Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • teverde Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka, ale fajnie zgłębiłaś temat :) Macy, dbaj o siebie podwójnie teraz!

Mimoza, byłaś na immunoglobulinie anty-D? Jeśli tak, to miałaś problem ją zdobyć?

Butterfly, wydaje mi się, że czułam coś takiego kilka razy, w sumie może z pięć.. Czasem dłużej, czasem krócej, ale zawsze przechodziło i to olałam. Tłumaczę to sobie tak, że nerwy w różny sposób nam te szkraby uciskają i czasem odczuwamy coś nie do końca tak, jak jest faktycznie. Tak się pocieszam.. A martwi Cię to?

• Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teverde wrote:
    Wiewióreczka, ale fajnie zgłębiłaś temat :) Macy, dbaj o siebie podwójnie teraz!

Mimoza, byłaś na immunoglobulinie anty-D? Jeśli tak, to miałaś problem ją zdobyć?

Butterfly, wydaje mi się, że czułam coś takiego kilka razy, w sumie może z pięć.. Czasem dłużej, czasem krócej, ale zawsze przechodziło i to olałam. Tłumaczę to sobie tak, że nerwy w różny sposób nam te szkraby uciskają i czasem odczuwamy coś nie do końca tak, jak jest faktycznie. Tak się pocieszam.. A martwi Cię to?

I martwi lekko i zastanawia. Bo nie miałam takiego uczucia i bólu wcześniej. Ciężko mi też właściwie określić czy to mała uciska mi czy to macica. A ten ucisk czuje tak na wysokości wzgorka łonowego, więc Zdecydowanie nisko. I czasami aż mnie boli za przeproszeniem dupa jak siadam. No więc tak... A tu lipa bo nie sprawdzają szyjki, badaniem dopochwowym itp, podobnie jak Macy nie miała w UK.
    Wizytę w Polsce mam 11.01.na godz 15:15. Wtedy się dowiem pewnie więcej.

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly ja może nie mam tego uczucia parcia na krocze, ale często mi się stawiała macica i jak dłużej postoję to wtedy mnie boli tak nisko brzuch. Od dłuższego czasu biorę magnez, a ostatnio lekarz mi kazał podwoić dawkę bo w trakcie wizyty miałam twardą macicę. Także biorę teraz 6 tabletek magnezu dziennie, ale czuję faktycznie różnicę. No i mam wrażenie, że stres potęguje u mnie te skurcze, raz się tak zdenerwowałam, że pół nocy spać nie mogłam bo co chwile mi się stawiała :/ Także do momentu wizyty na Twoim miejscu brałabym regularnie magnez no i odpoczynek.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Niestety pora wstać :-( Opony trzeba zmienić :-( Dzisiaj i tak jakoś lepiej, niż wczoraj ;-)

Przy okazji zrobię resztkę świątecznych zakupów :-) Karneciki do prezentów się przydadzą ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę dzisiaj odebrać dowód rejestracyjny w towarzystwie mojego dwulatka. Ślijcie dobre myśli, bo w głowie mam same czarne scenariusze :D To nie jest najbardziej cierpliwy mały człowiek na świecie, a Wydział Praw Jazdy i Rejestracji Pojazdów mnie samą doprowadza do szału.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!:)

Makowe Szczęście wrote:
    LwieSerce a czemu? przepraszam za głupie pytania, ale ja zielona jestem :)

Nie głupie:) Bo tak sobie myślę, że jak będzie główką w dół mimo wszystko, to w razie gdyby akacja zaczęła się szybciej, przed cc - to jest mniej możliwych komplikacji i kto wie, może urodzę wtedy SN:)

Butterfly 83 ja mam takie uczucie parcia jak opisałaś. Chwilami mam wrażenie że to dziecko mi wypadnie - ale to to tylko wrażenie, szyjkę mam ponad 4 cm. I to jest taki ciężar w dole brzucha + wrażenie parcia na szyjkę. i "ból dupy" też miewam ;)

kehlana_miyu, Patuniek- powodzenia:)

Miłego dnia dla wszystkich :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 08:58

Makowe Szczęście, patuniek86, lkc lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• Madziakk Ekspertka

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Ja właśnie siedzę u kardiologa ciekawe co mi powie... ale moja własna diagnoza jest taka że mam po prostu syndrom białego fartucha, w domu mam ciśnienie super zawsze. Jedyne co mnie niepokoi to wysoki puls zawsze mam powyżej 100 nawet w domu:( zobaczymy co mi dziś lekarz powie.

zem3i09kgh136z79.png
  • Ayleen Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk kciuki za wizytę!

Lwie Serce ale masz już dużego człowieka, super :)

U mnie nastrój przed świętami doskonały, czuję się fizycznie świetnie i wszystko mi się przez to chce. A poza tym to chyba przez hormony mam jakieś wieczne poczucie szczęścia, sama nie wiem jak to nazwać. Wszystko mnie cieszy- choinka ubrana, zapalone lampiony, nowy kubek do herbaty- jakbym jakieś dobre leki brała ;)
    A na 10 do fryzjera i w końcu zamaluję mój obrzydliwy odrost, hurra!

Miłego dnia dziewczyny!

Makowe Szczęście, Butterfly 83, kehlana_miyu, lkc, bbeczka91, Kleopatra lubią tę wiadomość

n59y9vvj81dh7gev.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Madziakk daj znać jak poszło.

Dziś dalszy ciąg oganiania domu :) i chcę iść na spacer. Przedwczoraj zrobiłam 7 km, ale później już nic nie robiłam. Dziś chcę przejść około 4 i ogarnąć resztę domu :)

Mam wrażenie, że już jutro zaczynają się Święta, bo przylatuje moja Siostrzenica, Mąż wziął dodatkowo pół dnia wolnego, więc zaczynamy wspólny Świąteczny czas :) zrobimy na obiad fondue serowe :) świąteczne piosenki itp. :) no i oczywiście ubierzemy choinkę :D

Butterfly 83, lkc, bbeczka91 lubią tę wiadomość

.
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Ja muszę dzisiaj odebrać dowód rejestracyjny w towarzystwie mojego dwulatka. Ślijcie dobre myśli, bo w głowie mam same czarne scenariusze :D To nie jest najbardziej cierpliwy mały człowiek na świecie, a Wydział Praw Jazdy i Rejestracji Pojazdów mnie samą doprowadza do szału.

Kehlana, ostatnio zauważyłam w jednym urzędzie notatkę, że kobiety w widocznej ciąży oraz osoby z dziećmi do lat 3 są obsługiwane poza kolejnością. Podejdź może do informacji i zapytaj-to nic nie kosztuje :-) Zawsze możesz powiedzieć, że dzisiaj słabiej się czujesz ;-)

Lwie, ja też mam czasami takie uczucie, ale kilka razy dziennie. Czasami wręcz mam wrażenie, że siedzi mi na (wybaczcie) odbycie, ale.od środka ;-)

Madziakk, też obstawiam syndrom białego fartucha ;-) A tętno jest wysokie też i u mnie, 90-100 rownie z w trakcie wypoczynku. Mi powiedzieli, że to fizjologiczne z powodu ciąży. Mam nadzieję, że Ciebie również :-)

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Melduję, ze jestem, żyję, z Młodym mamy się dobrze, ale od zeszłego tygodnia mam tak dużo spraw na głowie i obowiązków, że tylko Was podczytuję i nie mam czasu nic skrobnąć :(

Gratuluję udanych wizyt :) Fajnie popatrzeć na fotki Waszych pociech i poczytać, jak ładnie rosną. My Malucha będziemy podglądać dopiero 8.01, bo wtedy mam USG III trymestru. A od następnej wizyty - 28.12 - mam mieć już robione KTG :/

kehlana, powodzenia dzisiaj - oby szybko i sprawnie Wam poszło z odbiorem dowodu &&& Ps. Dobrze pamiętam, że jesteś z Łodzi? W którym szpitalu będziesz rodzić?

Lwie Serce, pytałam wczoraj mojego endokrynologa o badania u maluszka. Teraz wszystkie dzieciaczki po urodzeniu mają sprawdzane TSH :) Sprawdzałam nawet w książeczce zdrowia u Młodej i rzeczywiście jest taka adnotacja. Wyniku znaleźć nie mogę, ale pewnie był ok.

Ja czekam aż się Mała obudzi i jedziemy do mojej mamy lepić pierogi ;)
    Miłego dnia :)

Makowe Szczęście, patuniek86, bbeczka91 lubią tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce - bardzo dobrze, że skontaktowałaś sie ze swoją lekarką, nie ma co mówić o panice bo każda z nas tak reaguje jak coś posprawdza i się nie zgadza. Ja też tak mam - masakra i tak jak Ty odetchnę jak uściskam synka w ramionach całego i zdrowego ;-) U mnie AFI 10. Duże masz to dzieciątko ;-), mój synek jest na 33 centylu w wadze, ale nie kazała mi się tym przejmować, mówiła, ze wszystko jest ok.
    Bardzo zmęczona jestem, wieć pewnie położę sie spać co w ciagu dnia.... zdarzyło mi się może z 3 razu, ale nie daje rady...

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Sana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak czasem mam, że czuję małą bardzo nisko i mam wrażenie, że zaraz mi "wyleci". Wczoraj np tak miałam.

Bardziej jednak męczy mnie co innego. Od wczoraj ciągle czuję takie jakby mocne pieczenie skóry od środka na wysokości żeber. Małej tam nie czuję, tylko niżej zdecydowanie. Nie wiem od czego to i już mnie to martwi. Dziwne uczucie.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ginekolog przełożył wizytę z piątku na dziś, zatem już dziś zobaczę co u małej :)

Wczoraj byłam na spotkaniu wigilijnym z pracy, fajnie było tak wyjść do ludzi, jakkolwiek to brzmi :D

Makowe Szczęście, patuniek86, Butterfly 83, lkc, bbeczka91, Marza89 lubią tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy doczytałyście, ale zmarł dzisiaj profesor Dębski ....- byłam u niego na konsultacji, ogromna wiedza, spokój, opanowanie, potrafił uspokoić pacjentkę. Nawet planowałam wybrać sie do niego przed porodem, aby ocenił moja bliznę po cc...
    https://kobieta.wp.pl/romuald-debski-nie-zyje-mial-62-lata-6329523987605121a?fbclid=IwAR0WAyZ1QVC9Q7OCY8mwwQwsNIQssfeoCaG7AL3-ojv1PXePLTbH1lOFZpU

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• mimoza Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teverde to ten zastrzyk przy konflikcie serologicznym. Nie musiałam załatwiać, bo mieli w przychodni, chociaż lekarz mówił, że mieli problemy bo im chcieli jakieś hurtowe ilości jedynie sprzedać, a to mała przychodnia i nie chcieli tyle. Musiałam jeszcze 40zl dopłacić, no ale to i tak nic w porównaniu z pierwsza ciąża gdy ten zastrzyk kosztował 500zl.

Kehlana może Cię przepuszczą... Nie dość, że w ciąży to z małym dzieckiem..

Ja wczoraj miałam krótka wizytę u gina. Wiedziałam,ze coś nie tak, bo za długo sprawdzał na USG. Powiedział, że nie widzi jednej nerki. Pokazał mi ta druga a tej jednej nie było widać. Mówił, że bobas się tak ułożył, że nie widzi dobrze i że powinna tam być i by się nie przejmować, bo na kolejnej wizycie sprawdzimy jak się lepiej ułoży. Niby spokojnie to przyjęłam, ale jak mąż wrócił i pytał co i jak i się zaczęłam zastanawiać czy mu mówić i niepotrzebnie może martwić, to dopiero wtedy sama zaczęłam się martwić i się rozryczalam i mąż już wiedział, że coś nie tak. Kolejna wizyta za 4tyg. więc planujemy po świętach jechać na USG 3d prywatnie. Ehh już wolałbym by nic nie mówił i sprawdził za 4 tygodnie i powiedział czy jest czy nie. A tak to zasiał ziarno niepokoju.

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimoza wrote:
    Teverde to ten zastrzyk przy konflikcie serologicznym. Nie musiałam załatwiać, bo mieli w przychodni, chociaż lekarz mówił, że mieli problemy bo im chcieli jakieś hurtowe ilości jedynie sprzedać, a to mała przychodnia i nie chcieli tyle. Musiałam jeszcze 40zl dopłacić, no ale to i tak nic w porównaniu z pierwsza ciąża gdy ten zastrzyk kosztował 500zl.

Kehlana może Cię przepuszczą... Nie dość, że w ciąży to z małym dzieckiem..

Ja wczoraj miałam krótka wizytę u gina. Wiedziałam,ze coś nie tak, bo za długo sprawdzał na USG. Powiedział, że nie widzi jednej nerki. Pokazał mi ta druga a tej jednej nie było widać. Mówił, że bobas się tak ułożył, że nie widzi dobrze i że powinna tam być i by się nie przejmować, bo na kolejnej wizycie sprawdzimy jak się lepiej ułoży. Niby spokojnie to przyjęłam, ale jak mąż wrócił i pytał co i jak i się zaczęłam zastanawiać czy mu mówić i niepotrzebnie może martwić, to dopiero wtedy sama zaczęłam się martwić i się rozryczalam i mąż już wiedział, że coś nie tak. Kolejna wizyta za 4tyg. więc planujemy po świętach jechać na USG 3d prywatnie. Ehh już wolałbym by nic nie mówił i sprawdził za 4 tygodnie i powiedział czy jest czy nie. A tak to zasiał ziarno niepokoju.

Mimoza, o rany...
    Wytrzymasz 4 tygodnie? Może pójdź gdzieś prywatnie jeszcze przed świętami?
    I co to znaczy, że teraz nie widzi? Na połówkowym była, a teraz nie?
    W Warszawie prywatnie mogę Ci podać namiar na super speca od usg, ale chyba nie jesteś z Warszawy...

Pola Róża
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza tak jak radzi Patuniek idz koniecznie do drugiego lekarza, po co masz się nakręcać, denerwować -najlepiej jednak się skonsultować.

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście poszło wyjątkowo sprawnie jak na ten urząd i nie musiałam długo czekać, uff :) No i było sporo miejsc do siedzenia, więc daliśmy radę :)

Pikcia, dobrze pamiętasz, jestem z Łodzi :) A co szpitala to wciąż się zastanawiam. Synka rodziłam w Madurowiczu i byłam zadowolona, dzięki świetnym położonym udało mi się urodzić sn pomimo wolnego postępu porodu i do tego z ochronionym krocze :) Ale moje koleżanki zachwalają też Rydygiera, którego mam za rogiem. No i jest jeszcze opcja na NFZ w Salve... Naprawdę nie umiem się zdecydować. A Ty wybrałaś już szpital?

patuniek86, lkc, Pikcia lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza, współczuję stresu :( Ale jak sam powiedział może to rzeczywiście kwestia ułożenia dziecka. No i najważniejsze, że nawet w najgorszym wypadku jedna nerki jest, więc maluch powinien sobie z nią poradzić!

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ