MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
O matko, ale się rozpisałyście :p
Mi się sesje ciążowe i niemowlęce akurat podobają więc chcę zrobić, ale jeszcze nie znalazłam fotografa.
Enka90 a Twoja dr ma certyfikat FMF? Bo 24tc to jednak trochę późno, ja bym chyba się zapisała wcześniej do lekarza z certyfikatem.
Ja dziś się zważyłam i jestem +4kg, ale ten kilogram to w ciągu ostatniego tygodnia bo miewam ostatnio jakieś napady głodu i aż mnie wtedy mdli.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
Laura
-
Makowe ja nic...moze z 3 razy bio oilem posamrowalam brzuch,bo mi sie przypomnialo. Nie uzywam bo jak ma wyskoczyc to i tak wyskoczy. W 1 i 2 ciazy smarowalam i co? Guzik z petelka mam pod pepkiem rozstepy..takze ten.
w stroju 2 czesciowym i tak juz sie w zyciu nie pokaze.. nawet z powodu samego, rozciagnietego brzucha. W tym roku kupilam tankini i bylam zadowolona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 17:51
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Widzialyscie,ze juz watek Lipcowych jest! Kurde jak ten czas leci...masakra!
Ja sie wkurzylam,bo wlasnie na aukcji Pani wystawila tapicerke mietowa..taka co chcialam.. a zapytalam wczesniej czy moze mi tylko ta tapicerke sprzedac? Oczywiscie nie..bo sprzedawala caly wozek.. a teraz taka akcja:/ no a ja juz kupilam ta piaskowa eh. Napisala,ze po okazjonalnej cenie mi ja odsprzeda teraz ale po co mi dwie? EhWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 17:57
-
nick nieaktualnyJa też jeszcze nie smaruje, zapominam. Ale pierwsza ciążę cały czas smarowalam palmersem, nie wiem czy jest dobry ale jedyny jaki mi pasował zapachowe. Mialam polecany z Rossmanna ale wyrzuciłem całe opakowanie bo mialam od niego mdlosci, smarowalam też piersi, więc było czuć.
Inso teraz się babeczka obudziła jak pewnie nie może sprzedac wózka, a naprawdę ta cena okazyjna?
iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny - może macie doświadczenie na Waszych dzieciach. Bo ja wróciłam od lekarza z córką i ona znów dała tą samą diagnozę co 3 tygodnie temu - wirusowe zapalenie gardła. Ale kurde, jak - bez bólu? Ma niby na jednym łuku jakąś nadżerkę. Gorączkę miała dobę i oprócz tego nic kompletnie. Mąż się ze mnie śmieje, że podważam lekarza. Ale ja znam swoje dziecko, ona dużo chorowała chociażby rok temu i nigdy w ten sposób że gorączka i nic poza tym. Oczywiście skierowania na krew nie dała. W poniedziałek mamy bilnas u naszej lekarfki więc mam nadzieję, że ona rozwieje moje wątplwiości. Dziecko biega, skacze, śpiewa i tańczy, je z apetytem.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
iNso87 wrote:Widzialyscie,ze juz watek Lipcowych jest! Kurde jak ten czas leci...masakra!
Ja sie wkurzylam,bo wlasnie na aukcji Pani wystawila tapicerke mietowa..taka co chcialam.. a zapytalam wczesniej czy moze mi tylko ta tapicerke sprzedac? Oczywiscie nie..bo sprzedawala caly wozek.. a teraz taka akcja:/ no a ja juz kupilam ta piaskowa eh. Napisala,ze po okazjonalnej cenie mi ja odsprzeda teraz ale po co mi dwie? Eh
To kup miętową i sprzedaj piaskowąiNso87, lkc lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Makowe, mam mustele, ale zapominam jej używać
Rozstępy i tak się pojawią, jeśli mają się pojawić
Ja się smaruję (Jeśli się smaruję), kiedy zaczyna mnie swędzieć skóra. Bo też jest przesuszona. Dzisiaj nic nie swędzi, bo Jestem jeszcze s olejku do masażu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:22
Pola Róża
-
Ja smaruje się serum z Perfecty mama +, moja skóra jest przesuszona na brzuchu i swędzi. Jednak po oliwce z tej serii dostałam wysypki a moja skóra była mega sucha.. Dziwne. Także albo to serum albo inne kremy z tej serii mi odpowiadają
są dosyć gęste i całkiem dobre pachna, najważniejsze że składniki są naturalne
Inso, patuniek dobrze mówi! Sprzedaj piaskowa i kup miętowa
iNso87, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Ale sie rozpisałyścieJa tez myślałam o sesji brzuszkowej a potem noworodkowej ale kurcze drogie takie sesje są... Zobaczymy jak fundusze pozwola ale myślę że to fajna pamiątka
Ja właśnie tez zastanawiałam sie nad bio oil żeby smarowac bo nimy tak polecają... ale teraz juz nie wiem jak iNso napisała że nic nie dało ;p Sa równiez balsamy z perfecty albo z lirene też nad nimi myślałam i są tańsze... Sama nie wiem
Przesyłam wieści z wizyty:
Z dzidzia wszystko ok rośnie jak na drożdżachJa mam za mało żelaza i musze brac Helaferr forte bo moje bóle głowy sa podobno przez ten spadej żelaza
No i badanie moczu do poprawy ale jest ok
Od dzisiaj L4Błogi odpoczynek
Mam tez po 22 tygodniu zrobic OGTT to to badanie z piciem glukozy ;p masakra;p
I co najważniejsze nasz maluszek wkońcu pokazał oblicze
Będzie chłopakJeszcze na połówkowych ma lekarz potwierdzić na 100% bo moja lekarka zawsze sie boi ze to mogła byc pepowina ale widziałyśmy że miedzy nóżkami cos jest wyglądało jak siusiak
Nasz mały chłopczyk :* Imię jeszcze pozostaje zagadka bo nie potrafimy sie zdecydowac
Miał byc Oskar ale pojawił sie tez Oliwier
Jeszcze mamy czas
Najważniejsze aby nasz maluszek był zdrowy
Tak apropo to gardło mnie dzisiaj boli i cos mnie chyba zbiera wlasnie pije herbatkę z cytrynką
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:57
patuniek86, iNso87, lkc, Ksiazka1, Butterfly 83, Kleopatra, Izziee, Makowe Szczęście, Parsleyek, Marza89, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Izziee wrote:
Enka90 a Twoja dr ma certyfikat FMF? Bo 24tc to jednak trochę późno, ja bym chyba się zapisała wcześniej do lekarza z certyfikatem.
Niestety nie ale znalazłam w okolicy lekarza z certyfikatem PTG i jeśli się zdecyduję to pewnie do niego pójdę. Może jutro zadzwonię dopytać się o cenę i wolne terminy. Kurczę ale mi namieszała w głowie. Jakby nie mogła dać terminu tydzień wcześniej ;/
Ja smaruję się różnymi produktami ale raczej zwracam uwagę na to by miały w miarę naturalny skład. Teraz wykańczam olej migdałowy i ta konsystencja mi najbardziej odpowiada. Zapachu praktycznie nie ma więc nie drażni
Ja słyszałam, że bio-oil jest przereklamowanyChociaż w sumie jak rozstępy są nam pisane to i tak nic nie pomoże
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 18:59
Hashimoto, Letrox -
Ja skończyłam jedno opakowanie: Oillan Mama balsam do ciała przeciw rozstępom 200 ml. Smarowałam się tym a mąż później robił/robi mi masaż masażerem.
Kupiłam sobie też Oillan Mama żel pielęgnacyjny do piersi, 125ml - zapominam go używać
Zapatrzyłam się ostatnio w babydream, Mamas, oliwka pielęgnacyjna przeciw rozstępom, 250 ml. Póki co nie mam zdania na jego temat.
Rozstępów póki co nie mam ale pojawił się cellulit ;/ dlatego kupiłam DAX Perfecta Mama Preparat antycellulitowy 200ml. Zobaczymy co zdziała ten preparat.Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Ksiazka1 wrote:Ja też jeszcze nie smaruje, zapominam. Ale pierwsza ciążę cały czas smarowalam palmersem, nie wiem czy jest dobry ale jedyny jaki mi pasował zapachowe. Mialam polecany z Rossmanna ale wyrzuciłem całe opakowanie bo mialam od niego mdlosci, smarowalam też piersi, więc było czuć.
Inso teraz się babeczka obudziła jak pewnie nie może sprzedac wózka, a naprawdę ta cena okazyjna? -
iNso87 wrote:Tak i to bardzo. Ale nie chce mi sie bawic w kupno tej mietowej i sprzedaz znowu tej piaskowej w cenie co kupilam..z reszta Malz mnie zaraz by zabil chyba..
Oj tam, zaraz by zabiłPrzecież bardzo chcesz miętowy
Bardzo, bardzo
iNso87 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
iNso87 wrote:Widzialyscie,ze juz watek Lipcowych jest! Kurde jak ten czas leci...masakra!
Ja sie wkurzylam,bo wlasnie na aukcji Pani wystawila tapicerke mietowa..taka co chcialam.. a zapytalam wczesniej czy moze mi tylko ta tapicerke sprzedac? Oczywiscie nie..bo sprzedawala caly wozek.. a teraz taka akcja:/ no a ja juz kupilam ta piaskowa eh. Napisala,ze po okazjonalnej cenie mi ja odsprzeda teraz ale po co mi dwie? Eh
Inso, jak dla mnie móglby być już luty, niech czas leci tak szybko jak się da. Szkoda, że babka teraz się ocknęła, piaskowa jest piękna, zapomnij o miętowejA jaki koszt w ogóle takiej tapicerki?
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Chasia, gratuluję chłopca
Poprawiasz męskie statystyki
na gardło polecam masło z czosnkiem.
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc