X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja zdecydowanie wolę walizkę. Jest sztywna, więc wystarczy otworzyć i wszystko widać jak na dłoni. Szlafrok biorę w razie wędrówek po korytarzu, bo o ile w salach jest cieplutko, to na oddziale różnie bywa, poza tym zapewnia trochę prywatności.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka z tym wedrowaniem po oddzialach to jesli lezysz przed porodem na patologii to tak ale jesli jedziesz juz prosto "do porodu" tudziez na umowiona cc to raczej po porodzie chodzic po szpitalu nie bedziesz ;) U nas w szpitalu darly sie nawet polozne jak na chwile wychodzilo sie na korytarz z dzieckiem,zeby sale wywietrzyc. Na sali tropiki a za oknem zima,bo to grudzien byl. Nie do wytrzymania bylo i zawsze Malza prosilam,zeby przed wyjsciem do domu o 20 wywietrzyl mi sale.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszula potrzebna rzecz. Tak jak pisalam wyzej u nas zima za oknem a na sali byl taki skwar,ze w pologu to jakas meka byla. Mialam 3 koszule. Zadnej podczas porodu nie poplamilam,wiadomo,bo mialam cc to musialam sie przebrac w jednorazowke. Ale potem tak sie pocilam na poczatku,ze dwie noce i dwie koszule do widzenia do domu odrazu po pionizacji. Juz potem bylo lepiej i ta ostatnia koszula na 3dni mi starczyla. Oczywsicie biorac pod uwage fakt,ze tylko w niej spalam a w dzien juz nakladalam dresy i bluze. Lezalam tydzien przez naswietlanie Leny takze te ostatnie dni to poprostu musialam zostac z dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 09:13

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym roku! Samych pomyślności dziewczyny, a przede wszystkim - szczęśliwych rozwiązań w terminie. Teraz to już nam z górki pójdzie i zaraz wytulimy te słodkie bobasy:D

Ja jestem już po mszy pogrzebowej, zmarł mój wujek, później jeszcze pogrzeb. Idę, bo myślę, że nie będę ryczeć i przeżywać, ostatni raz go widziałam 5 lat temu na ślubie, więc kontakt kiepski, ale mimo wszystko chcę go pożegnać.

Wczoraj synek tak szalał w brzuchu, że aż się bałam, że coś nie tak. Aż bolało jak walił w jedno miejsce. Już nie wiem jak on leży, bo wszędzie go czuję. Do wizyty prawie 3 tygodnie, mam nadzieję, że jest wszystko ok.

Co do torby to chyba wezmę jedną większą. Ważne dla mnie aby właśnie można było wyprać. Chyba że wcześniej będę na patologii, to wtedy podzielę na dwie. Czekam na wypłatę męża i zrobię zamówienie na Gemini - tam większość kosmetycznych rzeczy kupię, podkłady, podpaski itp., smoczki, pieluchy muślinowe. Szlafrok też wezmę, na sali będzie gorąco, ale właśnie komfort w przemieszczaniu się, czy nawet po wyjściu spod prysznica.

Butterfly, Izziee - kciuki za wizyty!

iNso87, Makowe Szczęście, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwie lubie za zyczenia. I moje kondolencje. Przykra sprawa z poczatkiem roku.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie wczoraj wieczorem wypielo dupe i o! Pocalujcie sie.. lezala tak chyba z 15min. Az w koncu odwrocilam sie na lewy bok do Malza i "zsunela" sie haha
    Edit.
    Na fotce leze prosto na plecach oczywiscie ;)

Foto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 17:58

Katia89, Makowe Szczęście, kehlana_miyu, patuniek86, enka90, Pikcia, Malutka_27, india, 83xxx, Kleopatra, Reniferra, Butterfly 83, bbeczka91, Sana, Marza89, Macy lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane Moje <3
    Witam sie w Nowym Roku <3 Wszystkiego dobrego dziewczyny!
    Ciąż donoszonych pozytywnych i bezkomplikacyjnych rozwiązań!
    Szczęśliwego Nowego 2019 Roku!

Ja od Sylwestra zmagam sie z drętwieniem ręki masakra jakas na początku było to chwilowe i przechodzilo a od wczoraj to trzyma cały czas mam zdrętwiałe 2 palce w prawej ręce :(
    W nocy juz nie gadam jak spałam na lewym boku to tak mi ręka zdrętwiała że ąż bolała :( I do tego te bolące plecy :(
    Czy któraś z Was tez ma taki problem??
    Nie wiem co robić :( Wizyta dopiero 11go :( Czy może do rodzinnego iść? Czy cos pomoże?
    Czytałam na necie że to może byc zespół cieśni nadgarstwka i że ustępuje po porodzie...

Makowe Szczęście, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • LwieSerce Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Inso:* Teraz na około miesiąc przed terminem mamy pogrzeb w rodzinie i z córką zmarła mi babcia jak byłam w 8 miesiącu. Ale nie szłam na pogrzeb, bo bardzo mi była bliska i nie dałabym rady opanować emocji. Zresztą pojechałam wtedy na IP bo ze stresu w ogóle ruchów nie czułam.

pupa świetna! <3

iNso87 lubi tę wiadomość

Listopad 2013 - Aniołek 7 tc; Październik 2014 - ziemski cud - córka; Marzec 2017 - Aniołek 10 tc
    niedoczynność, homocysteina 13,5, ANA1 1:320, mutacje: MTHFR 1298A-C homozygota, PAI-1 - heterozygota.

dqpri09kzip4orgt.png

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia wrote:
    Hej Kochane Moje <3
    Witam sie w Nowym Roku <3 Wszystkiego dobrego dziewczyny!
    Ciąż donoszonych pozytywnych i bezkomplikacyjnych rozwiązań!
    Szczęśliwego Nowego 2019 Roku!

Ja od Sylwestra zmagam sie z drętwieniem ręki masakra jakas na początku było to chwilowe i przechodzilo a od wczoraj to trzyma cały czas mam zdrętwiałe 2 palce w prawej ręce :(
    W nocy juz nie gadam jak spałam na lewym boku to tak mi ręka zdrętwiała że ąż bolała :( I do tego te bolące plecy :(
    Czy któraś z Was tez ma taki problem??
    Nie wiem co robić :( Wizyta dopiero 11go :( Czy może do rodzinnego iść? Czy cos pomoże?
    Czytałam na necie że to może byc zespół cieśni nadgarstwka i że ustępuje po porodzie...
    Chasia nie wiem czy tu czy na grudniowych pisalam,ze sasiadka ktora urodzila niedawno zmagala sie z tym wlasnie. Nie pociesze Ciebie,bo trwala z tym do porodu i jeszcze msc po porodzie. Dopiero Jej odeszlo. Czytalam,ze z takim dretwieniem rak,nadgarstkow i palcow jakis procent kobiet zmgaga sie w ciazy.
    Edit.
    I doczytalam Twoj post do konca i tak to wlasnie to i tak po porodzie wlasnie moze odejsc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 10:02

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LwieSerce wrote:
    Dziękuję Inso:* Teraz na około miesiąc przed terminem mamy pogrzeb w rodzinie i z córką zmarła mi babcia jak byłam w 8 miesiącu. Ale nie szłam na pogrzeb, bo bardzo mi była bliska i nie dałabym rady opanować emocji. Zresztą pojechałam wtedy na IP bo ze stresu w ogóle ruchów nie czułam.

pupa świetna! <3
    Lwie napewno to za duze przezycie :/ w 8msc to naprawde moglo doprowadzic do porodu. Ah nikomu nie zycze straty a tym bardziej podczas ciazy. Nawet najgorszemu wrogowi.

Malutka_27 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra u mnie niby nic nie potrzebuję, ale też mam dwie takie ala podróżne. Jedną dla mnie a drugą na wyjście ze szpitala (dla mnie i Cornelki) Kupiłam kiedyś na dworcu, najtańsze z możliwych jak brakowało mi torby na bagaż podręczny.
    Jakoś nie wyobrażam sobie iść jak stoję. Chcę wziąć moje koszule, jakiś sweter (zawsze mi jest zimno) skarpetki. Nie wiem co jeszcze - 9tego zaczynamy szkołę rodzenia, więc dopytam. Już sobie wyobrażam minę Pań prowadzących na moje pytania :P Trochę mi dziwnie, ale wolę wiedzieć. Oglądałam z 10000 filmików na yt i jak usłyszałam, że trzeba brać papier toaletowy... sztućce czy wodę z dzióbkiem byłam w szoku. Raz tylko leżałam w szpitalu na Karowej, i nic takiego nie potrzebowałam. Oczywiście, że rozumiem wszystkie kobiety, które to biorą - bo ja też myślę, że wezmę np. nakładki na sutki. Pogadam o tym z położną u Lekarza :)
    My nadal bijemy się z myślami na temat fotelików. Napisaliśmy maila do cybex. Dziś pojedziemy szukać jakiegoś sklepu z takimi rzeczami :)

LwieSerce przykro mi z powodu Wujka.

iNso87 hahhaah jeju super zdjęcie :D

Chasia nie mam pojęcia, mnie czasem bolą nadgarstki. Wiem, że u mnie to po prostu choroba zawodowa. Od wielu lat siedzenia i pisania na komp. Cały czas boli Cię tak samo? Chyba na Twoim miejscu poszłabym do rodzinnego.

iNso87, Reniferra lubią tę wiadomość

.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu na korytarzu też były tropiki :D A poza oddział nie było po co wychodzić. W drugim szpitalu, który rozważam, łazienki są w pokoju, więc też nie ma po co daleko chodzić. Więc jeżeli wezmę szlafrok, to raczej jakiś cieniutki.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa Dziewczyny zaczynam 32 tydzień :D Boże jeszcze 8 tygodni! jak to brzmi :D Juuuupi! Z jednej strony cieszę się jak wariatka, a z drugiej jestem tak samo przerażona :D Za chwilkę będziemy wszystkie tulić Nasze Dzidzie! To takie niesamowite :D

iNso87, kehlana_miyu, india, Pikcia, Butterfly 83, Sana, Marza89, Macy lubią tę wiadomość

.
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różnice pomiędzy szpitalami to kosmos. Leżałam tylko w szpitalach publicznych i w jednym musiałam mieć własny papier toaletowy, bo po prostu w łazienkach nic nie było, a w drugim zapewniali wszystkie artykuły higieniczne i pieluchy dla dziecka. Więc skład torby naprawdę zależy od tego, gdzie planujemy rodzić.

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Aaaaaaaaa Dziewczyny zaczynam 32 tydzień :D Boże jeszcze 8 tygodni! jak to brzmi :D Juuuupi! Z jednej strony cieszę się jak wariatka, a z drugiej jestem tak samo przerażona :D Za chwilkę będziemy wszystkie tulić Nasze Dzidzie! To takie niesamowite :D
    Ja zaczynam jutro 32 i tez jestem w ciezkim szoku ale ciesze sie z tego faktu,bo juz nie dam rady uzalac sie nad soba jaka to ja niedolezna.. ;D

Edit.
    Ah Makowe no i 8msc jak nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 10:17

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Chasia Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowe Szczęście wrote:
    Reniferra u mnie niby nic nie potrzebuję, ale też mam dwie takie ala podróżne. Jedną dla mnie a drugą na wyjście ze szpitala (dla mnie i Cornelki) Kupiłam kiedyś na dworcu, najtańsze z możliwych jak brakowało mi torby na bagaż podręczny.
    Jakoś nie wyobrażam sobie iść jak stoję. Chcę wziąć moje koszule, jakiś sweter (zawsze mi jest zimno) skarpetki. Nie wiem co jeszcze - 9tego zaczynamy szkołę rodzenia, więc dopytam. Już sobie wyobrażam minę Pań prowadzących na moje pytania :P Trochę mi dziwnie, ale wolę wiedzieć. Oglądałam z 10000 filmików na yt i jak usłyszałam, że trzeba brać papier toaletowy... sztućce czy wodę z dzióbkiem byłam w szoku. Raz tylko leżałam w szpitalu na Karowej, i nic takiego nie potrzebowałam. Oczywiście, że rozumiem wszystkie kobiety, które to biorą - bo ja też myślę, że wezmę np. nakładki na sutki. Pogadam o tym z położną u Lekarza :)
    My nadal bijemy się z myślami na temat fotelików. Napisaliśmy maila do cybex. Dziś pojedziemy szukać jakiegoś sklepu z takimi rzeczami :)

LwieSerce przykro mi z powodu Wujka.

iNso87 hahhaah jeju super zdjęcie :D

Chasia nie mam pojęcia, mnie czasem bolą nadgarstki. Wiem, że u mnie to po prostu choroba zawodowa. Od wielu lat siedzenia i pisania na komp. Cały czas boli Cię tak samo? Chyba na Twoim miejscu poszłabym do rodzinnego.

No właśnie w nocy sie nasila a w ciągu dnia nie jest tak źle tylko czasem jak coś źle chwyce prawą ręka to mocniej zaboli no i te zdrętwiałe końcówki palców to takie nie fajne uczucie.
    Właśnie wróciłam z krótkiego spaceru i troche mi lepiej bo zimno i nawet na chwilę odpuściło ale powoli koniuszki palcow drętwieją.

Mam nadzieję że to ustąpi...

mhsv3e5e743bc1b6.png
    mhsv3e5ewwdsajqn.png
  • india Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso moja też sie tak wypina ;)

Dziewczyny czy bujany uszak to dobry wybor fotela do karmienia?

iNso87 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • mimoza Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w Nowym Roku. Wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń i szybkich bezbolesnych porodów.

Makowe szczęście ja o 5 dostałam skurczy, o 8 byłam w szpitalu i miałam 8cm, a o 9:40 tuliłam synka. Teraz liczę na 2h

india, iNso87, Butterfly 83 lubią tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimoza kopara mi odpadła! Boże też tak chcę!

.
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chasia ja w każdej ciaxy tak mam z tym dretwieniem. Głównie w nocy. Po ciążach przechodzi więc chyba musisz się przemeczyc.
    Ja też myślę o tym kiddy albo maxi cosi. Kupię chyba od koleżanki używany easy go optimo. https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8fe68e5cef5.jpg szkoda mi kupować nowy bo więcej dzieci nie planuje ;p

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ