MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Butterfly 83 dobrze, że już wracacie. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
Jeśli chodzi o jedzenie, to jak jestem głodna to naprawdę jestem okropna, nie wiem jak bym to wytrzymała - jesteś mega dzielna
Właśnie u mnie dochodzi ciasto marchewkowe, tak pachnie a jeszcze 20 jak wytrzymaćhahha
Butterfly 83, patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość
. -
Makowe Szczęście wrote:Butterfly 83 dobrze, że już wracacie. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
Jeśli chodzi o jedzenie, to jak jestem głodna to naprawdę jestem okropna, nie wiem jak bym to wytrzymała - jesteś mega dzielna
Właśnie u mnie dochodzi ciasto marchewkowe, tak pachnie a jeszcze 20 jak wytrzymaćhahha
Uwielbiam ciasto marchewkowe i do tego filiżanka dobrej kawki.mmm....
No ja wyobraź sobie pojechałam z "wyprawką" Ale żeby było świeże to nie weźmiesz na tyle dni aż, więc trochę glodowalam. Wrócę to od razu zrobię sobie zupę jakąś he he. Mam ochotę na szczawiowa. Można szczaw w ciąży? Bo nawet nie wiem he heMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
W necie znalazłam taki art. "Z pewnością nie raz jako przyszła mama usłyszysz, że powinnaś w czasie ciąży unikać spożywania szczawiu, niemniej jednak nikt z pewnością nie będzie Ci umiał podać wyjaśnienia dla niewskazania jedzenia szczawiu w ciąży. A jakie ono jest? Otóż szczaw zawiera w sobie znaczne ilości kwasu szczawianowego. Ma on taką właściwość, że wiąże przyjmowany z innymi pokarmami wapń. Jest on wtedy nieprzyswajalny dla organizmu, a ponadto powstaje wtedy szczawian wapnia, który osadza się w nerkach i tworzy kamienie nerkowe. Dlatego też szczawiu powinny w ciąży unikać kobiety, które borykają się z niedoborami wapnia."
Ale nie mam doświadczenia, mnie Mąż ostatnio męczył o szczawiową ale jakoś się nie złożyło.
. -
W necie znalazłam taki art. "Z pewnością nie raz jako przyszła mama usłyszysz, że powinnaś w czasie ciąży unikać spożywania szczawiu, niemniej jednak nikt z pewnością nie będzie Ci umiał podać wyjaśnienia dla niewskazania jedzenia szczawiu w ciąży. A jakie ono jest? Otóż szczaw zawiera w sobie znaczne ilości kwasu szczawianowego. Ma on taką właściwość, że wiąże przyjmowany z innymi pokarmami wapń. Jest on wtedy nieprzyswajalny dla organizmu, a ponadto powstaje wtedy szczawian wapnia, który osadza się w nerkach i tworzy kamienie nerkowe. Dlatego też szczawiu powinny w ciąży unikać kobiety, które borykają się z niedoborami wapnia."
Ale nie mam doświadczenia, mnie Mąż ostatnio męczył o szczawiową ale jakoś się nie złożyło.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
. -
Makowe Szczęście, tyle słyszę z każdej strony, ciasto marchewkowe , ciasto marchewkowe... Czy można jakis przepis? Chyba muszę spróbować zrobić bo nie mam pojęcia nawet jak smakuje a wy tak zachwalacie
i zdjęcie poproszę jak powinno wyglądać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 15:21
Butterfly 83, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:W necie znalazłam taki art. "Z pewnością nie raz jako przyszła mama usłyszysz, że powinnaś w czasie ciąży unikać spożywania szczawiu, niemniej jednak nikt z pewnością nie będzie Ci umiał podać wyjaśnienia dla niewskazania jedzenia szczawiu w ciąży. A jakie ono jest? Otóż szczaw zawiera w sobie znaczne ilości kwasu szczawianowego. Ma on taką właściwość, że wiąże przyjmowany z innymi pokarmami wapń. Jest on wtedy nieprzyswajalny dla organizmu, a ponadto powstaje wtedy szczawian wapnia, który osadza się w nerkach i tworzy kamienie nerkowe. Dlatego też szczawiu powinny w ciąży unikać kobiety, które borykają się z niedoborami wapnia."
O patrz! To już się najadłam
Muszę myśleć nad inna zupą, ehhh. A miałam taka ochotę.
Norbi- 16.08.2003
Katia89 robię z tego przepisu https://ciastkozercy.pl/ciasto-marchewkowe/
tylko dodaję jeszcze cynamon, gałkę muszkatołową i mielone goździki i kakao (prawdziwe)
W necie jest mnóstwo przepisów, można też zrobić z kremem też jest bardzo dobremoje ulubione jesienne ciasto
Katia89, Ulv15 lubią tę wiadomość
. -
Z tego wszystkie zapomniałam Wam powiedzieć, że doczytałam, że łożysko mam małe i nisko położone, tylna ściana. Martwi mnie to trochę przyznam. Napisałam już do mojego lekarza.
Norbi- 16.08.2003
Makowe Szczęście wrote:Katia89 robię z tego przepisu https://ciastkozercy.pl/ciasto-marchewkowe/
tylko dodaję jeszcze cynamon, gałkę muszkatołową i mielone goździki i kakao (prawdziwe)
W necie jest mnóstwo przepisów, można też zrobić z kremem też jest bardzo dobremoje ulubione jesienne ciasto
Ciastkozercy, jak to cudownie brzmi
Dziękuję za przepis, na pewno wypróbujeMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Hej, hej
Siostra właśnie wyszła, mąż niedługo przyjdzieJa ledwo żywa, nawet na długim spacerze byłyśmy
Poszłam przy okazji zagłosowaćPoszłam, doszłam, ale nie zagłosowałam... Meldunek mam tu od maja, ale najwyraźniej meldunek to nie wszystko-i nie ma mnie na liście wyborców... I d.pa, choćby nie wiem co, nie zagłosuję...
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Butterfly 83 a Lekarz coś mówił na temat łożyska? Myślę, że jeśli było by coś nie tak to na pewno by o tym mówił. Sprawdził przepływy? A Malutka rośnie prawidłowo, więc nie denerwuj się na zapas
Nie martw się tym, że jest nisko ma duuuuużo czasu żeby się podnieść
. -
Makowe Szczęście wrote:Butterfly 83 a Lekarz coś mówił na temat łożyska? Myślę, że jeśli było by coś nie tak to na pewno by o tym mówił. Sprawdził przepływy? A Malutka rośnie prawidłowo, więc nie denerwuj się na zapas
Nie martw się tym, że jest nisko ma duuuuużo czasu żeby się podnieść
Nie wspomniał nic, powiedział że wszystko jest bardzo dobrze.ale adnotacja na czerwono mnie trochę stresuje "minor placenta previa "cokolwiek to previa znaczy.
Norbi- 16.08.2003
Hej!
Ja mordowalam sie z pokojami caly dzienmusialam tez regaly z zabawkami przeniesc do Lidusi i wychodzi na to,ze Lidusia i Lena beda mialy wlasny pokoj
z tym,ze Dusia bedzie w nim miala lozeczko a Lenka bedzie spala dalej w jednym lozku w drugim pokoju z Laura. Laura zadowolona bo zabawki z Jej pokoju ida won!
hahaha pokoj wyszedl super
jestem zadowolona. Musze tylko wywiesc sofe na ktora z Malzem spala(juz stoi w pionie ofoliowana) i w tygodniu dla kobiety za pare groszy regalik nie pasujacy odsprzedac. Czekam do konca tygodnia na szafe i komode i git:D a wogole to jutro juz rapicerka od gondolki dojdzie bo widze,ze juz jest od wczoraj w moim miescie. A stelaz nowy napisali mi w emailu,ze od 7-14dni bedzie czyli tez do konca tego msc jesli weekendy tez licza
jupiiii! Mam ogarniete do listopada jak nic
Ciasto marchewkowe jest mhmmm ale ja lubie jeszcze szpinakowo-bananowenie wiem tylko gdzie mam przepis:/
Butterfly u mnie lozysko bylo caly czas nisko na tylnej scianie. Teraz na usg nic ginka nie mowila o tym czyli sie podnioslo. Wogole to syjka 4,2cm u mnie. Jesli masz takie co ja to spokojnie jeszcze napewno sie podniesie. Jesli jest przodujace to juz co innego i to juz problem jakis jest. Ale to musisz lekarza zapytac. -
Tak wygląda ta notatka. I z tego co mi wiadomo to mam na tylnej,ale chyba jakoś brzeżnie nisko ułożone bo jedyne 17mm od os-nie wiem co to jest.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4ce1631ae81.jpg
Norbi- 16.08.2003
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *