X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :)

Jeśli chodzi o żelazo, to muszę poza witaminami brać dodatkową dawkę 100 mg. Wyszło mi za niskie od razu w 12 tc.

Jeju te rzeczy dla dzieci są takie słodkie ;) My właśnie pierzemy nasze rzeczy, które kupiliśmy w poprzednim tygodniu.

Nasza Malutka, tak fajosko kopie, wczoraj po raz pierwszy czułam Jej czkawkę :) jeju jakie to jest mega :) Brzuszek mi tak podskakiwał rytmicznie :) hahahaha

Katia89, Ksiazka1, lkc lubią tę wiadomość

.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Wczoraj taka piękna ciepła jesień u nas była, a dzisiaj już tak... nijak, szaro. Dobrze, że się chociaż z córką wyspałyśmy :) idę szykować śniadanie, nie mam na dziś żadnych planów.
    Wczoraj dostałam segregator ciążowy od mamyginekolog, nareszcie mam porządek w tych papierach :D zamówiłam też tą szminkę i powiem Wam że nie wiem o co tyle krzyku, jak dla mnie to bez szału ;)
    Miłego weekendu :)

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Tak tak , dzisiaj idę na wizytę. Nie mój lekarz, ale mój jest tylko raz w miesiącu, więc nie mam zamiaru czekać. Ten ostatnio nie okazal się najgorszy mimo, że młody bardzo.mam nadzieję, że nas ogarnie z tą anemia.
    Martwi mnie to przyznam.

Salsefia A ten Tardyferon to żelazo w tabl rozumiem? Jak to musiałaś brać i jak długo?

Tak to żelazo, w PL zazwyczaj przepisują tardyferon fol z kwasem foliowym. Najlepiej brać przed jedzeniem żeby się mógł lepiej wchłonąć i popić np sokiem pomarańczowym, witamina C ułatwia wchłanianie. Ale ja ja tak brałam przed śniadaniem to bolał mnie żołądek, teraz biorę miedzy śniadaniem a obiadem.
    Staram się jeść produkty bogate w żelazo ale jak widać to za mało, zwłaszcza jak dwa alieny buszują w brzuchu ;-)
    Butterfly a robiłaś kiedyś badanie na helicobakter pyroli? Bo ja miałam swojego czasu problemy z anemia i konkretnie z żelazem wlasnie i dr zasugerowała gastroskopię i to był strzał w 10 bo bateria była i ona zaburzała wchłanianie żelaza. Gastroskopię nie trzeba robić ale badanie bodajże z kału jest miarodajne

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę ten Tardyferon-Fol już chyba od 3-4 miesięcy ;) po śniadaniu łykam ;)
    Miłego dnia dziewczyny, ja wybiorę się do kina bo Mąż w pracy ;)

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • mayka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_85 wrote:
    Jasne. U Michałka w 24tc w usg pojawił się obrzęk w okolicy wątroby. Jak się później okazało, jego przyczyną była parwowiroza, którą pewnie najpierw zaraziłam się ja, a później przeszło na płód (parwowiroza to choroba, którą można przejść bezobjawowo lub pomylić z przeziębieniem). Obrzęk narastał i zaczęły wariować przepływy krwi w głowie, gdyż ta choroba u płodu powoduje anemię. Ratunkiem miała być transfuzja dopłodowa krwi, którą przeszłam w Szpitalu Bielańskim w Warszawie pod okiem dr Dębskiej. Niestety, w naszym przypadku nie pomogła :( Stan Michałka się nie poprawiał i dziecko zmarło przed porodem. Gdyby nie był chory, to nawet urodzony na tym etapie, przeżyłby - był dość duży - niecałe 2kg i 54cm.

Ojej straszne, bardzo Ci współczuję.
    Byłaś w tamtej ciąży tu na forum?
    Bo ja mam synka z 31.08.2015

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Mada_85 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mayka wrote:
    Ojej straszne, bardzo Ci współczuję.
    Byłaś w tamtej ciąży tu na forum?
    Bo ja mam synka z 31.08.2015

Tutaj nie. Wcześniej byłam na forach e-mama i mjakmama, ale one trochę upadły. Z Michałkiem miałam termin na 09.09.2015.

Robert - 20.04.2012
    Filip - 27.08.2013
    Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
    Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
    Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc)
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U mnie dziś kolejny tydzień :) coś mnie rwa kulszowa łapie, miałam w pierwszej ciąży i to była masakra.
    Mada przykro mi z powodu Michałka :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia wrote:
    Tak to żelazo, w PL zazwyczaj przepisują tardyferon fol z kwasem foliowym. Najlepiej brać przed jedzeniem żeby się mógł lepiej wchłonąć i popić np sokiem pomarańczowym, witamina C ułatwia wchłanianie. Ale ja ja tak brałam przed śniadaniem to bolał mnie żołądek, teraz biorę miedzy śniadaniem a obiadem.
    Staram się jeść produkty bogate w żelazo ale jak widać to za mało, zwłaszcza jak dwa alieny buszują w brzuchu ;-)
    Butterfly a robiłaś kiedyś badanie na helicobakter pyroli? Bo ja miałam swojego czasu problemy z anemia i konkretnie z żelazem wlasnie i dr zasugerowała gastroskopię i to był strzał w 10 bo bateria była i ona zaburzała wchłanianie żelaza. Gastroskopię nie trzeba robić ale badanie bodajże z kału jest miarodajne

Miałam kiedyś robiona gastroskopie , ale wieki temu. Poza tym, nie miałam nigdy nic w kierunku badań żołądka. Wcześniej miałam zawsze super wyniki morfologii. Teraz mi poleciała. Ale myślę, że to może mieć związek z faktem że ponad 3 msc baaaqrdzo wymiotowalam, a po tym przez ok 2 msc nie jadłam mięsa pod żadna postacią, tak mnie odrzuciło.
    Dziś dostałam lekką bure od lekarza za to,że jem za mało i nie jem mięsa. Przepisał mi leki. Do kontroli na koniec listopada.
    Łożyskiem do 30tc kazał się nie przejmować, jak nie zmieni położenia to wtedy będziemy się martwić.
    No i Sophie jak zawsze fikała, że nie można jej było pomierzyć, no i jest duża dziewczynka z terminu OM 21t1d A z usg 22t.
    Moje szczęście ma już 503 gr. <3 <3 <3

Kleopatra, Makowe Szczęście, Ksiazka1, Sana, Salsefia lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Salsefia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly 83 wrote:
    Miałam kiedyś robiona gastroskopie , ale wieki temu. Poza tym, nie miałam nigdy nic w kierunku badań żołądka. Wcześniej miałam zawsze super wyniki morfologii. Teraz mi poleciała. Ale myślę, że to może mieć związek z faktem że ponad 3 msc baaaqrdzo wymiotowalam, a po tym przez ok 2 msc nie jadłam mięsa pod żadna postacią, tak mnie odrzuciło.
    Dziś dostałam lekką bure od lekarza za to,że jem za mało i nie jem mięsa. Przepisał mi leki. Do kontroli na koniec listopada.
    Łożyskiem do 30tc kazał się nie przejmować, jak nie zmieni położenia to wtedy będziemy się martwić.
    No i Sophie jak zawsze fikała, że nie można jej było pomierzyć, no i jest duża dziewczynka z terminu OM 21t1d A z usg 22t.
    Moje szczęście ma już 503 gr. <3 <3 <3
    To wszystko jasne, musisz teraz przejść na mięso ;-) ale czasem cieżko jeść pomimo, że się powinno a lekarz nie zrozumie niestety. Najważniejsze, że Sophie rośnie a teraz tylko czekać na poprawę :-)

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salsefia, dokładnie, nie ma zmiłuj się. Jak to mi koleżanka powiedziała- I widzisz jaka duża dziewczyna na tej trawie co jesz. Na takim jedzeniu jak dla kozy A tak rośnie! To Ty czekaj mama co to będzie jak Zośka mięsa dostanie, to zaraz w drzwi się nie zmieścisz :-D
    A lekarz niestety nie słucha, trzeba jeść dla dobra dziecka, koniec kropka.
    Ale trzymam kciuki żeby te nasze wyniki się poprawiły kochana! :-*
    A mój mąż się śmiał ze mnie i mówił że jestem niereformowalna :-D dlaczego? Bo bo w drodze powrotnej od lekarza rozmawialiśmy, no i miałam silne postanowienie, że jadę kupić kawał wołowiny i upiekę sobie żeby mieć na kanapki! Pojechałam! Wróciłam z buraczkami i różnymi fasolami, szpinakiem i natką pietruszki- niby sporo w nich żelaza. Ponadto kiwi, grapefruity, truskawki i pomarańcze. No i 0.5 kg mięsa;-D no i łosoś wędzony. Zobaczył mąż zakupy i mówi, jedz kochanie co chcesz.
    Wie, że nie ma sensu mi gadać. No ale przy obiedzie pilnuje żebym porcję mięsa zjadła.

klamka, Salsefia lubią tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu tak cicho dziewczyny? Ja spać nie mogę a poszłam późno spać i oczy mnie bolą.
    Ciągle słabo czuję ruchy i cieszę się że w czwartek wizyta.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja siedze w aucie i czekam na Mame i Siostre. Sa w szpitalu i czekaja na wypis siostry. Wczoraj mialam impreze w domu taka bez okazji. Ledwo siedzialam przy stole..ja nie wiem jak ja wytrzymam z brzuchem przy stole pozniej..a przede mna jeszcze tyle imprez do marca:/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Co tu tak cicho dziewczyny? Ja spać nie mogę a poszłam późno spać i oczy mnie bolą.
    Ciągle słabo czuję ruchy i cieszę się że w czwartek wizyta.

No nie? Ja też zaglądam i zaglądam, a tu cisza jak makiem zasial!
    Aż dziwnie ;-P
    Mnie brzuch boli, więc poleguje i biorę nospe jak już mocno kluje.
    Jak Wam mija niedziela ? Jakieś plany na dziś?
    I jak pogoda ?
    Ja do PL przylece w styczniu ,jeśli będzie wszystko ok. Czyli pewnie przyjadę na największy mróz, brrr...

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dwulatek obudził się o 4 rano i mieliśmy imprezę do 6 :D Ledwo patrzę na oczy.

Ja mam wizytę teściów od czwartku do wtorku. Z jednej strony super zajmują się małym, z drugiej marzy mi się parę godzin tylko dla siebie, bez gości w domu. Ale nie powinnam narzekać, przynajmniej mieliśmy wczoraj z mężem prawdziwą randkę :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:26

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj z mężem idę do parku na sesje zdjęciową. Zrobimy sobie sami. Szkoda, że nie ma słońca... Może w następny weekend uda nam się zrobić kilka fotek w słońcu. Dzisiaj będą bardziej klimatyczne zdjęcia :)
    Miłego dnia :)

Butterfly 83, bbeczka91 lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)

Siedzę w pociągu do Warszawy po kilku dniach nad morzem :-) Było czadowo, ale przez najbliższy tydzień będę musiała chyba odpoczywać :-D

We czwartek przeszłyśmy prawie 14 kilometrów, w piątek już spokojnie, po prostu łaziłyśmy po Gdańsku. A wczoraj zoo i bardzo długi spacer, w sumie około 10 kilometrów ;-)
    Do tego 4 dzieciaków... Także wiecie, było męcząco ;-)
    Od jutra wracam na forum w pełni sił ;-) Na razie po powrocie do domu muszę się nacieszyć ciszą i spokojem ;-) Trochę jednak przesadziłam ze spacerami i bolą mnie plecy, czasami mocno kłuje w pochwie brzuch pobolewa na szczęście standardowo, więzadła ;-) Skurczy nie mam :-)

Podczytywałam Was na bieżąco, ale nie pamiętam, komu konkretnie gratulować udanych wizyt ;-) Więc ogólnie gratuluję :-D

Ja we środę o 20.20. To dopiero masakra... Zwariuję do tej godziny ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leniwa niedziela. Właśnie zjedliśmy obiadek. Najmłodszy zasnął a starszaki grają na ps4 więc mam chwilę dla siebie.

l22nzbmhc97dgg3u.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka pytałam w sklepie o dostawkę chicco next 2 me dream i Ekspedientka powiedziała, że do pół roku :)

My dziś byliśmy na zakupach w Primark, kupiłam kilka bodziaków i jedną sukieneczkę :) Sobie kurtkę, bo moje s jest już opięte.

A teraz robię ciasto dyniowe :D Mam nadzieję, że będzie smaczne, bo robię je pierwszy raz :)

Czuję już często i mocno Kornelkę :) niesamowite uczucie :) i każdy kopniak jest czymś niesamowitym :)

klamka lubi tę wiadomość

.
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę się pokrecilam w domu, przy obiedzie i pranie i już zaczynam czuć prawa stronę brzucha. :-(
    Jeszcze nie jest to mocny klujacy ból jak wczoraj ale to samo miejsce i taki sam rodzaj bólu. Zawsze się coś mi dzieje i czepia się mnie. Jakbym nie mogla bardziej bezstresowo donosic te ciążę i się w końcu nią cieszyć :-(

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
‹‹ 410 411 412 413 414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ