MARCOWE DZIECIACZKI 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Sana mi podoba się Bebetto Tito premium classic ale te też są piękne ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6f8d9b9ab0e.png
Wacham się jeszcze nad Tako laret imperial ❤️
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/62fdf6ee0bb0.png
Sana lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj taki cyrk, Maz sie uparł I przyniósł łóżeczko, taka zabawa...

Sana, patuniek86, Marza89, Makowe Szczęście, enka90, iNso87, bbeczka91, Pikcia, india, kehlana_miyu lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Ja wszystkie zakupy prócz wanienki zostawiłam na styczeń
Pod koniec chcę spakować torbę do szpitala, więc już i tak muszę mieć nawet podkłady.
Marza, no brzuszek śliczny
I malutki 
Ikc-ale fajnie
My czekamy z łóżeczkiem i czymkolwiek do rozstawienia, aż choinka zniknie
Czyli za jakieś półtora tygodni 
Inso, tak spojrzałam na listę rzeczy do szpitala
U mnie jest zakaz jedzenia (chore), ale biorę lizaki. W razie czego łatwo wyjąć z paszczy, nie zakrztusi się nikt-a i cukier podniesie, co może się przydać przy długim porodzie
iNso87, Marza89 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Ja jutro próbuje dostać się do jakiegoś diabetologa. Jakoś wcale nie czuję tej cukrzycy i jem normalnie a może nie powinnam.
Zaczynam się trochę stresować bo nie mam wozka ani fotelika że nie wspomnę o mniejszych rzeczach ;p -
Hej

Witam się i ja w Nowym Roku i życzę Wam, by obfitował on w mnóstwo cudownych i niezapomnianych chwil, by omijały Was wszelkie smutki i troski
No i oczywiście ekspresowych i bezbolesnych porodów
Butterfly 83, Ksiazka1, kehlana_miyu, Makowe Szczęście, iNso87, bbeczka91, enka90, Sana lubią tę wiadomość
-
Ja czekam z kolejnymi zakupami na luty, wtedy też zamierzam prać ubranka, przywieźć rzeczy po synku ze strychu rodziców i spakować torbę. Z jednej strony idę na zwolnienie 4 lutego, więc będę mieć wreszcie więcej czasu, a z drugiej po świętach budżet trzeszczy, więc styczeń zapowiada się oszczędnie

Z zakupów zostały mi jeszcze dostawka do łóżka + prześcieradła do niej, śpiworek do spania, dostawka do wózka dla starszaka, fotelik samochodowy, kosmetyki dla maluszka i dla mnie plus pieluchy, podkłady itp. Resztę już mam, ubranek i chust do noszenia aż nadto
Czasami otwieram szuflady komody i rozczulam się nad tymi maleńkimi rzeczami 
Butterfly 83 lubi tę wiadomość

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
Moglybyscie podac linki koszul do porodu /do szpitala jakie sobie kupilyscie?
U mnie narazie pierwszy zakup zrobiony. Kupilam sobie klapki z biedronki.
Teraz wybieram torbe do szpitala.
W pierwszej ciazy wzielam dwie male walizki i bylam na siebie zla bo po cesarce nie moglam nic siegnac do nich a na lozku postawic tez mi bylo glupio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2019, 22:46
-
Elcia, ja nie mam koszuli do porodu. A te, co widzę, się mocno cenią
Więc albo kupię takie jednorazowe, które i tak będę wywalać, albo szpitalne 
Ja też mam tylko walizki i chyba kupię torbę. Pytałam już siostrę, ale nie ma.
Ikc, żebym ja się poczuła gotowa, muszę mieć wszystko
A na razie kilka ubranek i wsio. Dlatego w połowie stycznia siadam do Internetu i na zakupy 
Dzisiaj po raz pierwszy poczułam, że mam prawdziwą, a nie urojoną zachciankę
Na kapustę mam smaka, ale bez kapusty spokojnie daję radę 
Cały wieczór coś po mnie chodziło, a nie wiedziałam, co... Dopóki mój wzrok nie padł na szklankę z sokiem z ogórków kiszonych... O matulu, gdybym mogła, wypiłabym i 10 takich szklaneczek
To było właśnie TO
Makowe Szczęście, enka90, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Witam się w nowym roku i w pierwszym dniu zwolnienia. Mąż poszedł do pracy, a ja nie wiem co mam ze sobą zrobić. Czekam na sensowną godzinę, żeby pójść do spożywczaka.
Powiem Wam, że ja już zaczęłam prać i prasować rzeczy dla małej. Nie mogłam się powstrzymać. Dziś kolejna tura. Torbę do szpitala dostałam pod choinkę, ale chyba będzie za mała
, bo to taka typowa kobieca na siłownię można powiedzieć.
Inso, też zamówiłam kiddy pro evolution 2 w tych kolorach. Nie widzę sensu zamawiania droższego sprzętu tylko ze względu na kolor. Przyszedł w sylwestra i jest śliczny. Będzie pasował do naszej białej ramy bebetto holland.
iNso87, Makowe Szczęście, patuniek86, Butterfly 83 lubią tę wiadomość
-
Ja planuję 2 torby, jedną z rzeczami dla siebie, a drugą dla dziecka, na wypadek, gdybym znowu musiała się stawić w szpitalu przed porodem. Nie ma sensu w takim wypadku dźwigać że sobą od razu rzeczy dla dziecka, nasza torba jeździła w samochodzie i mąż ją przyniósł dopiero jak już byłam na porodówce
Tym razem nie biorę też szlafroka, poprzednio w szpitalu było tak gorąco, że nie założyłam go ani razu, a rodziłam w październiku, tak grzali. Więc liczę, że może uda mi się spakować właśnie w taką torbę na siłownię, a rzeczy maluszka w torbę do wózka. Obie można prać w pralce, więc dodatkowa przewaga nad walizką.
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
U mnie niby dużo zapewnia szpital, np. pampersy, podkłady, ciuszki dla noworodka, ale jakoś tak mimo wszystko te kosmetyczne rzeczy wolałabym mieć też swoje niż prosić ciągle o doniesienie, a to zajmuje chyba najwięcej miejsca niestety
-
Dokladnie. Te fajniejsze kolory juz dochodza do 600-700..takze bez sensu. A ten kolor tak jak napisala mi Ayleen wczesniej,bedzie wlasnie pasowal mi rowniez do ramy greentoma a srodek i tak narazie nie widoczny,bo czarny mam spiworekReniferra wrote:Witam się w nowym roku i w pierwszym dniu zwolnienia. Mąż poszedł do pracy, a ja nie wiem co mam ze sobą zrobić. Czekam na sensowną godzinę, żeby pójść do spożywczaka.
Powiem Wam, że ja już zaczęłam prać i prasować rzeczy dla małej. Nie mogłam się powstrzymać. Dziś kolejna tura. Torbę do szpitala dostałam pod choinkę, ale chyba będzie za mała
, bo to taka typowa kobieca na siłownię można powiedzieć.
Inso, też zamówiłam kiddy pro evolution 2 w tych kolorach. Nie widzę sensu zamawiania droższego sprzętu tylko ze względu na kolor. Przyszedł w sylwestra i jest śliczny. Będzie pasował do naszej białej ramy bebetto holland.
a potem i tak Dzidzia bedzie lezala w nim latem. Z reszta ten fiolet i tak jest ladny. ;d
Edit.
Ja jeszcze adapterow nie kupilam ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 08:37
Makowe Szczęście lubi tę wiadomość
-
Reniferra, jeśli chodzi o pielęgnację, to po porodzie dostałam "Niebieskie pudełko", gdzie poza milionem ulotek, było kilka próbek i je właśnie wykorzystałam w szpitalu. Oprócz tego dostałam małą paczuszkę białych pampersów, więc tego też nie targalam ze sobą, jedynie mąż dowiózł ubranka, bo Emilka dostała silnej reakcji alergicznej(te szpitalne, wiadomo, są prane w silnych detergentach, na co niestety Emi zareagowała "poparzoną skórą").
-
W szpitalu, w którym rodziłam poprzednio, podkłady, podpaski i pieluchy leżały w dostępnej dla wszystkich szafce na korytarzu, więc nawet nie trzeba było prosić położnych o nie
Ale jeżeli wybiorę tym razem szpital bliżej domu będę musiała wszystkie te rzeczy wziąć ze sobą
Ale zastanawiam się, czy w takim przypadku nie podzielę tego na części i nie poproszę męża o doniesienie jak przyjdzie w odwiedziny. I tak będzie u mnie codziennie w szpitalu.
Z rzeczy, których zapakowałam za mało po urodzeniu synka: koszule! Miałam jedną do porodu i jedną po. Ta do porodu w ogóle mi się w trakcie nie pobrudziła, ale potem pierwsze dni połogu to była masakra, mąż musiał mi donieść jeszcze dwie koszule na zmianę, a byłam w szpitalu tylko 2,5 dnia po porodzie.

5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015