MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patkaaxx90 wrote:Czy tylko ja nic nie mam jeszcze no oprócz podstawowych rzeczy po córce ???
Ja nie mam jeszcze nic, a to nasza pierwsza ciąża. Zaczynam chyba myśleć jak mój mąż - według niego jest jeszcze dużo czasulkc lubi tę wiadomość
29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
nick nieaktualny
-
Elcia89 wrote:Marza89 a ten bebetto tito premium to jaki kolor chcesz? Bo malo kolorow maja do wyboru
-
patkaaxx90 wrote:Czy tylko ja nic nie mam jeszcze no oprócz podstawowych rzeczy po córce ???
Ja też jeszcze wyprawki nie mam - wózek i łóżeczko, wanienkę mam po chłopakach. A ubranka są obecnie u bratowej i to by było na tyleRobert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Dzisiaj po raz pierwszy spuchły mi nogi
Już w ciągu dnia czułam, że zaczynają, ale tyle rzeczy jeszcze robiłam...
Normalnie w domu często siadam na kanapie, gdzie nogi trzymam wysoko. Dzisiaj dużo siedziałam na krzesłach i sporo chodziłam... I taki efekt.
Posmarowałam już nogi mustela do nóg... I przypomniało mi się to "orgazmiczne" uczucie z pierwszej ciąży, kiedy raz to użyłam na opuchliznęWtedy miałam tylko próbkę
Teraz wielką tubę
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja też jeszcze nic nie kupiłam, przejrzałam tylko najmniejsze ubranka po synkuMamy jeszcze mnóstwo czasu, a po porodzie też sklepów nie zamykają i kurierzy mogą dostarczyć dobra do domu
Więc z przyjemnością przeglądam strony z wyprawką, ale jeszcze nie podjęłam decyzji co chcę dokupić. Zresztą u nas najważniejszą pozycją w wyprawce będzie nowy samochód, żebyśmy się wszyscy pomieścili
Co do kokonów, u nas bardzo się sprawdził i na pewno kupię dla maluszka. W łóżeczku używałam czasami jak był malutki, ale rzędem wszystkim mogłam go odłożyć na kanapę czy łóżko i nie bałam się, że spadnie. Do tego często sypial z nami w łóżku i jak był w koko ie nie bałam się, że się na niego stoczę i go przygniotę.iNso87, Reniferra lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Ja też jeszcze nic nie mam(poza rzeczami po córce), ale już pisałam, że na razie pieniążki szły w 100% na remont, moja energia też bardziej w tą stronę jest skierowana. Poza tym czekam na środową wizytę, żeby poznać płeć drugiego malucha
-
Ja zaczęłam dopiero po połówkowych kupować, ale ja mam całą wyprawkę do kupienia bo to moje pierwsze dziecko. Nie chcę tego zostawiać na ostatnią chwilę, żeby niczego nie zapomnieć, no i finansowo też lepiej to rozłożyć na kilka miesięcy
Makowe Szczęście, patuniek86, Marza89 lubią tę wiadomość
Laura
-
Ja np nie mam wgl nic A nic, a nie bo jednak mamy 2 sukienki które mąż wybrał i jedne buciki. To wszystko. Nawet jakoś tak jeszcze nie planuje i nie przeglądam, nadal jakoś też się obawiam. Jeszcze trochę chyba poczekam.
Udanych wizyt i miłego dnia wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 08:17
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Miłego dnia
. Też się skłaniam coraz bardziej do kupna tego kokonu. Rzeczywiście może być dobra sprawa, żeby asekurować nim leżące dziecko na kanapie, czy po prostu położyć w nim na drzemkę u kogoś w odwiedzinach.
A co sądzicie o ochraniaczach na łóżeczko? W internetach piszą, że niebezpieczne itp. A ja właśnie chciałam zamówić, żeby było bezpieczniej -
My już trochę rzeczy mamy kupionych i czekają w Polce.
Przez to że zaplanowaliśmy ten wyjazd, kupiłam sporo rzeczy przez allegro i planuję pobuszować po sklepach. Niestety u nas każda przesyłka jest sprawdzana na granicy, i trzeba dopłacać podatek, więc wolę zabrać ze sobą w walizce. A u nas w sklepach nie ma takiego wyboru jaki jest w Polsce. Są oczywiście, ale masz wybór pomiędzy dwoma rzeczami a nie jak u nas tyloma, że nie wiadomo co wybraćNo i nie ukrywajmy ceny są dużo niższe za rzeczy, które są wykonane z bardzo dobrych materiałów
Też bym jeszcze nie zaczynała kupowania jak bym mieszkała w Polsce dlatego Wam się nie dziwię.
. -
Reniferra moim zdaniem nie jest bezpieczniej, poczytaj o śmierci łóżeczkowej. Jakoś się tego bardzo boję. Mojej Cioci córeczka zmarła w łóżeczku to było ponad 30 lat temu, ale i tak mam świra na tym punkcie.
https://mamaginekolog.pl/zmniejszyc-ryzyko-smierci-lozeczkowej/.