauczyć się grać na gitarze. Czasu zabraknie jak nic....
Ksiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
Ksiazka1 wrote:W Lidlu widziałam termometry, jakby ktos nie miał...
Anet ja tez miałam duzo planów na czas ciąży i tez jakoś czasu brak wole polezeć i sie pogładzić po brzuszku
Ja też jakoś spokojnie już podchodzę do nicnierobienia Na początku mnie nosiło, ale jest już lepiej
Mąż chce mi załatwić netflix, ale stwierdzam, że to bez sensu Wykupienie mi dostępu do seriali byłoby najgorszym błędem Ja nie mam hamulcówmsmarmify, 83xxx, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
83xxx wrote:Na 100% jeszcze nie wiem Dzisiaj mam wizytę i może uda się podejrzeć...
Dołączam po to Was szukałam
Sana tak to tylko do pracy. Jeden "lepszy" wystarczy na weekendowe wyjazdy czy mi do jazdy z dziecmi. Tez mysle,ze jak padnie to za grosze jakis kupimy. Tamta Lagune mial moj Tato. Wiadomo kupowal x lat temu mlodzieniaszka ja bylam panienka i Tigra smigalam. Pojawila sie Laura to zabralam od Taty lagune i tak do dzis z nami
Moje dziecko taka radoche mialo w mpk haha siedziala wlepiona w szybe -
Mój małżonek to ostatnio nie ma do mnie cierpliwości. Mam wrażenie, że zapomina że jestem w ciąży? Nie mówię, że ma wszystko wybaczać, no ale przesadza moim zdaniem. Focha się o takie pierdoły... Muszę mu chyba przypomnieć,jak to było z Nelą w ciąży. Leżałam większość dnia przed tv, ogarnęłam z grubsza mieszkanie, jakiś obiad i git, a teraz jednak mamy 4latkę na stanie. I jak z nią siedziałam tydzień w domu, no to nie wypoczęłam.
Kończę szykować obiad, jeszcze ziemniaki przez maszynkę przepuszczę na kopytka i przejdę się zobaczyć do pepco. MOże jakieś dodatki z baletnicą do córki pokoju kupię, to będzie miała niespodziankę jak wróci.83xxx, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Na początku w ogóle nie miałam prawka i nie uważałam, żeby było mi potrzebne
Często jeździłam komunikacją
Któregoś razu, w środku zatłoczonego autobusu, moje 3-letnie dziecko zaczęło całować mnie w policzki krzycząc "najlepsiego"!!! I tak kilka razy...
Ludzie patrzyli mnie, jak na czystą patologię
Ja niepijąca, wtedy w ogóle totalna abstynetka (nauczyłam się pić piwo przy moim obecnym). Mój pierwszy wprawdzie potrafił napić się wódki z kolegami, ale nigdy przy dziecku. Skąd u Młodej takie coś?
2 tygodnie później na imprezie rodzinnej wyszło...
Słowo "wszystkiego" było już za trudne, więc składając życzenia urodzinowe babci pocałowała ja w dwa policzki wołając "najlepsiego"...
Taaaak, w żłobku mieli urodziny i składali sobie życzenia, co Młoda przypomniała sobie właśnie w autobusie
Więc komunikacja jest fantastyczna, o ile dzieciaki nie zaskoczą nas czymś... zaskakującymPola Róża
-
Anet85 gdzie kupowałaś tego robota, na ali?
Ja wczoraj zajrzałam do Biedronki wieczorem ale poduszek już nie było flabelki tylko chłopięce. Ubranka same duże rozmiary, ale i tak jakoś mi ten materiał nie podpasował - jakiś taki twardy mi się wydał i mało przyjemny. Niebawem skoczę do Lidla, może uda mi się jeszcze coś znaleźć dla Malutkiej
Julia 07.2015 -
msmarmify wrote:Ja oczywiscie nie mam nic do karmienia piersia wszędzie, moze wgl zmieni mi sie podejscie jak urodze- fajnie sie teraz teoretyzuje haha ale osobiscie jakos wolalabym jednak poza domem butla, co z tego wyjdzie to zobaczymy
Zajrze dzisiaj do biedronki z mama zobacze co tam ciekawego, ona to ma bzika juz konkretnego na punkcie kupowania haha po pierwsze od poczatku tylko ja mowilam ze dziewczynka a cala reszta ze chlopak i mam sie nie upierac, to teraz jak juz raczej pewne, to szaleje na całego- w koncu pierwsze wnuczatko
Butterfly jak tam dzisiaj? Nocka ok?
Edit- juz widze
Inso ja Ci powiem z doświadczenia co do aut- nie wazne za ile wazne w jakim stanie... po pierwsze nie pakuj sie w nic bitego mimo ze czasem sa ok to sporadyczne sytuacje, lepiej dluzej poszukac.. popatrz sobie co ma tansze czesci w naprawie bo chcąc nie chcac cos na pewno kiedys bedzie trzeba zrobic :p auta powyzej 150 przejechanych powinny miec rozrzad zrobiony bo jest szansa ze szybko Ci padnie a to duzy wydatek potem i czytaj o silnikach bo niektore w danym modelu sa bardziej awaryjne, my niestety kiedys kupilismy na szybko i tragicznue sie to skonczylo dla naszego portfela bo nie dosc ze wcale nie za 5 tys to ponad drugie tyle ceny poszlo w niego przez 2 lata na same naprawy:/ koszmarmsmarmify lubi tę wiadomość
-
83xxx wrote:iNso87 - termin mam na 27 marca 2019
Wow a Ty będziesz miała 3 dziecko Brawo! Już wiesz jaka płeć?
Polowkowe za tydzien w piatek prywatnie to napewno sie dowiem czy dolaczy kolejna panienka czy rodzynek
Edit.
Ah no i zapomnialam dodac-27.03 piekna data!:d Urodziny mojej Mamy;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 11:50
83xxx, Marza89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny