X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • mayka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka strazak w domu bo ma zapalenie krtani. Oglądamy właśnie bajki, ja jem owsianke, dzidziuś skacze w najlepsze :)
    Zaczęłam bardziej skupiać się na rym co jem i od tyg waga stoi ufff trzeba się pilnować bo 5.5 kg juz poszło.
    Te z Już jestem w 25 tyg i jeszcze tylko 15 tyg :)
    Ja już po glukozie wynik ok. Kolejna wizyta kolejna 6.12. Tym razem mi nie zmierzył dziecka.

iNso87, Ksiazka1, Kleopatra, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, bbeczka91, Marza89 lubią tę wiadomość

Olaf 08.07.2011
    Leon 31.08.2015
    Tola 02.02.2017
    ...I Nasza niespodzianka Lidia 06.03.2019
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze 1 kg juz. Moj tez pewnie bedzie wazyl duzo, jeslijuz w 20 tygodniu i 3 dni wazyl 400gram. Wczoraj bylam na zumbie i nie wiem dlaczego ale zawsze dzien po waze wiecej, tyje zamiast trzymac wage:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 09:04

Reniferra lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mięśnie wodę zatrzymują po wysiłku. Jutro już będzie mniej ;). Też tak zawsze miałam, kiedy ćwiczyłam intensywnie.

patuniek86 lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Mocz ok, krew do dupy. Spadla mi morfologia do 10,7. Mam brac jakis dodatkowy suplement zelaza - Actiferol Forte.,brala ktoras? W poprzednich ciazach poprostu bralam Tardyferon. Za to glukoza wyszla ok. Nie mam cukrzycy. Mialam 79,4/114,2/109,6.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Moj lekarz z kolei mowil ze jeśli przy poprzedniej ciazy byla cukrzyca, to jest bardzo prawdopodobne ze przy kolejnej tez będzie. Ale z tego tez wychodzi ze moze jej nie być ;)
    Dobra wstaje szykowac Mlodej ciuchy do przedszkola, a potem szybko do Lidla po domek.
    Ja juz sie rozpedzilam dzis rano i przed wizyta chcialam do Lidla po staniki do karmienia haha Dobrze,ze spojrzalam jeszcze raz w gazetke,ze to za tydzien..:p

lkc lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Lwieserce! Jaki duży chłopak :). Cudownie. To na którego Ci wypada cc? Mogłabym policzyć, ale mózg mi ciąża wypala.

19 luty - ale może uda się 20 luty :)

Ja glukozę mam jeszcze przed sobą, gdzieś za 2 tygodnie dopiero będę robiła.
    Hemoglobinę mam 11,4, ale żelazo w normie - 86. Trochę zbyt niskie TSH i w tym miesiącu mam zmniejszyć dawkę leku.

Reniferra lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja wczoraj byłam na glukozie, dałam radę, dobrze się czułam po więc ok :) wyniki też ok.
    Robiłam też inne badania i tez wszystko w normie. W szoku jestem, bo zazwyczaj miałam coś nie tak. Albo krew albo mocz a tu wszystko dobrze, więc jestem zadowolona :) od miesiąca pilnuje się co jem i jak jem, także wyszło mi to na dobre, oczywiście od czasu do czasu coś słodkiego wpadnie, ale bez tego nabawiłabym się depresji w taką pogodę :p i jeszcze mały plus- waga tylko pół kg do przodu w tym czasie.

W przyszłym tygodniu wizyta, więc zobaczymy co u maluszka słychać, już nie mogę się doczekać :)

iNso87, enka90, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, 83xxx, Reniferra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Właśnie się obudziłam i jakoś spać nie mogę... mam pytanie do dziewczyn co robiły glukozę czy kupowaliście zwykła 75 g czy ten gluco test smakowy ???
    Ja kupiłam zwykła 75gram.

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się źle czuje dziś. Brzuch mnie boli. W nocy nie mogę pozycji znaleźć. Mam wrażenie jakby mnie macica bolała. Chyba się zwolni szybciej z pracy. Glukoze zrobię w przyszłym tyg.
    Kurcze ale duże już nasze dzieci :)

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga to w granicach 1-1,5kg co 3 tygodnie.. niby nie jest zle ale ta 7 z przodu tak mnie doluje ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ładnie z waga jak tak przybierasz :)

Kleopatra jak masz taką możliwość to lepiej urwać się z pracy i odpocząć troszkę w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 10:23

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie, nie mam nawet czasu , aby nadorbić wszytsko co napisałyście. Mam tylko nadzieję, że jest wszytsko dobrze, widziałam, że już sa ustalenia co do daty cc - fajnie , że tak szybko. Ja jutro idę na badania w tym na test obciążenia glukoza, pewnie będe musiała wstać ok 5.30;-(( masakra, ja o 7 ledwo wstaje. Widzę, że mam jakiś mniej energii niż z córcią, nie wiem z czego to wynika, ale słabej sie czuję ....Pozdrawiam ciapło

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja tak wczoraj spanikowalam że malutka mniej się rusza, a przed 22 i rano przed 5 strasznie buszowala <3 chyba woli nocny tryb życia :D
    Ja kupiłam sobie glukoze, w aptece była tylko zwykła, żadna smakowa. Test mam zrobić dopiero na początku grudnia.
    A dzisiaj przed 17 wizyta, nie mogę się doczekać <3
    Kleopatra, książka dobrze mówi, lepiej idź do domu, połóż się, odpocznij :)

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WICHURA, M@LINKA, KASIULEEK, AN1315, KASIALUDEK, NADZIEJA2019, KANIA85, MONNIQU, MONIA85, SABELA, WERKA35 Dziewczyny jak Wasze polowkowe? I co z Wami sie dzieje? Wogole sie nie odzywacie,napiszcie co u Was? Czy juz nie bedziecie na forum?

Wogole Ktos jeszcze procz osob wypisanych bedzie mial jeszcze polowkowe?

Mimoza Ty to wiem,ze sie odzywasz;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 11:02

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksiazka1 wrote:
    Inso ładnie z waga jak tak przybierasz :)

Kleopatra jak masz taką możliwość to lepiej urwać się z pracy i odpocząć troszkę w domu.
    Tak tylko wolalabym raz w miesiacu wogole nie przybrac :p bo z ta czestotliwoscia to znowu do 80kg dobije idac do porodu;/

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 ja też ledwo wstaje o 7. Miałam do laboratorium na glukoze na 7.30 a wstałam o 7.10 :p ale zdążyłam :D więc doskonale Cie rozumiem ;)

Anet85 lubi tę wiadomość

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, jakby nie patrzeć, będę mieć znowu połówkowe :-D
    Dostałam skierowanie na usg, ale nie na kontrolę torbieli, tylko na usg 18-22 tc :-D

Dzień dobry :-)
    Wróciłam właśnie z poczty, wczoraj przyszła przesyłka z lampkami dla Młodej :-) Wiecie, jakie fajne? Ładna drucikach, więc praktycznie nie widać żaróweczek :-)
    7 zł za 5m, no i przesyłka 5 zł ;-)
    Ale takie fajne, że aż się zastanawiam, czy nam do pokoju też nie kupić :-) A działa na baterie, więc kontakt niepotrzebny :-) Pomyślę :-)
    Wczoraj przyszedł też kurier ze sweterkiem świątecznym-też dla Młodej :-D
    No i dzisiaj przychodzi kurier z kolczykami-dla siostrzenic i Młodej :-)

Po raz pierwszy mam już wszystko ogarnięte prezentowo :-) Ale czad :-D

enka90, iNso87, Izziee, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym moczem to powinien być min 4h w pęcherzu, inaczej takie badanie ma niską wartość diagnostyczną. Dlatego ja przed badaniem staram się mniej pić (co przychodzi mi z trudem bo zawsze piłam wodę litrami :D) i położyć trochę później tak by uniknąć nocnego wstawania :) Z tym przechowywaniem w lodówce też bym uważała (wiadomo, że są sytuacje kiedy jest to konieczne) bo m.in. niska temperatura może spowodować wytrącanie się kryształów w moczu. Trzeba się jednak trzymać tej zasady by dostarczyć mocz do lab w ciągu 2h. Wiadomo, że w większości przypadków jeszcze długo stoi w punkcie pobrań. Wychodzę z założenia, że lepiej pobrać raz a porządnie niż 2x powtarzać badanie. Ja dzisiaj odbieram wyniki TSH. Czuję, że znów mi wzrosło i znów będę musiała odwiedzić endokrynologa. Ostatnio raz w miesiącu to norma ;/ Ja też będę mieć drugie połówkowe 3.12 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 11:19

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj przed pracą wpadłam do Lidla po zestaw torów drewnianych dla synka :) Ma już trochę tych z Ikei i uwielbia pociągi, a te z Lidla są kompatybilne z tymi z Ikei :)

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie jakiś spadek energii, wczoraj przeleżałam pół dnia z bólem głowy i ostatecznie ratowałam się paracetamolem. Dzisiaj już trochę lepie i dodatkowo ratuję się kawą ( na jedną małą sobie pozwalam).

Przejrzałam ofertę lidla bo chciałam zobaczyć te biustonosze do karmienia no i rozczarowanie :/ są w obwodzie od 80 a jeszcze biorąc pod uwagę, że ich rozmiarówka jest zaniżona to nawet nie mam co ich oglądać.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ