MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Katia, ale diety w ciągu dnia zachowywać nie musisz
Chodzi o to, by po danej godzinie już nic nie jeść
Więc śmiało wcinaj
Mi się marzą ciastka chocolate chipO matko, jakie one są pyszne... I potwornie słodkie
Więc teraz chałwa, coby poziom cukru podnieśćPola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witaj Wróbel
Ja też chciałąbym być taką mama- przyjaciółka dla mojej córcki, zobaczymy czy się uda. Na razie przerabiałyśmy temat jak dziecko pojawia się na świecieciekawe przezycie, jak powiedzieć, aby zrozumiała, ale tak, aby nie okłamać
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Patuniek ja swoja od wrzesnia "nauczylam" korzystac z wkladek (czyzbym cos przeczuwala nieswiadomie?). No ale juz o @ nie pomyslalam,ze moze sie teraz cos wydarzyc. Na szczescie duzej awarii na spodniach nie miala.. tzn. Tez wiedziala,ze jest cos takiego jak okres,bo tez ja az tak sie nie kryje w domu,jak mam @ czy jak zmienialam sobie wkladki.
Anet ja tez tak chcialam zrobic,wczesniej poinformowac o takich rzeczach ale myslalam o tym za rok,dwa conajmniejtakze juz chyba trzeba dziewczynki od 8 lat uswiadamiac...
Wrobel witaj! Juz Ciebie dopisuje na liste!
Kurde u mnie tez Swietowania nie bylo jesli chodzi o @. I teraz nie wiem czy mam to juz zostawic tak jak jest? Czy powiedziec dla Starego,zeby kwiatek kupil?;p
I dzieki Dziewczyny za opinie i gratulacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 13:40
-
Inso, gdyby moja dostała w tym wieku pierwszej @, też byłabym zaskoczona, a i Młoda nie byłaby przygotowana
Nie wiem, jakie relacje panują u Was, ale moja by się chyba ze wstydu pod ziemię zapadła, gdyby mój mąż przyniósł jej kwiatka z tej okazjiZ kwiatków bez okazji się cieszy
Pola Róża
-
patuniek86 wrote:Inso, gdyby moja dostała w tym wieku pierwszej @, też byłabym zaskoczona, a i Młoda nie byłaby przygotowana
Nie wiem, jakie relacje panują u Was, ale moja by się chyba ze wstydu pod ziemię zapadła, gdyby mój mąż przyniósł jej kwiatka z tej okazjiZ kwiatków bez okazji się cieszy
No nie pomyslalam nawet,zeby to Malz dal hehehe sama bym ze wstydu sie spalila. Chociaz moj Tata dzis byl,bo wiozl Ja do szkoly. I zaczeli jakis temat,poczatku nie uslyszalam ale jak weszlam do salonu to Tata tylko zakonczyl,ze juz Laura jestes teraz kobietka. Wiec hmm..jakos nie widac bylo buraka na Jej twarzy
-
Inso to ze u kogos cos bylo, a u Ciebie nie to nie znaczy ze to coś złego. Rob jak czujesz. Zawsze możecie spedzic czas razem np wspólne zakupy
czyli to co kobiety lubia.. no albo wcale. Grunt ze normalnie do tego podchodzisz.
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
No tak jak poczytalam,ze u Was,u niektorych byla taka mila niespodzianka to w sumie czemu nie moge tez dla swego dziecka kupic kwiatka chociaz z tej okazji? Moze jej milo sie zrobi z tej okazji. Nie bedzie przynajmniej kojarzyla tego z czyms zlym,przykrym?
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Ja tylko pisałam, że moja by się zawstydziła niemiłosiernie
Ale jeśli dostałaby coś ode mnie, to jeszcze by się ucieszyła
Katia, cukier we krwi nie pochodzi tylko ze słodyczyA przecież jest wskazanie zachowania normalnej diety przed badaniem
Po prostu odpewnwgo momentu musisz być na czczo
Nawet sprawdziłam na stronie medicover, jak przygotować się do badania i tam każą nie jeść nic przez 12 godzin przed pobraniem.
Uwierz mi, że jeśli nie masz cukrzycy, to zjedzenie dzisiaj ciasta przed 18 niczego nie pokaże na jutrzejszych badaniachKatia89 lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Katia89 wrote:Dziękuję za wykład
Polecam sięCzy naprawdę, czy z ironią
Pola osiąga nowe szczyty w sprawianiu mi bólu
Zaczęła się dziewczyna kręcić, ale nie fikać, nie kopać. Zmienia pozycję i czuję jej ciałko tuż pod rękamiWypycha mi brzuch w jednym miejscu
Boli to strasznie
Ale ona tam jest
lkc lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
iNso87 wrote:No to Malz mnie wysmial :p niezle. W sumie to mnie deko wkur.. takim zachowaniem
Bo on nie wie, co to w sumie znaczyDla niego @ to czas, kiedy jego żona może mieć gorszy nastrój, ale nic więcej. Nie rozumie, że to praktycznie całe życie z bólem, podpaskami, tamponami, stresem, czy coś nie przeciekło, zatrzymaniem wody w organizmie, przy tyłozgięciu macicy bardzo często biegunki, omdlenia, wahania nastroju w związku z nagłym spadkiem progesteronu i wzrostem estrogenu, przy współżyciu najpierw strach, czy nie zaszło się niechcący w ciążę, potem liczenie, że @ nie przyjdzie i całe mnóstwo innych rzeczy, o jakich on nie wie
A jeśli wie, to i tak nie rozumie
Więc nie przejmujNajważniejsze, że Ty wiesz i przekażesz wszystko swojej córce
Edit: i tak sobie trochę uświadomiłam, że końcówka nie zabrzmiała tak, jak powinnaTrudno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 15:09
Makowe Szczęście, iNso87 lubią tę wiadomość
Pola Róża
-
Patuniek też mam problem z krwawieniem dziąseł, to że leci mi krew z nosa czy pękają naczynka to już się przyzwyczaiłam. Widzę, że nawet jak się skaleczę to dłużej wszystko się goi. Tylko ja biorę leki na rozrzedzenie. Ale prawda jest taka, że i bez leków ilość krwi w naszym organizmie wzrasta i do tego hormony.
. -
Inso, faceci
aż mojego zapytam o zdanie na ten temat, coś nosem czuję, że reakcja byłaby podobna. U mnie też nie było nic specjalnego z tej okazji, a jak czytam o róży, to przecież takie miłe. I jak tylko będę o tym pamiętała, to coś symbolicznego swojej córce dam, może jako rodzice.
Ja dostałam jak miałam 11 lat i o dziwo pamiętam ten dzień dość dobrze. Taty nie było w domu, w domu ja mama i siostra i jakoś bez krępacji poszło. Zresztą robiłam siku z otwartymi drzwiami, więc szybko się podzieliłam informacjąa skąd wiedziałam co i jak? Chyba z obserwacji w domu, bo jako takiej rozmowy nie pamiętam. No i w szkole dawali jakieś broszurki i już.
iNso87 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Ale powiem Wam, że tak cholernie się cieszę, że chociaż przez kilka miesięcy mam spokój z @
Nieważny stres, czy z dzieckiem wszystko ok, nieważne, że trzeba mocno na siebie uważać, bo szyjka itp
I nieważne, że połóg jest znacznie gorszy, niż sama @
Te kilka miesięcy bez krwawienia to ogromne wybawienielkc lubi tę wiadomość
Pola Róża
-
Wam też szybko lecą te tygodnie? Mi jakoś ostatnio bardzo szybko. No i dobrze, bo nie lubię być w ciąży - przez to co w głowie siedzi.
A jeszcze Wam nie pisałam, ale znów zafundowałam stres synkowi, bo we wtorek zarysowałam babce samochód na parkingu pod baletem córki. No koszmar. Budyń zamiast mózgu i wyszło jak wyszło. Napisałam kartkę i czekałam na telefon. Podałam do męża;] Wczoraj dzwoniła że chce za to 1300 złotych. To znów się podłamałam. Oczywiście płaczu nie było końca, choć wszyscy mnie uspokajają, że nic takiego się nie stało. Dziś już mi spadł kamień z serca, bo się okazało, że mamy jedną taką wpadkę w oc ubezpieczoną i nic nam się nie zmieni w opłatach. A babka niech się cmoknie, chciała chyba sobie na mnie zarobić, z ubezpieczalni tyle nie dostanie za kilka rysek.Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.