X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia, ale diety w ciągu dnia zachowywać nie musisz :-) Chodzi o to, by po danej godzinie już nic nie jeść :-) Więc śmiało wcinaj :-D
    Mi się marzą ciastka chocolate chip :-D O matko, jakie one są pyszne... I potwornie słodkie :-D
    Więc teraz chałwa, coby poziom cukru podnieść ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Wróbel ;-)
    Ja też chciałąbym być taką mama- przyjaciółka dla mojej córcki, zobaczymy czy się uda. Na razie przerabiałyśmy temat jak dziecko pojawia się na świecie ;-) ciekawe przezycie, jak powiedzieć, aby zrozumiała, ale tak, aby nie okłamać

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek ja swoja od wrzesnia "nauczylam" korzystac z wkladek (czyzbym cos przeczuwala nieswiadomie?). No ale juz o @ nie pomyslalam,ze moze sie teraz cos wydarzyc. Na szczescie duzej awarii na spodniach nie miala.. tzn. Tez wiedziala,ze jest cos takiego jak okres,bo tez ja az tak sie nie kryje w domu,jak mam @ czy jak zmienialam sobie wkladki.

Anet ja tez tak chcialam zrobic,wczesniej poinformowac o takich rzeczach ale myslalam o tym za rok,dwa conajmniej :D takze juz chyba trzeba dziewczynki od 8 lat uswiadamiac... ;D

Wrobel witaj! Juz Ciebie dopisuje na liste!:D

Kurde u mnie tez Swietowania nie bylo jesli chodzi o @. I teraz nie wiem czy mam to juz zostawic tak jak jest? Czy powiedziec dla Starego,zeby kwiatek kupil?;p
    I dzieki Dziewczyny za opinie i gratulacje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 13:40

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, gdyby moja dostała w tym wieku pierwszej @, też byłabym zaskoczona, a i Młoda nie byłaby przygotowana ;-)

Nie wiem, jakie relacje panują u Was, ale moja by się chyba ze wstydu pod ziemię zapadła, gdyby mój mąż przyniósł jej kwiatka z tej okazji ;-) Z kwiatków bez okazji się cieszy ;-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Inso, gdyby moja dostała w tym wieku pierwszej @, też byłabym zaskoczona, a i Młoda nie byłaby przygotowana ;-)

Nie wiem, jakie relacje panują u Was, ale moja by się chyba ze wstydu pod ziemię zapadła, gdyby mój mąż przyniósł jej kwiatka z tej okazji ;-) Z kwiatków bez okazji się cieszy ;-)
    W sensie Malz kupi,bo akurat wyszedl a ja postawie Jej na biurko w flakoniku i bedzie stala jak ze szkoly o 15:20 wroci ;) No nie pomyslalam nawet,zeby to Malz dal hehehe sama bym ze wstydu sie spalila. Chociaz moj Tata dzis byl,bo wiozl Ja do szkoly. I zaczeli jakis temat,poczatku nie uslyszalam ale jak weszlam do salonu to Tata tylko zakonczyl,ze juz Laura jestes teraz kobietka. Wiec hmm..jakos nie widac bylo buraka na Jej twarzy ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso to ze u kogos cos bylo, a u Ciebie nie to nie znaczy ze to coś złego. Rob jak czujesz. Zawsze możecie spedzic czas razem np wspólne zakupy :) czyli to co kobiety lubia.. no albo wcale. Grunt ze normalnie do tego podchodzisz.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Katia89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, poważnie? Mogę sobie pozwolić? Już lecę po moja strzelająca w buzi czekolade :D hahaha mniam

age.png
  • patuniek86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, no jeśli tak, to czemu nie :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak poczytalam,ze u Was,u niektorych byla taka mila niespodzianka to w sumie czemu nie moge tez dla swego dziecka kupic kwiatka chociaz z tej okazji? Moze jej milo sie zrobi z tej okazji. Nie bedzie przynajmniej kojarzyla tego z czyms zlym,przykrym?

Reniferra lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko pisałam, że moja by się zawstydziła niemiłosiernie ;-) Ale jeśli dostałaby coś ode mnie, to jeszcze by się ucieszyła :-)

Katia, cukier we krwi nie pochodzi tylko ze słodyczy ;-) A przecież jest wskazanie zachowania normalnej diety przed badaniem :-) Po prostu odpewnwgo momentu musisz być na czczo :-) Nawet sprawdziłam na stronie medicover, jak przygotować się do badania i tam każą nie jeść nic przez 12 godzin przed pobraniem.
    Uwierz mi, że jeśli nie masz cukrzycy, to zjedzenie dzisiaj ciasta przed 18 niczego nie pokaże na jutrzejszych badaniach :-)

Katia89 lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wykład :D

age.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Malz mnie wysmial :p niezle. W sumie to mnie deko wkur.. takim zachowaniem ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89 wrote:
    Dziękuję za wykład :D

Polecam się :-D Czy naprawdę, czy z ironią :-D

Pola osiąga nowe szczyty w sprawianiu mi bólu ;-)

Zaczęła się dziewczyna kręcić, ale nie fikać, nie kopać. Zmienia pozycję i czuję jej ciałko tuż pod rękami :-) Wypycha mi brzuch w jednym miejscu :-D Boli to strasznie ;-) Ale ona tam jest :-D

lkc lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    No to Malz mnie wysmial :p niezle. W sumie to mnie deko wkur.. takim zachowaniem ;)

Bo on nie wie, co to w sumie znaczy ;-) Dla niego @ to czas, kiedy jego żona może mieć gorszy nastrój, ale nic więcej. Nie rozumie, że to praktycznie całe życie z bólem, podpaskami, tamponami, stresem, czy coś nie przeciekło, zatrzymaniem wody w organizmie, przy tyłozgięciu macicy bardzo często biegunki, omdlenia, wahania nastroju w związku z nagłym spadkiem progesteronu i wzrostem estrogenu, przy współżyciu najpierw strach, czy nie zaszło się niechcący w ciążę, potem liczenie, że @ nie przyjdzie i całe mnóstwo innych rzeczy, o jakich on nie wie ;-) A jeśli wie, to i tak nie rozumie ;-)
    Więc nie przejmuj :-) Najważniejsze, że Ty wiesz i przekażesz wszystko swojej córce :-)

Edit: i tak sobie trochę uświadomiłam, że końcówka nie zabrzmiała tak, jak powinna ;-) Trudno :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 15:09

Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek, bez cienia ironii :D

age.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, ja się wtedy wstydziłam, ale do dziś dobrze wspominam tego kwiatka. Mężem się nie przejmuj.

patuniek86, iNso87 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek też mam problem z krwawieniem dziąseł, to że leci mi krew z nosa czy pękają naczynka to już się przyzwyczaiłam. Widzę, że nawet jak się skaleczę to dłużej wszystko się goi. Tylko ja biorę leki na rozrzedzenie. Ale prawda jest taka, że i bez leków ilość krwi w naszym organizmie wzrasta i do tego hormony.

.
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, faceci :D aż mojego zapytam o zdanie na ten temat, coś nosem czuję, że reakcja byłaby podobna. U mnie też nie było nic specjalnego z tej okazji, a jak czytam o róży, to przecież takie miłe. I jak tylko będę o tym pamiętała, to coś symbolicznego swojej córce dam, może jako rodzice.

Ja dostałam jak miałam 11 lat i o dziwo pamiętam ten dzień dość dobrze. Taty nie było w domu, w domu ja mama i siostra i jakoś bez krępacji poszło. Zresztą robiłam siku z otwartymi drzwiami, więc szybko się podzieliłam informacją:D a skąd wiedziałam co i jak? Chyba z obserwacji w domu, bo jako takiej rozmowy nie pamiętam. No i w szkole dawali jakieś broszurki i już.

iNso87 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale powiem Wam, że tak cholernie się cieszę, że chociaż przez kilka miesięcy mam spokój z @ :-D Nieważny stres, czy z dzieckiem wszystko ok, nieważne, że trzeba mocno na siebie uważać, bo szyjka itp ;-)

I nieważne, że połóg jest znacznie gorszy, niż sama @ ;-)
    Te kilka miesięcy bez krwawienia to ogromne wybawienie :-D

lkc lubi tę wiadomość

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też szybko lecą te tygodnie? Mi jakoś ostatnio bardzo szybko. No i dobrze, bo nie lubię być w ciąży - przez to co w głowie siedzi.

A jeszcze Wam nie pisałam, ale znów zafundowałam stres synkowi, bo we wtorek zarysowałam babce samochód na parkingu pod baletem córki. No koszmar. Budyń zamiast mózgu i wyszło jak wyszło. Napisałam kartkę i czekałam na telefon. Podałam do męża;] Wczoraj dzwoniła że chce za to 1300 złotych. To znów się podłamałam. Oczywiście płaczu nie było końca, choć wszyscy mnie uspokajają, że nic takiego się nie stało. Dziś już mi spadł kamień z serca, bo się okazało, że mamy jedną taką wpadkę w oc ubezpieczoną i nic nam się nie zmieni w opłatach. A babka niech się cmoknie, chciała chyba sobie na mnie zarobić, z ubezpieczalni tyle nie dostanie za kilka rysek.

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

‹‹ 488 489 490 491 492 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ