WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są specjalne fotele do masaży ciężarnych :D ale średnio to relaksujące. Chodzę do takiej babeczki na masaże limfatyczne i leżę na bokach, całkiem przyjemnie :)

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Alexis_87 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja właśnie zjadłam pół bułeczki z serkiem białym :). Dotarło do Mnie, ze nie jadłam kolacji. Kurczę jeden dzień nie czuje głodu, a drugi dzień jestem jak odkurzacz

iNso87 lubi tę wiadomość

c55fgywlmczthkrw.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Na jutro umówiłam innego rodzaju wizytę ;-)

Od męża na urodziny dostałam voucher na masaż dla kobiet w ciąży :-) I nareszcie idę ;-) Masaże uwielbiam, w szczególności pleców- co raczej jutro odpada ;-) Ciekawe, jak to będzie wyglądało :-)

Ja byłam na masażu pleców 2 tygodnie temu. Nie było to powiedziane, że to masaż dla ciężarnych, ale ze względu na ciążę Pani masowała mnie na boku. Raz na jednym, raz na drugim. Nie mam za bardzo porównania do masowania takiego klasycznego na brzuchu bo nigdy nie byłam, ale no mnie to nie zachwyciło. Może też nie trafiłam na dobrą osobę, bo nawet nie poprawiła mojej pozycji na tym boku i trochę czułam się skrzywiona.
    Rzeczywiście z tego ochraniacza na szczebelki zrezygnuję. Słodkie są te zestawy całe, no ale nie to jest najważniejsze.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Przyszedł mi ten otulacz z motherhood
    , bardzo mi się podoba :) Reniferra a Tobie jak się podoba?

Do mnie też dotarły wczoraj. Wygląda fajnie, ale jakoś się spodziewałam, że będzie to trochę grubsze. Myślisz, że pajacyk i to wystarczy do spania?

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana!:D
    Dzis moj Malz w koncu poczul ruchy pod reka. Co prawda mowi,ze slabe ale poczul :))) ja czuje caly czas w okolicy pepka jak mi Mala nasuwa. Z reszta jak na usg bylam to chciala to serduszko zbadac to po pepku mi jezdzila.

Trzymam kciuki za wizyty. Jest ich dzis troche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 07:02

Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka, Reniferra pokażecie jak prezentuje się ten otulacz? :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam z pobrania krwi, droga po przez mękę przebić się rano na Mokotów,ale jak dobry lekarz tam przyjmuje to nie ma wyjścia. W pociągu stalam i co przystanek to wysiadalam bo było tyle ludzi i duszno.... Dobrze że już wracam, udanych wizyt, ja mam w pt u mojego ginekologa na 11.30

klamka lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Do mnie też dotarły wczoraj. Wygląda fajnie, ale jakoś się spodziewałam, że będzie to trochę grubsze. Myślisz, że pajacyk i to wystarczy do spania?
    Myślę że jak cienki pajacyk to będzie za mało, trzeba będzie przykryć. Ale jak jakiś polar albo welur to może być dobrze. Zresztą co jakiś czas się sprawdza kark dziecka to będzie wiadomo. Naprawdę po karku można poznac czy dziecku ciepło :)
    Miłego dnia dziewczyny :)

Reniferra lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Kehlana-no to koniecznie dzwon do przychodni, bo 12 listopada 2018 jest dniem wolnym od pracy. Wczoraj wieczorem to przegłosowali. Kurde, też wymyślili...

Inso, a mąż się spodziewał kopniaka? ;-) Fajnie, że poczuł :-)

Reniferra-idę ma masaż dla kobiet w ciąży między 13 a 36 tc. Pozycja siedząca, półleżąca lub leżąca.
    Na niejednym masażu byłam i gdyby ktokolwiek kazałby mi leżeć i czułabym się "krzywo" wyszłabym natychmiast. Przecież wszystkie więzadła i mięśnie są nierównomiernie napięte lub rozluźnione. Tylko krzywdę można tak zrobić.
    A ponieważ u mnie zaczynają się wieczorem obrzęki nóg, pewnie właśnie nogi i ręce będą masowane. Karku nigdy nie daję masować, ze względu na dyskopatię 3-poziomową. Jeśli ktokolwiek zacznie mi tam coś gmerać, ból głowy i osłabione czucie w rękach mam gwarantowane...

Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z wadami wzroku. Moje wady nie są podstawą do cc (astygmatyzm i krótkowzroczność). Czy w takim przypadku muszę iść do okulisty? Gin nic nie mówił, a ja nie pomyślałam, żeby zapytać ;-) W razie czego zapytam na wizycie 14 listopada :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c24be352cc0.jpg

Otulacz :)
    Mi się podoba akurat że taki cienki ponieważ lepiej będę dziecko czuć. Pierwsze dziecko wygodnie było trzymać czy przenosić w rozku a to takie grube, że dziecka nie czuć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 09:17

Reniferra, enka90, Katia89 lubią tę wiadomość

• Reniferra Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, dlatego też już nigdy tam nie pójdę. Byliśmy w tym samym czasie z mężem i on był zachwycony, ale jego masowała inna pani, chyba bardziej doświadczona.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Patuniek, dlatego też już nigdy tam nie pójdę. Byliśmy w tym samym czasie z mężem i on był zachwycony, ale jego masowała inna pani, chyba bardziej doświadczona.

Wiele też zależy od osoby masowanej ;-)
    Moja siostra w ogóle nie lubi masaży. Już nawet przestała próbować-nie jest to relaks dla niej.
    W Twoim przypadku spróbowałabym jeszcze raz, ale:
    -po porodzie i karmieniu, kiedy spokojnie będziesz mogła położyć się na brzuchu
    -w salonie z bardzo dobrymi opiniami
    -zaczęłabym od zwykłego relaksacyjnego, dopiero kiedy wiesz, że coś Ci się podoba, zaczęłabym kombinować z opcjami :-)
    Raz byłam na peelingu całego ciała, potem masaż relaksujący... Najpierw całe ciało wydrapane z naskórka (bosko) potem prysznic i godzinny masaż :-)

Reniferra lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Środa zaczęła się całkiem miło bo starszak nie zafundował histerii z okazji wyjścia do przedszkola, uff.

Patuniek ja mam takie same wady wzroku jak Ty :) i miałam zalecenie od prowadzącej w pierwszej ciąży, aby w drugiej połowie zaliczyć wizytę kontrolną u okulisty, sprawdzić czy wszystko ok. U mnie masaże limfatyczne mega pomagają na obrzęki! Głównie masuje nogi i ręce, trochę plecy ale na zasadzie "spychania" limfy. Efekt super bo moje stopy mają znowu normalny kształt.

Ja też mam w piątek pierwsze połówkowe, drugie u innego lekarza w następną środę.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Gratuluję udanych wizyt:) To budujące, że ostatnio same dobre wieści - oby tak do marca <3

Dzisiaj sporo wizyt, trzymam kciuki!

Z moją córcią dzisiaj lepiej. Niby się cieszę, ale martwię się co to za cholerstwo, że pojawiają się gorączki bez objawów? 3 tygodnie temu było tak samo, niby lekarz wypatrzył zapalenie gardła, ale ona w ogóle na nie nie narzekała i właściwie nic nie psikałyśmy, a przeszło. Dzisiaj mamy wizytę, będę miała wyniki moczu. Zbada ją ta sama lekarka co ostatnio. Chciałabym by dała skierowanie na krew. Jak nie da, to w poniedziałek mamy bilans 4latka u tej naszej prowadzącej, ona raczej pokieruje to dalej, tym bardziej, że rok temu był problem z płytkami krwi.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj w aptece Gemini darmowa dostawa.

I zastanawiam się nad tym kokonem - bo skoro ochraniacz na łóżeczko stwarza jakieś zagrożeniem, to dla mnie ten kokon dużo większe, bo jednak maluszek ma blizej do krawędzi niż w łóżeczku. Ale nie ukrywam, że podobają mi się bardzo. Muszę przemyśleć. Przydałoby się głównie żeby odłożyć np na kanapę dzidziusia. Jak nie to, to myślę, żebyg jakąś kołyskę do salonu wstawić, tylko tak mało miejsca mamy, że już widzę reakcję męża :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:01

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Powodzenia dziś dla wizytujacych, trzymam kciuki za was :*

zem3i09kgh136z79.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w salonie kołyske.u góry łóżeczko i nie planuje kokonow. Jak czasem potrzebowałam np żeby małego jakoś ograniczyć to zawijalam tego Rogala wokół niego.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • NatiS Koleżanka

Wysłany: 24 października 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Powodzenia na wizytach!
    A ja mam pytanie czy któraś z Was używała albo ma zamiar używać kosza Mojżesza?
    Ja się mocno zastanawiam, bo w sumie to dobra opcja jak się chce położyć dziecko spać w różnych miejscach.

Butterfly 83, Ulv15 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3fiwgkrlm.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oglądałam instastory na mama ginekolog i też nie będę używać żadnych ochraniaczy, poduszek i kołderki. Kupię być może to by mieć na później, ale będzie minimalizm, jeśli chodzi o łóżeczko. Z kokonu też zrezygnuje. Może pomyślę nad śpiworkiem, no i na pewno otulacz i rożek.
    No i podobają mi się mega te kosze mojzesza , więc też raczej się zdecyduje na zakup. Oprócz tego że fajnie wyglądają to myślę że są bezpieczne i praktyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 12:05

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulacz i rożek to dobre rozwiązanie dla facetów jak pierwsze dni będą się bać podnosić dziecko :)
    Moj mąż pierwsze dwa dni mówił że bez rozka nie weźmie na ręce :p bal się :) później już poszło, ale czuł się bezpieczniej z rozkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 12:33

‹‹ 383 384 385 386 387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ