X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARCOWE DZIECIACZKI 2019
Odpowiedz

MARCOWE DZIECIACZKI 2019

Oceń ten wątek:
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam z usg i rzeczywiście zastawka się nie domyka ale do fizjologiczne i po porodzie powinno ustąpić gdy ciśnienie opadnie i zacznie organizm sam funkcjonować... i co dziwna ciąża na 100% strsza 32t5d termin do cc do rozważenia... waga 2048g wszystko oki

Ksiazka1, bbeczka91, Sana, patuniek86, iNso87, lkc, Butterfly 83, Izziee, Kleopatra, kehlana_miyu lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek u mnie też mini-kryzys. Niech szybko nam minie ;) ja jeszcze zaczęłam się martwić jak sobie poradzimy z dwójką maluchów i jak to wyjdzie z porodem, kiedy mnie złapie i czy zdążę małego odesłać do rodziców. Takie już myśli chodzą mi po głowie. W ogóle ja bym chciała powtórkę z pierwszego porodu, bez jakiś niespodzianek :p
    Ja biorę dwie torby bo jedna właśnie zostanie w aucie na początek. Mieszkam też bardzo blisko szpitala więc mąż od razu nawet nie musi mi jej zostawiać, ale jak Ty taxa to zrozumiałe że jedna torba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Dziewczyny wracam z usg i rzeczywiście zastawka się nie domyka ale do fizjologiczne i po porodzie powinno ustąpić gdy ciśnienie opadnie i zacznie organizm sam funkcjonować... i co dziwna ciąża na 100% strsza 32t5d termin do cc do rozważenia... waga 2048g wszystko oki
    Dobrze ze to fizjologiczne i się unormuje, no i piękna waga już :)

• Sana Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka, wow, 2 kg :)

Co do leżenia czy spania, ja muszę na którymś boku. Jak leżę na plecach, to potem ciężko mi wstać i się wyprostować :/ no i w głowie mi się później kręci.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz mam dwa rozbieżne terminy jeden 22.02 a drugi 9.03 i bądź tu mądry...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kryzysu ,to ja już mam chyba jakiś czas. Mąż mnie wkurza bo sprzątam i jak zwykle z nim ten sam problem. Już dziś nawrzeszczalam na niego3,że jest leń patentowany! Bo nawet po prysznicu nie podniesie po sobie ręcznika;no ku**a! Aż się zagotowalam! A on gapi się na mnie i mówi-przecież t jest easy. No to jak jest easy to rusz dupe i podnieś! Aż mi się płakać chciało. Szczególnie że mam gdzieś ucisk w tych plecach i chyba na rwe kulszowa , bo aż mi nogę odbiera, nie mogę chodzić, no masakra jakaś. A staram się jak najwięcej mu zrobić, bo wiem ,jak to będzie,jak polecę. Dzięki Bogu nie będę oglądać tego syfu!
    Patka, teraz już odetchnij i czekaj na maleństwo :-*

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Butterfly 83 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ,a jak będziesz miała chwilkę to popraw mi proszę imię dla małej, bo ja ją nazywam Zośka, ale pisać się będzie i oficjalnie nazywać Sophie. ;-)

Ayleen, Książka, powodzenia na wizytach w kolejnych dniach.
    Izzie coś pisała po wizycie? Bo chyba też wizytowala dziś ,tak jak ja...?

iNso87 lubi tę wiadomość

ug37krhmmqb9sb9u.png
    Norbi- 16.08.2003
    Aniołek(7tc)- luty 2016 *
    Lilianka(19tc)- 10.01.2018 *
  • Elcia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam w poprzedniej ciazy w 31 tyg 0 dni wage 2 kg dzudziusia i nikt mi nie mowil ze ciaza starsza. Skurcze zaczely sue w 41 tygodniu i wazyl 5 kg.

Butterfly 83 lubi tę wiadomość

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elcia89 nie patrzył na wagę jakoś specjalnie ale mierzył dzidziusiowi cos tam i mówił ze ten wskaźnik na 100% pokazuje wiek ciąży bo wg samej wagi to tydzień róznicy z groszem
    Ale 5 kg to niezła waga... rodziłas naturalnie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 18:42

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    U mnie sytuacja w miarę ustabilizowana.... Weekend spędziłam u przyjaciółki, było dużo tłumaczenia i rozmów, zobaczymy co z tego wyniknie.
    Póki co kurier przywiozl dzisiaj mega paczkę z apteki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46a8c3e2979b.jpg
    Kurier ledwo wniósł :p płyny i proszki do prania, pampersy, podkłady, witaminy, poduszka klin i inne rzeczy. Ale chyba jednak nie mam wszystkiego... Czuję niedosyt :)
    Muszę chyba jeszcze jakieś torby zamówić do szpitala... No nie mam kompletnie takich które mogłabym zabrać... Może macie jakąś fajną stronkę z takimi torbami? Nie za milion :)

Izziee, patuniek86, iNso87, Butterfly 83, Sana, enka90 lubią tę wiadomość

age.png
  • Izziee Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Lwie przykro mi z powodu wujka.

Patka to super, że dobre wieści :)

U mnie po wizycie wszystko ok, wyniki dobre i szyjka też zamknięta. Kolejna wizyta za 3 tyg i już z usg.

Dziewczyny od kiedy trzeba podawać maluszkom wit D?

patuniek86, iNso87, Ksiazka1, Kleopatra, bbeczka91, Marza89 lubią tę wiadomość

Laura <3
    bl9c9vvjaarzexo8.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jakie są teraz zalecenia Ale u nas była Wit d od wyjścia ze szpitala i Wit k od albo 8 doby do konca 3 miesiąca. K dawalam tylko przez tydzień, jak dawalam to mloda się darla jak glupia, jak przestałam to jak ręką odjal.. później byly jakies zalecenia mega dużych dawek Wit k. Nie wiem jak jest teraz.
    .

Izziee lubi tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izziee wit D od urodzenia sie podaje. Ja podaje Lenie do teraz z tym,ze najpierw jest dawka 400 dla maluszkow. Teraz Lenie daje 1000. Dla Laury to samo,choc przejde sie do pediatry i zapytam czy moge dawac 2000.
    Co do wit K, za czasow "Leny" dostala przy porodzie. Po wyjsciu przy kp dawalo sie ta witamine. Jesli mm,to juz nie,bo tam jest ta witamina. Jesli mieszanie to zalezy jaka przewaga wiadomo jak sie tylko 1 czy 2 dokarmilo przy kp to sie podawalo jak odwrotnie to nie.
    Teraz slyszalam nowe zalecenie co do wit K. Przy porodzie duza jakas dawka,ze potem nie trzeba podawac. Nie wnikalam jeszcze.

Izziee, lkc lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba Wit k się już nie daje. A d od urodzenia.
    Patka ale waga :) jeju jak ja się denerwuje ile moja waży. Bardzo słaba ja czuję. Z chłopcami też miałam takie górki jak Inso a teraz nic. Delikatne pukniecia. Wiem że może być inaczej bo to łożysko na przedniej ścianie ale aż tak?! Piszecie że was ruchy aż bolą a u mnie są naprawdę słabe. Jeszcze tydzień do wizyty.

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit k podaja w szpitalu domiesniowo. Chyba ze ktos sobie zyczy doustnie, to wtedy podaje sie w jakichs tam odstepach potem samemu.

Izziee, Anet85 lubią tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Chyba Wit k się już nie daje. A d od urodzenia.
    Patka ale waga :) jeju jak ja się denerwuje ile moja waży. Bardzo słaba ja czuję. Z chłopcami też miałam takie górki jak Inso a teraz nic. Delikatne pukniecia. Wiem że może być inaczej bo to łożysko na przedniej ścianie ale aż tak?! Piszecie że was ruchy aż bolą a u mnie są naprawdę słabe. Jeszcze tydzień do wizyty.
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku kochane :)

Kleopatra, wydaje mi się, że to zależy od dziecka. Moja mała też się tak delikatnie rusza. Czuję ruchy, ale żadne jakieś kopniaki czy inne mocne ruchy. I już wogole, żeby bolało. Ja mam wizytę teraz 10.01, będzie 32tc i tez jestem ciekawa ile mała waży i czy już jest główką w dół... Choć wydaje mi się, że raczej nie.

Kleopatra, iNso87 lubią tę wiadomość

• Kleopatra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku kochane :)

Kleopatra, wydaje mi się, że to zależy od dziecka. Moja mała też się tak delikatnie rusza. Czuję ruchy, ale żadne jakieś kopniaki czy inne mocne ruchy. I już wogole, żeby bolało. Ja mam wizytę teraz 10.01, będzie 32tc i tez jestem ciekawa ile mała waży i czy już jest główką w dół... Choć wydaje mi się, że raczej nie.
    Też mam 10.01. Oby wytrwać ten tydzień :)

klamka lubi tę wiadomość

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka to wizyta powiedzmy usg III trymestru? To wpisze na 1 stronie.

Reniferra Ty obznana pewnie. To norma rozumiem,ze sie zmienila z ta witamina? 3lata temu Lena przy porodzie tez miala ale potem ja musialam Jej sumplementowac. Teraz jest wieksza dawka jakas czy co?

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra dokładnie o tym samym słuchał mój Mąż :) mówię, mu Jeju nasza Cornelka tak delikatnie kopie, i mało ją czuję a Dziewczyny narzekają, że są obolałe :/ martwię się. A On na to, wiesz co Lekarz powiedział. Nie ważne jest jak mocno i często dziecko się rusza tylko, że się rusza. Dzieci mają różne temperamenty i to już się wie w brzuszku.

klamka dzięki za to co napisałaś, to uspokaja :) mega :) jeszcze jak sobie myślę, że moja jest taka mini i taka delikatna to się martwię jak rośnie. A tu jeszcze 9 dni do wizyty :/

klamka, Kleopatra lubią tę wiadomość

.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Klamka to wizyta powiedzmy usg III trymestru? To wpisze na 1 stronie.

Reniferra Ty obznana pewnie. To norma rozumiem,ze sie zmienila z ta witamina? 3lata temu Lena przy porodzie tez miala ale potem ja musialam Jej sumplementowac. Teraz jest wieksza dawka jakas czy co?
    USG 3 trymestru będę miała 17.01, wtedy na dobrym sprxecie. 10.01 to zwykle usg u mojego prowadzącego lekarza.

iNso87 lubi tę wiadomość

‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ