X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    Patuniek, stroje do sesji zdjęciowych są różne. Nie zawsze jest to suknia czy sweter ale może być np jakaś halka z rozcięciem na brzuch czy coś.Wiadomo że można sobie wybrać. Tak teraz się zastanowiłam że nie bardzo mi się to nawet podoba:) jedna opcja i druga. Tak czy inaczej zawsze jakaś pamiątka:) Na pewno fajnie zrobić jakąś sesję już dzieciątku. Ja robiłam jak Synek miał 1,5 roku bo te niemowlęce też mi się nie podobają:P

Heheh :) mnie te niemowlęce też się nie podobają :D

MOże w weekend wyciągne męża do parku (jak będzie ładna pogoda) to sami popróbujemy porobić sobie zdjęcia a jak nam nie wyjdzie to zapiszę się na profesjonalną sesję :)

patuniek86 lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, a czujecie już ruchy o stałych porach? Czy na razie różnie?[/QUOTE]

Ja jak chodzę i coś robię w ciągu dnia to nie czuje ruchów. Najbardziej małe daje o sobie znać jak dłużej siedzę lub leżę, niezależnie od pory dnia lub nocy:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.rmf24.pl/fakty/news-12-listopada-dniem-wolnym-od-pracy-nie-dla-wszystkich,nId,2648455?fbclid=IwAR10jY5Amdpp_-YO9fJXHvKPZTm2NJKUjno3J7CpxS3_QqFp60tHcuaq0vA
    Przychodnie też mają być otwarte.

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Żeby nie zaśmiecać możemy przejść na priv. :)

83xxx wysłałam zaproszenie:)

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile - ja dowiedziałam się o mutacji po drugiej stracie. Czyli tak - poronienie - książkowa ciąża - poronienie. Niestety nie znalazłam jakiegoś lekarza, który by mnie jakoś w związku z tym prowadził, dlatego do tej ciąży przygotowałam się sama - na tych grupach, o których pisała Delvila.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy czuję często, ale czy regularnie? Jak latam i sprzątam to nie, ale jak właśnie leżę czy siedzę to już tak.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Macy Ekspertka

Wysłany: 24 października 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Pisze ten post drugi raz.Rano pisalam przez pol godziny z komorki I jak juz byl gotowy to tel sie zawiesil:(
    A ogolnie to juz probowalam od kilku dni napisac ale cos nie dzialalo, dzis sie zorientowalam ze nie bylam zalogowana. Ta ciaza chyba odmozdza:)
    A chcialam napisac ze mam jutro polowkowe USG o 13;30 pl czasu, to nie bedzie wizyta wiec nie wiem czego sie spodziewac, pewnie jakis opis dostane poczta. To bedzie 19+5, wiec troche wczesnie.
    Ja jestem 6,5 kg do przodu, wykres pokazuje ze to gorna granica na ten moment, ale juz nie jestem taka glodna jak przez oststnie miesiace, zredukowalam z 7 posilkow do 4-5. Wiec mam nadzieje ze teraz bede wolniej przybierac.
    Na sesje planuje isc, ale w Polsce bym chciala jak bede na Swieta, ale jak na razie nie mam biletow I w ogole bede musiala ogarnac zaswiadczenie przed wylotem.
    A odnosnie ruchow to mnie troche martwie bo ja jeszcze nic nie czulam, a z tego co Was czytam to chyba wiekszosc tak.

s9cmnt1.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce czyli jak się przygotowywałaś? skąd wiedziałaś co dla Ciebie będzie najlepsze?

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak większość z Was, jak odpoczywam to czuje kopniaki. Jak coś robię i przyjmę jakąś pozycję najwyraźniej niewygodna dla Sophie to czuje takie rozpychanie.
    Natomiast co zauważyłam jest dość regularne to rano po kawie, no i wieczór ok godz 20 i 23.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile wrote:
    LwieSerce czyli jak się przygotowywałaś? skąd wiedziałaś co dla Ciebie będzie najlepsze?

Najpierw zbadałam homocysteinę. Kupiłam suplementy - dawki trochę na oślep biorę cały czas, ale jak widać skutecznie. Biorę to:
    Folian Quatrefolic 800mcg
    WITAMINA B12 METYLOKOBALAMINA 1000ΜG ALINESS
    Swanson Witamina B6 P-5-P (koenzymatyczna) 25mg

oprócz MTHFR mam mutację Pai, dlatego przed staraniami i do tej pory acard, a lekarz mi przepisuje refundowaną heparynę

Właściwie wsszystkiego dowiedziałam się czytając grupę na fb. Później lekarzom tylko mówiłam co biorę w jakich dawkach (ginekolodzy) i mówili, że okej. Ale wiedza lekarzy w tym temacie jest bardzo mała. Czytałam jakie są wskazania od niektórych lekarzy w PL i się tym sugerowałam, a jak mi doktor jeden powiedział, że wg niego to nie ma żadnego znaczenia, to już więcej do niego nie poszłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 15:42

dqpri09kzip4orgt.png

• enka90 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście nie ma darmowej szkoły rodzenia więc wybrałam po prostu tą przyszpitalną. Liczę na to, że przynajmniej zwiedzimy oddział.
    Ja się nie zapisuję na sesję z brzuszkiem, fakt - fajnie by było mieć jakieś ładne zdjęcia ale nie należę do osób fotogenicznych i dobrze czujących się przed obiektywem więc odpuszczę. Postaramy się stworzyć coś w domu jak już brzuszek będzie okrąglutki :)

Dzisiaj miałam wizytę. Kiepsko wygląda moje TSH, które po zwiększeniu dawki co drugi dzień nie drgnęło. Zrobię jeszcze raz badania za 2-3 tygodnie i zobaczymy.

Mam do Was pytanie o połówkowe bo się trochę zestresowałam ;/ Moja dr zapisała mnie na wizytę dopiero na 3.12 ... to będzie już 24 tc. Oczywiście zapytałam się czy to nie za późno ale powiedziała, że nie. Sama nie wiem co z tym fantem zrobić. Wiele źródeł mówi o zrobieniu usg do 22 tc, chociaż znalazłam też informacje, że to bardziej kwestia prawna a faktycznie można zrobić do 28 tc. Co o tym sądzicie? Nie wiem czy nie zaklepać jakiejś wizyty prywatnej ale dr wyraźnie powiedziała, że nie ma potrzeby robić wcześniej usg ...

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macy ja w ciąży z córką ruchy poczułam dopiero w 21 tygodniu, teraz dużo szybciej.

Macy lubi tę wiadomość

dqpri09kzip4orgt.png

• Sana Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy codziennie, ale raczej nie o stałych porach :)

Słyszałyście o akcji body2body? Trzeba odpowiedzieć na kilka pytań i można wygrać body w wybranym wzorze :) szkoda że dopiero na rozmiar 68, ale nawet fajne bodziaki :) https://www.body2body.pl

Makowe Szczęście, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co doczytałam, mają być otwarte szpitale i POZ, ale ja jestem umówiona w prywatnej przychodni, czyli muszę czekać aż ustalą czy będą normalnie pracować czy nie i co w związku z tym. Będę jutro dzwonić i pytać czy coś już wiadomo. Nie chcę się umawiać do innego lekarza, bo zależy mi na tej lekarce. W dodatku mam mieć to badanie na NFZ i zapłacę tylko za normalną wizytę, że względu na wcześniejsze straty lekarka wpisała mnie do programu dofinansowania (z tego samego programu miałam refundowane pappa). Gdybym chciała się zupełnie prywatnie umówić na polowkowe do porywanwalnego specjalisty w moim mieście musiałabym zapłacić 200 zł więcej.

Generalnie na pewno to w przychodni jakoś załatwią, wkurzona jestem tylko, że muszę się tym stresować i nie wiadomo, kiedy i ja, i mąż mamy sobie załatwić wolne w pracy, bo naszym władzom nagle się zachciało dodatkowego dnia na leczenie kaca po niedzielnym świętowaniu. Gdyby wpadli na ten pomysł wiosną, nie byłoby żadnego problemu.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Ulv15 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_27 wrote:
    Patuniek86 tak tak października ;-) siedząc w domu na L4 mam wrażenie że cofamy się w rozwoju ;-( z moją pamięcią też jest słabo jak sobie czegoś nie zapisze to zapominam ;-/

My mamy mieć synka i jem głównie nabiał czasem ryby i kwaśne ;-) ale słodkie też zjem ;-)
    Ja bialego sera nie jadlam od 4lat! A teraz? Nie moge sie opanowac! No i ogorki kiszone <3 ale spodkie tez jem chociaz nie z takim zapalem bo jem duzo owocow :)

iNso87 lubi tę wiadomość

mhsvqps6gsnsidfx.png

03/07/2018 - 12dpo - dwie różowe krechy :)
    15 marca - urodziny naszego skarba 💖
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbardziej smakuje mi biały ser z powidłami śliwkowymi od nas z działki ;-) zgagę mam potem straszną ale nie mogę się czasami powstrzymać ;-)

iNso87, Ulv15 lubią tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie powidla gotowaly to lyzkami wyjadalam mmmmmmm a z bialym serkiem to niebo w gebie hehehe

iNso87, Malutka_27, Ulv15 lubią tę wiadomość

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ogolnie chec na wszystko wiec jem wszystko,slodkie,slone,kwasne itd itp. No moze jakos szczegolnie mieso mnie nie pociaga ale to moze przez to ze nie chce mi sie go robic....

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jarobilam dzisiaj morfologie i badanie ogolne moczu. Ogolnie wyniki dobre tylko ze w moczu sa w polu widzenia liczne moczany bezpostaciowe. Ktoras z Was to miala? Co na to ginekolog?

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe czyli z tym bialym serem i sliwkami nie jestem sama patrze :D

Ulv15 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 385 386 387 388 389 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ