X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni jem na sniadanie pol bulki na drugie sniadanie pije inke z mlekiem plus maly wafelek potem obiad na kolacje pol bulki i potem kakao lub cos lekkiego np. troche salatki. W miedzyczasie zdarzy mi sie zjesc tafelek czekolady . Mimo takiego jedzenia waga nadal rosnie w szybkim tempie

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jutro umówiłam innego rodzaju wizytę ;-)

Od męża na urodziny dostałam voucher na masaż dla kobiet w ciąży :-) I nareszcie idę ;-) Masaże uwielbiam, w szczególności pleców- co raczej jutro odpada ;-) Ciekawe, jak to będzie wyglądało :-)

iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek to daj znac,bo sama jestem ciekawa jak taki masaz kobiety w ciazy wyglada? No bo na brzuchu wlasnie sie nie polozysz:D

U mnie najgorzej tez te zachcianki na slodycze:/ takze nie mam juz watpliowsci,ze bedzie dziewczynka ;) mialam tak samo z obiema pannami swymi. Z reszta moja Mama powiedziala mi,ze zauwazyla jak jem.. i wiedziala jak zwykle odrazu,ze chlopca to tu nie bedzie ale nie chciala mi Malza dolowac hahaha Moje ulubione danie a raczej sniadanie to bialy ser i dzem sliwkowy, ktory sama robilam 2 msc temu.. takze ten:p i zawsze rano jak zawozilam Laure do szkoly to czesto zajezdzalam do Niej na drugie sniadanie to i tak sie z tym serem i dzemem stolowalam ;D do tego herbata z miodem nom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 19:07

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ktoeym tygodniu mialyscie lub macie zaplanowane polowkowe. U mnie przypada na 21+1 wiec chyba bedzie ok?

Poki co z wagi i sposobu tycia jestem zadowolona, idzie w kształty brzuszek, ktory uwielbiam :)
    Poza tym miło na serduchu sie robi jak co chwilę slysze mile slowa i komplementy nt wyglądu, mam nadzieje, ze szczere ;)

Ulv15 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog gdzieś pisała, że połówkowe najlepiej między skończonym 20 tyg a 22 ;)
    Ja mam 2 listopada połówkowe i będę miała 21 + 3 więc myślę, że też problemów nie będzie, tym bardziej, że ginekolog też zawsze liczy skończone tyg ;)

I cześć dziewczyny ❤️
    Gratulacje z wizyt! ❤️

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny w ktoeym tygodniu mialyscie lub macie zaplanowane polowkowe. U mnie przypada na 21+1 wiec chyba bedzie ok?

Ja połówkowe mam zaplanowane na 13.11 i wtedy będzie u mnie identycznie jak u Ciebie - 21+1d.

Teraz już doczekać się nie mogę poniedziałkowej wizyty. Jakiś ogólny niepokój mnie ogarnął choć nic się nie dzieje :/

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 7.11-21t2d :-) No chyba, że popatrzę na kalendarz wg mojego gina, do którego nie dociera, że miałam krótki cykl (Co na każdym usg się potwierdza), to wtedy będzie 20t5d :-) I tak-i tak będę akurat w terminie :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Patuniek to daj znac,bo sama jestem ciekawa jak taki masaz kobiety w ciazy wyglada? No bo na brzuchu wlasnie sie nie polozysz:D

U mnie najgorzej tez te zachcianki na slodycze:/ takze nie mam juz watpliowsci,ze bedzie dziewczynka ;) mialam tak samo z obiema pannami swymi. Z reszta moja Mama powiedziala mi,ze zauwazyla jak jem.. i wiedziala jak zwykle odrazu,ze chlopca to tu nie bedzie ale nie chciala mi Malza dolowac hahaha Moje ulubione danie a raczej sniadanie to bialy ser i dzem sliwkowy, ktory sama robilam 2 msc temu.. takze ten:p i zawsze rano jak zawozilam Laure do szkoly to czesto zajezdzalam do Niej na drugie sniadanie to i tak sie z tym serem i dzemem stolowalam ;D do tego herbata z miodem nom.

Dam znać :-)

Z tymi zachciankami to też ciekawostka... U mnie niby córka, słodkie czasami zjem - ale bardziej wolę mleko, kapustę itp ;-)
    Nawet po jednym ciastku dzisiaj upieczonym jestem zasłodzona...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 19:41

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 tak tak października ;-) siedząc w domu na L4 mam wrażenie że cofamy się w rozwoju ;-( z moją pamięcią też jest słabo jak sobie czegoś nie zapisze to zapominam ;-/

My mamy mieć synka i jem głównie nabiał czasem ryby i kwaśne ;-) ale słodkie też zjem ;-)

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Ja też szaleje za białym serkiem i tostem z dżemem, no coś pysznego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 20:09

iNso87 lubi tę wiadomość

age.png
  • india Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwoch dni juz dni nie mogę sie optzec slodyczom ech... :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 synów i w każdej z tych ciąż jadłam słodkie. W pierwszej głównie naleśniki. W drugiej batony czekoladowe a w trzeciej dużo awokado ;] teraz jem podobnie a ma być dziewczynka ;] więc chyba nie ma w tym dużo prawdy.

lkc lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się stresuję co będzie z moim polowkowym, bo mam umówione na 12.11. a właśnie w sejmie głosują, żeby w tym roku ogłosić wtedy dzień wolny od pracy. Powariowali, wolny dzień fajna sprawa, ale kto ogłasza takie rzeczy 3 tygodnie przed terminem??? Do mojej lekarki terminy umawia się 6 tygodni na przód, jakim cudem przełożą mi to polowkowe na inny dzień? :(

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie leze z jogurtowymi zelkami a Lidusia az podskakuje z radosci :D takie Mama dobre rzeczy je:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 20:48

patuniek86, Reniferra, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    A ja się stresuję co będzie z moim polowkowym, bo mam umówione na 12.11. a właśnie w sejmie głosują, żeby w tym roku ogłosić wtedy dzień wolny od pracy. Powariowali, wolny dzień fajna sprawa, ale kto ogłasza takie rzeczy 3 tygodnie przed terminem??? Do mojej lekarki terminy umawia się 6 tygodni na przód, jakim cudem przełożą mi to polowkowe na inny dzień? :(

Zadzwoń do przychodni/lekarki i dowiedz się, co zrobić, jeśli faktycznie 12 listopada będzie wolny. Obawiam się, że ten projekt przejdzie, więc jest duże prawdopodobieństwo, że wszystko będzie pozamykane. A tak ustalicie plan "B" :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 wrote:
    Ja od kilku dni jem na sniadanie pol bulki na drugie sniadanie pije inke z mlekiem plus maly wafelek potem obiad na kolacje pol bulki i potem kakao lub cos lekkiego np. troche salatki. W miedzyczasie zdarzy mi sie zjesc tafelek czekolady . Mimo takiego jedzenia waga nadal rosnie w szybkim tempie
    Elcia89 jakie jesz bułki? Ile juz przytylas?

Inso żelki? Ale bym zjadła... Ehhh, nie mam w domu a narobilas chęci;)

India polowkowe 21+1 są bardzo ok :)

Ja miałam dzisiaj polowkowe właśnie 21+1 wszystko dobrze, ale długie usg bo mała nie chciała współpracować;) waży 420gram., dostałam skierowanie na glukoze i inne podstawowe badania. Powtórzył mi też badanie czystości pochwy, bo miałam coś nie tak wcześniej, przyjmowałam globulki, mam nadzieję że się poprawi. Jestem szczęśliwa że wszystko dobrze :D

kehlana_miyu, india, lkc, patuniek86, Parsleyek, iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Zadzwoń do przychodni/lekarki i dowiedz się, co zrobić, jeśli faktycznie 12 listopada będzie wolny. Obawiam się, że ten projekt przejdzie, więc jest duże prawdopodobieństwo, że wszystko będzie pozamykane. A tak ustalicie plan "B" :-)

Zadzwonię oczywiście, ale czekam na potwierdzenie, że to weszło w życie (też uważam, że wejdzie). Ale jak znam życie i sposób działania recepcji to zanim sami ogarną co zrobić ze wszystkimi pacjentami w takim wypadku to chwilę potrwa :/

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ten otulacz z motherhood
    , bardzo mi się podoba :) Reniferra a Tobie jak się podoba?

Reniferra, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

• Sana Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe 8.11, to będzie 20t0d, ale moja ginekolog uznała że tak jest ok :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Zadzwonię oczywiście, ale czekam na potwierdzenie, że to weszło w życie (też uważam, że wejdzie). Ale jak znam życie i sposób działania recepcji to zanim sami ogarną co zrobić ze wszystkimi pacjentami w takim wypadku to chwilę potrwa :/

Wiesz, jak już wejdzie (A może wejść powiedzmy za 2 tygodnie), to będzie za późno. Nie możesz zadzwonić jutro? A może się okaże, że będziesz pierwsza z takim telefonem i zapiszą Cię dodatkowo na inny dzień...
    Ja bym nie czekała, tylko dzwoniła :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ