X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak - gratuluje synka :-). Dobrze, że tak szybko udało Ci się dostać do urologa, trzeba koniecznie sprawdzić skąd ta krew w moczu.
    Patrzyłam na ten kalkulator wagi w ciązy i według niego mam niedowagę, ale nich mu będzie, wazne aby udało się przybierać na wadze stopniowo, a nie gwałtownie...

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk to fajnie ze lekarz ci powiedzial plec na 100%. Ja wlasnie bym chciala zeby mi tak okreslil ze na pewno chlopiec bo potem glupie komentarze a na 100% a ja mowilam w pierwszej ciazy ze na 99 to mowili a moze jednak bedzie dziewczynka???

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie patrze na te kalkulatory bo kazdy inaczej tyje zalezy czy jest grubokoscisty czy drobny. Ja jestem bardzo drobna i w pierwszej ciazy przytylam troszke wiecej niz kalkulator mi pokazywal i czulam sie jak slon.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 15:27

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze co do wagi to ja od ostatniej wizyty czyli w ciągu 4 tygodni przytylam 4 kg, w sumie już mam 6 kg na plusie od początku ciąży jestem załamana... najgorsze że ja wcale nie jem dużo.. może to kwestia że za mało się ruszam, chodzę na spacery ale nie na długie bo mi brzuch twardnieje, eh błędne koło... ja startowałam z nadwagą nie udało mi się zrzucić 10 kg po poprzedniej ciąży, wtedy też przytylam 25 kg... teraz przy wzroście 162 mam 84 kg, czuje się jak wieloryb... A to dopiero połowa ciąży boję się co będzie później...

zem3i09kgh136z79.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk wrote:
    Tak jeszcze co do wagi to ja od ostatniej wizyty czyli w ciągu 4 tygodni przytylam 4 kg, w sumie już mam 6 kg na plusie od początku ciąży jestem załamana... najgorsze że ja wcale nie jem dużo.. może to kwestia że za mało się ruszam, chodzę na spacery ale nie na długie bo mi brzuch twardnieje, eh błędne koło... ja startowałam z nadwagą nie udało mi się zrzucić 10 kg po poprzedniej ciąży, wtedy też przytylam 25 kg... teraz przy wzroście 162 mam 84 kg, czuje się jak wieloryb... A to dopiero połowa ciąży boję się co będzie później...

Madziakk jak Cię czytam to jakbym widziała siebie też tak zdesperowana! Ja mam 160cm i 73kg na te chwilę. Od początku już jakieś 8kg do przodu mam :-/

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuje wyeliminować słodkie całkowicie z diety i będę chciała przejść na dietę cukrzycowa bo pewnie będę mieć cukrzycę ciążowa jak w poprzedniej ciąży, trzeba się wziąć za siebie bo później już w ogóle się nie ogarnę

zem3i09kgh136z79.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nie odzywam się zbyt często ale staram się Was na bieżąco czytać; u nas trwa remont nowego mieszkania i wciągnął mnie całkowicie ;-)

Gratuluję udanych wizyt ;-)
    Ja mam wizytę 30stego listopada na 17sta, ale niestety nie wiem czy to połówkowe;-(

Co do wagi u mnie też rewelacji nie ma...od początku ciąży plus 4 kg i zamiast wymiotów i nudności miałam wzdęcia więc brzuszek mam trochę większy jak na ten tydzień

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Mada_85 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk wrote:
    Hej dziewczyny! Ja już po wizycie wszystko super, potwierdzony chłopiec na 100%. Już waży 470 g.
    Będzie prawdopodobnie Filipek

Z tym imieniem to się poważnie zastanów ;) Mam jednego Filipa w domu i wiem co mówię - to taki prawdziwy Filip z konopi, nigdy nie wiadomo z czym wyskoczy ;)

Robert - 20.04.2012
    Filip - 27.08.2013
    Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
    Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
    Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc)
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny to trzymam kcouki za zdrowe odzywianie w ciazy i nieprzejadanie sie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:17

Ksiazka1 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek widzę,że też skusiłaś się na wózek baby design (taaak miałam duże zaległości w czytaniu postów ^^), zrobiłaś niezły deal :) Też mi się bardziej spodobał model dotty ale w sumie dodatkami w husky nie pogardzę więc na tym stanęło.

LwieSerce, też mamy ogromny problem z imieniem. Partnerowi podobają się bardziej nietypowe imiona, mi wręcz przeciwnie.

Patuniek to jakieś żarty z tym L4 i szkołą rodzenia? Kurczę nawet nie pomyślałam, że może być z tym problem. Ja swojego lekarza narazie nie proszę o zaświadczenie bo do szkoły mam zadzwonić dopiero w 26 tyg. Mam nadzieję, że nie będzie problemu. W końcu szkoła rodzenia jest dla naszego dobra.

Dziewczyny, śliczne brzuszki :)

Monniqu ja czytam "W oczekiwaniu na dziecko" (wyd. z tego roku), nie jest to niezbędna lektura ale podoba mi się forma stawiania pytań i odpowiadania na nie. Co jakiś czas czytam sobie na jakim etapie jest ciąża ale książka nie wpływa jakoś szczególnie na poziom mojej wiedzy.

W sobotę też odbębniłam dentystę i chyba pierwszy raz w życiu wyszłam z gabinetu po 3 minutach. Aż sama byłam w szoku :)

Reniferra ja z ochraniaczy rezygnuję, fakt - są śliczne ale nie będę kusić losu. O zakupie pomyślę tylko jeśli dziecko będzie się obijać o szczebelki.

Ja niestety też szybko tyję. Startowałam z nadwagą i już mam jakieś +5kg a jutro ważenie i pewnie położna znów skomentuje moje tempo tycia ;/ Pilnuję się ale co poradzić. Odchudzałam się na długo przed ciążą i mimo diety też nie mogłam schudnąć. Taki urok, najważniejsze by wyniki były ok i z maleństwem było wszystko dobrze. Jutro zobaczę jak moje TSH bo niestety znów musiałam zwiększyć dawkę. Pikcia a jak Ty się czujesz? Trzymam kciuki by to TSH ładnie Ci spadło bo aż mnie zmroziło jak przeczytałam o takim wzroście.

Ja już trochę popłynęłam z zakupami ale cieszę się, że większość większych zakupów już za nami. Mamy już wózek (jeszcze w sklepie) i łóżeczko z materacem. Pod kątem pieluchowania wielorazowego zrobiłam też spore zapasy tetry. Poza tym mam kilka ciuszków, kołderkę (na przyszłość), wanienkę, dzisiaj zamówiłam upatrzony rożek bo pojawił się na promocji i jeszcze skusiłam się na króliczka dou dou w fajnej cenie https://cdn.shoplo.com/1992/products/th640/acaw/10380-dsc_0302.jpg Narazie czuję się usatysfakcjonowana i czekam z kolejnymi zakupami na poznanie płci (chyba że znów pojawi się jakaś fajna promocja :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:22

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Waga w ciąży to masakra ;/ choć u mnie na diecie wątrobowej ciut spadła i teraz już dwa tygodnie się trzyma ale do 18 tc miałam 6,5 kg na plusie. Tyłam od byle czego i mam ciągle zapasy tłuszczyku na boczkach. Wkurza mnie to bo wylewa się to znad szwu w spodniach ciążowych. W miarę dobrze wyglądam tylko w czarnych sukienkach.
    Byłam teraz na fajnych ciążowych warsztatach, gdzie podane były normy dla przybieranych kg- w 1 trymestrze 1-3 kg, w II jakieś 5-6 kg. Teraz nasze zapotrzebowanie kaloryczne wzrasta o ok 300 kcal a w III trymestrze- o 500 kcal.

n59y9vvj81dh7gev.png
  • mamakropka. Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluję synka :)
    Co do wagi, to ja zaczynam się stresować w drugą stronę, od początku jeszcze nic nie przytylam...z synkiem miałam już 7kg na plusie :O chyba bieganie za roczniakiem i kp tak działa ;)

dqprj44jkz3tj7a4.png
    km5stv73rawi3yh6.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk, gratulacje!!! :-)

Malutka, 30 listopada to na pewno nie połówkowe- to ponad miesiąc. Może 30 października? ;-)

Enka, fajnie, że nadrobiłaś :-)
    Lekarz mi powiedział-on przeciwwskazań nie widzi, ale ze względu na ZUS zaświadczenia mi nie da. Do szkoły rodzenia mam dzwonić 10 listopada, zapytam się, czy tak się da. Jak nie, to szkoda... W razie czego położna na kurs wzięłaby mnie już w grudniu.

Pomimo fatalnego samopoczucia zrobiłam dzisiaj zupę-krem z marchwi. O matulu, niebo w gębie :-D A w taką pogodę to smakuje jeszcze lepiej i bardzo rozgrzewa :-) Dzięki swojej bulionetce nie muszę w sumie zbyt wiele gotować, wystarczy poczekać, aż warzywa zmiękną :-)

Upiekłam też ciastka :-) Chocolate chip cookie :-)
    A z powodu braku weny na drugie danie i sycącej zupy, do której zrobiłam grzanki z własnych bułek, zrobiłam sałatkę z cykorii, jabłka i śliwek w occie :-) Mniam! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:53

83xxx, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Madziakk jak Cię czytam to jakbym widziała siebie też tak zdesperowana! Ja mam 160cm i 73kg na te chwilę. Od początku już jakieś 8kg do przodu mam :-/
    No to ja mam 160cm i teraz 71kg. Praktycznie tyle samo co Ty. Bo pewnie za chwile jak stane to i 72kg bedzie.. przed ciaza mialam 62kg a juz na wizycie w ciazy w piwrwszej tabeli mam 65kg takze ten..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:

Dziewczyny, kolejna mam zagwozdke. Jak dziecko male, to przy wyjazdach do innego kraju moge wziac ten maly fotelik. Male to, da rade. Ale co jak juz dziecko przesiadzie sie do tego wiekszego fotelika? Zabiera to sie ze soba? czy trzeba kombinowac z zakupem na miejscu, czy jak takie rzeczy sie wogole rozwiazuje?
    Zależy. Można wziąć do samolotu ale wiesz jak tam traktują przedmioty. Dużo osób bierze taxi z takimi fotelika i. Są wypożyczalnie. A jak jeździć ie do rodziny to dobrze chyba kupić drugi.

klamka lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też z waga masakra. Po każdej ciąży zostaje mi jakieś 5 kg więc już mam 15 kg nadwagi :( teraz już też ok 4 kg na plusie :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:25

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga na szczęście jest łaskawa, narazie +1.5 kg. Jednak bardzo ciągnie mnie do słodkiego i boję się że to może zle się skończyć... Ale paczuszka delicji na raz to jest coś :D mniam :D

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam to co czytam u Was, trzeba mieć skierowanie do szkoły rodzenia?

age.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie skierowanie tylko zaświadczenie o braku przeciwwskazań :) Ja w sumie u siebie jeszcze się nie pytałam czy jest konieczne ale tak na wszelki wypadek i tak wezmę.

Katia89 lubi tę wiadomość

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enka dzięki :D co ja z tym skierowaniem hehe :p w niektórych sprawach jestem taka zielona.. Wszystko jest dla mnie takie nowe.. :)

age.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ