MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka strazak w domu bo ma zapalenie krtani. Oglądamy właśnie bajki, ja jem owsianke, dzidziuś skacze w najlepsze
Zaczęłam bardziej skupiać się na rym co jem i od tyg waga stoi ufff trzeba się pilnować bo 5.5 kg juz poszło.
Te z Już jestem w 25 tyg i jeszcze tylko 15 tyg
Ja już po glukozie wynik ok. Kolejna wizyta kolejna 6.12. Tym razem mi nie zmierzył dziecka.iNso87, Ksiazka1, Kleopatra, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, bbeczka91, Marza89 lubią tę wiadomość
Olaf 08.07.2011
Leon 31.08.2015
Tola 02.02.2017
...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019 -
Kurcze 1 kg juz. Moj tez pewnie bedzie wazyl duzo, jeslijuz w 20 tygodniu i 3 dni wazyl 400gram. Wczoraj bylam na zumbie i nie wiem dlaczego ale zawsze dzien po waze wiecej, tyje zamiast trzymac wage:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 09:04
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Ja juz po wizycie. Mocz ok, krew do dupy. Spadla mi morfologia do 10,7. Mam brac jakis dodatkowy suplement zelaza - Actiferol Forte.,brala ktoras? W poprzednich ciazach poprostu bralam Tardyferon. Za to glukoza wyszla ok. Nie mam cukrzycy. Mialam 79,4/114,2/109,6.
-
lkc wrote:Moj lekarz z kolei mowil ze jeśli przy poprzedniej ciazy byla cukrzyca, to jest bardzo prawdopodobne ze przy kolejnej tez będzie. Ale z tego tez wychodzi ze moze jej nie być
Dobra wstaje szykowac Mlodej ciuchy do przedszkola, a potem szybko do Lidla po domek.lkc lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Lwieserce! Jaki duży chłopak
. Cudownie. To na którego Ci wypada cc? Mogłabym policzyć, ale mózg mi ciąża wypala.
19 luty - ale może uda się 20 luty
Ja glukozę mam jeszcze przed sobą, gdzieś za 2 tygodnie dopiero będę robiła.
Hemoglobinę mam 11,4, ale żelazo w normie - 86. Trochę zbyt niskie TSH i w tym miesiącu mam zmniejszyć dawkę leku.Reniferra lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
nick nieaktualnyHej,
Ja wczoraj byłam na glukozie, dałam radę, dobrze się czułam po więc okwyniki też ok.
Robiłam też inne badania i tez wszystko w normie. W szoku jestem, bo zazwyczaj miałam coś nie tak. Albo krew albo mocz a tu wszystko dobrze, więc jestem zadowolonaod miesiąca pilnuje się co jem i jak jem, także wyszło mi to na dobre, oczywiście od czasu do czasu coś słodkiego wpadnie, ale bez tego nabawiłabym się depresji w taką pogodę :p i jeszcze mały plus- waga tylko pół kg do przodu w tym czasie.
W przyszłym tygodniu wizyta, więc zobaczymy co u maluszka słychać, już nie mogę się doczekać
iNso87, enka90, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, 83xxx, Reniferra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się źle czuje dziś. Brzuch mnie boli. W nocy nie mogę pozycji znaleźć. Mam wrażenie jakby mnie macica bolała. Chyba się zwolni szybciej z pracy. Glukoze zrobię w przyszłym tyg.
Kurcze ale duże już nasze dzieci -
nick nieaktualny
-
Witam się po przerwie, nie mam nawet czasu , aby nadorbić wszytsko co napisałyście. Mam tylko nadzieję, że jest wszytsko dobrze, widziałam, że już sa ustalenia co do daty cc - fajnie , że tak szybko. Ja jutro idę na badania w tym na test obciążenia glukoza, pewnie będe musiała wstać ok 5.30;-(( masakra, ja o 7 ledwo wstaje. Widzę, że mam jakiś mniej energii niż z córcią, nie wiem z czego to wynika, ale słabej sie czuję ....Pozdrawiam ciapłoCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Cześć dziewczyny
Ja tak wczoraj spanikowalam że malutka mniej się rusza, a przed 22 i rano przed 5 strasznie buszowalachyba woli nocny tryb życia
Ja kupiłam sobie glukoze, w aptece była tylko zwykła, żadna smakowa. Test mam zrobić dopiero na początku grudnia.
A dzisiaj przed 17 wizyta, nie mogę się doczekać
Kleopatra, książka dobrze mówi, lepiej idź do domu, połóż się, odpocznij -
WICHURA, M@LINKA, KASIULEEK, AN1315, KASIALUDEK, NADZIEJA2019, KANIA85, MONNIQU, MONIA85, SABELA, WERKA35 Dziewczyny jak Wasze polowkowe? I co z Wami sie dzieje? Wogole sie nie odzywacie,napiszcie co u Was? Czy juz nie bedziecie na forum?
Wogole Ktos jeszcze procz osob wypisanych bedzie mial jeszcze polowkowe?
Mimoza Ty to wiem,ze sie odzywasz;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 11:02
-
Ksiazka1 wrote:Inso ładnie z waga jak tak przybierasz
Kleopatra jak masz taką możliwość to lepiej urwać się z pracy i odpocząć troszkę w domu. -
nick nieaktualny
-
Inso, jakby nie patrzeć, będę mieć znowu połówkowe
Dostałam skierowanie na usg, ale nie na kontrolę torbieli, tylko na usg 18-22 tc
Dzień dobry
Wróciłam właśnie z poczty, wczoraj przyszła przesyłka z lampkami dla MłodejWiecie, jakie fajne? Ładna drucikach, więc praktycznie nie widać żaróweczek
7 zł za 5m, no i przesyłka 5 zł
Ale takie fajne, że aż się zastanawiam, czy nam do pokoju też nie kupićA działa na baterie, więc kontakt niepotrzebny
Pomyślę
Wczoraj przyszedł też kurier ze sweterkiem świątecznym-też dla Młodej
No i dzisiaj przychodzi kurier z kolczykami-dla siostrzenic i Młodej
Po raz pierwszy mam już wszystko ogarnięte prezentowoAle czad
enka90, iNso87, Izziee, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Z tym moczem to powinien być min 4h w pęcherzu, inaczej takie badanie ma niską wartość diagnostyczną. Dlatego ja przed badaniem staram się mniej pić (co przychodzi mi z trudem bo zawsze piłam wodę litrami
) i położyć trochę później tak by uniknąć nocnego wstawania
Z tym przechowywaniem w lodówce też bym uważała (wiadomo, że są sytuacje kiedy jest to konieczne) bo m.in. niska temperatura może spowodować wytrącanie się kryształów w moczu. Trzeba się jednak trzymać tej zasady by dostarczyć mocz do lab w ciągu 2h. Wiadomo, że w większości przypadków jeszcze długo stoi w punkcie pobrań. Wychodzę z założenia, że lepiej pobrać raz a porządnie niż 2x powtarzać badanie. Ja dzisiaj odbieram wyniki TSH. Czuję, że znów mi wzrosło i znów będę musiała odwiedzić endokrynologa. Ostatnio raz w miesiącu to norma ;/ Ja też będę mieć drugie połówkowe 3.12
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 11:19
Hashimoto, Letrox -
Hej! U mnie jakiś spadek energii, wczoraj przeleżałam pół dnia z bólem głowy i ostatecznie ratowałam się paracetamolem. Dzisiaj już trochę lepie i dodatkowo ratuję się kawą ( na jedną małą sobie pozwalam).
Przejrzałam ofertę lidla bo chciałam zobaczyć te biustonosze do karmienia no i rozczarowaniesą w obwodzie od 80 a jeszcze biorąc pod uwagę, że ich rozmiarówka jest zaniżona to nawet nie mam co ich oglądać.
Laura