MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Salsefia wrote:Hej dziewczyny. Siedzę na pobraniu glukozy i wiecie co nie pobrali mi krwi i od razu wypiłam glukozę. Pobiorą dopiero za godzinę i się zastanawiam z czym porównają wynik... dopytałam jeszcze czy to dobrze bo jak miałam wcześniej obciążenie glukoza krew pobierali dwa razy, a ona ze wcześniej to badali krew dzieci a teraz moja (wtf?). Dobrze, że idę za dwa tygodnie to będę mieć czas zeby powtórzyć badania.
Patuniek myśle, że pociągniemy możesz jechać, grunt żebyś nic nie nosiła ciężkiego, nie schylała i nie wyciągała się. I jak mówisz ktoś musi właściwie wyjaśnić jak to jest z Twoja szyjką.
Makowe może powiedz mu żeby się póki co wstrzymał, po Świętach bedą wyprzedaże a już tak mało zostało czasu, że nie musi się śpieszyć z kupnem
Dziewczyny są na pewno dużo bardziej doświadczone w badaniach glukozy. I zaraz coś mądrze podpowiedzą. Na mój rozum to źle że nie pobrali wcześniej. Nie ma do jakich wyników porównać tych późniejszych prób. Pobierają na czczo, później po glukozie po godzinie a później po dwóch.
Dzięki za super pomysł, rano nie mnie zatkało i nic nie powiedziałam
. -
Salsefia u mnie to właśnie wynik na czczo zdecydował o diagnozie cukrzycy ciążowej, bo po godzinie i dwóch było już ok... Moim zdaniem wynik przed wypiciem glukozy jest równie ważny jak po29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
"Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki" -
Hej Dziewczyny!
Ja juz troche oswoiłam sie z mysla,ze Laura juz jest kobietka. No coz, dobrze,ze nie placze mi po katach i smialo pyta co i jak i co robic ma. Uff.. kazałam co 2h sprawdzać Jej w toalecie czy jest ok poprostu i jak stwierdzi,ze ma duzo..to odrazu ma sobie zmienic i sie nie krepowac. Niech zuzyje naraz 100 opakowan ale zeby byla czysta i czula sie komfortowo.Dobrze,ze te podpaski takie cienkie teraz..
Kleopatra ja tez mam taki brzuch duzy i tez mi sie wydaje,ze to przez to,ze juz 3 ciaza u mnie. Z reszta od poczatku mialam juz duzy brzuch w tej ciazy. Najszybciej widoczny ale nie ma co sie dziwicZ reszta nie mam figury modelki i moj brzuch po porodach nigdy nie byl plaski. Szczegolnie dolna partia brzucha.
A co do glukozy to rzeczywiscie dziwna sprawa,ze przed nie pobraliMi pobierali najpierw z palca glukometrem a potem jeszcze z zyly i dopiero glukoza. Ale to chyba zalezy tez od labo. Z Lena w innym labo to pobrali mi najpierw tylko z zyly a potem po 2h. omineli to po 1h takze ten.
lkc lubi tę wiadomość
-
Makowe Szczęście wrote:Mój Mąż z rana zmroził mi krew
Mówi, wiesz zamówię sobie chyba kilka koszul... A ja mu kupiłam już w prezencie pod Choinkę
i nie wiem co mam zrobić
liczyć na cud, i że wybierze inne. Czy mu powiedzieć i zepsuć niespodziankę?
lkc, Makowe Szczęście lubią tę wiadomość
-
Salsefia a Ty mieszkasz w PL czy gdzieś w swiecie? Jak gdzieś to mysle, ze robia wg swoich procedur i nie ma sie co martwić na zapas ze cos jest zle. Sa przecież tez kraje gdzie wcale niema testu obciążenia gluloza albo wyglada inaczej niz u nas.. jesli to w PL to jednak dziwna sprawa bez badania na czczo.Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Dzień dobry Dziewczyny
Ja w sumie dopiero wstałamI tak nie mam co robić, to chociaż sen mam mocny
Wczoraj po położeniu się spać dostałam krwotoku z nosa. Normalnie tylko przywydmuchiwaniu miałam jakieś krwawienia, tym razem normalnie leciała krew... Ciąża i stres
Makowe, jak mówi Salsefia-niech czeka na wyprzedaże, teraz wszystko drożeje przed świętami
Inso, ja Młodą już przygotowałam na "te" dni i podpaski ma kupione ma wszelki wypadek, instrukcję używania i higieny teżLepsze to, niż wstyd w szkole, jakby nagle coś się wydarzyło. Jest już przygotowana.
Fajnie macie, że rodzice jakoś świętowali ten dzieńU mnie takich akcji nie było poza momentem, kiedy mama wparowała mi do łazienki, bo "za często wymieniam podpaski i na pewno nic tam nie ma"
Kochana mama
W sumie używania podpaski nauczyła mnie siostraMakowe Szczęście lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
iNso Gratuluję małej kobietki w domu
teraz dziewczynki chyba szybciej miesiączkują, ja zaczełam jak miałam 12 raz, o pierwszej miesiączce mamie nie nie powiedziałam, bo miałam jakieś plamienie, a za 2 -3 miesiące pojawiła się właściwa miesiączka. Przeżywałam to nie chciałam, aby mówiła tacie jakoś się wstydziłam, ale tato się ucieszył, że ma już w domu drugą kobietkę
Pamiętam jak mama kupiła mi cały zapas podpasek różnych typu mini, cieniutkich powiedziała co i jak.
Ja pewnie z córcią zrobię tak jak napisała Patuniek kupię zapas podpasek i już wcześniej jej dokładnie powiem co i jak, aby nie miała później niespodzianki.
Salsefia Według mnie żle, że nie pobrali Ci próbki glukozy na czczo, aby test obciążenia był miarodajny konieczne są 3 parametry i na podstawie każdego z tych trzech wyników można stwierdzić lub wykluczyć cukrzycę ciążową. Może maja jakie inne wytyczne w Hiszpanii…
iNso87 lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Witajcie. Można dołączyć? Mam 37 lat i to moja pierwsza ciąża.
U mnie świętowania pierwszej miesiączki nie było ale skrępowania też nie. Wcześniej mama wszystko wyjaśniła.Reniferra, Katia89, iNso87, lkc, Makowe Szczęście, teverde lubią tę wiadomość
-
Patuniek ja mam co chwilę powódź po myciu zębów. Dziąsła nie wytrzymują, a zawsze miałam bardzo zdrowe zęby. Z nosa też ostatnio zauważyłam mały skrzep. W przyszłym tygodniu czeka mnie wizyta, więc może zaleci odstawienie acardu.
iNso gratuluję małej kobietkiJa swoją pierwszą miesiączkę jakoś przyjęłam całkiem normalnie. Ale u nas w domu nie było raczej prywatności łazienkowej, więc nie raz widziałam i mamę zmieniającą podpaski i siostrę. Nawet nie pamiętam czy kiedykolwiek ktoś przeprowadził ze mną uświadamiającą rozmowę. "Dostałaś okresu? Tam leżą podpaski." i tyle.
iNso87 lubi tę wiadomość
Magdalena Wiktoria 07.03.2019r.
Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r. -
Cześć Wróbel
Napisz ciut więcej, żeby Inso mogła "wrzucić" Cię na pierwszą stronęTemrin porodu, moze znasz już płeć i imię
Rozgość się i dawaj ciasto
Delvila, ja żadnych leków na rozrzedzenie krwi nie bioręAle ostatnio skończyła mi się Wit. C, którą biorę z żelazem. Chyba pora zacząć uszczelniać naczynka
Jakoś tak tu spokojnie od rana
Ja tak strasznie chce zrobić ciastka, ale tak strasznie mi się nie chceiNso87, Makowe Szczęście, teverde lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witaj Wróbel
.
Dzisiaj się pewnie to nie zdarza już, ale moja mama mi opowiadała, że miała znajomą, która w ogóle nie uświadomiła swojej córki, że dostanie okres. Zrobiła to moja mama, a ta mała była tak przerażona, że coś takiego nastąpi, że sobie wyobraźcie, co by się działo, gdyby okres ją znienacka zaskoczył. -
A więc tak: termin porodu według miesiączki to 09.03, według USG 04.03 (nie wiem co tutaj uznajecie za wiarygodne), płeć dziewczynka, imię Anastazja.
Miesiączka to jeszcze pól biedy ale moja babcia opowiadała że miała koleżankę której rodzice nie powiedzieli skąd się biorą dzieci. Wyszła za mąż, dostała histerii podczas nocy poślubnej i poszła do klasztoru...Sana, iNso87, lkc, Makowe Szczęście, enka90 lubią tę wiadomość
-
Witaj Wróbel
Ja miesiączke też dostałam później, pamiętam to jak dziś pierwszy tydzień w gimnazjum i przyszła łajzau mnie mama śmiało i otwarcie rozmawiała ze mną o tych sprawach
Inso87 gratuluję Kobiety w domuiNso87 lubi tę wiadomość
Nasze szczęście Oliwier 💗 04.03.2019 💗 -
Wróbel, lubię za pierwszą część postu oczywiście
Powiem Wam że niestety ale u wielu osób po dziś dzień takie tematy jak pierwszy okres, pierwszy pocałunek czy seks są tematami tabu. Strasznie to przykre. Mam nadzieję że ja będę potrafiła bez problemu rozmawiać z córkami na te tematy i że one też nie będą się tym czuły skrępowane. Marzy mi się taka rodzicielsko-przyjacielska więź
Julia07.2015