X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Ayleen zdrowiej szybko, inhalacje powinny Ci pomóc :)

Makowa jakie książki polecasz? Mój syn uwielbia książki, a ma dopiero 1,5roczku. Na książkę bardziej się cieszy niż na jakąś zabawkę, lubi oglądać, przekładać, układać, mówić co widzi no wszystko co można z książką zrobić, tylko czytać jeszcze musi się nauczyć hehe :p

Polowkowe mam za dwa tygodnie, czyli to będzie 21+1.

Najbardziej lubię książki obyczajowe, biografie. Chociaż ostatnio łamię je thrillerami.
    Twój synek ma jakieś ulubione książki? Nawet nie wiedziałam, że jest tyle rodzajów książeczek dla maluchów :) w sensie, z dźwiękiem, macanki, obracanki itp

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ayleen-rmf classic to jedyna stacja, jaką gra u mnie w grudniu :-D
    W tym roku zamierzamy jeszcze kupić płytę Manna "Nieprzeboje na Gwiazdkę" :-)

Dzieci bardzo łatwo da się zarazić książkami, o ile samemu spędza się w nich dużo czasu :-) Jeśli jednak włącza się tv, to nawet największy mól książkowy nie zarazi swoją miłością dzieci -taka prawda...
    Mam w rodzinie takie 2 przykłady-szwagierka z 2 córkami i moja siostra (A tę znam doskonale, książka to podstawa) i jej 3 córki...
    W domu jest tv, laptop, tablety i telefony. Jak myślicie, dzieci wybiorą książkę, czy któreś z ww? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 10:37

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma ulubione książki, te które w jakiś sposób dobrze mu się kojarzą, np gdy śmiesznie czytałam czy zmieniałem głos albo te książki na których sam potrafi rozpoznać rzeczy czy zwierzęta. Przynosi mi i razem oglądamy, czytamy. Ale są to tradycyjne książki, bez bajerów. W każdym razie książka zawsze go zachęca albo odciągnąć od czegoś ;) za to muszę uważać w sklepach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś specjalnie nie chciałam zarazić książkami, sama też rzadko sięgam po książkę ale jakoś młody polubił :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Ja jakoś specjalnie nie chciałam zarazić książkami, sama też rzadko sięgam po książkę ale jakoś młody polubił :)

Ja już tutaj myślę o dzieciach nieco starszych, które zaczynają przygodę z czytaniem :-) I które już potrafią czytać :-)

Maluszki uwielbiają spędzać z nami czas, lubią nas słuchać, dlatego same wybierają czasami książki-bo właśnie śmiesznie zmieniamy głos itp :-)
    Te starsze i bardziej samodzielne w przyszłości mają już inny wybór ;-) I przychodzi taki moment, że wybierają wszystko, tylko nie książki. Córki mojej szwagierki nie znoszą czytać. I to otwarcie mówią (15 i 10 lat).
    Oczywiście ja idę w zaparte i na każda okazję ode mnie dostają książkę ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały to jeszcze milion razy mu się odwidzi ;)

• Ayleen Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 jeśli chodzi o książki dla maluchów bardzo polecam Ci serię "Ulica Czereśniowa". U nas był szał na nią właśnie w okresie 1,5-2,5, teraz było jakieś pół roku przerwy ale znowu synek do niej wraca. Ku mojej rozpaczy bo wolę czytać niż opowiadać ;) Kolejna seria, którą uwielbia to Pucio- rzeczywiście kiedy zaczynał mówić widziałam efekty po czytaniu tej książki.

Ksiazka1, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki za polecenie, jak go uspie to poszperam w necie :)
    Fajnie by było gdyby jednak został na dłużej przy książkach:)

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mocno starszych i czytających (bo są tu też mamy starszych) polecam serię Kroniki Archeo :-)
    Wydaje mi się, że 9-10 latki spokojnie ogarną :-)
    Książki świetnie wydane, edukacyjne (historyczne) i do tego sensacje ;-) Moja ma całą serię, potrafiła przeczytać jeden tom w dzień :-D
    I lubi do nich wracać :-)

Ostatnio pożyczyła pierwszy tom siostrzenicy, która czyta, jeśli musi ;-)
    Tamta sama z siebie siada i czyta, zabiera książkę nawet do szkoły :-)

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 super , że na wizycie wszytsko dobrze - to juz spory człowieczek niech rosnie zdrowo.
    Mojej córci tez on najmłodszych lat czytaliśmy bajki i teraz często to już my nie mamy chęci, czasu aby jej poczytać, czasami ma taki wieczór, że nie odpuści i musimy przeczytać być chociaż jedna czy 2 strony. Bardzo lubiła serię Franklin a teraz Nela mała reporterka, serie o zwierzątkach. Zobaczymy czy udało mi sie zarazić ja tą pasją czytania ksiażek. U nas tylko ja czytam jak mam czas jakiś czas temu przeczytałam serię R. Mróz z Zordonem i Chyłka teraz czekam, az nowa ksiazka pojawi się w biblotece. Troche znudziła mnie już ta seria, ale lubię konczyć serię. Teraz będe czytać ksiazkę - Za zamkniętymi dzwiami.
    Dzisiaj pobiłam samą siebie - co mi strzeliło do głowy - dałam córci ponczo do prania WEŁNIANE na 40 C - coś mi się wydawało, że będzie ok. I co sie stało? wyciągnełam jakby był to rozmiar na 2 latkę- wściekłam się. Teraz mocze w letniej wodzie z gliceryna - ma ponoć pomóc...a przecież mam program do prania wełny, co za ....

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 czytałam za Zamkniętymi drzwiami, polecam.
    Oby te namaczanie pomogło, a niby dobry program a tu zobacz...

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurs chustonoszenia można zrobić już w ciąży, ja brałam w takim udział :) Ale jednak po porodzie warto spotkać się z doradcą jeszcze raz, bo mimo wszystko własny maluszek to co innego niż lalka i ja przynajmniej potrzebowałam to wszystko przećwiczyć jeszcze raz. Ale w ciąży można zobaczyć, czy to coś dla nas :)

Z książek dla maluchów również bardzo, bardzo polecam Ulicę Czereśniową i Pucia, u nas pozostają hitami od ponad roku, synek bardzo często po nie sięga.

A na mojej dzisiejszej wizycie wszystko dobrze, drugi synek potwierdzony już na 100% <3

bbeczka91, Butterfly 83, Marza89, Ksiazka1, iNso87, Kleopatra, Zimowaa, Anet85, Makowe Szczęście, Malutka_27, Sana, Reniferra, msmarmify lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana super że wszystko dobrze :) takie wiadomości bardzo cieszą :)

kehlana_miyu lubi tę wiadomość

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tu świątecznie się zrobiło :) czuć już zapach świat jak czytam Wasze wpisy <3 tak na dobrą sprawę za 2 miesiące będzie już szał w sklepach i przygotowania, też nie mogę się doczekać, cały rok czekam na karpia... Jeszcze trochę i go zjem :D zawsze się nim obiadam do tego stopnia że mam dość do następnych świat hehe :)
    Kiedyś święta spędzalismy cała wielka rodzina u dziadków, jednak z biegiem czasu sprawy się pokomplikowaly, rodzina się nieco skłucila i każdy spędza rodzinnie u siebie. Ja z mężem i pies oczywiście, jeździmy do moich rodziców i brata i tam spędzamy miło czas :) rodzice męża już nie żyją... Więc odwiedzamy ich na cmentarzu.

Książka, gratuluję udanej wizyty, maluch rośnie jak na drożdżach :)

Tak mnie dzisiaj naszło na naleśniki... Niedawno zrobiłam i zjadłam z dżemem truskawkowym... Omnomnomnom :D pycha!

Ksiazka1, Ulv15 lubią tę wiadomość

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jakieś kiepskie dni, przez problem z jedzeniem normalnie nie mam żadnej radości z dnia powszedniego :-/
    Niby głodna jestem , a tu z drugiej strony ,nic mi się nie chce,od pewnych rzeczy mnie odrzuciło. No i ogólnie jem mało i nie do końca ta moja dieta jest zbilansowana. Dobrze, że mam zapasy tu i tam ,to córcia ma z czego pociągnąć.
    Poza tym noc miałam beznadziejną, zgaga jak cholera do 3nie spałam.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lubię święta, zwłaszcza tych nie mogę się doczekać bo w dwupaku z brzuszkiem ❤️ my zawsze rodzinnie spedzalismy święta bo duże rodziny mamy, ja mam 7 rodzeństwa a Mąż 5 rodzeństwa ;) niestety po naszym ślubie, przez kłótnie i niedomowienia przestalismy jeździć i spędzamy święta u nas, moja siostra jeszcze przyjeżdża. Ale mimo wszystko uwielbiam strojenie, miasto że światełkami i ten klimat ❤️

Książka i Kehlana gratuluję wizyt :D

Ksiazka1, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buttetfly ani mi nie mów o jedzeniu. W zeszłym tygodniu po kiełbasce z ogniska 3 dni bolał mnie żołądek (oj, jak mi się marzyło łyknąć orzechówki od teściowej, ale tam alkohol...), do tego co chwilę zaparcia. Ja od początku ciąży spadłam już 3 kg, ale jest z czego brać, bo po poprzedniej ciąży byłam 10 kg do przodu.

Jeszcze z mężem postanowiliśmy przestać jeść mięso. Znaczy on w ogóle teraz nie je, ale ja sobie daję trochę luzu ze względu na dziecko (jak mi smak przychodzi to coś zjem, ale i tak nie jest tego zbyt dużo w porównaniu z wcześniej). I tak teraz mam bardzo duże kombinowanie nad posiłkami, bo wszystko bezmięsne (przynajmniej na jajka, masło i nabiał mąż się nie wypiął), a nie miałam w zwyczaju tak nigdy gotować.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w Lidlu Mikołaje z czekolady i kalendarze adwentowe ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze byłam miesozerna, kotleciki, schabowego, pulpety, spagetti z mięsem, hamburgery domowe, kanapka z szyneczka itp. Ale odkąd jestem w ciąży mięso mi nie wchodzi... Albo zwymiotuje, albo mam rewolucje żołądkowe ekhm.. Czasami się zdazy że coś się przyjmie ale ogólnie wchodzi mi tylko nabiał i lekkie rzeczy :D

Zimowaa, Butterfly 83, Makowe Szczęście, msmarmify lubią tę wiadomość

age.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i słodkie też wchodzi :D

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ