MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Niezwykła wrote:Witam
Dziewczyny jestem juz w domu po badaniu jest Pęcherzyk i jest ok
jestem mega szczesliwa tyle strachu sie najadlam przez jakiegos konowała
Dzis robilam Nowa Bete po 48h cczekam na Wynik trzymajcie kciuki z wzrost
Dziekuje Wszystkim
za Wsparcie mam 4tydz i 5dniNiezwykła lubi tę wiadomość
-
Niezwykła wrote:Witam
Dziewczyny jestem juz w domu po badaniu jest Pęcherzyk i jest ok
jestem mega szczesliwa tyle strachu sie najadlam przez jakiegos konowała
Dzis robilam Nowa Bete po 48h cczekam na Wynik trzymajcie kciuki z wzrost
Dziekuje Wszystkim
za Wsparcie mam 4tydz i 5dni
Smile a na jekiej podstawie On stwierdził, że ciąza się nie rozwija- przecież to było pierwsze usg, nie miał porównania z poprzednim wynikiem! Myśle, że wszytsko jest dobrze, po prostu wczesna ciązą mały pęcherzyk - zrób bete dla spokoju. POza tym mogłaś mieć poźniejszą owulację, możesz być teraz z 5 tygodniu, a nie w 7.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 10:42
Niezwykła lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Widzisz widocznie ten ginekolog nie skupił się na badaniu, skoro nie wypatrzył pęcherzyka - co za .... tyle nerwów się najadłaś. Czasami nie zostaje nam nic innego jak tylko czekanie, żadne statystyki, publikacja artykuły nie pomogą- szkoda czytć, aby sie nie nakręcać. Trzymam kciuki za dzisiejszą betę
Smile a na jekiej podstawie On stwierdził, że ciąza się nie rozwija- przecież to było pierwsze usg, nie miał porównania z poprzednim wynikiem! Myśle, że wszytsko jest dobrze, po prostu wczesna ciązą mały pęcherzyk - zrób bete dla spokoju. POza tym mogłaś mieć poźniejszą owulację, możesz być teraz z 5 tygodniu, a nie w 7.
Ja generalnie mam PCOS i moje cykle nie są regularne a owulacja tez wypada róznie, zazwyczaj późno.Ostatnio piłam miovarian na wyregulowanie cykli i on troche pomógł.W ostatnim cyklu średnio piłam bo bylismy nad morzem itd, typowej owulki nie zaobserwowałam dokładnie. A czemu tak stwierdził to nie mam pojęcia...ale moim zdaniem jak nie sa pewni to nie powinni mówic takich rzeczy. Teraz siedze i myślę... -
Reniferra wrote:Smile. Na razie się nie stresuj. Spokojnie beta. Eh kolejny przykład lekarza, który sypie sensacją nie uspokajając pacjentki i nic nie tłumacząc.
Poszłam do niego bo prowadziłam u niego pierwszą ciążę. Nigdy nie był wylewny itd ale wydawało mi sie ze nie sypie takich rewelacji jak nie ma pewności. Nie wiedziałam do kogo iść...
Stwierdził że jak na ten czas to obraz usg powinien być trochę inny -
Może powinien być inny obraz gdybyś miała regularne cykle, albo chociaż wiedziałabyś kiedy miałaś owulację. Na spokojnie ja mam długie cykle po ok 35 dni, ale tym razem udało mi sie wychwycić owulację na ok 13 czerwca ( dlatego jestem w 5t3d ciazy, a nie ja wynika z miesiączki 6t2d. Będzie wszystko dobrze, daj tylko maleństwu trochę czasu. Lekarze powinni być jednak bardziej delikatni w takich kwestiach - dla nich to kolejna osoba do przebadania - a dla nas ciąża - długo wyczekiwania czy nie - to przecież wyjątkowy stan dla kobiety.
Acilya lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Dziewczyny, widzę, że niektóre z Was ubolewają nad kolejkami na NFZ. Generalnie jest tak, że pacjentce w ciąży należy się wizyta u specjalisty(ginekolog, endokrynolog, dentysta, czy kogo tam sobie nie wymyślicie ) w terminie do max 7 dni roboczych. To gwarantuje ustawa. Oczywiście potrzebne jest skierowanie+ dokument potwierdzający ciąże.
źródło:
https://agnieszkakudela.pl/jestes-ciazy-specjalisty-pojdziesz-bez-kolejki-darmo/M@linka, smeg lubią tę wiadomość
-
Smile, ja bym zrobiłą betę i pewnie też poleciała do innego lekarza. Szczególnie że masz nieregularne owu, ciąża może być młodsza. I że nie podał ci żadnych pomiarów9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
bbeczka91 wrote:Dziewczyny, widzę, że niektóre z Was ubolewają nad kolejkami na NFZ. Generalnie jest tak, że pacjentce w ciąży należy się wizyta u specjalisty(ginekolog, endokrynolog, dentysta, czy kogo tam sobie nie wymyślicie ) w terminie do max 7 dni roboczych. To gwarantuje ustawa. Oczywiście potrzebne jest skierowanie+ dokument potwierdzający ciąże.
źródło:
https://agnieszkakudela.pl/jestes-ciazy-specjalisty-pojdziesz-bez-kolejki-darmo/9 dpo - bHCG 19,82 mIU/ml | 11 dpo - 69,63 mIU/ml | 13 dpo - 170,8 mIU/ml
1cs z Hashimoto, aTPO, ANA2 -
Smile wrote:Dziewczyny mam wyniki :
Progesteron 24,78
Beta 53079,00 co odpowiada: Ciąza 4-5 tydzień 2560-82300 mlU/ml
Co myślicie?
Piękna betaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 11:34
-
Acilya wrote:Właśnie dziś to wyczytałam, super. Ja mam pakiet w LuxMed i niby też mam tak że w ciągu 5 czy 7 dni muszą mi umówić wizytę u gina, ale pewnie dadzą byle jakiego, a ja chcę konkretną
U mnie jest tak samo. Ja mam chyba nawet 72 godziny gwarantowane. Ale co mi z tego jak dadzą mi kogoś beznadziejnego na drugim końcu miasta o 13. Wolę na portalu pacjenta sprawdzać czy się nie pojawiły jakieś wolne terminy do dobrych lekarzy.
Smile piękna beta chciałabym już mieć takąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2018, 11:37
-
Lece po kolei
Patka dopisze Twoja wizyte, ale pisalam do Ciebie chyba juz 100razy jaki termin wpisac Tobie z OM,zeby dopisac Ciebie na pierwsza strone i dalej odpowiedzi nie dostalam
Nati S ja dalej nie mam mdlosci a dzis w sumie dopiero 5+1
Wiecie co do tej nospy to ja staram sie nie brac lekow przeciwbolowych,bo mam wrazenie,ze po tej nospie u wiekszosci osob ktore znam i urodzily dzieci mialy te napiecie miesniowe. Nie wiem czy sa badania w tym kierunku,ze to od tego ale ja wole nie brac dla swojego spokoju.
Reniferra witaj! Zdazylam wczoraj chyba tylko Ciebie na 1 strone dopisac
Mamy poki co ten sam termin.
Mayka super wiadomosci gratuluje !
Ksiazka,M@linka gratuluje bety !
An, Ulv, bbeczka to czekamy na wyniki )) Ja juz robic nic nie bede. Zdaje sie na los i czekam do kolejnej wizyty.
Ayleen ja wcisnelam sie za 2 tygodnie miedzy pacjentami do endo,bo teraz ma urlop. Ide sama teraz do niego,bo kazal przy nastepnej ciazy przyjsc,bo tez odrazu mi TSH podskoczylo w ciazy i musialam euthyrox brac. Sama teraz badan nie robie, on mi da skierownie i wtedy pojde.
Ulv ja biore od marca kwas foliowy zwykly a teraz zaczelam od paru dni Femibion 1. Bralam go w poprzednich ciazach.
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Patka super,ze po wizycie wszystko w porzadku. To zostaje wizyta na tego 20tego?
Anet widze,ze juz wiesz jak pogrubic
Smile ale jak to? to nic a nic Tobie nie powiedzial konkretnego?? Mysle tak jak Anet,ze moze owulacja byla bardzo pozno i juz tydzien,poltora jest w plecy niz jak wychodzi z OM.
Wizyta na 13tego?