MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Książka lubię, bo w tej kwestii rozumiemy się bez słów podejrzewam, jeśli chodzi o te witaminy.
Ja ogólnie nie lubię brać tabletek, więc jakbym miała tak brać każdą z osobna, to bym chyba umarła.
Taka głupia jestem, że jak mogę to wolę wybrać lek w postaci zastrzyków A nie tabletek. Wiem- durnowata. Powoli się wzięłam za robotę, tzn robota będzie zrobiona jutro, obiad później niż zwykle. Ale chłop rozumie i wcale nie steka.
Ayleen, moja koleżanka dobra, i któraś też tu z dziewczyn mówiła, o "paście", którą można dodawać do herbaty imbir, kurkuma i miód. Oczywiście jeśli nie odrzuca Cię od któregoś ze składników, jak mnie od imbiru. Zdrówka kochana :-*
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualny
-
Ksiazka1 wrote:Butterfly jeszcze lepiej się rozumiemy, bo ja też nie lubię tabletek a po tych witaminach to już w ogóle mam odrzut a muszę brać 6 tabletek magnezu dziennie...
O masakra , to pomyśl, jak bardzo Ci współczuję! I to tak zupełnie na serio, bo dla mnie tabletki to kara. A te witaminy dają mi takie uczucie ciężkości na żołądku najpierw, a później mdli. Chyba zacznę je brać na noc, trak żebym zaraz mogła iść spać i nie mieć tych fatalnych sensacji żołądkowych. Zaraz kończę lasagne dla męża, przygotuje dla siebie i idę się walnąć, bo mam już dość dzisiejszego dnia. No i plecy już zaczęły boleć.
Normalnie narzekam na wszystko jak stara baba jakaś. Sorki dziewczyny
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Narzekaj ile wlezie Baba babę zrozumie, przynajmniej tu, na forum
Na żywo zawsze Ci jakąś wyskoczy, że miała gorzej
Więc tutaj-dajesz
Chasia, każde zwolnienie w ciąży jest płatne 100%. Musi być jednak wpisany kod B na zwolnieniu. Zastanawia mnie jednak fakt, że pracując w placówce edukacyjnej z dziećmi, jeszcze nie poszłaś na stałe zwolnienie. Skupiska dzieci to wylęgarnia przeróżnych chorób. Jak rozumiem, różyczkę przechodziłaś?
Ja dzisiaj byłam z Młodą u pulmonologa. Po znajomości, więc nie w żadnej poradni i nie dziecięcy. No ale poszuka dojść do szpitali, bo Młoda powinna przejść szereg badań Nie ma to, jak kaszel...
Przy okazji wstąpiłyśmy do Biedry
Młoda uparła się na niebieską kołderkę No nie szara, tylko niebieska. Dziecku będzie wszystko jedno w wózku, więc wzięłyśmy niebieską Będzie na kocyk
Kupiłam też szary rożek, ochraniacz ma łóżko, 2 prześcieradła, klin, pieluchy tetrowe i flanelowe Ale mi dobrze!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:35
msmarmify, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Wracajcie szybko do zdrowka dziewczyny!!
My po szczepieniu na grype wlasnie, zobaczymy czy bezproblemowo sie przyjmie
U mnie w biedrze prawie nic juz nie bylo wiec zaoszczędzilam :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 16:40
Butterfly 83, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:Patuniek86 pokaż mi proszę tutaj jak wygląda ten klin, jak masz czas i chęci, rzecz jasna. Może mamę bym z tym zdjęciem wysłała do Biedry, żeby nam kupiła.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d788d0c0ff11.jpg
Wszystkie zdjęcia zawsze mi obraca
Mam nadzieję, że jest widoczny. Był też wzór w te gwiazdki i księżyce, jak na ochraniaczu z tyłu. Ale te gwiazdki bardziej mi się podobająiNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Delvila wrote:U mnie za to mój mąż jest bardziej porządny ode mnie. Po latach niewolniczego sprzątania w rodzinnym domu, bo mama zmuszała, teraz strasznie odpuściłam. I się sama na siebie czasem wkurzam, że tak się z tym rozleniwiłam.
Długo nie pisałam, z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wieczorną wizytę (iNso możesz mnie wpisać).
Co do porodu, to widzę, że chyba tylko ja jestem taka świrnięta, że chcę mieć poród domowy Mój mąż chce być ze mną.
Ogólnie teraz bardziej się zaangażował. W pierwszej ciąży w ogóle nie chciał jeździć na wizyty, bo po co, a potem miał straszne wyrzuty sumienia, że nie przyjechał do domu z pracy, gdy mu napisałam żeby wrócił (oczywiście w tych całych nerwach nie napisałam mu wprost, że straciliśmy dziecko, a on się nie domyślił).
Teraz chce się bardziej zaangażować. Po ostatniej wizycie powiedział mi, że mam je tak planować żeby mógł być i chce ze mną wchodzić do gabinetu
Co do kp, to ja chciałabym spróbować jak najdłużej, ale laktator też mam w planach kupić. Mam na oku laktator elektroniczy z lovi, bo są do niego dedykowane szklane butelki, a ja nie chcę karmić z plastiku (jeżeli już bym musiała butelką).
W ogóle jak tak sobie pomyślę, to mam wrażenie, że moje ambitne plany (poród domowy, chustowanie, pieluszki wielorazowe, KP/szklane butelki itp.) są momentami zbyt ambitne i w praktyce wszystko szlak trafi. Pierwsze dziecko, a ja się porywam na takie rzeczy ;p
Też planuję wielorazowe, chociaż to dla mnie czarna magia. Oczywiście kupię jednorazówki jakby mnie przerósł temat. Teraz jestem pełna górnolotnych idei zobaczymy czy zmienianie 14 razy dziennie pieluchy mnie nie pokona
Chcę kupić trochę wielorazówek jak coś będę ich używać jako podkład na przewijak.. -
Byłam u lekarza mam L4 do poniedziałku i potem juz chyba nie wracam do pracy.
Złapałam wirusa i Pani doktor kazała leżec i dużo sie nawadniać i dała skierowanie na patologie ciazy do szpitala zeby sprawdzili czy wszystko ok ale jutro moja lekarka przyjmuje od rana to do niej pojade i sie wcisnę na siłę żeby sprawdziła czy wszystko ok.Bo juz naprawde mi lepiej nawet przed chwila zjadłam obiad i wszystko gra
I apropo tego L4 to własnie musiałam sie upomniec o to B-ciąża bo P. Doktor by zapomniała.
patuniek86 myślałam że wytrzymam do końca października ale chyba juz nie da rady bede prosic gin o L4 juz stałe wystarczy.
Musze zadbac teraz za nas dwóch
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo że mi doradziłyście bo nie wiedziałam co robić.
Dziękuje że WAS mam
Makowe Szczęście, patuniek86, Marza89, Butterfly 83, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Chasia wychowawczyni mojej Laury tez jeszcze pracuje a rodzi przed nami w lutym. Sama sie dziwie,ze nie ucieka jeszcze na zwolnienie. Ja wiem,ze jak czlowiek dobrze sie czuje to pracuje ale wlasnie szkoly, przedszkola to wiecej chorob tak mi sie wydaje.
-
iNso87 wrote:Chasia wychowawczyni mojej Laury tez jeszcze pracuje a rodzi przed nami w lutym. Sama sie dziwie,ze nie ucieka jeszcze na zwolnienie. Ja wiem,ze jak czlowiek dobrze sie czuje to pracuje ale wlasnie szkoly, przedszkola to wiecej chorob tak mi sie wydaje.
Podziwiam nauczycielki w ciąży. Jestem nie raz taka rozkojarzona, a tu taka gromadka pod opieką i to gromadka, która ma tyle energii
iNso może szukają za nią zastępstwa i dlatego pracuje?
. -
Makowe Szczęście wrote:Podziwiam nauczycielki w ciąży. Jestem nie raz taka rozkojarzona, a tu taka gromadka pod opieką i to gromadka, która ma tyle energii
iNso może szukają za nią zastępstwa i dlatego pracuje?
Wlasnie zrobilam pierwszy krok w sprawie remontu pokoiku dla brzuszka. Zamowilam komode i z zestawu szafe..Zaplacilam tez mniej,bo sa na wyprzedazy w brw
FotoWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2018, 19:46
msmarmify, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Super tez mam bialy komplecik upatrzony ale musze czekac do konca remontu wiec pewnie jak dobrze pojdzie to dopiero kolo swiat bede zamawiac... echhh juz mi sie marzy miec gotowe i choinke i te swiateczne zapachy a potem juz tylko 2 miesiace!!!! Ach
iNso87, patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
msmarmify wrote:Super tez mam bialy komplecik upatrzony ale musze czekac do konca remontu wiec pewnie jak dobrze pojdzie to dopiero kolo swiat bede zamawiac... echhh juz mi sie marzy miec gotowe i choinke i te swiateczne zapachy a potem juz tylko 2 miesiace!!!! Ach
msmarmify lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Ja mialam czekac do listopada ale,ze i tak pocekam te 2-3tygodnie na meble to sobie pomyslalam Zamowie! a,ze byly na wyprzedazy..zadzwonilam do brw to Pan sprawdzil i powiedzial,ze ta konkretna szafa jest ostatnia sztuka ponoc to juz wogole nie zwlekalam. Jest tez taka sama z poziomym frezem tez fajna ale o wiele drozsza a mi ten frez jest bez roznicy to po co przeplacac. Mimo,ze te oba meble sa na wyprzedazy i tak zaplacilam ponad 1800zl a mialam wydac mniej:p O dziwo Malz nic nie mowi..
Bo się boi, że sprowokowana wydasz jeszcze więcejmsmarmify, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża