MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
O, Marza:) A na jakiej ulicy będziesz w komisji?
Marza89 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
kehlana_miyu wrote:Mi brzuch wyskoczył znacznie do przodu, ale to nie dziecko, tylko rosnąca macica wypchnęła mi do góry oponkę po pierwszej ciąży Na razie przytyłam 4,5 kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 11 kg przez całą ciążę, a po porodzie straciłam 16 kg, tyle że figura mi się zmieniła i mimo utraty kilogramów oponka została
Mi chyba też wypchnęła oponkę tylko z nadmiaru kalorii -
Dzień dobry
Podobnie z łóżka
Ja na razie 2 kilo do przodu, w sobotę 59 kg
Z Młodą przytyłam w sumie 26 kg, ale startowała z 49kg Miałam 4-5 kg niedowagi Teraz bmi 21, więc i mniej przybieram
Za niecały tydzień wizyta-już nie mogę się doczekać Tym bardziej, że od luteiny czuję już jakieś podrażnieniaPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Halo ja się dlugi nie odzywałam ale dużo się dzieje. Przez weekwnd bylam w szpitalu ale już wszystko ok... w poniedziałek w końcu kupiliśmy dom na który czekaliśmy pol roku az sprawy spadkowe będą uregulowane. Za 2 tyg mam wyprowadzke i w ten weekend wesele normalnie kosmos...
Dziś na 12 polowkowa wizyta,a w szpitalu bejbi mialo 248g.
Trzecie rozglądam za autem i myślimy o używanym multivanie vw albo podoba mi się też Mercedes viano.
Miłego dnia dziewczynki
Co myślicie by założyć już gr fajsbuk?
Makowe Szczęście, iNso87, lkc, bbeczka91, Bonda lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
LwieSerce wrote:O, Marza:) A na jakiej ulicy będziesz w komisji?
Ooo jest opcja przejścia na fb? -
Ulv15 śliczny jest Twój brzuszek niemal identyczny jak mój – malutki , tyle, ze z córcią miałam bardziej piłeczkę, a teraz trochę tak na bok się rozchodzi. Widocznie taka budowa, biodra mi się nie rozchodza niestety…. Wczoraj koleżanka powiedziała, że taki brzuch jak ja mam w 5 miesiacu to ona miałą na początku 3 m-ca. Ważne, że już trochę widać bąbelka, na zajęciach tanecznych córci, byłam akurat w bluzkce która opinała brzuszek – męzczyzna ustapił mi miejsca, wiec wygodnie siadziałam na krzesle, a On się przeniósł na materac.
Zimowa ja też tak biegam, wczoraj byłam na basanie 45 min i nie wytrzymałam musiałam wyjśc siusiu – najgorzej jest po nocy jak przetrzymam to później nie mogę do końca się wysikać.
Mnie czeka ciezki weekend, chrzciny poźniej nocleg , powrót i goście u mnie w domu. Masakra jakoś nie mam chęci na gotowanie;-(, ogólnie to jakaś zrzędliwa sie robię, bo mam ciągle pretensję do męza, sma nie wiem to pewnie hormony, jakis spadek formy, chęci, obawa przez badaniami połówkowymi. Na dodatek w trakcie przegladu technicznego okazało się , ze gośc sprawdzał samochód i pewnie miał ciązką nogę bo pękł jakiś przewód hamulcowy. Ja tez mam ciezką nogę... miałam dzisiaj jechać do kina z koleżanka. Chyba Bóg nad nami czuwał, przecież w weekend tyle km zrobiliśmy, szoook! Przecież wtedy przy prędkości nawet 60 km przy braku hamulców mogło się skończyć tragicznie..Ulv15 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Marza, pewnie zawsze coś, a 300 to niemało:)
mayka, czemu byłaś w szpitalu? Faktycznie dużo u Ciebie, oby wszystko gładko poszło:)
Co do fb, to z tego co pamiętam nie wszystkie go mamy? Na fb będzie też ciężej się odnaleźć w dyskusji. Jeśli chcecie więcej prywatności to mogę nam założyć tajne forum ale na innym portalu. Patrząc na pierwszą stronę jest kilkanaście osób wpisanych co się nie udzielają. Ja jestem za prywatnością - jak najbardziej - bo o wielu rzeczach nie piszę, bo czyta to masa nieznanych mi w ogóle osób. Jakbyście były za tym tajnym to dajcie znać, u mnie w poprzedniej ciąży to się sprawdziło:) Przeszłyby tylko te osoby, które są aktywne, myślę, że można już śmiało wyodrębnić taką grupę:)Tylko tam musiałybyście konta sobie założyć. To też portal taki mamusiowy, tylko ze można utajnić dyskusję. OD razu mówię, że pierwszą stronę zostawiam dla Inso:P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 11:01
Marza89, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
nick nieaktualnyUlv ładny brzuszek:) malutki, zgrabniuti ja o takim marze po ciąży bo u mnie to opona była
Mayka staraj się w tym wszystkim trochę odpoczywąc
Jeżeli chodzi o fb to ja nie mam, wiec odpadam. Podoba mi się Twój pomysł Lwieserce.
Inso czekamy teraz na Twoje dzieciątko, niech się ujawnia bo zostałaś sama na poczatku listy bo kolejne za Tobą Wichura, Paula, tynka nie odzywały sie już długo.iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Mayka też myślałam o tym mercedes ie ale to jednak duże auto więc raczej pójdziemy w coś niższego jak vw lub Ford.
Też idę na wybory do liczenia głosów i jako obsługa informatycznaMarza89 lubi tę wiadomość
-
A ja tam jestem za tym żeby zostać tutaj:)Każda mniej więcej już kojarzy nicki itd. Jak się przeniesiecie to ten wątek już przestanie hulać...
Ja może mało się udzielam ale staram się podczytywać na bieżąco. Wiecie, kolejne ciąże chyba się trochę inaczej przechodzi niż pierwsze:)ja juz nie jestem na etapie wybierania wózków, akcesoriów i myślenia o kp i porodzie naturalnym bo wiem że wszystko wyjdzie w praniu i wszystko będzie zależało od dziecka:)ale lubię poczytać co macie do powiedzenia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 11:29
iNso87, 83xxx lubią tę wiadomość
-
Kleopatra wrote:Mayka też myślałam o tym mercedes ie ale to jednak duże auto więc raczej pójdziemy w coś niższego jak vw lub Ford.
Też idę na wybory do liczenia głosów i jako obsługa informatyczna -
Kleopatra wrote:Marza nie wiem, ja pracuje normalnie. Ale to diata nieopodatkowana więc chyba się tego nigdzie nie wykazuje.
Ważniejsze, czy nie ozusowana
Urząd skarbowy ma gdzieś ogólnie takie sprawy A nawet nieopodatkowane diety się wykazuje w zeznaniach podatkowych. Po prostu nie podlegają dodaniu do dochodu
Natomiast jeśli ta dieta jest wykazywana w ZUS, to wtedy jest problem...Marza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
No właśnie i teraz się zastanawiam...
A to ma znaczenie, że pierwsze 33 dni chyba jestem u pracodawcy na L4 a dopiero później przejmuje mnie ZUS? No trudno dziś na szkoleniu zapytam czy to w zusie będzie wykazane -
Marza89 wrote:No właśnie i teraz się zastanawiam...
A to ma znaczenie, że pierwsze 33 dni chyba jestem u pracodawcy na L4 a dopiero później przejmuje mnie ZUS? No trudno dziś na szkoleniu zapytam czy to w zusie będzie wykazane
Pracodawca zawsze zgłasza do ZUS każde zwolnienie, nawet, jeśli wypłaca pensję przez pierwsze 33 dni. Jeśli w tym samym czasie ktoś inny zgłosi, że pracujesz-zus może się przyczepić. W końcu jesteś niezdolna do pracy.
Dlatego warto zapytać, czy dieta jest ozusowana lub w jakikolwiek inny sposób jest wysyłana informacja do ZUSMarza89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Ja fb nie mam
Szczerze powiem,ze na tym belly strasznie sie przyzwyczailam pisac poza tym caly czas na grudniowych 2015 udzielam sie. Piszemy wlasnie z garstka osobek ))
Ksiazka czekam do 19tego to juz prawie tylko tydzien.. musi tam w tym gronie gornych dziewczynek byc chlopiec ! hehehehe.
Wichura i reszta dawno sie chyba nie odzywaly ale moze juz wie jaka plec.
Ej_jest tez nie udziela sie u nas tylko na lutowkach i tak naprawde stamtad wiem,ze dziewczynka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 12:18
-
Ja też myślę, że pozostanie tutaj to dobra opcja, kto chce to się udziela, a tak stworzymy jeszcze jedno konto - ( pomysł z tym tajnym dość fajny), ale wtedy nie wiadomo gdzie pisać, część osób będzie ba belly częśc na innym koncie...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Ja też jestem za tym żeby tu zostać, raczej inne wątki na których jeszcze przy staraniach się udzielałam, po przeniesieniu na FB wymarły a i na fejsie tak dobrze rozmowy już nie szły
Po długich rozmyślaniach i rozterkach zamówiłam poduszkę ciążową typ U, zobaczymy jak się sprawdzi i czy w ogóle - choć musi się sprawdzić bo koszt nie mały
Ciągle wyczekuję pierwszych "motylków w brzuchu" i jakoś doczekać się nie mogę. Kto jeszcze nadal czeka?iNso87 lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Cześć Wam.
W sobotę wróciliśmy z urlopu Z Grecji i przygód od tamtej pory co nie miara...
W piątek złapały mnie takie bóle w pachwinie, że aż płakałam. Na szczęście do czasu aż mąż załatwił wizytę u lekarza przez ubezpieczyciela wszystko przeszło. Dobrze że miałam że sobą detektor to uspokoiło mnnie to, że podczas ataku takiego bólu dzidzia ma się świetnie, tętno cały czas 140. Ustaliliśmy z mężem że zamiast do lekarza tam, pojedziemy planowo na lotnisko żeby jak najszybciej znaleźć się w domu. W drodze z lotniska do domu kolejny atak, więc pojechaliśmy na izbę, tam lekarz stwierdził, że szyjka ok, łożysko się nie odkleja, z dzieckiem w porządku, a te bóle to albo naciska gdzieś na nerw, albo kolka nerkowa. Kazal pić ponad 2l wody, nospa do tego i jak nie przejdzie do do swojego lekarza prowadzącego.
Na szczęście po dwóch dniach przeszło i nie było już takich incydentów.
Ale co się nastresowalismy to nasze..
Natomiast mam od tamtego czasu takie kłucia w pochwie jakby w szyjce ? I zastanawiam się czy nie iść wcześniej na wizytę do swojej doktor. Macie może tak czasem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2018, 12:34
Lenonki lubi tę wiadomość