MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra wrote:Też mam netflix i polecam
Auto myślimy o Ford Galaxy albo vw Sharan bo są chyba największe z takich 7 osobowych.
Galaxy bardzo fajne autkoSharana tylko widziałam. Jedyny mankament dla 7 osób to ewentualny brak bagażnika. Jak będziecie chcieli gdzieś pojechać, to z panowaniem będzie problem...
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Kleopatra wrote:Też mam netflix i polecam
Auto myślimy o Ford Galaxy albo vw Sharan bo są chyba największe z takich 7 osobowych.msmarmify lubi tę wiadomość
-
Pierwszy dzień po jodze, myślałam że będzie gorzej. Babeczka pokazała mi kilka pozycji, które mają pomóc ciału w porodzie. Takie mega proste i nie skomplikowane. I ja leżałam tak może z 10 minut, pachwiny mnie bolą, tyłek, i odcinek lędźwiowy i tak sobie pomyślałam, że nawet leżenie w takiej pozycji tyle godzin podczas porodu to jest wyzwanie.
Zauważyłam, że mam ostatnio bardzo suchą skórę, zawsze używam balsamu. Przedwczoraj myślałam, że zapomniałam, wczoraj się ze mnie sypało i dziś znów. Zaraz zrobię sobie piling i użyję tłustszego balsamu - jak się nie poprawi powiem o tym lekarzowi.
Wczoraj się zapisałam na warsztaty gotowania
MENU:
Wytrawne czekoladowe babeczki nadziewane kremem z majonezu i ziemniaczków z różnymi dodatkami
Czekoladowe tagliatelle z sosem z Gorgonzoli Dolce, orzechów włoskich i rukwi wodnej
Domowe tortelli ze szpinakiem, masłem, cebulką, rodzynkami, jajkiem, pietruszką, cynamonem i czekoladą
Żeberka z sosem ‘mole’ z kakao i cynamonem podane z puree ze słodkich ziemniaków
Torta caprese, czyli tradycyjne czekoladowe ciasto bez mąki prosto z wyspy Capri
brzmi pycha co?patuniek86, msmarmify lubią tę wiadomość
. -
Zimowaa właśnie mój Mąż robi dziczyznę z czekoladą i jest bardzo dobra. Jestem ciekawa. Coś nowego na pewno.
Myślałam o kursie z chustonoszenia ale nie znam się kompletnie powiedzcie mi proszę, czy mogę ten kurs zrobić w ciąży? Czy na ten kurs przychodzi się ze swoim bobasem?patuniek86, Zimowaa lubią tę wiadomość
. -
Makowe Szczęście wrote:Zimowaa właśnie mój Mąż robi dziczyznę z czekoladą i jest bardzo dobra. Jestem ciekawa. Coś nowego na pewno.
Myślałam o kursie z chustonoszenia ale nie znam się kompletnie powiedzcie mi proszę, czy mogę ten kurs zrobić w ciąży? Czy na ten kurs przychodzi się ze swoim bobasem?
Tez o tym myślałam... I też nie wiemPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnyHej, u mnie po wizycie wszystko dobrze, mała waży już 280gram
i jest strasznym wiercipieta:) Pytałam lekarza jak jest ułożona ale powiedział że jak zaczynal usg to była zupełnie inaczej jak teraz gdy kończy. Szyjke też mi sprawdził i ok. Następna wizyta to polowkowe.
Zimowaa, msmarmify, Ayleen, Makowe Szczęście, patuniek86, Parsleyek, Kleopatra, Ankakaranka87, Izziee, Anet85, Butterfly 83, bbeczka91, Marza89, iNso87, Sana, Salsefia lubią tę wiadomość
-
Ksiazka1 gratuluję udanej wizyty! 280 g to już kawał człowieka
Myślałam, że tylko ja już tak czekam na święta a tu proszęuwielbiam ten czas! Szczególnie przygotowania, w domu. Zawsze zapalam zapachowe świeczki wieczorami, dekoruję dom, słucham RMF święta- już nie mogę się doczekać. Same święta to już średnio bo zawsze w biegu- trochę u moich rodziców, trochę u męża. Mam uraz do rodzinnych spędów u babci męża- zawsze straszny tłok, a podczas pierwszych świąt z synkiem wszyscy się tak potruli, że mieliśmy giga jelitówkę aż do sylwestra, całe szczęście ominęło małego.
Moja infekcja niestety nie odpuszcza, ale wczoraj nasza pediatra dała mi coś do inhalacji i płukania zatok więc chociaż noc względnie przespana. Starszak za to w końcu czysto w oskrzelach, jeszcze tylko antybiotyk do piątku i kolejny tydzień ma spędzić w domu. Nawet już sam ciągle dopytuje kiedy pójdzie do przedszkola- ciekawe czy mu się to utrzymaKsiazka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAyleen zdrowiej szybko, inhalacje powinny Ci pomóc
Makowa jakie książki polecasz? Mój syn uwielbia książki, a ma dopiero 1,5roczku. Na książkę bardziej się cieszy niż na jakąś zabawkę, lubi oglądać, przekładać, układać, mówić co widzi no wszystko co można z książką zrobić, tylko czytać jeszcze musi się nauczyć hehe :p
Polowkowe mam za dwa tygodnie, czyli to będzie 21+1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 10:20