MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję Kleopatra! Jakoś mi ulżyło :*
Gratuluję badań Enka
Ja przed badaniem moczu wyciągam probówkę na pralkę, żeby pamiętać.
A co do herbaty z cytryną, to mamaginekolog pisała, że w innych krajach zamiast roztworu glukozy można wypić np. Colę, ale wiadomo, że nasze "polskie" badanie jest bardziej miarodajne.enka90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, z tym moczem to też bez stresu.
Jeśli w nocy często wstajecie, to nie możecie nagle się wstrzymaćPo prostu pobieracie do próbki pierwszy mocz po ostatecznym wstaniu z łóżka
Ja się budzę co noc około 3-4, potem o 9. I sikam do pojemniczka o 9
Faktycznie miałabym problem, gdybym musiała siusiać o 6 rano. Ale wtedy po prostu już bym wstała i na 7 do labulkc lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Mam moje wyniki krzywej i wszystko idealnie. Chociaż to z głowy
Widzicie, wszędzie inne wytyczne co do picia wody w trakcie badania. W laboratorium mówią jedno, internet oczywiście sprzeczne info, każdy lekarz inaczej. Szkoda, że nie ma jakiś jednych ogólnych zaleceń jak prawidłowo przeprowadzić badanie.iNso87, Reniferra, Makowe Szczęście, patuniek86, Ksiazka1, Katia89, enka90, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
-
Ja się obudziłam na siku jak zwykle i oczywiście zasnąć już nie mogę
Glukoza czeka mnie do wypicia w poniedziałek i mam też wizytę ale pewnie już bez usg tylko dostanę ciąg dalszy zwolnienia do pracy i pewnie zbada szyjke czy wszystko ok.
Jestem ciekawa czy teraz też będę mieć cukrzycę ciążowa jak przy poprzedniej ciąży, ale myślę że tak. -
patkaaxx90 wrote:Właśnie się obudziłam i jakoś spać nie mogę... mam pytanie do dziewczyn co robiły glukozę czy kupowaliście zwykła 75 g czy ten gluco test smakowy ???
-
Madziakk wrote:Ja się obudziłam na siku jak zwykle i oczywiście zasnąć już nie mogę
Glukoza czeka mnie do wypicia w poniedziałek i mam też wizytę ale pewnie już bez usg tylko dostanę ciąg dalszy zwolnienia do pracy i pewnie zbada szyjke czy wszystko ok.
Jestem ciekawa czy teraz też będę mieć cukrzycę ciążowa jak przy poprzedniej ciąży, ale myślę że tak.cukrzyca wcale nie musi sie powtorzyc. Trzymam kciuki,zeby tym razem Ciebie ominela.
Tesciowej kolezanka z pracy urodzila jakis czas temu chyba 2 dziecko. I dostala w ciazy cukrzycy,niestety zostala Jej ta cukrzyca po ciazy. Myslalam,ze we wszystkich przypadkach ona potem "znika" a tu taki zonk. -
Moj lekarz z kolei mowil ze jeśli przy poprzedniej ciazy byla cukrzyca, to jest bardzo prawdopodobne ze przy kolejnej tez będzie. Ale z tego tez wychodzi ze moze jej nie być
Dobra wstaje szykowac Mlodej ciuchy do przedszkola, a potem szybko do Lidla po domek.Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Co do moczu, to chciałam jeszcze dodać, że w razie czego on może postać do 4h w lodówce. Tylko też nie mamy gwarancji, kiedy próbka potem będzie badana przez labo. Ja też nie mogę zazwyczaj wytrzymać do tej 7 rano i wtedy pakuję go do lodówy. Choć rzeczywiście też bez przesady. W szpitalach, kiedy potrzebują mocz od pacjenta, to nikt się nie pyta czy to pierwsze sikanie dnia, tylko wręczają kubek i tyle. Próbka ma być oddana.
-
Madziakk wrote:
Jestem ciekawa czy teraz też będę mieć cukrzycę ciążowa jak przy poprzedniej ciąży, ale myślę że tak.
Niekoniecznie
Madziakk lubi tę wiadomość
Robert - 20.04.2012
Filip - 27.08.2013
Michałek - Aniołek 10.07.2015 [*] (31tc)
Aniołek 26.07.2017 [*] (10tc)
Szymonek - Aniołek 05.12.2018 [*] (26tc) -
Cześć dziewczyny! Musiałam sobie zrobić przerwę od forum, ale już wracam:)
Jestem po wczorajszej wizycie, więc spokojniejsza. Mój synalek waży już 968 gram! Torbiel w główce wchłonęła się, więc odetchnęłam. Ale uparciuch znów nie chciał obrócić się do badania serduszka, więc kolejna próba we wtorek. Tym razem pani doktor kazała mi wziąć coś słodkiego i będziemy próbować do skutku.
I uwaga, do porodu zostało mi 96 dni. Wczoraj ustaliłyśmy termin cc. Dostałam też zdjęcie 3d - jest bardzo podobny do córeczki:)
Cieszę się, że u Was wszystko dobrze. Lutowy wątek podglądam i też mocno przeżyłam...Salsefia, Reniferra, iNso87, patuniek86, Ksiazka1, Kleopatra, Mada_85, Anet85, Katia89, Madziakk, enka90, Izziee, kehlana_miyu, teverde, Butterfly 83, lkc, bbeczka91, Marza89 lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Już jestem po jednym pobraniu, wypiłam glukoze! Jeeeeeeeee
duszkiem. Z dziwnych wytycznych Pani mi powiedziała, że jest bardzo słodkie, nie muszę się stresować I mogę pić jak długo chce. Była w szoku jak przechyliłam na raz ;p
Reniferra, iNso87, 83xxx, patuniek86, Ksiazka1, enka90, kehlana_miyu, Marza89 lubią tę wiadomość
. -
Makowe Szczęście brawo TY!
LwieSerce mówiłyśmy Ci , że wszystko będzie dobrze:)super!
Witam się i ja:)kolejna noc kiepska, wszystko mnie bolało, kuło,ciągnęło...nie mogłam się normalnie przekręcić.Normalnie jak 90letnia staruszka...chociaż tyle że mała buszowała więc dzisiaj czekam do 17 i wizytacja
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość