X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wrote:
    Hej! U mnie jakiś spadek energii, wczoraj przeleżałam pół dnia z bólem głowy i ostatecznie ratowałam się paracetamolem. Dzisiaj już trochę lepie i dodatkowo ratuję się kawą ( na jedną małą sobie pozwalam).

Przejrzałam ofertę lidla bo chciałam zobaczyć te biustonosze do karmienia no i rozczarowanie :/ są w obwodzie od 80 a jeszcze biorąc pod uwagę, że ich rozmiarówka jest zaniżona to nawet nie mam co ich oglądać.

O matko, od 80?! Nawet teraz obwód mam 70, przed ciążą spokojnie nosiłam 65 :-(
    To też nie patrzę, aż tak przytyć nie zamierzam (piszę to zagryzając kolejny dzisiaj kawałek bloku czekoladowego ;-) ).

I przykro mi z powodu bólu głowy. Mi zawroty mijają, może to wszystko jest jakoś związane z zanieczyszczeniem powietrza itp... Oby Ci przeszło :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Malutka_27 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze ja mam połówkowe 20stego na 17sta ;-)

iNso87 lubi tę wiadomość

43ktupjymknd3pkp.png

Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi dzisiaj 2 koszule ciążowe i szlafrok :) Teściowa zafundowała mi na urodziny, więc wybrałam sobie z tych lepszych, a co ;p Jedna rozpinana po całości, więc idealna do porodu, a wygląda jak sukienka ;). Materiał super w dotyku, zobaczymy co będzie po praniu

Izziee lubi tę wiadomość

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 ja myślę, że to bardziej ciśnienie niż powietrze bo mam oczyszczacz w domu, a jeszcze mi się kawa wczoraj skończyła. Dzisiaj już na szczęście lepiej. Mmm bloku to ja dawno nie jadłam a też bardzo lubię :D

Delivila no to fajną masz teściową ;) podzielisz się informacją skąd koszule?

Dziewczyny a co myślicie o krwi pępowinowej? Czy któraś z Was zamierza ją pobrać? To jest duży koszt, ale my się z mężem zastanawiamy.

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze u wiekszosci z nas jakis spadek formy.Mi troche bole przeszly ale nie ma rewelacji...mam tylko nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje.Zwariuje do tej 17...

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezenty upatrzylam ale nie mialam jak jechac do biedronki i jestem niepocieszona...mam tylko nadzieje ze wszystkiego nie wykupia

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Smile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvilla zazdroszcze teaciowej,milo z jej strony

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy słyszałyście o mamalama? Jedna z Dziewczyn śpiewa przepięknie i teraz chcą nagrać płytę w języku polskim. Może chciałyście je wesprzeć? https://wspieram.to/pomelody

.
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie czy w UK miałyście test glukozy?

.
  • Sana Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale się rozpisałyście :)
    Cieszę się że same dobre wieści z wizyt <3 83xxx ale przemiana haha :D gratulacje!

U nas wciąż trwają debaty co do imienia :D powoli też wybieramy wyprawkę.

Siadamy z córcią do obiadu, szaro i ponuro za oknem. Miłego dnia.

83xxx lubi tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Sana Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, i dziś zaczynam 22 tydzień ciąży <3 <3

Makowe Szczęście, iNso87, lkc lubią tę wiadomość

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, ja też mam wizytę koło 17, trochę się stresuję ale już chce moja malutka zobaczyć :D

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:26

• Smile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 gdyby nie te bóle to bym się nie stresowała a tak to klops...nie wiem czy brać jeszcze no spe, wzięłam jedną rano. Może jakoś dam radę

2nn3rjjg8n6fiit0.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smile, daj znać koniecznie po wizycie co u Ciebie ;)

age.png
  • Madziakk Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie roztargnienie towarzyszy również cały czas, zapominam się też czasem krótko mówiąc mózg pracuje na dużo wolniejszych obrotach niestety. Dobrze że już jestem na zwolnieniu bo pracować z taką głową to istna katastrofa

klamka lubi tę wiadomość

zem3i09kgh136z79.png
  • Kasialudek Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też dokucza ciążowe zgąbczenie mózgu - tak to nazywam ;)
    Ja już dawno po połówkowych, ale jakoś nie pisałam - zabiegana jestem przy córci, a do tego w trakcie przeprowadzki i wykańczania nowego mieszkania. Jest co robić.
    Połówkowe w porządku - mała rośnie i wyglada na to, że wszystko okej. Mnie najbardziej stresują przepływy - w poprzedniej ciąży z tego powodu trafiłam do szpitala i Mela urodziła się malutka (2300g). Ale na ten moment jest dobrze.
    U mnie dziś 22+4 a przytyłam już 6kg! Ale nie powinno mnie to dziwić, skoro ciagle kuszą mnie słodycze i in ulegam ;)
    Właśnie siedzę w poczekalni i czekam na wizytę... obok mnie córcia w wózku ma drzemkę (nie udało się dziś zorganizować pomocy mamy ani męża). Mam nadzieję, że bedzie spokojna w gabinecie - trzymajcie kciuki :)

klamka, patuniek86, iNso87, Makowe Szczęście, bbeczka91, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Salsefia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisalyscie ;-) u mnie z wagą 7kg od początku, dziś sie przestraszyłam aż bo jeszcze w październiku było 3-4, nie wiem kiedy to naleciało. Słodycze jem, Ok codziennie ale małe ilości, ogólnie jem mniej niż na poczatku ciazy a tu taki zonk;-) jutro wizyta i mam nadzieję, że moje dodatkowe plusy przełożyły się na wagę Maluchów;-)
    Wczoraj ogarnęłam koszyk na Allegro z resztą wyprawki, podkłady i takie tam, wybrałam laktator. Zostały nam dobwybrania materace i tylko zamówić.
    Właśnie sama jestem ciekawa jakie koszule kupujecie, które warto a które nie.
    Dziewczyny a osłonki na sutki używałyście, planujecie kupić? Doświadczeni w tym temacie brak a nie chce zakupić rzeczy których pozniej nie użyje

7mdlydr.png

<3 Bruno <3 Klara

Brak antykoncepcji 11/2015
    Żylaki powrózka nasiennego,
    06/2018 IMSI
    3/07/2018 transfer 2 blastek
    31/07/2018 dwa <3 <3

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałam ;)
    A miałam jeszcze pytać, czy macie jakies doświadczenia z wózkami rok po roku? Zaczynam się bać wyjsć i spacerów na wiosnę...

Wysłany: 15 listopada 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o koszule, to ja kupiłam w poprzedniej ciąży z Esotiq - używam ich cały zaś. Przyjemna bawełna i nic się z nimi nie dzieje w praniu czy suszeniu.
    Osłonki miałam ale nie użyłam ani razu - oddałam koleżance, bo ona używała. To chba kwestia osobnicza - jednym pasuje a innym nie. Ale ja w takich sytuacjach polecam sobie wybrać i wysłać linki mężowi albo komuś kto w razie potrzeby szybko kupi kiedy bedziesz jeszcze w szpitalu po porodzie.

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ