MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Alexis, Patuniek - dziękuję:*
Kciuki za dzisiejsze wizyty!
Patrzę na te kokony, chyba warto brać większy? Taki 70 cm? Żeby na troch starczyło, co myślicie?
Aaa zaczynam dziś 23 tydzień czyli 6 miesiąc
patuniek86, iNso87, Izziee lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Witam się po usg połówkowy dzidzia ma 438 g i długie kończyny jak to Pan doktor powiedzial hehe wszystkie pomiary na dzień dzisiejszy ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 12:57
patuniek86, iNso87, Alexis_87, Reniferra, klamka, kehlana_miyu, Katia89, Salsefia, Sana, Izziee, Anet85, Parsleyek, Butterfly 83, Zimowaa, Makowe Szczęście, bbeczka91, Kleopatra, Marza89, Pikcia, Ksiazka1, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
nick nieaktualny
-
Uff nadrobilam
ja również nie mam jeszcze nic, jedynie 4 body
to moje pierwsze dziecko więc wyprawka będzie spora, od malowania pokoju, przez wymianę paneli, zakup mebli, łóżeczka, wózek, fotelik, ciuszki, kosmetyki i co tam jeszcze potrzeba.. No wszystko, ale damy rade, po polowkowych zacznę wszystko kompletowac.
Czytałam o tych oslonkach na łóżeczko i kokonach, piszą że to niebezpieczne i że dziecko może wetknac buźke i się udusić... Sama nie wiem, trochę się boję, ale na pewno chce zakupić monitor oddechu.
Dziewczyny mam pytanie do was, czy wasz brzuch też jest taki wrażliwy na dotyk? Czuję np delikatny ból jak gdzieś niechcący delikatnie przycisne czy gdzieś się opre.. To chyba normalne? -
nick nieaktualnyMakowe Szczęście wrote:znalazłam taki kalkulator, myślicie że on jest ok? https://mamotoja.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html
-
Gratulacje, Patkaaxx!
A ja właśnie skończyłam 18tcTeraz to naprawdę strasznie szybko leci!
Miałam dzisiaj pierwszą rozmowę kwalifikacyjną z kandydatką na zastępstwo za mnie. Wyszła całkiem fajnie, mam nadzieję, że management się ze mną zgodzi. Jutro kolejna rozmowa. Jak dobrze pójdzie, to za parę tygodni ktoś zacznie pracę i będę mogła odetchnąć z ulgą i powoli pomyśleć o zwolnieniuCzuję się świetnie, ale świadomość, że gdyby coś się zaczęło dziać w pracy będą spore problemy jest bardzo stresująca.
klamka, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyKatia89 wrote:Uff nadrobilam
ja również nie mam jeszcze nic, jedynie 4 body
to moje pierwsze dziecko więc wyprawka będzie spora, od malowania pokoju, przez wymianę paneli, zakup mebli, łóżeczka, wózek, fotelik, ciuszki, kosmetyki i co tam jeszcze potrzeba.. No wszystko, ale damy rade, po polowkowych zacznę wszystko kompletowac.
Czytałam o tych oslonkach na łóżeczko i kokonach, piszą że to niebezpieczne i że dziecko może wetknac buźke i się udusić... Sama nie wiem, trochę się boję, ale na pewno chce zakupić monitor oddechu.
Dziewczyny mam pytanie do was, czy wasz brzuch też jest taki wrażliwy na dotyk? Czuję np delikatny ból jak gdzieś niechcący delikatnie przycisne czy gdzieś się opre.. To chyba normalne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 13:02
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:No ja waze za duzo wedlug tego kalkulatora. Tak ze 3kg za duzo od max wagi na moj przedzial tygodniowo czasowy. Hmmm, zobaczymy, jak dalej bede tyla. Teraz zdecydowanie waga przyhamowala i nie leci do przedu tak na leb na szyje, jak jeszcze miesiac temu.
Ja ogólnie jakoś Dużo tyje,a wydaje mi się,że nie jem dużo. No ale jak zaszłam w ciąże to miałam nadwagę np i teraz wg tego kalkulatora już mam delikatnie ponad 3kg za dużo. Tyle co teraz to powinnam ważyć przed samym koncem. Extra
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Z ochraniaczem na łóżeczko bym poczekała. Fakt, że może przyczyniać się do śmierci łóżeczkowej, ale jeśli dziecko jest podczas drzemek szczególnie aktywne, to istnieje ryzyko uszkodzenia kończyny przez szczebelki. Mojej córce tylko raz się zablokowała nóżka, ale to w kołysce która jest węższa, więc z ochraniacza nie korzystałam. Natomiast od kuzyna córa non stop przez sen wkładała nóżki między szczeble i raz jej aż spuchła nóżka, więc u nich ochraniacz poszedł w ruch. Także to zależy od dziecka
Kokona nie kupuje, bo na początku maluchy będą w mobilnych kołyskach, a do ćwiczeń i zabaw- na macie, na podłodzeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:30
-
Dziewczyny, część z Was pewnie widziała, część nie, więc wrzucam - może się przyda
ulotka "wyprawkowa" do porodu wg mamygibekolog
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b561794c1220.png https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f1a0083a63a.pngklamka, kehlana_miyu, Katia89, Butterfly 83, Marza89 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
klamka wrote:
Dziewczyny, kolejna mam zagwozdke. Jak dziecko male, to przy wyjazdach do innego kraju moge wziac ten maly fotelik. Male to, da rade. Ale co jak juz dziecko przesiadzie sie do tego wiekszego fotelika? Zabiera to sie ze soba? czy trzeba kombinowac z zakupem na miejscu, czy jak takie rzeczy sie wogole rozwiazuje?
Zależy, gdzie podróżujesz i na jak długo. Jeżeli to krótki wyjazd na wakacje, w wielu miejscach można wypożyczyć samochód razem z fotelikiem (choć bywają często zużyte i kiepskiej jakości). Można też nadać większy fotelik jako bagaż, ale lepiej dokładnie sprawdzić go po podróży, bo tymi bagażami na lotniskach potrafią nieźle rzucać.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Hej dziewczyny! Ja już po wizycie wszystko super, potwierdzony chłopiec na 100%. Już waży 470 g.
Będzie prawdopodobnie FilipekSana, Butterfly 83, bbeczka91, Katia89, patuniek86, Anet85, Reniferra, Parsleyek, klamka, 83xxx, Mada_85, Salsefia, iNso87, Kleopatra, india, kehlana_miyu, Pikcia, Ksiazka1, Makowe Szczęście, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
-
Madziakk wrote:Hej dziewczyny! Ja już po wizycie wszystko super, potwierdzony chłopiec na 100%. Już waży 470 g.
Będzie prawdopodobnie Filipek
Uuu duży ten "nasz" Filipek
Gratuluję i super że pozytywne wieści!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 15:14
Madziakk lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *