MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso nie wspominałam o tym imieniu bo to jeszcze nie na 100%. Zaczęłam przy Mężu mówić Laura żeby się przyzwyczaił, ale on mówi Gabriela także no taka sytuacja
Reniferra dzięki za polecenie, obejrzę sobie te gry.
Lwie rozumiem Twoje zdenerwowanie, ja też nie lubię niezapowiedzianych wizyt, no i hormony teraz nam nie pomagają.
Reniferra, iNso87 lubią tę wiadomość
Laura
-
Lwie Serce wcale Ci się nie dziwię! Niby najbliżsi ludzie, a potrafią się gorzej zachowywać niż obcy. Szkoda, że zamiast swoimi odwiedzinami Ci pomóc czy to z Kornelią czy w kuchni to jeszcze krwi napsuli. A na nasze hormony wcale dużo nie trzeba...
Inso bardzo zgrabny brzuszek! I wystrój już świąteczny w tle
Patuniek jaka kuleczka z bokuciekawe czy to głowa, pupa czy plecki małej
Mi zostało 8,5 tygodnia do donoszonej ciąży. 8,5 tygodnia swędzących stóp i dłoni. Jak mnie nie będą chcieli pociąć 15 lutego to chyba sama sobie zrobię to CC. Ech, spadek tolerancji mam dla tych dolegliwości.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Lwie ,ja mam teraz też taki placzliwy okres jak wiesz... np dziś mąż mnie wkurzył bo powiedział, że przyjdzie o 17.30 A był 18.05. No i ja już łzy w oczach bo czekam, a on ma to gdzieś. Ze nic nie można z nim zaplanować, nic nie jest na czas, nawet obiad. I było mi ogólnie bardzo przykro...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 21:44
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Izziee Laura ❤️ przekonaj męża
LwieSerce też bym się wkurza a znając mnie to pewnie bym się jeszcze po płakała po ich wyjściu z bezsilności...
Moja rodzina to znowu jak coś chce czy potrzebuje to wie gdzie się zgłosić bo zawsze pomogę ale od nich nie mogę na nic liczyć... Smutne ale prawdziwe.
Najgorsze, że męża rodzina też za ciekawa nie jest...
Także tego... Mam nadzieję, że My stworzymy wspaniałą rodzinę na której nasze dzieci będą mogły zawsze liczyć
Zmykam spać bo rano ta cholerna glukoza
Miłej nocki LaskiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 21:52
Butterfly 83, lkc, Izziee, Lenonki lubią tę wiadomość
-
Doładanie Mada Powinnas dostać medal za wytrwałość z tymi nudnościami i wymiotami. Trzymam kciuk asy za krzywa cukrową – niech w końcu się uda ją zrobić
iNsoPatuniekŚliczne brzuszki
LwieSerce Sytuacja frustrująca, Ty ledwo chodzisz, a Oni wymagają rozmowy , skowronków i co może jeszcze kolacji pod nos….co zrobić czasami ludzie nie mają wyczucia.
My już po wizycie – wszystko jest dobrze, synek jest ułożony podłużnie, ale główkowo – w prawe podżebrze uderzają mnie nóżki , z lewej strony jest pupa na dole główka, więc jest szansa na poród SN, jeśli tylko z blizną nić się nie będzie działo. Łożysko ułożone na ścianie przedniej wysoko więc mam uważać na urazy brzucha. W czasie usg miałam skurcz – napięcie macicy więc dr. Zmierzyła długość szyjki. Jak na razie jest ładna 42 mm, zamknięta. Synek zasłaniał się rączkami , taki wstydniś nie chciał pozować. Waży – 1260g +/- 180g więc raczej gigant nie będzie chyba ok. 3 kg. Słodko tak popatrzeć na maleństwo – córcia była zachwycona
patuniek86, Makowe Szczęście, lkc, Izziee, enka90, Madziakk, iNso87, india, teverde, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
U mnie dziś ciężki dzień, byłam z mamą na zakupach, potem musiałam dzieci ogarnąć że szkół itp i jechałam do Gdańska więc w domu byłam dopiero po 21,a wyjechałam po 9. Ale już leżę w łóżeczku.
Byłam u lekarza i mam trochę mieszane uczucia. Wszystkie przepływy, serce, nerki, żołądek, mózg itp ok. Ogólnie nie ma się czego przyczepić tylko trochę niska waga. Mała ma teraz 1070gr. A mam tą cukrzycę (co często powoduje duża wagę), i moi chłopcy byli zawsze bardzo duzi i jakoś mnie to trochę martwi. Lekarka mówi że to dziewczynka i nie musi być wielka jak chłopcy i wychodzi jakby była 5 dni młodsza, muszę chyba wrzucić na luz i zobaczyć za 3 tyg jak przybiera.
Inso super brzuszek.
Marza współczuję wymiotów.iNso87, patuniek86, teverde lubią tę wiadomość
-
iNso87 ślicznie wyglądasz
Lwie Serce wcale Ci się nie dziwię, też bym chyba zareagowała podobnie.
Marza89 trzymam kciuki za jutrzejszą glukozę!
patuniek86 ale się pięknie Pola gimnastykuje
Kleopatra ale taka waga chyba nie odbiega od normy? Moja Jula w 30t0d ważyła 1256ga urodziła się z wagą 3550g
także nie zamartwiaj się i odpoczywaj!
Dobrej nocy dziewczynyiNso87, Kleopatra, patuniek86 lubią tę wiadomość
Julia07.2015
-
Hej!
Dzieki Dziewczyny za mile slowa jeszcze raz
Kurde przebudzilam sie i tak mi sie chce siku:/ aaaaaaaaaa A dzis mocz i krew musze oddac.. a dopiero 5. Nie dotrzymam do 6 chyba hahhaha a mam zamiar wyjsc o 7:30 z domu,zeby Laure do szkoly najpierw zawiezc a potem do labu. O masakro..
Gratuluje udanych wizyt.
Kleopatra nie zamartwiaj sie. Kazde dziecko jest inne. Nie porownuj do poprzednichjak jest ok to tak jest i nie szukan dziury..
a waga zaraz bedzie nadrobiona,bo teraz ten czas gdzie dzieciaki nasze nabieraja tluszczyk
Edit.
Dluzej nie wytrzymalamhehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 06:26
Kleopatra lubi tę wiadomość
-
Malutka_27 wrote:INso87 u Ciebie wcale nie widać odrostów;-) ja mam swoje ciemniejszy blond a maluje na platynowy, siwy nawet się zdarzył
ostatnio malowalam 3 miesiące temu..az wstyd się przyznać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 05:11
-
Wiedziałam że mnie zrozumiecie
Dziś już oczywiście patrzę na wczoraj z dystansem i bez takich emocji.
Anet, super że wszystko dobrze, uważaj na brzuszek w takim razie:)
Kleopatra, 5 dni to niewiele. PEwnie szykuje się delikatna, drobna dziewuszka:) Skoro przepływy dobre i cała reszta, to myślę, że wszystko będzie dobrze. Odpocznij sobie dziś, bo rzeczywiście wczoraj intensywny dzień miałaś.
Anet85 lubi tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Kleopatra wrote:Tragicznie się czuje. Musiałam sie przeziebic. Gardło, kaszel, ból głowy, katar. Masakra.
Oj, no to tym bardziej odpoczywaj i oby szybko przeszło. Mam nadzieję, że masz pomoc z chłopcami, żebyś mogła wrócić do zdrowia:)Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.
-
Aaa i mam 3 z przodu
patkaaxx90, Sana, Makowe Szczęście, patuniek86, lkc, iNso87, bbeczka91, teverde, enka90, Kleopatra lubią tę wiadomość
Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
-
Patuniek a ten podklad.podkład silikonowy to tez sie używa np do ciasta pierogowego? I wtedy tez nie trzeba podsypywac mąki?
Dziewczyny zaczęło mi sie pojawiać dziwne uczucie... czy to sa te skurcze BH? Nagle czuje jakby mi ktos hmm... zastrzyk zrobil w brzuch, taki kilkusekumdowy bol, malo przyjemny. Nawet nie potfaie tego opisac :p -
india wrote:Patuniek a ten podklad.podkład silikonowy to tez sie używa np do ciasta pierogowego? I wtedy tez nie trzeba podsypywac mąki?
Dziewczyny zaczęło mi sie pojawiać dziwne uczucie... czy to sa te skurcze BH? Nagle czuje jakby mi ktos hmm... zastrzyk zrobil w brzuch, taki kilkusekumdowy bol, malo przyjemny. Nawet nie potfaie tego opisac :p
India, skurcze BH są mało przyjemne, ale czujesz je w całym brzuchu. Po prostu zaczyna Ci twardnieć cała macica, zaczynając od dna "czyli część między pępkiem A żebrami). Takie kilkusekundowe bóle w jednym miejscu, to raczej maleństwoJa to się już śmieję, że to Obcy próbuje wyjść z ciała
A jeśli chodzi o podkład silikonowy. Uwielbiam goNa silikonie możesz normalnie zagniatać ciasto, ale.ponieqaz to silikon, to bardzo mało rzeczy do niego przywiera
Więc z automatu nie.muisz podsypywać ciasta mąką
Są jeszcze silikonowe wałki, ale na to zdecyduję się kiedyś
Ja mam długi, ale wąski blat, więc takie standardowe podkłady były ciut za duże i małe jednocześnieKupiłam na Tchibo blat do docięcia. Masz chyba 170 cm w rolce i możesz ciąć. Ja pocięłam jako podkład do 2 blach do piekarnika (na tym podkładzie możesz piec), reszta leży na blacie w czasie robienia ciasta
Przy okazji blat jest chroniony przed porysowaniem od noża, czy foremki
india lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm