MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Marza, super, że wszystko dobrze! No oprócz tych głupich bakterii. Zgrabniara z Ciebie!
Ja też mam dentystę w przyszłym tygodniu i aż się boję. Byłam 2 m-ce temu i niby tylko na kamień się umówiłam, ale czy nic się nie zmieniło to pewności nigdy nie ma.Marza89 lubi tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:Marza prześliczna Córeczka i brzuszek!
Mam pytanie, po co się pasuje ubranka?
Dziękuję dziewczynyMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Butterfly 83 wrote:Inso, mi wypadła nieplanowana wizyta jutro, bo odebrałam wyniki no i ogólnie nie jest źle, ale morfologia wskazuje na anemię.
Za Twoją namową odnośnie tych boli głowy zrobiłam ferrytyne- czyli białko magazynujące żelazo no i jest nieciekawie. Norma laboratoryjna u kobiet to 20-250,a ja mam 3.42 ng/mL
Także jutro wizyta.
A Tobie dziękuję za podpowiedź :-*
Butterfly u mnie morfo podobnie, ferrrytyna 10.7 norma u mnie od 10, ale żelazo szoruje mocno po ziemi bo 42ug/dL. Położna uspokoił mnie tym, że hemoglobina nie spadła poniżej 11 (mam 11.2 g/gL) a hematokryt poniżej 33 (33.3%). Ale na badania poszłam po miałam jeszcze zlecenie z czerwca, tak musiałabym czekać miesiąc i nawet nie wiedziałabym, że trzeba działać.
Głowa boli mnie czasami ale cześciej zdarzają się zawroty.
I miałam mieć dziś szczepienie na grypę ale ze względu na lekki katar i ból gardła musiałam przełożyć na 22 listopada.
-
Ja też już po wizycie
Młody waży już 477g, więc jest wagowo tydzień do przodu. Ma mały ubytek w przegrodzie międzykomorowej, ale dr kazał się tym na razie nie przejmować, bo w 90% się zarasta do porodu. Mamy tylko zalecenie kontroli u kardiologa po porodzie.
Kleopatra, Marza89, Sana, 83xxx, Katia89, kehlana_miyu, Salsefia, Parsleyek, Makowe Szczęście, bbeczka91, Butterfly 83, iNso87, teverde lubią tę wiadomość
Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Elcia89 wrote:Ladnie . Ile przytylas marza89? Uprawiasz jakis sport,
i na tą chwilę ważę tyle co przed ciążą, nie przytyłam jeszcze nic
83xxx lubi tę wiadomość
-
Marza dziewczyno super wyglądasz. Ja jestem niska i niedaleko mi już do kulki.
Fakt, wczoraj u rodziców na obiadku przesadziłam a wieczorem jeszcze była kolacja na którą się załapaliśmyOd dzisiaj znowu norma
Inso zwykłą wizytę mam 6.11 a połówkowe 14.11
Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Mada_85 wrote:Ja też już po wizycie
Młody waży już 477g, więc jest wagowo tydzień do przodu. Ma mały ubytek w przegrodzie międzykomorowej, ale dr kazał się tym na razie nie przejmować, bo w 90% się zarasta do porodu. Mamy tylko zalecenie kontroli u kardiologa po porodzie.
Napewno Bedzie wszystko w porządku
Moge spytać co się wydarzyło z Michałkiem?
Boże 31 tc bardzo Ci współczuję...
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
india wrote:Dziewczyny piekne brzuszki
Ja poki co w ciąży czuje sie atrakcyjnie. Ciekawe jak długow jakim okresie przybywa najwięcej kilogramow?
I mnie połowkowe 16.11.
Napewno po 20 tyg już kg lecą...
Najwięcej? Hm chyba to kwestia indywidualna. Myślę ze do 36 tyg najwięcej się przybiera bo u dziecko nabiera kilogramów.Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
83xxx wrote:A jak się żywisz kochana?
Po 18 już nie jesz?
ja też na początku ciąży straciłam 2.5 kg teraz wróciłam do wagi dopiero
Teraz to ja dopiero zacznę tyć haha chociaż moja mama w 7 miesiącu dopiero zaczęła tyć i zaraz po ciąży wszystko zgubiła więc może to geny hahaMakowe Szczęście, teverde lubią tę wiadomość
-
Salsefia wrote:Butterfly u mnie morfo podobnie, ferrrytyna 10.7 norma u mnie od 10, ale żelazo szoruje mocno po ziemi bo 42ug/dL. Położna uspokoił mnie tym, że hemoglobina nie spadła poniżej 11 (mam 11.2 g/gL) a hematokryt poniżej 33 (33.3%). Ale na badania poszłam po miałam jeszcze zlecenie z czerwca, tak musiałabym czekać miesiąc i nawet nie wiedziałabym, że trzeba działać.
Głowa boli mnie czasami ale cześciej zdarzają się zawroty.
I miałam mieć dziś szczepienie na grypę ale ze względu na lekki katar i ból gardła musiałam przełożyć na 22 listopada.
No u mnie hemoglobina poniżej 10 i hematokryt też nie wygląda zbyt dobrze.
Salsefia, a jakie masz zalecenia w związku z takim A nie innym wynikiem tego żelaza?
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Hej:) milego weekendu. Gratuluje udanych wizyt
Ja mialam wizyte w srode, wszystko jest ok mloda wazy 448g. Podgladaliamy ja troche w 3d, ale zdjecia sa bez szalu, dlubala w nosie. A przez większość czasu buszowala jak szalona, jedna noge miala ppd tylkiem, druga nad glowa. Akrobatka po matce. Corka byla zachwycona usg
Ksiazka1, Makowe Szczęście, Butterfly 83, Parsleyek, Kleopatra, teverde, Sana, iNso87, Izziee, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Mam brać dalej żelazo, tylko wczesniej brałam tardyferon i morfologia się poprawiła. a teraz same witaminy prenatalne, w których jest 60mg żelaza. Póki co mam nic nie zmieniać, tylko odstawiłam tardyferon bo miałam straszne problemy z zaparciami ale teraz dokończę to co mi zostało, czyli jakieś dwa tygodnie. A 16go mam wizytę u gina i się skonsultuje, może da mi w innej formie lepiej przyswajalnej.
U Ciebie trochę gorzej ale masz teraz wizytę, żeby szybko to skonsultować? -
Czesc dziewczyny
witam się z rana
wczoraj poszłam na zakupy i oczywiście nie mogłam ominąć działu z ciuszkami niemowlęcymi
kupiłam kilka słodkich rzeczy, ale ze zakupy wciągają to czekam właśnie aż otworzą następny sklep
haha, no musze zobaczyć co tam mają fajnego
Miłego dnia Wam życzęKsiazka1, lkc, Makowe Szczęście, Sana, Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Salsefia wrote:Mam brać dalej żelazo, tylko wczesniej brałam tardyferon i morfologia się poprawiła. a teraz same witaminy prenatalne, w których jest 60mg żelaza. Póki co mam nic nie zmieniać, tylko odstawiłam tardyferon bo miałam straszne problemy z zaparciami ale teraz dokończę to co mi zostało, czyli jakieś dwa tygodnie. A 16go mam wizytę u gina i się skonsultuje, może da mi w innej formie lepiej przyswajalnej.
U Ciebie trochę gorzej ale masz teraz wizytę, żeby szybko to skonsultować?
Tak tak , dzisiaj idę na wizytę. Nie mój lekarz, ale mój jest tylko raz w miesiącu, więc nie mam zamiaru czekać. Ten ostatnio nie okazal się najgorszy mimo, że młody bardzo.mam nadzieję, że nas ogarnie z tą anemia.
Martwi mnie to przyznam.
Salsefia A ten Tardyferon to żelazo w tabl rozumiem? Jak to musiałaś brać i jak długo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 09:03
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
mayka wrote:Napewno Bedzie wszystko w porządku
Moge spytać co się wydarzyło z Michałkiem?
Boże 31 tc bardzo Ci współczuję...
Jasne. U Michałka w 24tc w usg pojawił się obrzęk w okolicy wątroby. Jak się później okazało, jego przyczyną była parwowiroza, którą pewnie najpierw zaraziłam się ja, a później przeszło na płód (parwowiroza to choroba, którą można przejść bezobjawowo lub pomylić z przeziębieniem). Obrzęk narastał i zaczęły wariować przepływy krwi w głowie, gdyż ta choroba u płodu powoduje anemię. Ratunkiem miała być transfuzja dopłodowa krwi, którą przeszłam w Szpitalu Bielańskim w Warszawie pod okiem dr Dębskiej. Niestety, w naszym przypadku nie pomogłaStan Michałka się nie poprawiał i dziecko zmarło przed porodem. Gdyby nie był chory, to nawet urodzony na tym etapie, przeżyłby - był dość duży - niecałe 2kg i 54cm.
Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc)