X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Ikc! :)

lkc, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    patuniek86 można wiedzieć, w gdzie byliście? Muszę poszukać jakiś sklepów, więc chętnie skorzystam z rekomendacji :)

lkc Gratuluję Córeczki!!! Niestety ja nic nie widzę, może o to chodzi :P

Makowe, ja chciałam tylko obejrzeć wózki na żywo, nie będę ich tam kupować ;-)
    A byliśmy w Świecie Dziecka w Warszawie :-) Przy Rondzie Daszyńskiego.
    Przeogromny wybór wózków wielu firm :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki! Super, ja też chcę po przymierzać, sprawdzić jak się składają itp :)

.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj bylam na wizycie, prywatnie u gina, nie wpisywalam sie bo umowilam sie spontanicznie z dnia na dzien. Wszystko ok, plci noe potwierdzil, oczywiscie nie mowilam mu ze w Polsce bylam u lekarza i podobno dziewczynka, nic nie widzial wiec ciesze sie ze bylismy w Pl bo tak to bym sie nie doczekala. Nastepne usg za 2 tyg w szpitalu.
    Bylam tez troche rozczarowana jego wiedza, bo jak wspomnialam ze mi wyszedl niski wynik papa i ze zalecaja mi dodatkowe(czyli3) usg w szpitalu zeby kontrolowac jak rosnie to powiedzial ze on nie zna takiej interpretacji, i zaplacilam za to £90.
    Wzielam sobie pol dnia w pracy i poszlamm na zakupy, chcialam jakies spodnie do pracy kupic, mam jedne z h&m alle jak siedze to przeszkadza mi szew ktory sie podnosi. Nic nie ma, wszedzie mowia ze ten dzial tylko przez internet:( ogladalam tez dzieciece ciuszki, nie moglam sie przelamac ale w koncu cos kupilam:) powoli trzeba zaczac gromadzic. Chcialaby ogarnac jak najwiecej w 2 trymestrze, kolezanka tak mi doradzala ostatnio.
    Co do Swiat, to w tym roku wyjatkowo wczesnie zarezerwowalam urlop, bo tak to zawsze ktos mnie uprzedzil, chociaz nie mamy jeszcze biletow nie wyobrazam sobie nie jechac do Polski, w zeszlym roku nie bylismy. Chociaz rozsadnie byloby zostac i czas i pieniadze poswiecic na remont, a bilety sa strasznie drogie.
    A w sklepach juz wszedzie, dekoracje swiateczne, choinki itd szok.
    A na zgage polecam Rennie, czytalam ze najlepszy w ciazy. Sama mam zgage od 2 tyg i pomaga.

Makowe Szczęście, nick nieaktualny, Marza89 lubią tę wiadomość

s9cmnt1.png

Wysłany: 10 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy a jak byłaś w Polsce dopytywałaś Lekarza o wyniki pappa??

My w tym roku zostajemy tu, chociaż w tamtym roku też byliśmy. Uwielbiam Polskie Święta. Mój Mąż nie mógł zrozumieć czemu świąteczne potrawy robi się tylko raz w roku, teraz już to dla niego normalne, i nie prosi o mazurka na jesieni :P ale zawsze chwali się znajomym naszymi tradycjami. Tu nie ma Wigilii, więc my robimy polskie potrawy i zapraszamy Teściów i Babcię Męża. A następnego dnia jedziemy do Nich :) wtedy już zbiera się większa ilość ludzi, z wujostwem.
    Chciałabym polecieć do Polski ale z drugiej strony chcę żeby ten czas był spokojny i nasz. Wiem, że w Polsce byłoby bieganie z jednego miejsca do drugiego.

.
  • Macy Ekspertka

Wysłany: 10 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, wybralam babke ktora robi genetyczne usg, choc na to juz bylo za pozno ale i tak sprawdzila wszystko bardzo dokladnie. Widac bylo ze sie zna jak mi tlumaczyla o co chodzi, i nie powiedziala ze to nic takiego, ze to jest realny wynik z krwi wiec jest prawdopodobienstwo, ze dzidzius nie bedzie rosl, ale ze to dopiero sie ujawnia w 3 trymestrze, wiec na razie moge kontrolowac jak rosnie. Ona tez sprawdzila przeplywy, a ten gin na temat przeplywow nic nie mowil, ze szpitala tez na ten temat nic nie mialam wspomniane. Jak bede w Polsce w grudniu to pojde do niej na pewno.

s9cmnt1.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc, gratuluję! Dużo dziewczynek nam się namnożyło :).

Jak dajecie radę w tym sezonie przeziębieniowym? My póki co zdrowe i oby tak dalej.
    Jestem taka happy, bo utwierdzam się w tym, że to co czuję w brzuchu to ruchy. Nasilają się jak położę się na bok, albo coś zjem i odpoczywam. Szkoda tylko, że mąż tego jeszcze nie może poczuć. Jest taki podniecony wizją tacierzyństwa. Przykre, że natura wyklucza facetów trochę z przeżywania ciąży.

lkc, patuniek86 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc - gratuluję córeczki ;-)
    Mój mąż jakoś z tydzień temu poczuł ruchy dziecka jak ułożył ja na brzuchu - cieszył się , że też poczuł kopniaka;-))). Kiedyś widziałam taki film jak mężczyźnie podpieli pas który pozwalał mi odczuć ruchy dziecka, ale niestety już go nie ma ....został tylko artukuł http://buzz.gazeta.pl/buzz/1,156947,19705807,przyszly-tata-poczul-ruchy-wlasnego-dziecka-w-swoim-brzuchu.html

Reniferra, lkc lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest chyba podobne urządzenie, które symuluje skurcze porodowe macicy. Też gdzieś taki filmik widziałam. Facet nie był w stanie za długo wytrzymać.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Jest chyba podobne urządzenie, które symuluje skurcze porodowe macicy. Też gdzieś taki filmik widziałam. Facet nie był w stanie za długo wytrzymać.

No cóż, ja też nie za długo mogłam wytrzymać :D Ale kobiety za bardzo nie mają wyboru :D

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • elvira Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam bardzo za to że nie tutaj powinnam pisać ale nie wiem co robić . Już raz poronilam . Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy proszę o radę . Staram się o 2 dziecko to pierwszy cykl . A więc ostatnia miesiączka miałam 11 wcześnie. Owulacja według moich obserwacji była 28 września. Robiłam beta hcg 8 października wyszła negatywna dzisiaj test 1 kreska . Co najgorsze dzisiaj pojawił mi się taki jasno rozowy sluz z notkami krwi nie wiem co to może znaczyć. Obserwuje szyjke i po tym jej nie wyczuwam jakby odwróciła się do góry. Myślicie że jest szansa na ciążę? Czy okres tuż tuż

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej powtorz bete jutro rano :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

• msmarmify Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30777e42c41c.jpg
    Tuuulimyyy się :D

Makowe Szczęście, lkc, patuniek86, Izziee, nick nieaktualny, Ulv15, iNso87, Zimowaa, monniqu, Reniferra lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 października 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy wrote:
    Tak, wybralam babke ktora robi genetyczne usg, choc na to juz bylo za pozno ale i tak sprawdzila wszystko bardzo dokladnie. Widac bylo ze sie zna jak mi tlumaczyla o co chodzi, i nie powiedziala ze to nic takiego, ze to jest realny wynik z krwi wiec jest prawdopodobienstwo, ze dzidzius nie bedzie rosl, ale ze to dopiero sie ujawnia w 3 trymestrze, wiec na razie moge kontrolowac jak rosnie. Ona tez sprawdzila przeplywy, a ten gin na temat przeplywow nic nie mowil, ze szpitala tez na ten temat nic nie mialam wspomniane. Jak bede w Polsce w grudniu to pojde do niej na pewno.

Tzn. ona powiedziała to na podstawie obniżonego białka? Łożysko było ok?

.
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też melduję się po wizycie. 218 g pięknej dziewczynki :)
    Wszystko jak na razie idzie bez najmniejszego problemu

elvira z tego co zrozumiałam ani beta ani test ciążowy nic nie wykazały, a to Twój pierwszy cykl starań po stracie? Cóż rzadko ma się takie szczęście, że w pierwszym cyklu się udaje, ale nie ma co tracić nadziei. I najważniejsze - wyluzuj! Taka nerwówka i ciągłe patrzenie w kalendarz nie sprzyjają zapłodnieniu. A jeżeli jeszcze nie pogodziłaś się ze stratą, według mnie lepiej odczekać i dać sobie czas, by psychicznie dojść do siebie.

Co do sezonu chorobowego - ja na razie trzymam się całkiem dobrze i mam nadzieję, że tak pozostanie. Ale mój mąż w zeszłym tygodniu się rozłożył. Wstępna diagnoza zapalenie pęcherza, ale dopiero dzisiaj dostał się do urologa i okazało się, że ma zapalenie prostaty i czeka go miesięczna kuracja antybiotykiem. 31 lat i takie rzeczy :O

kehlana_miyu, Sana, Butterfly 83, Kleopatra, Izziee, msmarmify, Marza89, lkc, iNso87, Parsleyek, Makowe Szczęście, Reniferra, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila gratulacje! :)

Reniferra my właśnie z córką wychodzimy z przeziębienia.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Julia 07.2015 🩷
    Laura 03.2019 🩷
  • elvira Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poronienie miałam w marcu 2016 puste jajo . W sierpniu 2017 urodziłam syna A teraz pierwszy cykl staran

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikc gratulacje! Ostatnio same dziewczynki ❤️
    Devil gratulacje wizyty ❤️

Ja też mam poduszkę typu C a raczej bardziej J ale faktycznie trochę ciężko w nocy z przekładaniem się na drugi bok ;) ale i tak ją uwielbiam haha

Dzisiaj zaszalałam w rossmanie na promocji - 55% przy kupnie min 3 produktów do makijażu :D

Zapisałam się też na sesję brzuszkową między końcem grudnia a początkiem stycznia zobaczymy tylko kiedy brzuszek mi wyskoczy haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 22:44

lkc, Parsleyek, msmarmify, 83xxx lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, wreszcie nadazylam! Czytam was ale nie odzywam sie zbyt wiele bo nie nadazam. U mnie pierwsze 3 tyg pracy na nocki, tj. 3nocki-2dni wolnego-4nocki-3dni wolnego itp.- powiem wam ze masakra. Nie wiem czy ktoras z was pracowala w takim trybie ale ja nie jestem definitywnie do tego stworzona, a juz na 100% nie w ciazy. Postaram sie jakos to zmienic bo tak zyc sie nie da :/ U mnie usg polowkowe w przyszlym tyg- juz nie moge sie doczekac bo ostatnie mialam okolo 5 tyg temu...

Marza89, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja wersja sesji brzuszkowej :D Chociaz troche wciaz go slabo widac...:/ Jakos myslalam zawsze ze na tym etapie bedzie ze dwa razy taki.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/851fc5415d13.jpg

Marza89, patuniek86, Izziee, Pikcia, Macy, iNso87, Anet85, Parsleyek, Zimowaa, bbeczka91, msmarmify, 83xxx, Kleopatra, Sana, Reniferra, Ankakaranka87, Salsefia lubią tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
‹‹ 328 329 330 331 332 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ