X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 dobrze, że już wracacie. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
    Jeśli chodzi o jedzenie, to jak jestem głodna to naprawdę jestem okropna, nie wiem jak bym to wytrzymała - jesteś mega dzielna :)

Właśnie u mnie dochodzi ciasto marchewkowe, tak pachnie a jeszcze 20 jak wytrzymać :P hahha

Butterfly 83, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Butterfly 83 dobrze, że już wracacie. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
    Jeśli chodzi o jedzenie, to jak jestem głodna to naprawdę jestem okropna, nie wiem jak bym to wytrzymała - jesteś mega dzielna :)

Właśnie u mnie dochodzi ciasto marchewkowe, tak pachnie a jeszcze 20 jak wytrzymać :P hahha

Uwielbiam ciasto marchewkowe i do tego filiżanka dobrej kawki.mmm....
    No ja wyobraź sobie pojechałam z "wyprawką" Ale żeby było świeże to nie weźmiesz na tyle dni aż, więc trochę glodowalam. Wrócę to od razu zrobię sobie zupę jakąś he he. Mam ochotę na szczawiowa. Można szczaw w ciąży? Bo nawet nie wiem he he

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *

Wysłany: 21 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie znalazłam taki art. "Z pewnością nie raz jako przyszła mama usłyszysz, że powinnaś w czasie ciąży unikać spożywania szczawiu, niemniej jednak nikt z pewnością nie będzie Ci umiał podać wyjaśnienia dla niewskazania jedzenia szczawiu w ciąży. A jakie ono jest? Otóż szczaw zawiera w sobie znaczne ilości kwasu szczawianowego. Ma on taką właściwość, że wiąże przyjmowany z innymi pokarmami wapń. Jest on wtedy nieprzyswajalny dla organizmu, a ponadto powstaje wtedy szczawian wapnia, który osadza się w nerkach i tworzy kamienie nerkowe. Dlatego też szczawiu powinny w ciąży unikać kobiety, które borykają się z niedoborami wapnia."

Ale nie mam doświadczenia, mnie Mąż ostatnio męczył o szczawiową ale jakoś się nie złożyło.

.

Wysłany: 21 października 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie znalazłam taki art. "Z pewnością nie raz jako przyszła mama usłyszysz, że powinnaś w czasie ciąży unikać spożywania szczawiu, niemniej jednak nikt z pewnością nie będzie Ci umiał podać wyjaśnienia dla niewskazania jedzenia szczawiu w ciąży. A jakie ono jest? Otóż szczaw zawiera w sobie znaczne ilości kwasu szczawianowego. Ma on taką właściwość, że wiąże przyjmowany z innymi pokarmami wapń. Jest on wtedy nieprzyswajalny dla organizmu, a ponadto powstaje wtedy szczawian wapnia, który osadza się w nerkach i tworzy kamienie nerkowe. Dlatego też szczawiu powinny w ciąży unikać kobiety, które borykają się z niedoborami wapnia."

Ale nie mam doświadczenia, mnie Mąż ostatnio męczył o szczawiową ale jakoś się nie złożyło.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście, tyle słyszę z każdej strony, ciasto marchewkowe , ciasto marchewkowe... Czy można jakis przepis? Chyba muszę spróbować zrobić bo nie mam pojęcia nawet jak smakuje a wy tak zachwalacie :D i zdjęcie poproszę jak powinno wyglądać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 15:21

Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

age.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:

O patrz! To już się najadłam :-P
    Muszę myśleć nad inna zupą, ehhh. A miałam taka ochotę. :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003

Wysłany: 21 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 robię z tego przepisu https://ciastkozercy.pl/ciasto-marchewkowe/
    tylko dodaję jeszcze cynamon, gałkę muszkatołową i mielone goździki i kakao (prawdziwe)

W necie jest mnóstwo przepisów, można też zrobić z kremem też jest bardzo dobre :) moje ulubione jesienne ciasto :)

Katia89, Ulv15 lubią tę wiadomość

.
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim nie wiem jak u Was ale u mnie od rana ciemno j zimno... średnio mi się chce gdziekolwiek wychodzić.... ja chce to słoneczko to co było przez ostatnie dni

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkie zapomniałam Wam powiedzieć, że doczytałam, że łożysko mam małe i nisko położone, tylna ściana. Martwi mnie to trochę przyznam. Napisałam już do mojego lekarza. :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Katia89 robię z tego przepisu https://ciastkozercy.pl/ciasto-marchewkowe/
    tylko dodaję jeszcze cynamon, gałkę muszkatołową i mielone goździki i kakao (prawdziwe)

W necie jest mnóstwo przepisów, można też zrobić z kremem też jest bardzo dobre :) moje ulubione jesienne ciasto :)

Ciastkozercy, jak to cudownie brzmi :D
    Dziękuję za przepis, na pewno wypróbuje :)

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :-)

Siostra właśnie wyszła, mąż niedługo przyjdzie :-) Ja ledwo żywa, nawet na długim spacerze byłyśmy :-)

Poszłam przy okazji zagłosować :-) Poszłam, doszłam, ale nie zagłosowałam... Meldunek mam tu od maja, ale najwyraźniej meldunek to nie wszystko-i nie ma mnie na liście wyborców... I d.pa, choćby nie wiem co, nie zagłosuję...

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png

Wysłany: 21 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 a Lekarz coś mówił na temat łożyska? Myślę, że jeśli było by coś nie tak to na pewno by o tym mówił. Sprawdził przepływy? A Malutka rośnie prawidłowo, więc nie denerwuj się na zapas :) Nie martw się tym, że jest nisko ma duuuuużo czasu żeby się podnieść :)

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Butterfly 83 a Lekarz coś mówił na temat łożyska? Myślę, że jeśli było by coś nie tak to na pewno by o tym mówił. Sprawdził przepływy? A Malutka rośnie prawidłowo, więc nie denerwuj się na zapas :) Nie martw się tym, że jest nisko ma duuuuużo czasu żeby się podnieść :)

Nie wspomniał nic, powiedział że wszystko jest bardzo dobrze.ale adnotacja na czerwono mnie trochę stresuje "minor placenta previa " :-/ cokolwiek to previa znaczy.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Sana Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly, czy to nie chodzi o łożysko przodujące?

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja mordowalam sie z pokojami caly dzien :D musialam tez regaly z zabawkami przeniesc do Lidusi i wychodzi na to,ze Lidusia i Lena beda mialy wlasny pokoj ;) z tym,ze Dusia bedzie w nim miala lozeczko a Lenka bedzie spala dalej w jednym lozku w drugim pokoju z Laura. Laura zadowolona bo zabawki z Jej pokoju ida won!:D hahaha pokoj wyszedl super :) jestem zadowolona. Musze tylko wywiesc sofe na ktora z Malzem spala(juz stoi w pionie ofoliowana) i w tygodniu dla kobiety za pare groszy regalik nie pasujacy odsprzedac. Czekam do konca tygodnia na szafe i komode i git:D a wogole to jutro juz rapicerka od gondolki dojdzie bo widze,ze juz jest od wczoraj w moim miescie. A stelaz nowy napisali mi w emailu,ze od 7-14dni bedzie czyli tez do konca tego msc jesli weekendy tez licza ;D jupiiii! Mam ogarniete do listopada jak nic ;)

Ciasto marchewkowe jest mhmmm ale ja lubie jeszcze szpinakowo-bananowe :D nie wiem tylko gdzie mam przepis:/

Butterfly u mnie lozysko bylo caly czas nisko na tylnej scianie. Teraz na usg nic ginka nie mowila o tym czyli sie podnioslo. Wogole to syjka 4,2cm u mnie. Jesli masz takie co ja to spokojnie jeszcze napewno sie podniesie. Jesli jest przodujace to juz co innego i to juz problem jakis jest. Ale to musisz lekarza zapytac.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i zdazylismy z Malzem zajechac i zaglosowac ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wygląda ta notatka. I z tego co mi wiadomo to mam na tylnej,ale chyba jakoś brzeżnie nisko ułożone bo jedyne 17mm od os-nie wiem co to jest.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4ce1631ae81.jpg

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso na pewno mam na tylnej , więc mam nadzieję, że się podniesie i dojrzeje, bo jest małe jak wychodzi z opisu.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003

Wysłany: 21 października 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    placenta accreta to łożysko na ścianie przedniej a placenta previa to łożysko przodujace. Też na chwilę obecną je mam. Ale tak naprawdę można mówić o łożysku przodujacym w 34, bo zazwyczaj się podnosi :)

.
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly nie martw się na zapas. Mi lekar powiedział, że jak rośnie macica to łożysko z czasem też powinno podnieść się do góry. UMnie łożysko leży na szyjce, ale kazał na razie się nie martwić. Dużo może się zmienić.

c55fgywlmczthkrw.png
‹‹ 373 374 375 376 377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ