MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:Na jutro umówiłam innego rodzaju wizytę
Od męża na urodziny dostałam voucher na masaż dla kobiet w ciążyI nareszcie idę
Masaże uwielbiam, w szczególności pleców- co raczej jutro odpada
Ciekawe, jak to będzie wyglądało
Ja byłam na masażu pleców 2 tygodnie temu. Nie było to powiedziane, że to masaż dla ciężarnych, ale ze względu na ciążę Pani masowała mnie na boku. Raz na jednym, raz na drugim. Nie mam za bardzo porównania do masowania takiego klasycznego na brzuchu bo nigdy nie byłam, ale no mnie to nie zachwyciło. Może też nie trafiłam na dobrą osobę, bo nawet nie poprawiła mojej pozycji na tym boku i trochę czułam się skrzywiona.
Rzeczywiście z tego ochraniacza na szczebelki zrezygnuję. Słodkie są te zestawy całe, no ale nie to jest najważniejsze. -
Ksiazka1 wrote:Przyszedł mi ten otulacz z motherhood
, bardzo mi się podobaReniferra a Tobie jak się podoba?
Do mnie też dotarły wczoraj. Wygląda fajnie, ale jakoś się spodziewałam, że będzie to trochę grubsze. Myślisz, że pajacyk i to wystarczy do spania? -
Witam sie z rana!
Dzis moj Malz w koncu poczul ruchy pod reka. Co prawda mowi,ze slabe ale poczul)) ja czuje caly czas w okolicy pepka jak mi Mala nasuwa. Z reszta jak na usg bylam to chciala to serduszko zbadac to po pepku mi jezdzila.
Trzymam kciuki za wizyty. Jest ich dzis trocheWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 07:02
Makowe Szczęście, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
Ja wracam z pobrania krwi, droga po przez mękę przebić się rano na Mokotów,ale jak dobry lekarz tam przyjmuje to nie ma wyjścia. W pociągu stalam i co przystanek to wysiadalam bo było tyle ludzi i duszno.... Dobrze że już wracam, udanych wizyt, ja mam w pt u mojego ginekologa na 11.30
klamka lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualnyReniferra wrote:Do mnie też dotarły wczoraj. Wygląda fajnie, ale jakoś się spodziewałam, że będzie to trochę grubsze. Myślisz, że pajacyk i to wystarczy do spania?
Miłego dnia dziewczyny
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Kehlana-no to koniecznie dzwon do przychodni, bo 12 listopada 2018 jest dniem wolnym od pracy. Wczoraj wieczorem to przegłosowali. Kurde, też wymyślili...
Inso, a mąż się spodziewał kopniaka?Fajnie, że poczuł
Reniferra-idę ma masaż dla kobiet w ciąży między 13 a 36 tc. Pozycja siedząca, półleżąca lub leżąca.
Na niejednym masażu byłam i gdyby ktokolwiek kazałby mi leżeć i czułabym się "krzywo" wyszłabym natychmiast. Przecież wszystkie więzadła i mięśnie są nierównomiernie napięte lub rozluźnione. Tylko krzywdę można tak zrobić.
A ponieważ u mnie zaczynają się wieczorem obrzęki nóg, pewnie właśnie nogi i ręce będą masowane. Karku nigdy nie daję masować, ze względu na dyskopatię 3-poziomową. Jeśli ktokolwiek zacznie mi tam coś gmerać, ból głowy i osłabione czucie w rękach mam gwarantowane...
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z wadami wzroku. Moje wady nie są podstawą do cc (astygmatyzm i krótkowzroczność). Czy w takim przypadku muszę iść do okulisty? Gin nic nie mówił, a ja nie pomyślałam, żeby zapytaćW razie czego zapytam na wizycie 14 listopada
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnyhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c24be352cc0.jpg
Otulacz
Mi się podoba akurat że taki cienki ponieważ lepiej będę dziecko czuć. Pierwsze dziecko wygodnie było trzymać czy przenosić w rozku a to takie grube, że dziecka nie czuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 09:17
Reniferra, enka90, Katia89 lubią tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Patuniek, dlatego też już nigdy tam nie pójdę. Byliśmy w tym samym czasie z mężem i on był zachwycony, ale jego masowała inna pani, chyba bardziej doświadczona.
Wiele też zależy od osoby masowanej
Moja siostra w ogóle nie lubi masaży. Już nawet przestała próbować-nie jest to relaks dla niej.
W Twoim przypadku spróbowałabym jeszcze raz, ale:
-po porodzie i karmieniu, kiedy spokojnie będziesz mogła położyć się na brzuchu
-w salonie z bardzo dobrymi opiniami
-zaczęłabym od zwykłego relaksacyjnego, dopiero kiedy wiesz, że coś Ci się podoba, zaczęłabym kombinować z opcjami
Raz byłam na peelingu całego ciała, potem masaż relaksujący... Najpierw całe ciało wydrapane z naskórka (bosko) potem prysznic i godzinny masażReniferra lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Dzień dobry! Środa zaczęła się całkiem miło bo starszak nie zafundował histerii z okazji wyjścia do przedszkola, uff.
Patuniek ja mam takie same wady wzroku jak Tyi miałam zalecenie od prowadzącej w pierwszej ciąży, aby w drugiej połowie zaliczyć wizytę kontrolną u okulisty, sprawdzić czy wszystko ok. U mnie masaże limfatyczne mega pomagają na obrzęki! Głównie masuje nogi i ręce, trochę plecy ale na zasadzie "spychania" limfy. Efekt super bo moje stopy mają znowu normalny kształt.
Ja też mam w piątek pierwsze połówkowe, drugie u innego lekarza w następną środę. -
Cześć dziewczyny!
Gratuluję udanych wizyt:) To budujące, że ostatnio same dobre wieści - oby tak do marca
Dzisiaj sporo wizyt, trzymam kciuki!
Z moją córcią dzisiaj lepiej. Niby się cieszę, ale martwię się co to za cholerstwo, że pojawiają się gorączki bez objawów? 3 tygodnie temu było tak samo, niby lekarz wypatrzył zapalenie gardła, ale ona w ogóle na nie nie narzekała i właściwie nic nie psikałyśmy, a przeszło. Dzisiaj mamy wizytę, będę miała wyniki moczu. Zbada ją ta sama lekarka co ostatnio. Chciałabym by dała skierowanie na krew. Jak nie da, to w poniedziałek mamy bilans 4latka u tej naszej prowadzącej, ona raczej pokieruje to dalej, tym bardziej, że rok temu był problem z płytkami krwi.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Dziewczyny dzisiaj w aptece Gemini darmowa dostawa.
I zastanawiam się nad tym kokonem - bo skoro ochraniacz na łóżeczko stwarza jakieś zagrożeniem, to dla mnie ten kokon dużo większe, bo jednak maluszek ma blizej do krawędzi niż w łóżeczku. Ale nie ukrywam, że podobają mi się bardzo. Muszę przemyśleć. Przydałoby się głównie żeby odłożyć np na kanapę dzidziusia. Jak nie to, to myślę, żebyg jakąś kołyskę do salonu wstawić, tylko tak mało miejsca mamy, że już widzę reakcję mężaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 10:01
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Cześć Dziewczyny.
Powodzenia na wizytach!
A ja mam pytanie czy któraś z Was używała albo ma zamiar używać kosza Mojżesza?
Ja się mocno zastanawiam, bo w sumie to dobra opcja jak się chce położyć dziecko spać w różnych miejscach.Butterfly 83, Ulv15 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie oglądałam instastory na mama ginekolog i też nie będę używać żadnych ochraniaczy, poduszek i kołderki. Kupię być może to by mieć na później, ale będzie minimalizm, jeśli chodzi o łóżeczko. Z kokonu też zrezygnuje. Może pomyślę nad śpiworkiem, no i na pewno otulacz i rożek.
No i podobają mi się mega te kosze mojzesza , więc też raczej się zdecyduje na zakup. Oprócz tego że fajnie wyglądają to myślę że są bezpieczne i praktyczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 12:05
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
nick nieaktualnyOtulacz i rożek to dobre rozwiązanie dla facetów jak pierwsze dni będą się bać podnosić dziecko
Moj mąż pierwsze dwa dni mówił że bez rozka nie weźmie na ręce :p bal siępóźniej już poszło, ale czuł się bezpieczniej z rozkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 12:33