MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam weekendowo. Idziemy dziś na urodziny do teścia a narazie że względu na pogode nic mi się nie chce
I u mnie 20 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 09:55
iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Renifera dziękuję...u nas właśnie odwrotnie głowa jest mniejsza od brzuszka, ale wymiary płynu i komór są w normie. W pon. Mam jeszcze badanie USG na NFZ więc dopytalam dokładnie lekarza. Córcia urodziła się z trochę owalna główka, robili jej od razu USG i jest zdrowa jak ryba.
U nas to pierwsze zdjęcie z siusiakiem było zrobione gdy dr robiła pomiar szyjki przy USG TV dlatego tak ładnie widać...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej dziewczyny! I ja się witam weekendowo. Już mam ogromny brzuch wyglądam na 8 miesiąc jak nic. Ciąży mi już okropnie i szybko się męczę. Po spacerach twardnieje mi ale jak się położę to wszystko wraca do normy.
Ruchy dziecka są cudowne już pod ręką je czuc, mąż wczoraj też poczuł był zachwycony:). Wizytę mam w najbliższy wtorek i pewnie będę mieć połówkowe badania, denerwuje się trochę mam nadzieję że będzie wszystko dobrze. Pewnie się potwierdzi chłopiec hehe.
Reniferra, Ksiazka1, Kleopatra, Izziee, patuniek86, iNso87, lkc, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
A ja polozylam Lene spac o 12 i chwycilam za farbe, pedzel i walek. Drabina i jazda. Caly pokoj pomalowalam.. zostanie mi tylko na jednej scianie szare pasy zrobic w poziomie. Ale to jutro. Dzis chce zeby Malz potem jeszcze raz moze sciany pomalowal. Bo pewnie przebicie gdzies bedzie starej farby. Skonczylam malowanie, umylam narzedzia pracy i akurat Lena wstala. Zjadla zupe i lezymy przed tv narazie. Czekam na Malza zaraz prace konczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 14:32
Madziakk lubi tę wiadomość
-
Mada_85 wrote:Patuniek w ciąży nie zaleca się stosowania tego aplikatora. Nawet chyba w ulotce jest to napisane.
to ja nie woedzialam i 2mies stosowalam z aplikatorem, ale wszystko bylo ok.
-
U naszego misiaka tez wszystko dobrze
Jak wczoraj pytalam lekarki to okazuje sie ze mam lozysko na przedniej scianie macicy, z tego co mowilyscie to w takim przypadku pozniej ruchy czuc a ja juz od 18 tyg czulam
takze nie wiem jak to z tym wszystkim. Jeszcze ulozyl sie glowa w dol, twarza do kregoslupa, takze ja to nie wiem co on tam wyprawia
Jak patrzylam na wymiary to tez brzuszek (AC) 159mm a glowka (HC) 174mm. Lekarka powiedziala na koniec ze nie widzi zadnych nieprawidlowosci, tez sprawdzala wszystko po kolei i mowila co robi i co widac na usg. Dostalam zdjecie usg ale troche straszne... w sam raz na Halloween wiec wam oszczedze
I w nagrode kupilam pierwsze ubranko!!!tak sie ciesze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 15:36
patuniek86, Madziakk, Parsleyek, Butterfly 83, Marcowa2017.23, Ksiazka1, klamka, iNso87, Mada_85, Reniferra, Izziee, Kleopatra, Makowe Szczęście, bbeczka91, Marza89, Anet85 lubią tę wiadomość
-
Ulv, to świetnie
Rosną nam te dzieciaczki, jak na drożdżach
Inso, Ty się zacznij oszczędzać, ja Cię bardzo proszęWiesz, w ciąży jesteś-jeśli jeszcze nie zauważyłaś
Ja upiekłam dzisiaj bułeczki-takie zwykłe, śniadaniowe
Zabieram się za rollsy cynamonowe
A jutro pizza. Weekend pod znakiem drożdżyNie wiem, skąd ten przesąd, że w ciąży drożdże nie rosną, bo w brzuchu rośnie co innego
Za każdym razem jest bardzo dobrze
Ulv15, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
A ja się szykuje do lekarza, wyjeżdżamy o 17.30 bo mamy kawałek drogi, więc żeby na spokojnie dojechać. Ale mam stresa. Trzymajcie kciuki za nas.
Jeszcze dziś się wkurzyłam bo męża siostra jak zwykle musi się wszędzie wpier...! Dziś stwierdziła, że imię Sophie jej nie pasuje i ma zmienić to mój mąż A jej brat. Więc jej mówię że decyzja jest podjęta i koniec kropka. A ona że nie bo coś tam jej nie pasi. W końcu mówię że to nasza decyzja A nie jej, a ona że jest siostrą ojca tego dziecka, więc ja na to czyli nikim ważnym i żeby nie zapomniała,że to ja jestem matką!!! Franca jedna!!!
A teraz się stroi razem ze swoimi rozwydrzonymi dzieciakami zeby jechać z nami do lekarza. Ehhh...na szczęście jutro jedziemy do domu. A jeszcze większe ,że mieszkamy od nich jakieś 7 godz jazdy autem, Którego oni nie mają. Bóg jeszcze czuwa jednak nade mną!patuniek86, iNso87, Reniferra, Ulv15, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Trzeci raz pisze posta i mi kasuje..
.za chwilę się zezloszcze.
Ja chyba spanikowałam z tymi wymiarami i coś mnie tknęło jak napisała Ulv15. U nas obw. Główki HC wynosi17,53cm, a brzuszek 17,19cm. Mniejszy jest wymiar BPD 4,5cm,ale czaszka , mózgowie prawidłowe. Dwa ważne wymiary Vp6mm, CM 8,5 mm - powinny być max do 10mm. Ja.to chyba odetchnę dopiero z ulgą jak utule w ramionach synka. Masakra jakaś..
iNso uważaj na siebie i daj sobie trochę wytchnienia z tym remontem. Przecież jesteś w ciąży musisz na siebie bardzo uważać.iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Wiem wiem Dziewczyny. Juz Malz drugi raz pomalowal i jest pokoj prawie gotowy. Musze tylko pasy chociaz olowkiem namalowac, najwyzej On pomaluje i tasma zaklei. A jakos tak nie lubie siedziec na du** jak mam jakis remoncik w domu. W sumie ja sama te remonty wymyslam... Mam nadzieje,ze Lidusia sie nie obrazila,ze matka taka wyrodna i zapomniala,ze jest w ciazy.. poki co macha swymi wielkimi stopkami
wczoraj na usg nogi zarzucala nad glowe haha gimnastyczka bedzie
Ulv z tym zdjeciem na halloween to skojarzylo mi sie wczoraj jak Ginka pokazuje nam na usg buzke Malej. Mowi to jest nosek tj. Nozdrza a jak zrobie tak to bedzie duszek i cala buzka wyskoczyla heheheWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 18:25
Reniferra, Ulv15, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Ulv, ja też mam łożysko na przedniej ścianie i też czułam ruchy od 18 tygodnia (i to ledwo rozpoczętego), więc to jednak rzeczywiście aż tak nie wpływa. Wrzuć to zdjęcie! My i tak będziemy nad nim "ochać i ahać"
Mayka, chyba warto zgłosić się do gineksa. Takie upławy mogą sugerować infekcję bakteryjną. Poza tym jaka by nie była, to w ciąży trza jak najszybciej leczyć.
Butterfly, trzymam kciuki za wizytę!Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Pierwsza partia gotowa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ca584b8a10b.jpgUlv15, Katia89, 83xxx, Reniferra, Salsefia, Makowe Szczęście, Pikcia, Parsleyek, Ksiazka1, Sana, Marza89, Bribrami lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Butterfly masakra! Ale ma tupet! Jak tak w ogole mozna sie wpi*** !!! Moglabys i dac na imie Pomidor a jej to nie powinno obchodzic tylko powinna to uszanowac! Czasami sie zastanawiam jak tacy ludzie funkcjonuja w spoleczenstwie...
Anet wiem ze pewnie i tak nie posluchasz ale nie masz czym sie denerwowac!
Patuniek jak movlas mi to zrobic!teraz mam taka ochote na slimaczka/paczka czy cos w tym rodzaju ze chyba nie wytrzymam i pojade do sklepu!
No to wstawie ale pewnie i tak nikt sie nie zorientuje co jest czym xD dla ulatwienia powiem ze widac tylko glowke
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33acea25d89f.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 19:40
Katia89, patuniek86, Butterfly 83, lkc, Kleopatra, Reniferra, iNso87, Makowe Szczęście, Ksiazka1, Sana, Anet85, Marza89, Bribrami lubią tę wiadomość