MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Msmarmify-tez mi się marzą święta
I to bardzo
Ja jestem z Warszawy, więc mam inne przysmaki na święta, niż mąż-a on ze Śląska
Teściowa szykuje kapustę z grochem. O matulu, moje najulubieńsze danie tam
Już zapowiedziałam, że w tym roku na wynos poproszę co najmniej 3 słoiki, a nie 1, jak zawszeZ czego 2 są tylko dla mnie, trzecim podzielę się z mężem pół-na-pół
Makowe Szczęście, msmarmify, Marza89 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
msmarmify wrote:Super
tez mam bialy komplecik upatrzony ale musze czekac do konca remontu wiec pewnie jak dobrze pojdzie to dopiero kolo swiat bede zamawiac... echhh juz mi sie marzy miec gotowe i choinke i te swiateczne zapachy
a potem juz tylko 2 miesiace!!!! Ach
To tak jak jaWczoraj Mąż mi zrobił niespodziankę i wziął już urlop przed Świętami aż do Sylwestra
będziemy ubierać choinkę, lepić pierogi, robić pierniczki! Uwielbiam Boże Narodzenie.
Teraz jestem pochłonięta planowaniem wyjazdu do PLa jak wrócimy będzie już listopad
super
Butterfly 83, patuniek86, msmarmify, Marza89 lubią tę wiadomość
. -
A ja muszę pomyśleć o prezentach dla 11 dzieci... Dorosłym już nie robimy prezentów, bo musiałabym obdarować ze 30 osób
Ale dla tej 11 (z czego dla jednego 2 razy, bo ma urodziny w święta) trzeba by już zacząć robić zakupyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:03
Pola Róża
-
U mnie tez juz rozne systemy prezentowe byly.. bo mozna zbankrutowac... ostatnio chyba kupowalismy dla rodziny po prostu, ale to i tak duzo paczek... ale jakies drobiazgi ja zrobilam paczuszki z mydel i kremikow do rak w zimowych zapachach
uwielbiam
a u mojego kazdy kazdemu z osobna to juz wgl... no ale nic nie zastapi tej atmosfery
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Patuniek to ja jak Twój mąż, też ze Śląska
i jak Ty - uwielbiam kapustę z grochem, do tego ziemniaczki i rybka, omnomnom
Ja też uwielbiam Boże Narodzenie. Wielkanoc jakoś nie ma aż takiej magii dla mnie... a na Boże Narodzenie z tęsknotą czekam cały rok. Ta cudowna atmosfera, ten czas spędzony z najbliższymi, rozmowy... no i to pyszne jedzonko haha
Na szczęście Święta już coraz bliżej
A później ani się obejrzymy, jak będziemy się dopingować na porodówkachmsmarmify, Zimowaa, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Ja nie lubie świat, odkad jesteśmy razem i odkad jest dziecko to już calkiem.. bo mieszkamy 40 km od rodzicow, oni w jednej miejscowości ale na dwoch roznych osiedlach noo i co roku jest wielka walka o to gdzie bedziemy spac, gdzie będziemy jedli najpierw kolacje , dlaczego tam? Ostatnio tez tam byliście, nie mozecie tutaj...itp.. i wkurwia mnie to nieziemsko tak, ze odbiera mi resztki radości z tej imprezy.. powrot do domu i dojezdzanie tam to tez problem plus jęki ze tam sie jest dluzej, do tego z dzieckiem średnia przyjemność tak kursować.
Swiat u teściowej nie lubie tez dlatego, ze tam wcale nie ma nastroju świątecznego. Ani jedzenia fajnego, nie ma z kim posiedziec i pogadać. U mojej mamy z kolei jest full jedzenia, ale im jestem starsza tym mniej mi smakuje. A jak zwali sie do niej polowa rodziny to jest ciasno.czekam tylko na czerwony barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i z grzybami i kluski z makiem.
Nie chodzę do kościoła, od strony religijnej nie interesuje mnie ta impreza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 22:05
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja jestem ateistką, więc dla mnie święta to tradycja, nie duchowe przeżycie
Ale je uwielbiamMają w sobie coś magicznego, te przygotowania, choinka, prezenty, potrawy
Tylko ponieważ moi rodzice w Warszawie, jego w stolicy Śląska, pierwszego dnia świat siedzimy w pociągu-do albo z Warszawy
Na Wielkanoc jest weselej, bo jest mniej dni, więc mniej czasu na odpoczynekA najbliższą Wielkanoc spędzamy tylko z jedną rodziną. Nie będę noworodka ciągnąć 2 dni po kilkaset kilometrów. Mogę spędzić je tam, nie muszę w Warszawie. Ale zobaczymy, jak wypadną te święta
Więc u mnie połówkowe na początku listopada u przygotowania do świąt pełną parą
Zacznę od filmu "To właśnie miłość"msmarmify, klamka, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Mnie też wkurza w święta to że wszystkim trzeba dogodzić, ale ogólnie lubię
Ja mam ilife z alie. Odkurzacz z mopem. Dałam chyba 650 zł rok temu i jestem bardzo zadowolona.
No i kuchnia więcej nie pamiętam ;p -
To wlasnie miłość uwielbiam
musze z mezem ogladnac jak przyjedzie w weekend.
Love Is All Around https://g.co/kgs/BpYXxY
Nasz pierwszy taniec na weselupatuniek86, msmarmify, Zimowaa, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
lkc wrote:To wlasnie miłość uwielbiam
musze z mezem ogladnac jak przyjedzie w weekend.
Love Is All Around https://g.co/kgs/BpYXxY
Nasz pierwszy taniec na weselu
Christmas is all aroundJedyna i słuszna wersja
Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Wstalam na siku i o! Badz madry i zasnij z powrotem :p
Ja tez uwielbiam Swieta Bozego Narodzeniaja mam zabudowe na balkonie i moja duza choinka co roku stoi na balkonie. W salonie mam malo miejsca. Uwielbiam stroic pod jakis "jeden" kolor i tak od 3 lat jest ona u mnie bialo-szaro-srebrna z lampeczkami o kolorze zimnego bialego
) mysle,zeby w tym roku dokupic troche czarnych bombek
Poza tym obwieszam jeszcze balkon lampeczkami
i stawiam duzego renifera. Sama mam frajde przy ubieraniu
))
U nas Swieta sa 6.01 i w Wigilie tez jedziemy najpierw do Tesciowej potem jeszcze do moich rodzicow na chwile. I dzien u Tesciowej, II u moich rodzicow. Mam do nich blisko a tesciowa i moja Mama to wogole prawie kolo siebie mieszkaja;) Z reszta moi rodzice przychodza do Niej na Swieta a Ona idzie do nich to odpada im robienie 2 dni Swiat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 01:43
msmarmify, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Cześć!
U mnie z racji tego, że moi rodzice rozwiedzeni to jakoś tak bardzo jak Wy tych świąt nie lubię. Ale odkąd jestem z moim mężem, a już tym bardziej jak Nela jest z nami, to sami dbamy o magię świąt:)
Zaczęły mnie łapać skurcze łydek, muszę więc włączyć magnez. Jaki bierzecie? I pytanie do dziewczyn z mutacjami MTHFR - czy jakiś specjalny magnez musimy brać?Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
U nas ze świętami jest zawsze to samo - zakładamy jeden rok u moich jeden u męża . Kończy się jednak i tu i tu - tylko zmieniamy kolejność. Dodam że mieszkają na dwóch skrajnych końcach Łodzi więc jest to dość uciążliwe. W tym roku siostra męża zapowiedziała że wyruszają na Malediwy więc zabieram teściową do moich rodziców i kłopot się rozwiązał.
Jedzenie wole na Wielkanoc bo jestem z tych mięsożernych ale klimat rzeczywiście bardziej odpowiada ten Bożonarodzeniowy.
Choinki raczej u nas nie będzie bo od stycznia mamy nowego lokatora na czterech łapach który uwielbia błyskotki więc bombki i te sprawy nie wchodzą w grę.
Patuniek - wspominałaś o Netflixie ja mam dostęp juz od roku i katuje filmy i seriale kiedy chce i ile chce. Niestety to co proponuje kablówka w ogóle mnie nie kręci a ilość reklam przeraża.
Co do samochodu ja chyba jestem przywiązana do Renault miałam Megan, Clio i teraz podobają mi się Sceniki.
Ponieważ planuje gaz wrzucić w auto (dużo podróżujemy weekendowo) to dużo wersji silnikowych i innych marek nam odpadło. Koleżanka ma Seata Altea czy jakoś tak XXl i mówi że rewelacja. Mąż ma firmowe więc śmieje się że wybór należy do mnie.
Dziś chyba wybiorę się na spacer do biedronki i zobaczę co tam ciekawego - wczoraj lenistwo nie pozwoliło
No i czekam na piątkowa wizytę. pewnie dużo się nie dowiem ale może dostane skierowanie na usg kontrolne.