MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wracam z usg i rzeczywiście zastawka się nie domyka ale do fizjologiczne i po porodzie powinno ustąpić gdy ciśnienie opadnie i zacznie organizm sam funkcjonować... i co dziwna ciąża na 100% strsza 32t5d termin do cc do rozważenia... waga 2048g wszystko oki
Ksiazka1, bbeczka91, Sana, patuniek86, iNso87, lkc, Butterfly 83, Izziee, Kleopatra, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
nick nieaktualnyPatuniek u mnie też mini-kryzys. Niech szybko nam minie
ja jeszcze zaczęłam się martwić jak sobie poradzimy z dwójką maluchów i jak to wyjdzie z porodem, kiedy mnie złapie i czy zdążę małego odesłać do rodziców. Takie już myśli chodzą mi po głowie. W ogóle ja bym chciała powtórkę z pierwszego porodu, bez jakiś niespodzianek :p
Ja biorę dwie torby bo jedna właśnie zostanie w aucie na początek. Mieszkam też bardzo blisko szpitala więc mąż od razu nawet nie musi mi jej zostawiać, ale jak Ty taxa to zrozumiałe że jedna torba.
-
nick nieaktualnypatkaaxx90 wrote:Dziewczyny wracam z usg i rzeczywiście zastawka się nie domyka ale do fizjologiczne i po porodzie powinno ustąpić gdy ciśnienie opadnie i zacznie organizm sam funkcjonować... i co dziwna ciąża na 100% strsza 32t5d termin do cc do rozważenia... waga 2048g wszystko oki
-
Co do kryzysu ,to ja już mam chyba jakiś czas. Mąż mnie wkurza bo sprzątam i jak zwykle z nim ten sam problem. Już dziś nawrzeszczalam na niego3,że jest leń patentowany! Bo nawet po prysznicu nie podniesie po sobie ręcznika;no ku**a! Aż się zagotowalam! A on gapi się na mnie i mówi-przecież t jest easy. No to jak jest easy to rusz dupe i podnieś! Aż mi się płakać chciało. Szczególnie że mam gdzieś ucisk w tych plecach i chyba na rwe kulszowa , bo aż mi nogę odbiera, nie mogę chodzić, no masakra jakaś. A staram się jak najwięcej mu zrobić, bo wiem ,jak to będzie,jak polecę. Dzięki Bogu nie będę oglądać tego syfu!
Patka, teraz już odetchnij i czekaj na maleństwo :-*
patkaaxx90 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Inso ,a jak będziesz miała chwilkę to popraw mi proszę imię dla małej, bo ja ją nazywam Zośka, ale pisać się będzie i oficjalnie nazywać Sophie.
Ayleen, Książka, powodzenia na wizytach w kolejnych dniach.
Izzie coś pisała po wizycie? Bo chyba też wizytowala dziś ,tak jak ja...?iNso87 lubi tę wiadomość
Norbi- 16.08.2003
Aniołek(7tc)- luty 2016 *
Lilianka(19tc)- 10.01.2018 * -
Elcia89 nie patrzył na wagę jakoś specjalnie ale mierzył dzidziusiowi cos tam i mówił ze ten wskaźnik na 100% pokazuje wiek ciąży bo wg samej wagi to tydzień róznicy z groszem
Ale 5 kg to niezła waga... rodziłas naturalnie ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:42
Miłosz
Honoratka
-
Cześć dziewczyny
U mnie sytuacja w miarę ustabilizowana.... Weekend spędziłam u przyjaciółki, było dużo tłumaczenia i rozmów, zobaczymy co z tego wyniknie.
Póki co kurier przywiozl dzisiaj mega paczkę z apteki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46a8c3e2979b.jpg
Kurier ledwo wniósł :p płyny i proszki do prania, pampersy, podkłady, witaminy, poduszka klin i inne rzeczy. Ale chyba jednak nie mam wszystkiego... Czuję niedosyt
Muszę chyba jeszcze jakieś torby zamówić do szpitala... No nie mam kompletnie takich które mogłabym zabrać... Może macie jakąś fajną stronkę z takimi torbami? Nie za milion
Izziee, patuniek86, iNso87, Butterfly 83, Sana, enka90 lubią tę wiadomość
-
Hej!
Lwie przykro mi z powodu wujka.
Patka to super, że dobre wieści
U mnie po wizycie wszystko ok, wyniki dobre i szyjka też zamknięta. Kolejna wizyta za 3 tyg i już z usg.
Dziewczyny od kiedy trzeba podawać maluszkom wit D?patuniek86, iNso87, Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, Marza89 lubią tę wiadomość
Laura
-
Nie wiem jakie są teraz zalecenia Ale u nas była Wit d od wyjścia ze szpitala i Wit k od albo 8 doby do konca 3 miesiąca. K dawalam tylko przez tydzień, jak dawalam to mloda się darla jak glupia, jak przestałam to jak ręką odjal.. później byly jakies zalecenia mega dużych dawek Wit k. Nie wiem jak jest teraz.
.Izziee lubi tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Izziee wit D od urodzenia sie podaje. Ja podaje Lenie do teraz z tym,ze najpierw jest dawka 400 dla maluszkow. Teraz Lenie daje 1000. Dla Laury to samo,choc przejde sie do pediatry i zapytam czy moge dawac 2000.
Co do wit K, za czasow "Leny" dostala przy porodzie. Po wyjsciu przy kp dawalo sie ta witamine. Jesli mm,to juz nie,bo tam jest ta witamina. Jesli mieszanie to zalezy jaka przewaga wiadomo jak sie tylko 1 czy 2 dokarmilo przy kp to sie podawalo jak odwrotnie to nie.
Teraz slyszalam nowe zalecenie co do wit K. Przy porodzie duza jakas dawka,ze potem nie trzeba podawac. Nie wnikalam jeszcze.Izziee, lkc lubią tę wiadomość
-
Chyba Wit k się już nie daje. A d od urodzenia.
Patka ale wagajeju jak ja się denerwuje ile moja waży. Bardzo słaba ja czuję. Z chłopcami też miałam takie górki jak Inso a teraz nic. Delikatne pukniecia. Wiem że może być inaczej bo to łożysko na przedniej ścianie ale aż tak?! Piszecie że was ruchy aż bolą a u mnie są naprawdę słabe. Jeszcze tydzień do wizyty.
-
nick nieaktualnyKleopatra wrote:Chyba Wit k się już nie daje. A d od urodzenia.
Patka ale wagajeju jak ja się denerwuje ile moja waży. Bardzo słaba ja czuję. Z chłopcami też miałam takie górki jak Inso a teraz nic. Delikatne pukniecia. Wiem że może być inaczej bo to łożysko na przedniej ścianie ale aż tak?! Piszecie że was ruchy aż bolą a u mnie są naprawdę słabe. Jeszcze tydzień do wizyty.
Kleopatra, wydaje mi się, że to zależy od dziecka. Moja mała też się tak delikatnie rusza. Czuję ruchy, ale żadne jakieś kopniaki czy inne mocne ruchy. I już wogole, żeby bolało. Ja mam wizytę teraz 10.01, będzie 32tc i tez jestem ciekawa ile mała waży i czy już jest główką w dół... Choć wydaje mi się, że raczej nie.Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość
-
klamka wrote:Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku kochane
Kleopatra, wydaje mi się, że to zależy od dziecka. Moja mała też się tak delikatnie rusza. Czuję ruchy, ale żadne jakieś kopniaki czy inne mocne ruchy. I już wogole, żeby bolało. Ja mam wizytę teraz 10.01, będzie 32tc i tez jestem ciekawa ile mała waży i czy już jest główką w dół... Choć wydaje mi się, że raczej nie.klamka lubi tę wiadomość
-
Klamka to wizyta powiedzmy usg III trymestru? To wpisze na 1 stronie.
Reniferra Ty obznana pewnie. To norma rozumiem,ze sie zmienila z ta witamina? 3lata temu Lena przy porodzie tez miala ale potem ja musialam Jej sumplementowac. Teraz jest wieksza dawka jakas czy co? -
Kleopatra dokładnie o tym samym słuchał mój Mąż
mówię, mu Jeju nasza Cornelka tak delikatnie kopie, i mało ją czuję a Dziewczyny narzekają, że są obolałe
martwię się. A On na to, wiesz co Lekarz powiedział. Nie ważne jest jak mocno i często dziecko się rusza tylko, że się rusza. Dzieci mają różne temperamenty i to już się wie w brzuszku.
klamka dzięki za to co napisałaś, to uspokajamega
jeszcze jak sobie myślę, że moja jest taka mini i taka delikatna to się martwię jak rośnie. A tu jeszcze 9 dni do wizyty
klamka, Kleopatra lubią tę wiadomość
. -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Klamka to wizyta powiedzmy usg III trymestru? To wpisze na 1 stronie.
Reniferra Ty obznana pewnie. To norma rozumiem,ze sie zmienila z ta witamina? 3lata temu Lena przy porodzie tez miala ale potem ja musialam Jej sumplementowac. Teraz jest wieksza dawka jakas czy co?iNso87 lubi tę wiadomość