WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ikc! :)

lkc, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    patuniek86 można wiedzieć, w gdzie byliście? Muszę poszukać jakiś sklepów, więc chętnie skorzystam z rekomendacji :)

lkc Gratuluję Córeczki!!! Niestety ja nic nie widzę, może o to chodzi :P

Makowe, ja chciałam tylko obejrzeć wózki na żywo, nie będę ich tam kupować ;-)
    A byliśmy w Świecie Dziecka w Warszawie :-) Przy Rondzie Daszyńskiego.
    Przeogromny wybór wózków wielu firm :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki! Super, ja też chcę po przymierzać, sprawdzić jak się składają itp :)

.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj bylam na wizycie, prywatnie u gina, nie wpisywalam sie bo umowilam sie spontanicznie z dnia na dzien. Wszystko ok, plci noe potwierdzil, oczywiscie nie mowilam mu ze w Polsce bylam u lekarza i podobno dziewczynka, nic nie widzial wiec ciesze sie ze bylismy w Pl bo tak to bym sie nie doczekala. Nastepne usg za 2 tyg w szpitalu.
    Bylam tez troche rozczarowana jego wiedza, bo jak wspomnialam ze mi wyszedl niski wynik papa i ze zalecaja mi dodatkowe(czyli3) usg w szpitalu zeby kontrolowac jak rosnie to powiedzial ze on nie zna takiej interpretacji, i zaplacilam za to £90.
    Wzielam sobie pol dnia w pracy i poszlamm na zakupy, chcialam jakies spodnie do pracy kupic, mam jedne z h&m alle jak siedze to przeszkadza mi szew ktory sie podnosi. Nic nie ma, wszedzie mowia ze ten dzial tylko przez internet:( ogladalam tez dzieciece ciuszki, nie moglam sie przelamac ale w koncu cos kupilam:) powoli trzeba zaczac gromadzic. Chcialaby ogarnac jak najwiecej w 2 trymestrze, kolezanka tak mi doradzala ostatnio.
    Co do Swiat, to w tym roku wyjatkowo wczesnie zarezerwowalam urlop, bo tak to zawsze ktos mnie uprzedzil, chociaz nie mamy jeszcze biletow nie wyobrazam sobie nie jechac do Polski, w zeszlym roku nie bylismy. Chociaz rozsadnie byloby zostac i czas i pieniadze poswiecic na remont, a bilety sa strasznie drogie.
    A w sklepach juz wszedzie, dekoracje swiateczne, choinki itd szok.
    A na zgage polecam Rennie, czytalam ze najlepszy w ciazy. Sama mam zgage od 2 tyg i pomaga.

Makowe Szczęście, Ksiazka1, Marza89 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png

Wysłany: 10 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy a jak byłaś w Polsce dopytywałaś Lekarza o wyniki pappa??

My w tym roku zostajemy tu, chociaż w tamtym roku też byliśmy. Uwielbiam Polskie Święta. Mój Mąż nie mógł zrozumieć czemu świąteczne potrawy robi się tylko raz w roku, teraz już to dla niego normalne, i nie prosi o mazurka na jesieni :P ale zawsze chwali się znajomym naszymi tradycjami. Tu nie ma Wigilii, więc my robimy polskie potrawy i zapraszamy Teściów i Babcię Męża. A następnego dnia jedziemy do Nich :) wtedy już zbiera się większa ilość ludzi, z wujostwem.
    Chciałabym polecieć do Polski ale z drugiej strony chcę żeby ten czas był spokojny i nasz. Wiem, że w Polsce byłoby bieganie z jednego miejsca do drugiego.

.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wybralam babke ktora robi genetyczne usg, choc na to juz bylo za pozno ale i tak sprawdzila wszystko bardzo dokladnie. Widac bylo ze sie zna jak mi tlumaczyla o co chodzi, i nie powiedziala ze to nic takiego, ze to jest realny wynik z krwi wiec jest prawdopodobienstwo, ze dzidzius nie bedzie rosl, ale ze to dopiero sie ujawnia w 3 trymestrze, wiec na razie moge kontrolowac jak rosnie. Ona tez sprawdzila przeplywy, a ten gin na temat przeplywow nic nie mowil, ze szpitala tez na ten temat nic nie mialam wspomniane. Jak bede w Polsce w grudniu to pojde do niej na pewno.

s9cmnt1.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, gratuluję! Dużo dziewczynek nam się namnożyło :).

Jak dajecie radę w tym sezonie przeziębieniowym? My póki co zdrowe i oby tak dalej.
    Jestem taka happy, bo utwierdzam się w tym, że to co czuję w brzuchu to ruchy. Nasilają się jak położę się na bok, albo coś zjem i odpoczywam. Szkoda tylko, że mąż tego jeszcze nie może poczuć. Jest taki podniecony wizją tacierzyństwa. Przykre, że natura wyklucza facetów trochę z przeżywania ciąży.

lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc - gratuluję córeczki ;-)
    Mój mąż jakoś z tydzień temu poczuł ruchy dziecka jak ułożył ja na brzuchu - cieszył się , że też poczuł kopniaka;-))). Kiedyś widziałam taki film jak mężczyźnie podpieli pas który pozwalał mi odczuć ruchy dziecka, ale niestety już go nie ma ....został tylko artukuł http://buzz.gazeta.pl/buzz/1,156947,19705807,przyszly-tata-poczul-ruchy-wlasnego-dziecka-w-swoim-brzuchu.html

Reniferra, lkc lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest chyba podobne urządzenie, które symuluje skurcze porodowe macicy. Też gdzieś taki filmik widziałam. Facet nie był w stanie za długo wytrzymać.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Jest chyba podobne urządzenie, które symuluje skurcze porodowe macicy. Też gdzieś taki filmik widziałam. Facet nie był w stanie za długo wytrzymać.

No cóż, ja też nie za długo mogłam wytrzymać :D Ale kobiety za bardzo nie mają wyboru :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • elvira Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam bardzo za to że nie tutaj powinnam pisać ale nie wiem co robić . Już raz poronilam . Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy proszę o radę . Staram się o 2 dziecko to pierwszy cykl . A więc ostatnia miesiączka miałam 11 wcześnie. Owulacja według moich obserwacji była 28 września. Robiłam beta hcg 8 października wyszła negatywna dzisiaj test 1 kreska . Co najgorsze dzisiaj pojawił mi się taki jasno rozowy sluz z notkami krwi nie wiem co to może znaczyć. Obserwuje szyjke i po tym jej nie wyczuwam jakby odwróciła się do góry. Myślicie że jest szansa na ciążę? Czy okres tuż tuż

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej powtorz bete jutro rano :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30777e42c41c.jpg
    Tuuulimyyy się :D

Makowe Szczęście, lkc, patuniek86, Izziee, klamka, Ulv15, iNso87, Zimowaa, monniqu, Reniferra lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Tak, wybralam babke ktora robi genetyczne usg, choc na to juz bylo za pozno ale i tak sprawdzila wszystko bardzo dokladnie. Widac bylo ze sie zna jak mi tlumaczyla o co chodzi, i nie powiedziala ze to nic takiego, ze to jest realny wynik z krwi wiec jest prawdopodobienstwo, ze dzidzius nie bedzie rosl, ale ze to dopiero sie ujawnia w 3 trymestrze, wiec na razie moge kontrolowac jak rosnie. Ona tez sprawdzila przeplywy, a ten gin na temat przeplywow nic nie mowil, ze szpitala tez na ten temat nic nie mialam wspomniane. Jak bede w Polsce w grudniu to pojde do niej na pewno.

Tzn. ona powiedziała to na podstawie obniżonego białka? Łożysko było ok?

.
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się po wizycie. 218 g pięknej dziewczynki :)
    Wszystko jak na razie idzie bez najmniejszego problemu

elvira z tego co zrozumiałam ani beta ani test ciążowy nic nie wykazały, a to Twój pierwszy cykl starań po stracie? Cóż rzadko ma się takie szczęście, że w pierwszym cyklu się udaje, ale nie ma co tracić nadziei. I najważniejsze - wyluzuj! Taka nerwówka i ciągłe patrzenie w kalendarz nie sprzyjają zapłodnieniu. A jeżeli jeszcze nie pogodziłaś się ze stratą, według mnie lepiej odczekać i dać sobie czas, by psychicznie dojść do siebie.

Co do sezonu chorobowego - ja na razie trzymam się całkiem dobrze i mam nadzieję, że tak pozostanie. Ale mój mąż w zeszłym tygodniu się rozłożył. Wstępna diagnoza zapalenie pęcherza, ale dopiero dzisiaj dostał się do urologa i okazało się, że ma zapalenie prostaty i czeka go miesięczna kuracja antybiotykiem. 31 lat i takie rzeczy :O

kehlana_miyu, Sana, Butterfly 83, Kleopatra, Izziee, msmarmify, Marza89, lkc, iNso87, Parsleyek, Makowe Szczęście, Reniferra, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila gratulacje! :)

Reniferra my właśnie z córką wychodzimy z przeziębienia.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • elvira Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronienie miałam w marcu 2016 puste jajo . W sierpniu 2017 urodziłam syna A teraz pierwszy cykl staran

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc gratulacje! Ostatnio same dziewczynki ❤️
    Devil gratulacje wizyty ❤️

Ja też mam poduszkę typu C a raczej bardziej J ale faktycznie trochę ciężko w nocy z przekładaniem się na drugi bok ;) ale i tak ją uwielbiam haha

Dzisiaj zaszalałam w rossmanie na promocji - 55% przy kupnie min 3 produktów do makijażu :D

Zapisałam się też na sesję brzuszkową między końcem grudnia a początkiem stycznia zobaczymy tylko kiedy brzuszek mi wyskoczy haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 22:44

lkc, Parsleyek, msmarmify, 83xxx lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, wreszcie nadazylam! Czytam was ale nie odzywam sie zbyt wiele bo nie nadazam. U mnie pierwsze 3 tyg pracy na nocki, tj. 3nocki-2dni wolnego-4nocki-3dni wolnego itp.- powiem wam ze masakra. Nie wiem czy ktoras z was pracowala w takim trybie ale ja nie jestem definitywnie do tego stworzona, a juz na 100% nie w ciazy. Postaram sie jakos to zmienic bo tak zyc sie nie da :/ U mnie usg polowkowe w przyszlym tyg- juz nie moge sie doczekac bo ostatnie mialam okolo 5 tyg temu...

Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja wersja sesji brzuszkowej :D Chociaz troche wciaz go slabo widac...:/ Jakos myslalam zawsze ze na tym etapie bedzie ze dwa razy taki.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/851fc5415d13.jpg

Marza89, patuniek86, Izziee, Pikcia, Macy, iNso87, Anet85, Parsleyek, Zimowaa, bbeczka91, msmarmify, 83xxx, Kleopatra, Sana, Reniferra, Ankakaranka87, Salsefia lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ