MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
patuniek86 wrote:Dzień dobry
Kehlana-no to koniecznie dzwon do przychodni, bo 12 listopada 2018 jest dniem wolnym od pracy. Wczoraj wieczorem to przegłosowali. Kurde, też wymyślili...
Mam jeszcze pytanie do dziewczyn z wadami wzroku. Moje wady nie są podstawą do cc (astygmatyzm i krótkowzroczność). Czy w takim przypadku muszę iść do okulisty? Gin nic nie mówił, a ja nie pomyślałam, żeby zapytać W razie czego zapytam na wizycie 14 listopada
Zadzwoniłam, powiedzieli, że jeszcze nie wiedzą co z tym fantem zrobić, ale że ma być dzisiaj szef kliniki i mają o tym rozmawiać, więc mam zadzwonić znowu jutro.
Co do wady wzroku, ja mam bardzo dużą krotkowzrocznosc (-10) i miałam przykaz, żeby udać się do okulisty w 8 miesiącu ciąży. Okulista stwierdził, że nie mam zmian w dnie oka, więc mogę bezpiecznie rodzić i wypisałem mi zaświadczenie o braku przeciwwskazań okulistycznych do porodu sn. Synka udało mi się faktycznie urodzić sn, wzrok nie ucierpiał Nie wiem, czy przy mniejszej wadze w ogóle fatygowalabym się do okulisty, ale przy mojej ilości dioptrii ginka wolała się zabezpieczyć, a i okulista chciał, żebym sprawdziła przed porodem jak oczy wyglądają, bo podobno ciąża potrafi czasami namieszać.
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Zapomniałam Wam napisać o wyborze biustonosza. Poszłam do brafiterki i ona powiedziała to samo co Wy- na karmnik za wcześnie Dobrała mi bardzo wygodny stanik, piersi wyglądają super i co najfajniejsze- jeśli okaże się, że biust niewiele się zmieni (bo podobno bywa różnie) i dalej będzie pasował to można ten biustonosz przerobić u nich na karmnik. Fajna opcja.
Butterfly 83 lubi tę wiadomość
-
No i po
Najpierw plecy, leżąc na boku. Ale popodkładane różne wałki, coby i plecy były proste i wygodnie było Pod brzuch, nogi itp. Jakieś tam spięte mięśnie przy łopatkach miałam, to mi je rozgniotła-nawet przyjemne uczucie
Potem już na plecach (półleżąc) nogi i ręce I to było najprzyjemniejsze
Pomasowała mi też brzuch, ale delikatnie. W pewnym momencie wzięła moją rękę i pasowała nią brzuch
Ale zdecydowanie i z pewnością masaż bezciążowy jest lepszy Gdyby nie karta prezentowa od męża, nie poszłabym na to. Najbliższy masaż po zakończeniu karmieniaMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Kehlana, na wszelki wypadek im nie odpuszczaj Dzwoń do upadłego Może zapisz się o innego lekarza i w razie czego odwołasz wizytę? Chodzi tylko o usg.
Okulista-nie mam dużej wady, bo tylko -1. Ale astygmatyzm całkiem porządny, bez okularów wszystko mam rozmyte Zapytam lekarza na wizycie 14.11. Zapiszę sobie tylko to pytanie na liście, bo jak zwykle zapomnęPola Róża
-
Mam pytanie do Was Zapisujecie się na sesję ciążową? Myślicie, że to fajna będzie pamiątka? Możecie jakiegoś w rozsądnej cenie fotografa polecić na terenie Warszawy lub okolicy?
Dziewczyny, które rodzą pierwszy raz.. wybrałyście szkołę rodzenia?
Wkurzył mnie dzisiaj mąż bo zapytał po co mi/nam ta szkoła rodzenia Pewnie nie chce się jemu chodzić -
Dziewczyny mam do Was pytanie. U mojej dobrej kolezanki stwierdzono MTHFR a1298c nieprawidlowy. Widze ze niektore z Was tez to maja,stad pytanie: pod opieka jakich lekarzy jestescie?czy wasze ciaze prowadzi zwykly ginekolog czy jakis ktory sie w tym specjalizuje?ona jest ze swietokrzyskiego,moze ktoras z Was polecic dobrego lekarza ktoru jej pomoze w zajsciu w ciąże?Ona jest po 2poronieniach.Z gory dziekuje za odo.
-
Co do szkoły rodzenia to ja się wciąż zastanawiam czy iść na taką z NFZ, czy prywatnie. Poznałam super miejsce dla kobiet w ciąży i po ciąży, mnóstwo ciekawych warsztatów i właśnie szkoła rodzenia weekendowa (jeden cały weekend - 2 dni - teorii, kolejny weekend wizyta na porodówce, kolejny spotkanie z fizjoterapeutką, i ostatni to warsztaty z chustowania). Kobieta, która prowadzi to miejsce jest doulą i bardzo wspiera porody domowe, sumarycznie widziałyśmy się 3 razy w życiu, a od razu pożyczyła mi książkę, a nawet podzwoniła po znajomych położnych niezależnych podpytując o mój przypadek.Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Smile ja jestem pod opieką zwykłego ginekologa, ale takiego, który nie neguje mojej wiedzy z zakresu mutacji. Pozwala mi brać swoje suplementy itd. Ja byłam na szkoleniu we Wrocławiu u Pani Beaty Stachnik i bardzo sobie chwalę. We Wrocławiu jest też ginekolog Andrzej Banach, który bardzo dobrze zna się na mutacjach. Niestety ale u siebie w rejonie nie znalazłam ginekologa, który to ogarnia.
Dla Twojej znajomej ważne, by zrobiła teraz badania kwasu foliowego, B12 i homocysteiny i zaczęła brać zmetylowany kwas foliowy (ważne też by suplement nie miał mieszanki syntetyku i metyli, bo to niewiele warte). Kwas foliowy i B12 powinny być w górnych granicach normy, homocysteina w granicach 6,5 - 8. Przy wyższym poziomie trudniej zajść i utrzymać ciążę, a ma to też skutki do normalnego funkcjonowania organizmu poza ciążą.
Jeżeli ma facebooka to niech wejdzie na grupy MTHFR Polska, bądź MTHFR - rozmowy o polimorfizmach. Znajdzie tam mnóstwo wiedzy na ten tematMagdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Smile wrote:Ja sesji ciazowej nie robie.Chyba bym sie nawet wstydzila z tymi wloskami na brzuchu
W sesji ciążowej nie jesteś nago Masz normalne ubrania, albo inaczej -suknie, swetry itp., które podkreślają brzuszek
Mi jednak takie zdjęcie totalnie się nie podobają Wszystkie-mimo, że każda ubrana inaczej-dla mnie są na jedno kopyto Kobieta podtrzymuje od dołu brzuch podkreślając jego kształt, pochyla nad nim głowę i wsio Raz w tym miejscu i w tym stroju, innym razem ubrana w co innego Uwielbiam swój brzuszek, ale o wiele bardziej podobają mi się zdjęcia "domowe" Nie ustawianePola Róża
-
Alexis_87 wrote:Kehlana mój mąż sprawdzał co z tym 12.11 i nie obowiązuje handlu oraz służby zdrowia. Lekarzemaja normalnie pracować
Czytałam, że nie ma zakazu handlu, ale pracować mają szpitale. Nic o przychodniach.Pola Róża
-
Smile wrote:Ja sesji ciazowej nie robie.Chyba bym sie nawet wstydzila z tymi wloskami na brzuchu
Hmm ja myślałam o takiej sesji w plenerze. Na taką półgołą w jakichś tiulach też się nie zdecyduje.
Co do mutacji MTHFR..zrobiłam w swoim zakresie pakiet na trombofilię i z wynikami poszłam do hematologa i immunologa. Obecnie nie jestem pod opieką żadnego lekarza - to były tylko konsultacje.
W związku z mutacją genu MTHFR biorę metylowany zestaw wit z grupy B i metyl. kwas foliowy. -
Jeżeli chodzi o sesję brzuszkowa to jak najbardziej chcemy się umówić z mezem, będzie piękna pamiątka również chcemy zrobić sesje noworodkowa maluszka, mamy wybrane studio, bardzo dobre
Jeśli chodzi o szkole rodzenia to nie wiem jeszcze czy będę chodziła, jestem zdecydowana na prywatną cesarke więc taka szkola nie będzie zbyt przydatna dla mnie.. No ale jeszcze jest trochę czasu, przemyślę to83xxx, Macy lubią tę wiadomość
-
83xxx i Delvila bardzo Wam dziekuję za odpowiedź. Z tego co widzę to moja koleżanka jest bardzo zmartwiona a ja staram się jej pokazać światełko w tunelu chociażby na Waszych przykładach. Czy juz po wykruciu mutacji tych genów długo Wam zeszło żeby zajść w ciążę? możecie napisać jakie konkretnie leki przyjmujecie?żeby ona miała jakiś punkt zaczepienia? jeśli nie na ogólnym to na priv?
-
Patuniek, stroje do sesji zdjęciowych są różne. Nie zawsze jest to suknia czy sweter ale może być np jakaś halka z rozcięciem na brzuch czy coś.Wiadomo że można sobie wybrać. Tak teraz się zastanowiłam że nie bardzo mi się to nawet podoba:) jedna opcja i druga. Tak czy inaczej zawsze jakaś pamiątka:) Na pewno fajnie zrobić jakąś sesję już dzieciątku. Ja robiłam jak Synek miał 1,5 roku bo te niemowlęce też mi się nie podobają
patuniek86, 83xxx lubią tę wiadomość
-
Alexis_87 wrote:Patuniek może masz racje. Najlepiej Kehlan dzwon i się dowiedz u źródła. Dzwon do upadłego :*.
Dziewczyny, a czujecie już ruchy o stałych porach? Czy na razie różnie?
O stałej porze około 23 codziennie. Ale kładę się/siadam do łóżka około 22-22.30 I małe się budzi
A tak w ciągu dnia kilka razy dziennie, ale nie zauważyłam na razie stałej poryPola Róża
-
Smile wrote:83xxx i Delvila bardzo Wam dziekuję za odpowiedź. Z tego co widzę to moja koleżanka jest bardzo zmartwiona a ja staram się jej pokazać światełko w tunelu chociażby na Waszych przykładach. Czy juz po wykruciu mutacji tych genów długo Wam zeszło żeby zajść w ciążę? możecie napisać jakie konkretnie leki przyjmujecie?żeby ona miała jakiś punkt zaczepienia? jeśli nie na ogólnym to na priv?
Żeby nie zaśmiecać możemy przejść na priv.Smile lubi tę wiadomość
-
Smile wrote:Patuniek, stroje do sesji zdjęciowych są różne. Nie zawsze jest to suknia czy sweter ale może być np jakaś halka z rozcięciem na brzuch czy coś.Wiadomo że można sobie wybrać. Tak teraz się zastanowiłam że nie bardzo mi się to nawet podoba:) jedna opcja i druga. Tak czy inaczej zawsze jakaś pamiątka:) Na pewno fajnie zrobić jakąś sesję już dzieciątku. Ja robiłam jak Synek miał 1,5 roku bo te niemowlęce też mi się nie podobają
Po prostu co widzę w Internecie zdjęcia fotografów, bądź koleżanek-ubrania i tło się zmieniają, forma nie
Prędzej ubiorę się ładnie, uczeszę i maluję i użyjemy z mężem telefonu komórkowego o zrobienia kilku zdjęć, niż umówię się na sesję W grudniu idziemy do opery, więc i okazja będzie fajna-cała nasza 3 w lepszych ubraniach To pocykamy kilka zdjęćPola Róża