X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Hej! U mnie jakiś spadek energii, wczoraj przeleżałam pół dnia z bólem głowy i ostatecznie ratowałam się paracetamolem. Dzisiaj już trochę lepie i dodatkowo ratuję się kawą ( na jedną małą sobie pozwalam).

Przejrzałam ofertę lidla bo chciałam zobaczyć te biustonosze do karmienia no i rozczarowanie :/ są w obwodzie od 80 a jeszcze biorąc pod uwagę, że ich rozmiarówka jest zaniżona to nawet nie mam co ich oglądać.

O matko, od 80?! Nawet teraz obwód mam 70, przed ciążą spokojnie nosiłam 65 :-(
    To też nie patrzę, aż tak przytyć nie zamierzam (piszę to zagryzając kolejny dzisiaj kawałek bloku czekoladowego ;-) ).

I przykro mi z powodu bólu głowy. Mi zawroty mijają, może to wszystko jest jakoś związane z zanieczyszczeniem powietrza itp... Oby Ci przeszło :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja mam połówkowe 20stego na 17sta ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi dzisiaj 2 koszule ciążowe i szlafrok :) Teściowa zafundowała mi na urodziny, więc wybrałam sobie z tych lepszych, a co ;p Jedna rozpinana po całości, więc idealna do porodu, a wygląda jak sukienka ;). Materiał super w dotyku, zobaczymy co będzie po praniu

Izziee lubi tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 ja myślę, że to bardziej ciśnienie niż powietrze bo mam oczyszczacz w domu, a jeszcze mi się kawa wczoraj skończyła. Dzisiaj już na szczęście lepiej. Mmm bloku to ja dawno nie jadłam a też bardzo lubię :D

Delivila no to fajną masz teściową ;) podzielisz się informacją skąd koszule?

Dziewczyny a co myślicie o krwi pępowinowej? Czy któraś z Was zamierza ją pobrać? To jest duży koszt, ale my się z mężem zastanawiamy.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze u wiekszosci z nas jakis spadek formy.Mi troche bole przeszly ale nie ma rewelacji...mam tylko nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje.Zwariuje do tej 17...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezenty upatrzylam ale nie mialam jak jechac do biedronki i jestem niepocieszona...mam tylko nadzieje ze wszystkiego nie wykupia

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvilla zazdroszcze teaciowej,milo z jej strony

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy słyszałyście o mamalama? Jedna z Dziewczyn śpiewa przepięknie i teraz chcą nagrać płytę w języku polskim. Może chciałyście je wesprzeć? https://wspieram.to/pomelody

.
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy w UK miałyście test glukozy?

.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale się rozpisałyście :)
    Cieszę się że same dobre wieści z wizyt <3 83xxx ale przemiana haha :D gratulacje!

U nas wciąż trwają debaty co do imienia :D powoli też wybieramy wyprawkę.

Siadamy z córcią do obiadu, szaro i ponuro za oknem. Miłego dnia.

83xxx lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, i dziś zaczynam 22 tydzień ciąży <3 <3

Makowe Szczęście, iNso87, lkc lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, ja też mam wizytę koło 17, trochę się stresuję ale już chce moja malutka zobaczyć :D

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:26

• Smile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 gdyby nie te bóle to bym się nie stresowała a tak to klops...nie wiem czy brać jeszcze no spe, wzięłam jedną rano. Może jakoś dam radę

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, daj znać koniecznie po wizycie co u Ciebie ;)

age.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie roztargnienie towarzyszy również cały czas, zapominam się też czasem krótko mówiąc mózg pracuje na dużo wolniejszych obrotach niestety. Dobrze że już jestem na zwolnieniu bo pracować z taką głową to istna katastrofa

klamka lubi tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dokucza ciążowe zgąbczenie mózgu - tak to nazywam ;)
    Ja już dawno po połówkowych, ale jakoś nie pisałam - zabiegana jestem przy córci, a do tego w trakcie przeprowadzki i wykańczania nowego mieszkania. Jest co robić.
    Połówkowe w porządku - mała rośnie i wyglada na to, że wszystko okej. Mnie najbardziej stresują przepływy - w poprzedniej ciąży z tego powodu trafiłam do szpitala i Mela urodziła się malutka (2300g). Ale na ten moment jest dobrze.
    U mnie dziś 22+4 a przytyłam już 6kg! Ale nie powinno mnie to dziwić, skoro ciagle kuszą mnie słodycze i in ulegam ;)
    Właśnie siedzę w poczekalni i czekam na wizytę... obok mnie córcia w wózku ma drzemkę (nie udało się dziś zorganizować pomocy mamy ani męża). Mam nadzieję, że bedzie spokojna w gabinecie - trzymajcie kciuki :)

klamka, patuniek86, iNso87, Makowe Szczęście, bbeczka91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Salsefia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie ;-) u mnie z wagą 7kg od początku, dziś sie przestraszyłam aż bo jeszcze w październiku było 3-4, nie wiem kiedy to naleciało. Słodycze jem, Ok codziennie ale małe ilości, ogólnie jem mniej niż na poczatku ciazy a tu taki zonk;-) jutro wizyta i mam nadzieję, że moje dodatkowe plusy przełożyły się na wagę Maluchów;-)
    Wczoraj ogarnęłam koszyk na Allegro z resztą wyprawki, podkłady i takie tam, wybrałam laktator. Zostały nam dobwybrania materace i tylko zamówić.
    Właśnie sama jestem ciekawa jakie koszule kupujecie, które warto a które nie.
    Dziewczyny a osłonki na sutki używałyście, planujecie kupić? Doświadczeni w tym temacie brak a nie chce zakupić rzeczy których pozniej nie użyje

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałam ;)
    A miałam jeszcze pytać, czy macie jakies doświadczenia z wózkami rok po roku? Zaczynam się bać wyjsć i spacerów na wiosnę...

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o koszule, to ja kupiłam w poprzedniej ciąży z Esotiq - używam ich cały zaś. Przyjemna bawełna i nic się z nimi nie dzieje w praniu czy suszeniu.
    Osłonki miałam ale nie użyłam ani razu - oddałam koleżance, bo ona używała. To chba kwestia osobnicza - jednym pasuje a innym nie. Ale ja w takich sytuacjach polecam sobie wybrać i wysłać linki mężowi albo komuś kto w razie potrzeby szybko kupi kiedy bedziesz jeszcze w szpitalu po porodzie.

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ