X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Butterfly ale super zdjęcia. Jak się rączka zakrywa, co ja będą oglądać :)
    Oj Taaak,ciężko było uchwycić moment, żeby się nie zakrywała rączkami. Wstydnisia ;-)
    Jestem szczęśliwa dziewczyny <3

patuniek86, Kleopatra, Makowe Szczęście, Ksiazka1, iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamkaa po prostu masz za niski cukier. Musisz jesc czesciej posilki.
    W cukrzycy niski cukier wystepuje tylko wtedy gdy ktos bierze leki na cukrzyce insuline to jak wezmie za duza dawke leku to cukier mu za bardzo spada i traci przytomnosc.
    A w nieleczonej cukrzycy cukuer jest po prostu wysoki.

Ja tez mialam dzisiaj taka sytuacje jak bylam w centrum handlowym stoje przy kasie w kolejce i czuje ze powoli odplywam. Tak mi sie zrobilo niedobrze i slabo.. szybko poszlam usiasc i wypilam kubusia i od razu zrobilo mi sie lepiej i dalej buszowalam po sklepach;p

klamka lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopoglikemia też może być objawem cukrzycy. I zdarza się również po posiłkach, gdy organizm produkuje za dużo insuliny. Dlatego trzeba sprawdzać krzywą

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, ale i tak zazdroszczę sił po akcji niedocukrzenia ;-)
    Ja każdorazowo zaliczam żarcie wszystkiego a potem totalne wycieńczenie i muszę położyć się spać. Jakikolwiek wysiłek u mnie odpada...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Leczenie hipoglikemii reaktywnej, czyli występującej po posiłkach, opiera się na stosowaniu diety ograniczającej nagłe zmiany poziomu cukru w organizmie. U osób zagrożonych hipoglikemią dieta powinna ograniczać lub wykluczać cukry proste, których źródłami są:

cukier,
    słodzone napoje,
    słodycze,
    białe pieczywo,
    przetwory mleczne dostępne w sklepach.

Powinno się unikać także produktów, w tym owoców i warzyw, o wysokim indeksie glikemicznym.

Wysoki indeks glikemiczny oznacza, że po spożyciu danego produktu poziom cukru we krwi gwałtownie rośnie. U osób chcących uniknąć hipoglikemii reaktywnej dieta powinna być zbilansowana, a godziny posiłków ustalone tak, by unikać wygłodzenia. Zatem posiłki należy jeść powoli i regularnie co około 4 godziny."

Reniferra, patuniek86, klamka lubią tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Przepraszam że chwilę mnie nie było, ale miałam mega problemy z internetem. No ale wracam! :) nie uda mi się Was nadrobić, więc pozostaje mi mieć nadzieję, że wszystko u Was dobrze <3 widzę że sporo z Was poznało w tym czasie płeć - wszystkim gratuluję :)
    U nas wciąż trwają dyskusje na temat imienia. Córka uparła się na Lenę :D zobaczymy :)
    Miłego dnia :*

Kleopatra, Makowe Szczęście, lkc, Reniferra, Ksiazka1, patuniek86, iNso87, serena1989, Anet85 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia, no o to to mi też chodziło :-) Gdzieś też czytałam o tej hopoglikemii reaktywnej (kiedy sama się jej bałam) i że to też może być objaw cukrzycy. Dzięki za przypomnienie :-)

Mąż na noc do pracy (Jak nigdy od 3 lat), ma takie akcje tylko przy wyborach :-( I nie wraca do domu, tylko jedzie do siebie głosować-specjalnie się nie meldował w Warszawie, bo jego mama kandyduje do rady. Więc jeden głos więcej ma znaczenie :-)

Biedny nie odpocznie :-(

A ponieważ mi jakoś ciężko się zasypia samej, praktycznie do 2 w nocy oglądałam jakiś film-i teraz padam na pysk. A wstać trzeba, o 11 przybywa siostra z dzieciakami :-)

Więc miłego dnia, ja zajrzę tu pewnie późnym popołudniem :-)

Inso-niech mąż już maluje i robi całą fizyczną robotę ;-)

Klamka-jedz co półtorej godziny ;-)

Reniferra-mam nadzieję, że już lepiej się czujesz :-*

Butterfly-napawaj się szczęściem :-)

Makowe Szczęście, Reniferra, Butterfly 83, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) My dziś mamy leniwą niedzielę po wczorajszej pracującej sobocie. A od jutra wracam do moich obowiązków, kończą się dwutygodniowe wakacje. Nie wiem jak ja się zbiorę :) Na szczęście od piątku będzie tydzień przerwy :)

angella908, patuniek86 lubią tę wiadomość

.

Wysłany: 21 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 miłego niedzielnego popołudnia z rodziną :) później odpocznij.

Całkowicie rozumiem, bo też nie znoszę spać bez mojego Męża :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

.
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, dziękuję. Jest lepiej :). Temperatura nie dochodzi już do 38 i nie leżę już tak ciągle. :*

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 21 października 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ojjj wspolczuje tych omdlen, ja cale zycie walcze z anemia i mialam okresy kiedy mdlalam wszedzie, w sklepie, w kosciele...teraz mam badania krwi co 3 miesiace i trzymam to w ryzach wiec sie wiecej nie zdarza. Kiedys na studiach zemdlalam w kolejce po alkohol na wieczorna imprezke, ale wstyd, ocknelam sie dopiero po kilku minutach...

Dajcie mi znac czy tez tak macie, bo martwie sie troche, chodzi i brzuszek i o ruchy dziecka. Czasem mam wrazenie ze rosne bez opamietania, a czasem ze mi brzuszek maleje, dzis np czuje ze jest malutki. Zrobilam zdjecie i czuje ze w ostatnich 3 tygodniach nic nsie nie zmienilo, a nawet jakby mniejszy troszke. Poza tym kilka dni temu wydawalo mi sie ze dosc mocno juz czulam dzidzie, nawet maz poczul kopniaczka a teraz od 3-4 dni nic. Wiem ze to jeszcze wczesnie i nie ma co panikowac, ale troszke mnie to martwi.

Dajcie znac czy tak macie?

l22ne6ydwpsordge.png
  • Sana Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alissssa też tak mam :) nie martw się :)

Alisssa lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa wrote:
    Witam, ojjj wspolczuje tych omdlen, ja cale zycie walcze z anemia i mialam okresy kiedy mdlalam wszedzie, w sklepie, w kosciele...teraz mam badania krwi co 3 miesiace i trzymam to w ryzach wiec sie wiecej nie zdarza. Kiedys na studiach zemdlalam w kolejce po alkohol na wieczorna imprezke, ale wstyd, ocknelam sie dopiero po kilku minutach...

Dajcie mi znac czy tez tak macie, bo martwie sie troche, chodzi i brzuszek i o ruchy dziecka. Czasem mam wrazenie ze rosne bez opamietania, a czasem ze mi brzuszek maleje, dzis np czuje ze jest malutki. Zrobilam zdjecie i czuje ze w ostatnich 3 tygodniach nic nsie nie zmienilo, a nawet jakby mniejszy troszke. Poza tym kilka dni temu wydawalo mi sie ze dosc mocno juz czulam dzidzie, nawet maz poczul kopniaczka a teraz od 3-4 dni nic. Wiem ze to jeszcze wczesnie i nie ma co panikowac, ale troszke mnie to martwi.

Dajcie znac czy tak macie?
    Dziecko teraz rośnie skokowo więc brzuch też. Spokojnie :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 21 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sana wrote:
    Alissssa też tak mam :) nie martw się :)

Ufffff, pocieszylas mnie, juz fixowalam.

l22ne6ydwpsordge.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa mam tak samo. W ogóle u mnie jak raz mi mocno wywaliło moja oponę to stoję w miejscu od pewnego momentu.

• Alisssa Ekspertka

Wysłany: 21 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ciezko to porownac do poprzedniej ciazy , bo wtedy brzuszek dostalam ok 22-23 tyg, a synek byl mega ruchliwy i czulam go regularnie od pierwszego razu.

l22ne6ydwpsordge.png
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisssa to normalne. Musimy brać pod uwagę jeden czynnik - wzdęcia. Nie masz co się martwić. Ja wstaje rano z mniejszym brzuszkiem, ale jak tylko zjem śniadanko i jem mało, to nagle robi się większy :D. Nie stresuj się :*

Makowe Szczęście, Alisssa lubią tę wiadomość

c55fgywlmczthkrw.png

Wysłany: 21 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexis mam dokładnie tak samo, rano patrzę taki brzuszek mały ale po śniadaniu :) piłeczka :D

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam do domu,yuuuupi. Co prawda długa podróż i męcząca Ale nie tak męcząca jak rodzina mojego męża :-P
    Wiem,że brzmi to okropnie ,ale na prawdę są denerwujący. No i wgl to szkoda gadać. W domu będę po 20 myślę, nk i w końcu w swoim łóżku. Mogę jeść o której chce i co chce. Bo np ta siostra,dyrektorka cała, to ma wywalone,że ja w ciąży i muszę jeść np częściej czy że coś mi smakuje bardziej lub mniej. Także przez cały pobyt tam nie miałam np obiadu,w sensie nic ciepłego do jedzenia. Już nie mogę się doczekać kiedy ugotuje sobie zupkę jakaś:-D

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to z dedykacją dla Was wszystkich ktore borykają się z tym problemem,oczywiście wszystko dla śmiechu :-)
    Miłej niedzieli :-*

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a19cda7deabd.jpg

Katia89, Ulv15, patuniek86, lkc, Sana, iNso87, Reniferra, Salsefia lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ