MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kleopatra wrote:Butterfly ale super zdjęcia. Jak się rączka zakrywa, co ja będą oglądać
Jestem szczęśliwa dziewczynypatuniek86, Kleopatra, Makowe Szczęście, Ksiazka1, iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Klamkaa po prostu masz za niski cukier. Musisz jesc czesciej posilki.
W cukrzycy niski cukier wystepuje tylko wtedy gdy ktos bierze leki na cukrzyce insuline to jak wezmie za duza dawke leku to cukier mu za bardzo spada i traci przytomnosc.
A w nieleczonej cukrzycy cukuer jest po prostu wysoki.
Ja tez mialam dzisiaj taka sytuacje jak bylam w centrum handlowym stoje przy kasie w kolejce i czuje ze powoli odplywam. Tak mi sie zrobilo niedobrze i slabo.. szybko poszlam usiasc i wypilam kubusia i od razu zrobilo mi sie lepiej i dalej buszowalam po sklepach;pklamka lubi tę wiadomość
-
" Leczenie hipoglikemii reaktywnej, czyli występującej po posiłkach, opiera się na stosowaniu diety ograniczającej nagłe zmiany poziomu cukru w organizmie. U osób zagrożonych hipoglikemią dieta powinna ograniczać lub wykluczać cukry proste, których źródłami są:
cukier,
słodzone napoje,
słodycze,
białe pieczywo,
przetwory mleczne dostępne w sklepach.
Powinno się unikać także produktów, w tym owoców i warzyw, o wysokim indeksie glikemicznym.
Wysoki indeks glikemiczny oznacza, że po spożyciu danego produktu poziom cukru we krwi gwałtownie rośnie. U osób chcących uniknąć hipoglikemii reaktywnej dieta powinna być zbilansowana, a godziny posiłków ustalone tak, by unikać wygłodzenia. Zatem posiłki należy jeść powoli i regularnie co około 4 godziny."Reniferra, patuniek86, klamka lubią tę wiadomość
-
Cześć kochane! Przepraszam że chwilę mnie nie było, ale miałam mega problemy z internetem. No ale wracam!
nie uda mi się Was nadrobić, więc pozostaje mi mieć nadzieję, że wszystko u Was dobrze
widzę że sporo z Was poznało w tym czasie płeć - wszystkim gratuluję
U nas wciąż trwają dyskusje na temat imienia. Córka uparła się na Lenęzobaczymy
Miłego dnia :*Kleopatra, Makowe Szczęście, lkc, Reniferra, Ksiazka1, patuniek86, iNso87, serena1989, Anet85 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Elcia, no o to to mi też chodziło
Gdzieś też czytałam o tej hopoglikemii reaktywnej (kiedy sama się jej bałam) i że to też może być objaw cukrzycy. Dzięki za przypomnienie
Mąż na noc do pracy (Jak nigdy od 3 lat), ma takie akcje tylko przy wyborachI nie wraca do domu, tylko jedzie do siebie głosować-specjalnie się nie meldował w Warszawie, bo jego mama kandyduje do rady. Więc jeden głos więcej ma znaczenie
Biedny nie odpocznie
A ponieważ mi jakoś ciężko się zasypia samej, praktycznie do 2 w nocy oglądałam jakiś film-i teraz padam na pysk. A wstać trzeba, o 11 przybywa siostra z dzieciakami
Więc miłego dnia, ja zajrzę tu pewnie późnym popołudniem
Inso-niech mąż już maluje i robi całą fizyczną robotę
Klamka-jedz co półtorej godziny
Reniferra-mam nadzieję, że już lepiej się czujesz :-*
Butterfly-napawaj się szczęściemMakowe Szczęście, Reniferra, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Cześć
My dziś mamy leniwą niedzielę po wczorajszej pracującej sobocie. A od jutra wracam do moich obowiązków, kończą się dwutygodniowe wakacje. Nie wiem jak ja się zbiorę
Na szczęście od piątku będzie tydzień przerwy
angella908, patuniek86 lubią tę wiadomość
. -
Witam, ojjj wspolczuje tych omdlen, ja cale zycie walcze z anemia i mialam okresy kiedy mdlalam wszedzie, w sklepie, w kosciele...teraz mam badania krwi co 3 miesiace i trzymam to w ryzach wiec sie wiecej nie zdarza. Kiedys na studiach zemdlalam w kolejce po alkohol na wieczorna imprezke, ale wstyd, ocknelam sie dopiero po kilku minutach...
Dajcie mi znac czy tez tak macie, bo martwie sie troche, chodzi i brzuszek i o ruchy dziecka. Czasem mam wrazenie ze rosne bez opamietania, a czasem ze mi brzuszek maleje, dzis np czuje ze jest malutki. Zrobilam zdjecie i czuje ze w ostatnich 3 tygodniach nic nsie nie zmienilo, a nawet jakby mniejszy troszke. Poza tym kilka dni temu wydawalo mi sie ze dosc mocno juz czulam dzidzie, nawet maz poczul kopniaczka a teraz od 3-4 dni nic. Wiem ze to jeszcze wczesnie i nie ma co panikowac, ale troszke mnie to martwi.
Dajcie znac czy tak macie?
-
Alisssa wrote:Witam, ojjj wspolczuje tych omdlen, ja cale zycie walcze z anemia i mialam okresy kiedy mdlalam wszedzie, w sklepie, w kosciele...teraz mam badania krwi co 3 miesiace i trzymam to w ryzach wiec sie wiecej nie zdarza. Kiedys na studiach zemdlalam w kolejce po alkohol na wieczorna imprezke, ale wstyd, ocknelam sie dopiero po kilku minutach...
Dajcie mi znac czy tez tak macie, bo martwie sie troche, chodzi i brzuszek i o ruchy dziecka. Czasem mam wrazenie ze rosne bez opamietania, a czasem ze mi brzuszek maleje, dzis np czuje ze jest malutki. Zrobilam zdjecie i czuje ze w ostatnich 3 tygodniach nic nsie nie zmienilo, a nawet jakby mniejszy troszke. Poza tym kilka dni temu wydawalo mi sie ze dosc mocno juz czulam dzidzie, nawet maz poczul kopniaczka a teraz od 3-4 dni nic. Wiem ze to jeszcze wczesnie i nie ma co panikowac, ale troszke mnie to martwi.
Dajcie znac czy tak macie?Alisssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisssa to normalne. Musimy brać pod uwagę jeden czynnik - wzdęcia. Nie masz co się martwić. Ja wstaje rano z mniejszym brzuszkiem, ale jak tylko zjem śniadanko i jem mało, to nagle robi się większy
. Nie stresuj się :*
Makowe Szczęście, Alisssa lubią tę wiadomość
-
A ja wracam do domu,yuuuupi. Co prawda długa podróż i męcząca Ale nie tak męcząca jak rodzina mojego męża
Wiem,że brzmi to okropnie ,ale na prawdę są denerwujący. No i wgl to szkoda gadać. W domu będę po 20 myślę, nk i w końcu w swoim łóżku. Mogę jeść o której chce i co chce. Bo np ta siostra,dyrektorka cała, to ma wywalone,że ja w ciąży i muszę jeść np częściej czy że coś mi smakuje bardziej lub mniej. Także przez cały pobyt tam nie miałam np obiadu,w sensie nic ciepłego do jedzenia. Już nie mogę się doczekać kiedy ugotuje sobie zupkę jakaśpatuniek86 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
A to z dedykacją dla Was wszystkich ktore borykają się z tym problemem,oczywiście wszystko dla śmiechu
Miłej niedzieli :-*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a19cda7deabd.jpgKatia89, Ulv15, patuniek86, lkc, Sana, iNso87, Reniferra, Salsefia lubią tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *