MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć kochane
Ja wczoraj byłam caaaly dzień we Wrocławiu, najpierw zakupy a później odwiedziłam 3 sklepy z wózkami... I ostatecznie zdecydowałam że jednak zamówię przez internet jakiś model bo tylko się najezdzilam i nachodzilam a ostatecznie nie było tego co chciałam, no trudno.
A dzisiaj zmieniamy panele w pokoju maluszka... No i malowanie..., w końcu coś się ruszyło
Nie wiem czy jakaś infekcja się u mnie nie rozwija bo przy siusianiu czasami mnie coś delikatnie piecze, podjadę w poniedziałek do lekarki niech zobaczy czy nic złego się nie rozwija. -
Bylam wczoraj na super warsztatach nt. Powrotu do aktywności po ciąży. Dużo informacji dot. zapobieganiu rozstępu mięśni brzucha. Co ważne - na kibelku NIGDY NIE PRZEMY. Jeśli damy stołek pod nogi odbytnica tak się ustawia, że nie trzeba przeć. Siku za to robimy wyprostowane. Nie robimy na narciarza bo coś się nam blokuje i nie wysikujemy się do końca i znów przemy. Małe dziecko podnosimy kucając na szerokich nogach, przyciągając je do siebie i dopiero wstając. Po porodzie SN nie siadamy! Nawet jedzmy na leżąco albo stojąco. Pęknięcia 4 stopnia potrafią po kilku dniach wyglądać lepiej niż 2 stopnia, jeśli nie siadamy. Lajtowy trening najwcześniej po 6-8 tygodniach. Wcześniej co najwyżej możemy sobie machać stawami. Po cesarce kichamy pochylając się do przodu i trzymając okolice blizny. Co ważne - prostujemy się choćby bolało jak skurczybyk, żeby powięzie nie ciągnęło czy coś takiego. Co jeszcze.. Kichamy, kaszlamy zawsze do boku, żeby nie naciskać na dno miednicy. Przed porodem nie tyle wzmacniamy mięśnie dna miednicy, co je rozluźniamy, np. bujając się na piłce. Tyle zapamiętałam..
Butterfly 83, patuniek86, mamakropka., india, Katia89, Makowe Szczęście, Reniferra, Izziee, Kleopatra, Salsefia, Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość
-
83xxx wrote:Dostałam dzisiaj maila z wynikiem konkursu. Mają przesłać body w ciągu 7 dni.
No ja właśnie dostałam wczoraj email , ale za chiny nie pamiętam co wybrałam, jaki kolor napis rozmiar hehehe:-DiNso87 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Smile wrote:Hej Dziewczyny
Robiłam dzisiaj glukoze i wyniki mam nastepujace:
na czczo 97 norma do 92
po godzinie 144
po 2 godzinach 153 a norma 152
Jak to interpretować?
Wynik niepewny. Ale zgodnie z tekstem mamaginekolog-jeśli choć jeden wynik przekracza normę, uznaje się, że to cukrzyca ciążowa. Lekarz albo każe Ci się zbadać ponownie (lepiej nie jeść nic na 12-14 godzin przed badaniami, nie 8, jak niektórzy radzą-porada teściowej diabetologa), albo od razu wpisze w kartę cukrzycę. W każdym razie dieta i wysiłek fizyczny są pierwszymi sposobami "walki" z cukrzycąWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 13:30
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
iNso87 wrote:Padam na pysk ;/ od rana sprzatam. Lena zasnela pol h temu to i ja usiadlam na moment. Wogole moze cos zjem..
Ja mam też dzisiaj gorszy dzień. Czuje się, jakby mnie ktoś wyżuł i wyplułW pewnym momencie nawet się popłakałam-zupełnie bez powodu...
Pola Róża
-
Smile wrote:no tak, a ja na kolacje zjadłam kanapki z białym serem i miodem...fuck
To powiedz lekarzowi, że jadłaś późną kolację. I poproś o kolejne skierowanie. Albo pójdź prywatnie do labu na pobranie i zrób test. W razie czego pokaz wyniki lekarzowi. Tylko nie jedz nicpo 18Pola Róża
-
Mnie dziś głowa boli i macica mi się dziś trochę stawia, ale to jest kilka sekund i żadnych nieprzyjemnych odczuć czy dyskomfortu , więc się tym nie przejmuje jakoś bardzo.
A poza tym sama nie wiem co mam ze sobą zrobić, posprzątałam zrobiłam pranie,obiad przygotowany. Próbuje haftowac ,ale nie mam coś cierpliwości.
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
patuniek86 wrote:Ja mam też dzisiaj gorszy dzień. Czuje się, jakby mnie ktoś wyżuł i wypluł
W pewnym momencie nawet się popłakałam-zupełnie bez powodu...
-
Widzę, że nie jestem sama w dziwnych akcjach
Mąż się mnie po prostu spytał, czy zrobić mi wafla z dżemem. Nie znoszę wafli
A ponieważ sama nie wiem, czego chcę, się popłakałamI wiedziałam, że to totalnie bez sensu, nawet płacząc
Mój też mnie przytulił i w ogólePola Róża
-
Ja dziś od 7 na nogach i dużo sprzątałam, robiłam zakupy, obiad i niedawno usiadłam. Ale od wczoraj się bardzo dobrze czuje
Hemoroidy miałam tylko jednego w drugiej ciąży. Teraz narazie też spokój.
Mój najmłodszy ma rozwolnenie od czwartkunic mu nie jest, je normalnie ale do 10 płynnych kup.
U mnie dziś też kolejny tydzień -
A Inso, jak zwykle niezawodnie, aktualizuje pierwszą stronę
Ma któraś jej adres?Chyba trzeba jej wysłać jakieś kwiaty w kwietniu, kiedy wszystkie się rozpakujemy
Makowe Szczęście, Sana, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
My dziś spędziliśmy pół dnia w galerii, była wystawa kotow, więc moje dziecko miało radoche
Kupiliśmy jej buty zimowe, bo adidasy przy 4st. to kiepski pomysł
No i zrobiłam dziś kolejne zakupy dla Twinsów, w Smyku było promo -40zl. przy zakupach za 140zl. Dużo cen pozawyzanych, ale kilka rzeczy było z niewielką różnicą miedzy ceną na ceneo. Ponadto przy okazji weszłam do Tesco i kupiłam na promocji kilka bodziaków, pajace i pampersy premium care, bo też były w promo
Teraz czekam na Black Friday i Cyber Monday, bo musimy uzupełnić garderoby na zimę i czas zacząć ogarniać rzeczy dla maluchów.
To moje dzisiejsze łupy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6edf1c3e7312.jpg
Btw polecam Wam system robienia zdjęć rzeczy które kupilyscie dla bejbikow. Ja to wszystko wciskam do szafy i po tygodniu nie mam pojęcia co już kupiłam(niby odchaczam z listy, ale tam kolorystyki i dodatkowych pierdol które kupuje nie mam opisane). Tak- mam folder w galerii i wszystko jest ładnie widoczneButterfly 83, teverde, patuniek86, Marza89, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Bbeczka-ja tam nie mam problemów z zapamiętaniem, co już kupiłam
Jest tego tak mało, że...
Ale łupy superAż serce rośnie, zakupy coraz poważniejsze
Na Black Friday czekam, bo muszę kupić Młodej telefon. Mam już upatrzonych kilka modeli, w piątek będę sprawdzać ich ceny "w promocji"Każdy jeden mam spisany z minimalną znalezioną ceną oraz sklepem, więc mam ogromną nadzieję, że się nie natnę
Muszę też kupić jeszcze trochę słodyczy do kalendarza i koniec zakupów w listopadzieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 23:37
Pola Róża