Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziakk, no to super, że wszystko ok :-) Można dosłownie powiedzieć-kamień z serca :-D

Madziakk lubi tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja również zaczynam 30 tydzień. Odliczam dni robocze do końca pracy. Jeszcze tylko 5 :) i odpoczynek. Również czuję małą hmm w tyłku, a jak ma czkawkę to i w tyłku i pod żebrami jednocześnie.
    Wczoraj byliśmy na wizycie. Nie mam znów fotki, bo mała była odwrócona tak, że twarzyczki nie dało się zobaczyć. Waży 1290g :). Szyjka zamurowana i długa, co mnie bardzo uspokoiło, bo od tygodnia twardnieje mi macica i boli ogólnie często brzuch. Widocznie to tylko B-H.
    U nas dzisiaj bardzo zimowo.

patuniek86, iNso87, Parsleyek, Malutka_27, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, Madziakk, Marza89, Ankakaranka87, Butterfly 83, Izziee, Anet85, teverde, Kleopatra, lkc, Ksiazka1, Pikcia lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie u niego zawsze byłam i poprzednio wszystko było ok, więc cały czas wierzę, że jednak faktycznie źle się bobas wykręcił. Wszystko byo idealnie, wody też. Aktualnie cała nasza trójka jest rozłożona przez chorobę więc raczej przed świętami się nie uda, ale napewno przed kolejną wizytą muszę isć, bo 4 tygodnie nie będę czekać. Już dzwoniłam do takiej przychodni co tam dobrych fachowców mają, ale się dodzwonić nie mogę. Mam nadzieję, że w miarę szybko mają tam terminy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 17:46

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak super, że wszytko dobrze :)

Mimoza oj popieram resztę, też bym poszła jeszcze raz na wizytę. Wiem jaki to stres czekać na kolejne usg i dlatego jeśli masz możliwość rozwiąż te wątpliwości.

Ankakaranka87 oj super, wieści :)

bbeczka91 Jak dobrze, że wszystko się dobrze skończyło. Czytałam Twój wpis z takim napięciem... Nie wyobrażam sobie co przeżyłaś. Najważniejsze, że Dzieciaki rosną zdrowo - i jaka piękna waga :D

patuniek86 to przykre, ale Faceci nie ogarniają takich rzeczy. Jestem przekonana, że nie zrobił tego celowo. Np. mój w tym roku kupił mi pod choinkę czajnik... rozumiecie to czajnik.... żyć mu nie daję z tym serio. Załamka... ale to przez moją własną głupotę. Mówię mu, kupmy taki czajnik z funkcją ustawiania temperatury. Miałam na myśli, jak będziemy na zakupach a nie pod choinkę. Dramat. Wczoraj mówię, chciałabym kupić mocniejsze zaciemniające rolety (mamy zewnętrzne) tylko nie pod choinkę... bo już normalnie nie mogę. Może przesadzam, ale moim zdaniem prezentów domowych nie kupuje się pod choinkę. Zawsze staram się kupić mu coś co będzie Jego, coś co lubi itp. a On mi czajnik...

Parsleyek jaka cudowna niespodzianka :D Jak dobrze, że Dzidzią wszystko dobrze :D

Reniferra super wieści przed Świętami :D

Ankakaranka87, Parsleyek, Butterfly 83, Reniferra, patuniek86, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście, padłam na ten czajnik. Co prawda mój kupił mi raz chlebak do kuchni, ale przynajmniej wypełnił cały cukierkami :D

Parsleyek, Butterfly 83, Makowe Szczęście, patuniek86, lkc, Ksiazka1 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Marza89 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ❤️
    Gratuluję udanych wizyt, same dobre wieści ❤️
    Bbeczka potrafisz trzymać w napięciu takim postem, całe szczęście wszystko dobrze się zakończyło ;)
    Moja malutka też się rozpycha coraz wyżej i spać nie daje ;)
    Zazdroszczę Wam wizyt, ja jeszcze ponad 3 tyg do następnej :/
    Dziś kupiłam Glukoze cytrynową i w sobotę idę próbować kolejny raz :/
    Jutro za to śmigam do kina na Aquamena bo Mąż cały dzień pracuję i ostatnie prezenty muszę kupić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 18:16

Ankakaranka87, patuniek86, lkc lubią tę wiadomość

Aniołek [*] - 6 tydz./ PCOS, Bhcg 29. 06 / 10 dpo - 19, 13 dpo-120, 15 dpo-420, 20 dpo-4228
    Laura 💕 03.03.2019 😍 3410g 😍 53cm😍
    jon7a04.png
  • Parsleyek Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Makowe Szczęście, padłam na ten czajnik. Co prawda mój kupił mi raz chlebak do kuchni, ale przynajmniej wypełnił cały cukierkami :D

Lubię za cukierki :D :D

Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

29 lat. Moja historia [blog]: waiting4.pl
    l22nkrhmpu973w26.png
    "Im bardziej w życiu ma się pod górkę, tym piękniejsze będą później widoki"
  • Sana Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katia89, gdzie jesteś? :D dawno Cię nie było! Mam nadzieję że wszystko u Was ok.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu tylko cukierki mogą Go jeszcze uratować :P

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

.
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, gratulacje z udanych wizyt!

Mimoza może maluch faktycznie tak się ułożył, że tej nerki nie było widać. Jeśli mocno Cię to martwi to idź zaraz po świętach do innego lekarza żeby to skonsultować.

Bbeczka całe szczęście, że wynik wyszedł ujemny i maluchy tak ładnie rosną.

Makowe uśmiałam się z tego czajnika :D Mój mąż cały czas powtarza, że dostanę garnek pod choinkę bo ostatnio narzekałam, że brakuje mi dużego, ale już mu zagroziłam, że jak mi kupi garnek to nim oberwie :p

Makowe Szczęście, patuniek86, Ankakaranka87 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty przynajmniej dostałaś czajnik z bajerem ustawiania temperatury. Mój były mi kiedyś na urodziny kupił taki zwyczajny, na kuchenkę. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 19:23

Makowe Szczęście, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka całe szczęście , że już jest dobrze, ale ile nerwów i stresu.... Waga bobasów śliczna ;-)
    Patuniek ja też pamiętam te czasy gdy jako dziecko robiłam dla wszystkich prezenty, często coś małego , ale ładnie zapakowane ode mnie ;-)) pieniądze zbierałam przez cały rok. ...Bardzo miło to wspominam, dlatego rozumiem Twoje zdenerwowanie.
    Madziak świetnie, że serducho masz zdrowe, a RR cóż trzeba mieć pod kontrolą
    Renifera Twoje dzieciątko waży mniej więcej tyle co moje – mój synek 1260 g. Wytrzymaj jeszcze trochę w pracy i odpoczywaj ;-)
    Mimoza myśle, że dziecko po prostu tak niefortunnie się ułożyło i dlatego nie było widać nerki, bo przecież skoro na połówkowym było wszystko ok – to teraz też powinno..., ale dla swojego spokoju idz kontrolnie do drugiego lekarza.
    Makowe -uśmiałam się z tym czajnikiem, ale przynajmniej był efekt zaskoczenia ;-))) mój to nigdy nie wie co kupić i zawsze pyta, na jedno to dobrze, bo na widok czajnika zrobiłabym oczy jak 5 zł

Makowe Szczęście, Reniferra, patuniek86, Butterfly 83, bbeczka91 lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• patuniek86 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe, czajnik rules! :-D
    Mój pierwszy na nasze pierwsze wspólne święta kupił mi... zestaw ręczników :-D Bo i tak w domu było z nimi kiepsko ;-) Także tego :-D
    Obecnie przekomarzam się z moim w sprawie prezentu świątecznego ;-) On twierdzi, że skoro kupiliśmy robota kuchennego, prezentów sobie nie robimy. Ja mu mówię, że takich ustaleń nie było-poza tym nie chcę nie dostać nic pod choinkę ;-) On wie, że mam coś dla niego i chociażby z tego powodu musi mi coś dać ;-) Ale gdybym mu pozwoliła, to nic by najchętniej nie kupował ;-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85, tak patrzę, że ta waga to mniej więcej 50centyl więc takie w sam raz dzieciaczki nam się szykują ;)

Anet85 lubi tę wiadomość

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • teverde Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, kolejny szalony dzień, ostatnio codziennie padam popołudniu na drzemkę z tych wszystkich wrażeń.. Siadam do kompa - machnęłyście 3 strony :P

Butterfly 83 ja najbardziej czułam coś takiego jak się obawiałam o tą szyjkę, raz to na prawdę czułam jakby macica chciała mnie opuścić. Dowiedziałam się, że szyjka się trzyma i na następny dzień przestałam to czuć. Wydaje mi się, że nasze stresy wszystko nasilają. "Ból dupy" (LwieSerce), wbijanie igły (83xxx) też miewam. To pewnie jakieś nerwy w środku te szkraby stymulują ;)

mimoza ale Ci fajnie, że nie miałaś problemu z tym immuno. Moja lekarka już od dwóch miesięcy mnie straszy, że może być ciężko, na następnej wizycie się okaże..
    Co do nerki - może nie potrafię się do końca wczuć, ale wydaje mi się, że nie masz się czym martwić. Jesteś już w 28 tygodniu. Niemożliwe, żeby lekarz dopiero teraz zwrócił uwagę na to, że jest tylko 1 nerka, na pewno wyszłoby to wcześniej. Na pewno była to tylko i wyłącznie kwestia ułożenia, nie martw się! Ale na wizytę oczywiście warto iść - czego się nie robi dla świętego spokoju.

bbeczka też przeczytałam na wdechu. Dobrze, że wynik ujemny!

Marza z cytrynową na pewno pójdzie lepiej! Mi ona na prawdę całkiem smakowała ;) Poza tym tak sobie myślę, że to trochę tak, jak z Coca Colą. Nie pamiętam dokładnie w którą stronę to działało, ale na studiach mówili nam,, że chyba przez to, że jest ona takim mocnym kwasem musi być tak strasznie słodka, bo inaczej organizm po prostu by ją zwracał. Tak więc idąc na badanie pocieszałam się, że tutaj to właśnie ten kwas cytrynowy neutralizuje tą słodycz i na to samo wychodzi. Trzymam kciuki za badanie! Idź z pozytywnymi myślami, to bardzo dużo daje, bo nasz organizm niesamowicie reaguje na to, co nasz umysł kreuje.

Nadrobiłam :) A jutro idę odebrać klucze z mieszkanka <3 Jupi, jupi, jupi!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:09

Kleopatra, Butterfly 83, Marza89, patuniek86, Macy, Izziee, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sprawdźcie te centyle?
    Mimoza też myślę że skoro nerka była to musi być, poprostu może źle ułożona, ale dla swojego spokoju bym poszła szybciej.
    Mój mąż mi często robi prezenty i raczej trafne ale za to ostatnio spakowal Dziecku do szkoły chlebak... Bez kanapek ;p
    U nas dziś intensywny dzień bo zakupy świąteczne, chłopcy kupili choinkę i Wiktor miał egzamin z karate na pierwszą belkę :)

Butterfly 83, patuniek86, lkc lubią tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się chętnie dowiem gdzie sprawdzacie te centyle.
    Jak zwykle, dzień jak codzień, zgaga mnie męczy. Niech mnie ktoś zahibernuje please do marca!

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra, samej siatki centylowej nie mogłam znaleźć, ale jak wpisałam "waga płodu centyle" w google to wyskoczyło mi jakieś forum, gdzie babeczka miała spisane to dla poszczególnych tygodni. W sumie mogę sprawdzić, czy jest to w książkach ze studiów :P. Jakoś wcześniej na to nie wpadłam.

l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam takie cudo:
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

Reniferra, patuniek86 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Witam się po tygodniowej nieobecności. Mieliśmy niezbyt fajny tydzień. Od poprzedniej niedzieli moja córcia miała wypieki na buzi. Na początku myślałam, że to od przegrzania/wiatru, potem, że jakaś alergia. W środę mąż zasugerował żeby iść z nią do lekarza, olałam to, ale w czwartek rano znów wstała z czerwonymi polikami, więc wpisalam w internet i zamarłam... rumień zakaźny, wywoływany przez parwowirus b19. Dla niej to nie było by nic groźnego, ale dla dzieci w brzuchu mogłoby się skończyć tragicznie. Pojechałyśmy szybko do labu na pobranie krwi na przeciwciała na parwowirus b19, a potem do pediatry. Pediatra nawet jej nie zbadała, ani nie obejrzała ciała, tylko kiwnęła mi głową, że to faktycznie rumień zakaźny. Ginekolog powiedziala, że poza badaniem krwi nic więcej nie mogę zrobić, za tydzień przyjść na USG i zobaczymy jak maluchy się rozwijają. W przeciągu tygodnia u Emilki nie wystąpiły już żadne objawy rumienia(poza tymi policzkami). Za to miała bardzo suchą skórę, więc zastanawialam się, czy to czasem nie azs, bo w okresie grzewczym zawsze bardzo pogarsza jej się stan skóry. Wczoraj na USG z maluchami wszystko było ok, żadnych obrzęków, mają już po 1230 i 1350g, więc jak na bliźniaki to na prawdę słuszna waga ;) Dziś ku mojemu zdziwieniu przyszedł mail, że wyniki już dostępne(miały być dopiero za tydzień wg laborantki) i okazało się że ujemne. Kamień spadł mi z serca, ale takiego okropnego tygodnia nie życzę nikomu :(
    Cieszę się, że Wasze wizyty przebiegly pomyślnie, wracam do strojenia choinki :) :)
    Kurcze trochę mnie nastraszylas. Mój najmłodszy chodzi do żłobka i od tygodnia ma krwisto czerwone policzki, i katar, kaszel ale bez gorączki. Co za badania robiliście?

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ