X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Msmarmify-tez mi się marzą święta :-) I to bardzo :-)
    Ja jestem z Warszawy, więc mam inne przysmaki na święta, niż mąż-a on ze Śląska :-)
    Teściowa szykuje kapustę z grochem. O matulu, moje najulubieńsze danie tam :-D
    Już zapowiedziałam, że w tym roku na wynos poproszę co najmniej 3 słoiki, a nie 1, jak zawsze ;-) Z czego 2 są tylko dla mnie, trzecim podzielę się z mężem pół-na-pół :-D

Makowe Szczęście, msmarmify, Marza89 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    msmarmify wrote:
    Super :D tez mam bialy komplecik upatrzony ale musze czekac do konca remontu wiec pewnie jak dobrze pojdzie to dopiero kolo swiat bede zamawiac... echhh juz mi sie marzy miec gotowe i choinke i te swiateczne zapachy :D a potem juz tylko 2 miesiace!!!! Ach <3 :D

To tak jak ja :) Wczoraj Mąż mi zrobił niespodziankę i wziął już urlop przed Świętami aż do Sylwestra :) będziemy ubierać choinkę, lepić pierogi, robić pierniczki! Uwielbiam Boże Narodzenie.
    Teraz jestem pochłonięta planowaniem wyjazdu do PL :) a jak wrócimy będzie już listopad :) super :)

Butterfly 83, patuniek86, msmarmify, Marza89 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę pomyśleć o prezentach dla 11 dzieci... Dorosłym już nie robimy prezentów, bo musiałabym obdarować ze 30 osób ;-)
    Ale dla tej 11 (z czego dla jednego 2 razy, bo ma urodziny w święta) trzeba by już zacząć robić zakupy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 21:03

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez juz rozne systemy prezentowe byly.. bo mozna zbankrutowac... ostatnio chyba kupowalismy dla rodziny po prostu, ale to i tak duzo paczek... ale jakies drobiazgi ja zrobilam paczuszki z mydel i kremikow do rak w zimowych zapachach <3 uwielbiam :D a u mojego kazdy kazdemu z osobna to juz wgl... no ale nic nie zastapi tej atmosfery :D

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jedzenie to tylko w swieta tak smakuje! Kiedys sprobowalam zrobic karpia w srodku roku... ha ha ha.. wysmial mnie :D

patuniek86, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mi kategorycznie zabronił robić kapustę z grochem :-( To tylko na Boże Narodzenie, koniec i kropka :-(

msmarmify, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek to ja jak Twój mąż, też ze Śląska :D i jak Ty - uwielbiam kapustę z grochem, do tego ziemniaczki i rybka, omnomnom <3

Ja też uwielbiam Boże Narodzenie. Wielkanoc jakoś nie ma aż takiej magii dla mnie... a na Boże Narodzenie z tęsknotą czekam cały rok. Ta cudowna atmosfera, ten czas spędzony z najbliższymi, rozmowy... no i to pyszne jedzonko haha :D
    Na szczęście Święta już coraz bliżej :)
    A później ani się obejrzymy, jak będziemy się dopingować na porodówkach :D

msmarmify, Zimowaa, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubie świat, odkad jesteśmy razem i odkad jest dziecko to już calkiem.. bo mieszkamy 40 km od rodzicow, oni w jednej miejscowości ale na dwoch roznych osiedlach noo i co roku jest wielka walka o to gdzie bedziemy spac, gdzie będziemy jedli najpierw kolacje , dlaczego tam? Ostatnio tez tam byliście, nie mozecie tutaj...itp.. i wkurwia mnie to nieziemsko tak, ze odbiera mi resztki radości z tej imprezy.. powrot do domu i dojezdzanie tam to tez problem plus jęki ze tam sie jest dluzej, do tego z dzieckiem średnia przyjemność tak kursować.
    Swiat u teściowej nie lubie tez dlatego, ze tam wcale nie ma nastroju świątecznego. Ani jedzenia fajnego, nie ma z kim posiedziec i pogadać. U mojej mamy z kolei jest full jedzenia, ale im jestem starsza tym mniej mi smakuje. A jak zwali sie do niej polowa rodziny to jest ciasno.czekam tylko na czerwony barszcz z uszkami, pierogi z kapusta i z grzybami i kluski z makiem.
    Nie chodzę do kościoła, od strony religijnej nie interesuje mnie ta impreza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 22:05

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ateistką, więc dla mnie święta to tradycja, nie duchowe przeżycie ;-)
    Ale je uwielbiam :-) Mają w sobie coś magicznego, te przygotowania, choinka, prezenty, potrawy :-)
    Tylko ponieważ moi rodzice w Warszawie, jego w stolicy Śląska, pierwszego dnia świat siedzimy w pociągu-do albo z Warszawy ;-)

Na Wielkanoc jest weselej, bo jest mniej dni, więc mniej czasu na odpoczynek ;-) A najbliższą Wielkanoc spędzamy tylko z jedną rodziną. Nie będę noworodka ciągnąć 2 dni po kilkaset kilometrów. Mogę spędzić je tam, nie muszę w Warszawie. Ale zobaczymy, jak wypadną te święta :-)

Więc u mnie połówkowe na początku listopada u przygotowania do świąt pełną parą :-)
    Zacznę od filmu "To właśnie miłość" :-)

msmarmify, klamka, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też wkurza w święta to że wszystkim trzeba dogodzić, ale ogólnie lubię :)
    Ja mam ilife z alie. Odkurzacz z mopem. Dałam chyba 650 zł rok temu i jestem bardzo zadowolona.
    No i kuchnia więcej nie pamiętam ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo moja ulubiona scena to slub keiry i 'all u need is love' zawsze sie rozplywam :D

patuniek86, lkc, bbeczka91, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    There is more than one lobster present to the birth of Jesus?!
    Daaaaa!

Uwielbiam! :-D

lkc, msmarmify, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wlasnie miłość uwielbiam ;) musze z mezem ogladnac jak przyjedzie w weekend.
    Love Is All Around https://g.co/kgs/BpYXxY
    Nasz pierwszy taniec na weselu :)

patuniek86, msmarmify, Zimowaa, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    To wlasnie miłość uwielbiam ;) musze z mezem ogladnac jak przyjedzie w weekend.
    Love Is All Around https://g.co/kgs/BpYXxY
    Nasz pierwszy taniec na weselu :)

Christmas is all around ;-) Jedyna i słuszna wersja :-D

Makowe Szczęście, lkc lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:32

msmarmify, patuniek86 lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Wstalam na siku i o! Badz madry i zasnij z powrotem :p

Ja tez uwielbiam Swieta Bozego Narodzenia :D ja mam zabudowe na balkonie i moja duza choinka co roku stoi na balkonie. W salonie mam malo miejsca. Uwielbiam stroic pod jakis "jeden" kolor i tak od 3 lat jest ona u mnie bialo-szaro-srebrna z lampeczkami o kolorze zimnego bialego :)) mysle,zeby w tym roku dokupic troche czarnych bombek :D Poza tym obwieszam jeszcze balkon lampeczkami :D i stawiam duzego renifera. Sama mam frajde przy ubieraniu :)))
    U nas Swieta sa 6.01 i w Wigilie tez jedziemy najpierw do Tesciowej potem jeszcze do moich rodzicow na chwile. I dzien u Tesciowej, II u moich rodzicow. Mam do nich blisko a tesciowa i moja Mama to wogole prawie kolo siebie mieszkaja;) Z reszta moi rodzice przychodza do Niej na Swieta a Ona idzie do nich to odpada im robienie 2 dni Swiat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 01:43

msmarmify, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale fatalna noc. Raz że boli mnie brzuch, ale tak jakby żołądek, a dwa że mój mały tragicznie spał. Budził się dosłownie co godzinę :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

U mnie z racji tego, że moi rodzice rozwiedzeni to jakoś tak bardzo jak Wy tych świąt nie lubię. Ale odkąd jestem z moim mężem, a już tym bardziej jak Nela jest z nami, to sami dbamy o magię świąt:)

Zaczęły mnie łapać skurcze łydek, muszę więc włączyć magnez. Jaki bierzecie? I pytanie do dziewczyn z mutacjami MTHFR - czy jakiś specjalny magnez musimy brać?

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Zimowaa Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze świętami jest zawsze to samo - zakładamy jeden rok u moich jeden u męża . Kończy się jednak i tu i tu - tylko zmieniamy kolejność. Dodam że mieszkają na dwóch skrajnych końcach Łodzi więc jest to dość uciążliwe. W tym roku siostra męża zapowiedziała że wyruszają na Malediwy więc zabieram teściową do moich rodziców i kłopot się rozwiązał.
    Jedzenie wole na Wielkanoc bo jestem z tych mięsożernych ale klimat rzeczywiście bardziej odpowiada ten Bożonarodzeniowy.

Choinki raczej u nas nie będzie bo od stycznia mamy nowego lokatora na czterech łapach który uwielbia błyskotki więc bombki i te sprawy nie wchodzą w grę.

Patuniek - wspominałaś o Netflixie ja mam dostęp juz od roku i katuje filmy i seriale kiedy chce i ile chce. Niestety to co proponuje kablówka w ogóle mnie nie kręci a ilość reklam przeraża.

Co do samochodu ja chyba jestem przywiązana do Renault miałam Megan, Clio i teraz podobają mi się Sceniki.
    Ponieważ planuje gaz wrzucić w auto (dużo podróżujemy weekendowo) to dużo wersji silnikowych i innych marek nam odpadło. Koleżanka ma Seata Altea czy jakoś tak XXl i mówi że rewelacja. Mąż ma firmowe więc śmieje się że wybór należy do mnie.

Dziś chyba wybiorę się na spacer do biedronki i zobaczę co tam ciekawego - wczoraj lenistwo nie pozwoliło :)

No i czekam na piątkowa wizytę. pewnie dużo się nie dowiem ale może dostane skierowanie na usg kontrolne.

ae4e5811f7.png

2.10.2018 - 155g serduszko 165
    26.10.2018 -250g serduszko 135
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowaa-ja nie mam tv od 13 lat ;-) Korzytam wyłącznie z zasobów Internetu ;-)

Ale netflix sprawiłby, że już nic innego bym nie robiła ;-)

Zimowaa lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 323 324 325 326 327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ